Bernardeschi: „Alázatosnak kell lennünk, nem vagyunk a Real Madrid”

bernardeschi_federico_serie_a_meccs_utan_mosolyog_dazn.jpgA Cagliari elleni meccset követően Federico Bernardeschi is a kamerák elé állt, s elmondta, tetszik neki a gólt követő zene a stadionban, ami érthető, hiszen több mint 500 napja nem szólt miatta.

„Igen, nagyon tetszik. Azt gondolom, túl sok idő telt el az utolsó gólom óta. Boldog vagyok, ma minden nagyon tetszett, élveztem a pillanatot, boldog vagyok, örülök a csapatnak, fontos volt ez a mai győzelem, fontos volt, hogy bizonyítottunk. Szép módja ez az év lezárásának is.” - mondta az olasz futballista a DAZN munkatársának.

A keretből hiányzott Dybala és Chiesa, így neked kicsit lazábban és szabadabban lehet futballozni?

„Nem az a fontos, hogy ki van a csapatban, az ellenféltől is függ sok minden. Függ minden az adott egyedi meccstől, és persze amikor visszatér a kevésbé sokoldalú Paulo és Fede, akkor majd ismét én leszek az, aki beleteszi majd a szükséges extra futómennyiséget a meccsbe, nincs ezzel semmi gond. Véleményem szerint az a lényeg, hogy a csapat megtalálja az összhangot, legyen a keretnek közös hangja, s találjuk meg a megfelelő partnert, aki hozzáadja azt a pluszt. Legyen meg a csapattárs, aki büszkén néz rád, s amikor rá kerül a sor, ő is beleteszi a pluszt. Szerintem seokat mutattunk ebből a küzdésből az elmúlt pár meccsen.”

Federico Bernardeschit a szezon elején hiányzó egyensúlyról kérdezték, s arról, mit mondogatott magának ekkor, az olasz játékos pedig a stúdióban helyet foglaló Massimo Ambrosininek válaszolt.

„Jobban tudod ezt nálam, hiszen 20 évet töltöttél egy nagyszerű klubnál, nagyszerű öltözőnek lehettél a része. Tudjuk, hogy amikor nehézségek merülnek fel, minden hiba hirtelen megmutatja magát, az erényekről pedig szinte mindig egyből megfeledkeznek az emberek. A szezon elején gondunk volt azért, mert bár egy keret voltunk, de nem voltunk igazi csapat. Lassan sikerült kialakítani a megfelelő hangulatot és összetartást. Volt pár botlás is, amit magunknak köszönhetünk, így egyes bizonyosságok is megkérdőjeleződtek. De azt hiszem, hogy az elmúlt pár meccsen, körülbelül az elmúlt másfél hónapban felfedeztük magunkban a hajlandóságot a szenvedésre és az áldozatkészséget, a készséget, hogy beletegyük a társért azt a plusz sprintet, a vágyat, hogy a társ szemébe nézve utána ismét együtt örülhessünk. Azt hiszem, hogy ez igencsak fontos egy hozzánk hasonló nagy csapatnál. S mindenkinek bele kell tennie azt a kis pluszt, erre tanít a Juventus szellemisége és történelme. Amikor elértük a céljainkat, akkor mindig késznek kellett lennünk a szenvedésre, alázatra, és égnie kellett bennünk a munka iránti vágy. Mi nem vagyunk a Real Madrid, mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy fennhéjázva lépjünk a pályára.”

Erről beszélt Wojciech Szczęsny is pár perce, ezt sulykolja belétek Massimiliano Allegri?

„Egyértelműen igen, amint mondtam, a Juve történelme ezt tanítja nekünk, és ezt az értéket kell megtalálnunk. S az elmúlt időszakban sikerült is.”

Gólpasszok, gólok, jó meccsek, ma büszke vagy magadra?

„Ha ma gólpasszról beszélsz, akkor kicsit tolvajnak érzem magam, nem tudom, hogy ez gólpassznak számít-e.” - mondta Federico Bernardeschi nevetve, Moise Kean előtti lövését említve.

„Az elmúlt szezonban voltak nehéz pillanatok, de hálás vagyok, mert a nehéz pillanatokban érik meg az ember, akkor kezd el gondolkodni, érvelni és tudatosabbnak lenni. Az EB-re kijutottam, s nagyszerűen sikerült szerepelni, ami nem volt könnyű. Úgy tértem vissza a klubhoz, hogy ismét tényező akarok lenni, 100%-ban oda akarom tenni magam, és ez sikerült eddig. Most még van hátra hat hónap, remélem, hogy így tudjuk folytatni a szezont.”

Federico Bernardeschi az idei évben kitűnően teljesít, hiszen csak decemberben három gólban vett tevékenyen részt a bajnokságban egy góllal és két gólpasszal, s ez a mutató már jobb, mint amit sikerült összehozni a teljes 2020/21-es és 2019/20-as szezonban, hiszen azokban az években csak 2-2 gólban tudott részt vállalni.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4716790364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GodPiero 2021.12.22. 07:58:29

Nme tudom most mennyit keres, de ha belemenni a fizucsökkentésbe, akkor megtartanám....
Őt nem szabad ingyen elengedni.... arra ott a hisztiske...

kovta23 2021.12.22. 08:13:14

@GodPiero: Én is így gondolom. Ha jól tudom 4 körül keres és belemenne a 30% os bér csökkentésbe. Van jó pár ember akitől meg kellene szabadulni Ő pont nem az. Sandro, Dybala,Ramsey, Rabiot,Artur és kölcsön után Morata is

venember83 2021.12.22. 08:29:34

@kovta23: őt akkor kell megtartani, ha tud így teljesíteni, ahogy idén, de folyamatosan. Mert azért nem 1-2 éve van itt a Juventusnál, és bár idén nagyszerűen hozzájárul a csapat teljesítményéhez, azért megkérdezném tőle, hogy mégis mit csinált eddig azért a nettó kb. 4 millió euróért? S nem Sarri meg az általa is kritizált Pirlo alatt, mert előtte is inkább a padot melegítette, s olykor (ritkán) megvillantotta képességeit, pl. az Atléti elleni meccsen, amikor sikerült kiejteni Simeone gárdáját.

kovta23 2021.12.22. 08:45:29

@venember83: Igen alapjában véve csalódás a teljesítménye az árához képest. A csapat gyengeségét mutatja hogy ő most befér és elfogadható teljesítményt nyújt. Akkor kell megtartani ha lead a fizetési igényéből és elfogadja a kiegészítő szerepet. Szerintem ha mondjuk 2.5 millióért marad akkor megéri megtartani hisz nem tudnánk ugyse ennyiért helyetest

Kasabai 2021.12.22. 09:50:59

Az elmúlt szezonokban csak kiegészítő ember volt, ritkán volt kezdő. Az utóbbi pár hétben kezdi el használni Allegri, és ez most mutatkozik meg. Egy padozó fiataltól nem várhattunk többet, egyszerűen nem kapott lehetőséget, hogy a Fiorentinában mutatott formája előjöjjön nalunk.
Én bírom őt, szimpatikus, fiatal, olasz, benne a spirito. Isten ments, hogy eladjuk és legyen belőle egy Spinazzola 2.0

GodPiero 2021.12.22. 10:12:14

@kovta23:
"Sandro, Dybala,Ramsey, Rabiot,Artur és kölcsön után Morata is"

Így van....
Küldeném őket a vérbe ....
Ezek 6an annyit keresnek mint egy kisebb csapat éves költségvetése...

kovta23 2021.12.22. 10:14:22

@Kasabai: Legyen belőle Spinazzola? Fiatal játékos? Nem kapott lehetőséget?
Először is ne legyen belőle Spina. Mert sokat sérült. Másodszor fiatal játékos 27 évesen? Ne vicceljünk már. Nem kapott lehetőséget a Juvéban hogy olyan legyen mint a Fiorenál? Lassan kétszer annyi meccse van nálunk ezen felé annyi gólt szerzett. 167 meccsen játszott 8100 percet. Ez 50 perc meccsenként átlagban. Bőven kapott lehetőséget arra hogy bizonyítson. Ezzel nem azt mondom hogy nincs helye a keretben de adja lejjebb a fizetési igényéből és legyen egy jó Padoin.

kovta23 2021.12.22. 10:22:46

@GodPiero: Sajnos még keveset is mondtál. Ők hatan tudomásom szerint kb 65 milliót keresnek éves szinten. Ez kb annyi mint a Róma vagy a Milan teljes keretének fizetése.

Kasabai 2021.12.22. 10:28:32

@kovta23: azt írom én is, hogy ne legyen belőle egy újabb Spina. És igen, 27 évesen még fiatal a mai fociban.
Ha a tavalyi szezont nézzük, akkor 8-szor volt kezdő, és összesen 4 meccset játszott végig. 6 fordulóban padozott. Kijelenthető, hogy nem kapott sok szerepet.

delpi0823 2021.12.22. 11:22:31

Allegri alatt teljesen megujult sztem.A mentalitasaval neki soha nem volt problema sztem,neki sajnos inkabb a kepessegei korlatoltak,de ha belemegy a fizetescsokkentesbe mindenkeppen meg kell tartani sztem.

Tony. 2021.12.22. 11:36:20

Igen, Bernardeschi-vel alapból az a probléma, hogy nem tavaly érkezett. És egy komolynak hitt tehetséget vettünk az ennek megfelelő bérrel. Egy embert aki különbséget jelenthet. Most 4 év alatt szerintem 10 jó meccse nem volt, saját lábában is elbotlott. Ezt nem lehet elfelejteni, mert idén volt 3 jó teljesítménye... A keret legaszánalmasabb tagja volt kb, akin csak nevetetett mindenki.
Allegri most úgy néz ki tudja használni, habár nincs is jobb opciója. Eddig mind zavartuk volna, de ha tényleg hajlandó kevesebbért játszani (ami egyébként szintén sokat elarul egy 27 éves játékos ambicióiról), akkor szerintem is maradhat.

steven.h 2021.12.22. 12:25:31

@Tony.: Az utolsó mondatodat nem tudom hova tenni, hogy ez most dícséret vagy sem.

Szerintem inkább értékelendő, hogy kevesebbért is hajlandó itt megküzdeni a helyéért. Rá nem lehet azt mondani, hogy a gyengélkedőn töltésért kapja a fizetését, vagy hogy nem küzdene. Voltak szarabb szezonjai, és tény, hogy volt amikor tényleg rajta röhögött mindenki, amitől padlóra is került. Most viszont úgy tűnik kezd visszatérni és simán lehet belőle egy olyan squad player akinek a szíve is a helyén van és a keresete sem egetrengető.

Egyébként azzal is egyetértek, hogy 27 évesen még nincs elkésve semmivel, Nedved is 29 évesen lépett szintet pl nálunk és a 30 évei voltak igazán erősek. Még lehet benne fejlődési potenciál csak állandósitania kellene a teljesítményét és dolgoznia (amivel ha jól tudom nincs gond, mert a keretben talán ő az egyetlen aki Ronaldo érkezése után átállt arra az életmódra, amit a portugál is követ)

Tony. 2021.12.22. 14:01:09

@steven.h: Egy komoly játékos ennyi idősen pályafutása csúcsán van, leginkább életük legnagyobb szerződését készülnek aláírni. Ez a kevesebb fizuért is hajlandó maradni Bernardeschi esetében egy elismerése is annak, hogy ő 27 évesen nem képes többre minthogy a Juve cserejátékosa legyen. Biztos szeret itt játszani és ez neki elég is ha tényleg ebben gondolkodik, de ez nekem inkább szomorú. Nagyjából mondjuk egy Padoin szintű elképzelés.

steven.h 2021.12.22. 14:08:59

@Tony.: Én ezzel nem értek egyet. Vannak játékosok akik 27 évesen nem jutnak el pályájuk csúcsára (Barzagli is ilyen volt pl), vagy a másik, hogy neki a Juventus a csúcs és ezért bármit hajlandó feláldozni és nem minden nekik a pénz. Szerintem az ilyen játékosokat kellene megbecsülni és nem lenézni. Az évi 3 millió euróval sem fog éhenhalni és ha ügyes egész életére ugyanúgy megkeresi az "alamizsnát".

Amikor a Serie B-be juttatták a Juvét, ugyanezt gondoltad Del Pieroról, Buffonról vagy Nedvedről is? Hogy pályafutásuk csúcsán életük szerzédését kellene aláírniuk nem a B-be süllyedni a Juvéval?

Tudom, hogy sarkos példa, de én akkor is tartom, hogy ezt inkább értékelni kellene sem mint lenézni, hogy ő erre "árazta" be magát.

Rikoo 2021.12.22. 15:35:15

@Tony.: Pont az ilyen játékosok miatt van sz@rban a Juventus, akik kb. 27 évesen aláírták életük szerződését.

Tony. 2021.12.22. 16:00:10

@steven.h: Egy alapvetően kényszer szülte dolgot akarsz pozitívumként beallitani. Lejár a szerződése, és ahogy látjuk a klub itt se különösebben kapkod miatta. Valószínűleg nem kap új szerződést, így a maradásának egyetlen esélye, hogy csökken a fizuja.
Egy alapvetően a csapat hasznára évek óta nem lévő játékos esetén meg nehéz ezt amúgy is értékelni.
.
Emellett Bernardeschiben nincs ambíció, és ez számomra sajnálatos. 27 évesen ki akar manapság kevesebbért játszani, csak, hogy a kényelmesben maradjon. Igazoljon Rómába, vagy vissza a Fióba, és vegye vállára a csapatot és játszon állandóan.

Galbandi 2021.12.22. 16:41:52

@Rikoo: Az a klub hibája, nem a játékosoké. Nem kellett volna nekik ilyen feltételeket kínálni. Ők meg hülyék lettek volna nem aláírni ennyi pénzért.

Jozeph Pelikahn 2021.12.22. 19:47:51

Sok képességben a keret legjobbja. Remélem tovább javul a formája és akkor mindenki látja majd, hogy pontosan mire képes!

steven.h 2021.12.22. 20:48:47

@Tony.: Nem fogunk ebben egyetérteni, már csak azért sem mert nálam a hasznavehetetlen játékos az Rabiot, Ramsey, Amauri, Iaquinta, illetve hogy te meg alapvetően egy Bernardeschi által lenyilatkozott dolgot, hogy ő maradni szeretne és küzdeni a helyéért állítasz be úgy mint egy kényszer és negatív dolog. Szerintem meg kellene becsülni, hogy van még olyan játékos akinek számít az hogy a Juventusban játszhat és küzdeni akar a helyéért. Ez egy sokkal nagyobb ambíció mint elmenni bohóckodni Rómába...a Fiorentina meg sehogy nem lenne opció, mert élve máglyára vetnék a szurkolók, amiatt mert ide igazolt.

Szerintem ez nem a kényelmes megoldás, hanem pont az ambíció, hogy egy top klubban akar megküzdeni a játékpercekért és hasznára lenni a csapatnak, úgy hogy itt nyerhet kupákat, játszhat a BL-ben, míg egy Romával max a bohócligában szerepelhet, fiorentinával meg még ott sem.

Del Pybala 2021.12.22. 21:04:34

Azert akar maradni, mert mashova nem kell ilyen selejt...foleg nem ennyi penzert.

Rocky80 2021.12.22. 21:09:17

@steven.h: @Jozeph Pelikahn: +1

@Tony.: Olvastad ezt, az interjút amúgy? Mi ez, ha nem ambíció, hogy "ismét tényező akarok lenni"?

A mai pénzcentrikus világban az, hogy valaki lemond a fizetése egy részéről az kb. azt jelenti amit az jelentett hogy néhány sztárunk velünk tartott a B-be is (teljesen jó volt ez a hasonlat).
Azokat a játékosokat az egekbe magasztaljuk azóta is; nem várom ugyanezt Berna vonatkozásában is, viszont a neki járó tisztelet megadását igen!
Olvasva ezt a nyilatkozatot és látva az elmúlt meccseit, ez az ember teljesen átlátja a csapat helyzetét és felfogta jelen szituáció fontosságát és súlyát, el tudja helyezni magát a csapatban és tudja hogy mit kell csinálni hogy kikecmeregjünk ebből a gödörből.
Megkockáztatom azt is, hogy a legprofibb hozzáállású játékos az egész csapatban! Respekt!

Arról is beszéljünk már egy pár szót hogy mi lenne a helyes és követendő magatartás ha egy ekkora klasszis érkezik egy csapathoz akiről köztudott hogy a világ egyik valaha volt legjobb játékosa.
Hát bizony nem az, amit a keret 95%-a produkált akiket elnyomott CR és az érkezése után nem mertek egy cselt sem megcsinálni hanem csak neki passzolni; inkább példát mutatott ebben is: barátságot kötött vele és megismerte hogy mi a k...va anyjától a világ legjobbja ez, tanult inkább tőle és át is vette! a módszereit hogy ő is jobb lehessen ezek által. Ez a helyes hozzáállás! (Meg Chiesáé, akinek volt töke mellette is lőni és klasszis játékos lett a csapattársaként).

Engem nem érdekel hogy a múltban ki röhögött rajta meg ki nem; voltak mások is akik még kevesebbet tettek le az asztalra magasabb fizetésért. Meccsek óta a vállán viszi a csapatot amire pl Dybala se nagyon képes, és igen, az egyébként tisztelendő Padoin sem volt, mert nem egy kategória vele.

Szerintem a képességei és a hozzáállását tekintve a kezdőben a helye és remélem hogy későn érő típus és a legszebb évei és momentumai még előttünk vannak. És igen, akár már idén! Bárcsak minden játékosunk ilyen hozzáállással rendelkezne! :-)

venember83 2021.12.22. 21:34:29

@Rocky80: csak azt szeretném tőle, hogy mutassa meg következetesen, amire képes, mert nyilván több van benne, mint amit az előző években láthattunk tőle. Félek, túl nagy ez a kérés.

Il Principino 2021.12.22. 22:08:31

@Del Pybala: ezt pl. Dybalára is
bőven mondhatnánk :)

Shaky79 2021.12.22. 22:30:28

Úgy látom vannak akik szerelmesek ebbe a srácba, meg vannak akik reálisan látják a helyzetet!!! Ez a gyerek eddig hozta a nullát, illetve inkább mínuszt, mert az ára és a keresete az nagyon magas volt az eddigi teljesítményéhez képest!!! Sajtóhír, hogy engedne a fizuból, én tőle még ilyen nyilatkozatot nem hallottam! Az elmúlt években nyújtott teljesítményét én nem felejtem el, mert játszott kettő vagy három jó meccset (bár Bolognában a gólpassza mellett, ami gyönyörű volt, hátul volt két olyan eladott labdája, hogy hajszál híján gólt kaptunk belőle, alig tudtak tisztázni a hátvédek), de vannak akik már el is felejtettek mindent amit eddig "nem" csinált a Juvéban!!!
Meghosszabbítanám a szerződését 1-2 évvel, 1 milla/év fizuval, de csak akkor ha így teljesít a szezon hátralevő részében is! Minimum 5 gól és legalább ennyi gólpassz, ha nem megy neki akkor nyáron sürgősen eladni!!!

delpi0823 2021.12.22. 23:13:15

@Shaky79: Az hogy a fizetese nem aranyos a teljesitmenyevel az gyakorlatilag a csapat 99%ra ervenyes...........Maradjunk annyiban nem o a keret legnagyobb problemaja az egeszen biztos.De ligtnek a fizetesehez kepest mar reg vilagklasszis vedonek kene lennie peldaul,az ararol meg nem is beszelve amennyit kifizettunk erte hogy csak egy peldat emlitsek.Es akkor meg nem beszeltunk a rabiot,ramsey,arthur fele semmirekellokrol.......Bernaban legalabb az alazat meg van a mez fele.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása