Allegri: "Nem pazarolhatunk el ennyi gólhelyzetet"

allegri_massimiliano_integet.jpgA Juventus igen visszafogott teljesítményt nyújtva hozta a kötelező hazai győzelmet a Malmö elleni találkozón, s mivel a Chelsea erejéből csupán döntetlenre futotta a Zenit Szentpétervár otthonában, a zebramezesek csoportgyőztesként léphetnek tovább a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába.

"Nagyszerű este volt az eredmény szempontjából, de túl sok gólhelyzetet szalasztottunk el. Nem gondolhatjuk, hogy messzire juthatunk, ha továbbra is elpazaroljuk ezeket a helyzeteket." - értékelte csapata teljesítményét Massimiliano Allegri a mérkőzés lefújását követően.

"Hatékonyabbnak és határozottabbnak kell lennünk a kapu előtt. Ezen feltétlenül javítanunk kell. Mindenkivel kapcsolatban látni akartam, hogyan teljesít, s mindannyian jó választ adtak. Arthur, Rodrigo Bentancur, Daniele Rugani, Mattia Perin és Koni De Winter egyaránt remekül játszottak.

Nehéz mérkőzés volt, s képesek voltunk korán megszerezni a vezetést, de utána több alkalommal elszalasztottuk a lehetőséget arra, hogy 2:0-val eldöntsük a mérkőzést. Ebben a tekintetben fejlődnünk kell, mert nem szabad így nyitottan hagyni a mérkőzéseket.

Elmondtam a srácoknak, hogy egy sokkal nehezebb mérkőzés vár ránk hétvégén a Venezia ellen, mert korábban egyikük sem játszott még a Venezia ellen. Én már jártam ott, egy csodálatos város, de nagyon nehéz helyszín, s teljesen más teljesítményt kell nyújtanunk, mint amilyet ma láthattunk.

A pálya nagyon szűk, ők pedig nagyon agresszívak. Szervezettnek és koncentráltnak kell lennünk, legfőképpen pedig javítanunk kell a hatékonyságunkon a kapu előtt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9916777542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.12.08. 22:02:52

Ilyen csatárteljesítmények után a Venezia ellen illene megpróbálni Kaio Jorge-t a kezdőben. Maximum Ő is kihagy mindent, de képtelenség, hogy a mezőnyben haszontalanabb legyen, mint Morata vagy Kean.

juve28adam 2021.12.08. 22:06:37

@Pjanista: Most mondjam, hogy nyakamat rá, hogy Morata fog kezdeni? Allegrinél nem tud elég helyzetet elb*szni, hogy kikerüljön a kezdőből.

Gaben Smith 2021.12.08. 22:10:25

@juve28adam: es meg az uvoltozes a mesterrel is belefer :/

Gaben Smith 2021.12.08. 22:12:16

Allegri mentsege , hogy felismerte a 4-4-2 hasztalansagat es valtoztatott de ezek a csatarok borzasztoak.A top csapatok kozul nekunk van valoszinuleg a leggyengebb tamadosorunk.Jo lenne a Vlahovic gyereket elhozni.

Jozeph Pelikahn 2021.12.08. 22:38:53

Azért volt nehéz a mérkőzés, mert felraktad a gyepre a kilencesedet. Ezeknek még Koplárovics is hármat lőtt volna!

Mi az Istent fogunk csinálni egy Bayern vagy egy Ajax ellen, ahol hármat garantáltan bekapunk?

Juventino86 2021.12.09. 01:12:37

Nagyon örülök a csoportelsőségnek, nem hittem volna, hogy így alakul. :D Így azért nagyon sok bombaerős csapatot elkerülünk. Nem mondom, hogy ma annyira tökéletesen játszott a csapat, de azért Allegrinek mindenképpen jár a dicséret azért, hogy a teljesen alkalmatlan 4-4-2 után jól használta két bajnoki meccsen a 4-2-3-1-et, ma meg a 3-5-2-t, vagy legalábbis egy arra hasonlító felállást. Tudott reagálni a mester, és bár az elmúlt győzelmek viszonylag gyenge ellenfelek ellen születtek, azért ennek is örülni kell. Forza!

alexGicamo 2021.12.09. 05:40:32

Ha kapura lövünk, szinte borítékolni lehet, hogy fölé vágják ! Tök mindegy ki rúgja, milyen távolságból / szögből . Na, ez nagyon gáz !

venember83 2021.12.09. 06:36:19

Lehet, hogy nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a támadásépítésre, más opciót nem nagyon tudok. Félelmetes, hogy a Juventusnál a támadások mennyire nem mennek a Torinóba igazoló futballistáknak. Cuadrado is évente alig pár gólt lő, pedig anno sokkal gólveszélyesebb volt, Morata a covid-oltással szerintem gól elleni antitesteket is kaphatott, Keannek valahogy el kell jobban magyarázni, mit kell tennie, mert láthatóan nem találja fel magát, Dybalától meg legtöbbször kár gólt várni, mert neki kell összekötnie a középpályát és az egy szem centert, így max. tizenhatos vonalától találhat be párszor.

Nosztalgikus állatfaj vagyunk, de Higuaín és Ronaldo idejében legalább volt elöl valaki, aki beverte a helyzeteket, bár az argentint végül csak sikerült leépíteni annyira, hogy a kutyánakk se kelljen. Valahogy a Juventusnál nem felfelé ívelnek a játékospályák, mintha nem tudnák a szakemberek felépíteni a játékosokat. Nem tudom, de egy Vlahovicnál sem tudom elképzelni, hogy anno a Fior helyett a Juventushoz jön, aztán berobban. A Juventusnál nemigen robban be senki. Max. hozza a megszokott szintet, lásd Pipita pár éve és Ronaldo. Mandzut is jól átformálta anno a mester egy védekezőgéppé.

Rikoo 2021.12.09. 07:01:25

@venember83: Higu saját magát építette le. Egyébként volt 2 viszonylag jó idénye, az első mindenképpen az volt. 32 gólt lőtt első idényében, majdnem sikerült is a triplázás.
Cuadradonak egy idénye volt pályafutása során, amikor több mint 10 gólt lőtt, tőle gólpasszokat lehet elvárni inkább.
Egyébként valamilyen szinten értem mit mondasz, de ahhoz úgy is kellene igazolnunk, mint pl. a nemzetközi topklubok. Nem lehetnek irreális elvárásaink a játékosainkkal szemben.
Nem várhatunk gólokat Moratától, Bernardeschitől, Bentancurtól, Kulusevskitől stb.
Még Keanben azért benne van, de emellé borzalmasan alacsony a játékintelligenciája és a technikai megbízhatósága.
Kellenének olyan támadók Chiesa és Dybala mellé akiktől reálisan elvárhatjuk a gólokat és gólpasszokat.
Bernardeschinek van 4 gólpassza eddig, legalább annyira bizonyít, hogy kiegészítő középpályásként van helye a keretben...

venember83 2021.12.09. 08:15:01

@Rikoo: " Higu saját magát építette le. "

Nyilván van benne igazság, de elnézve a többi támadó fokozatosan romló vagy stagnáló teljesítményét a Juventusnál, képes vagyok részben felmenteni Higut, még ha mindannyian láttuk is, mennyire sok hibája van (hangulatember, hisztis, hajlamos elhagyni magát étkezés tekintetében stb.). Valami gond lehet a közeggel, ez nem normális, hogy a Juventusnál nincsenek kirobbanthatatlan formában lévő támadók. Gond lehet úgy az igazolásokkal (nem megfelelő alkat), mint a kerettel végzett szakmai munkával. S ez nyilván nem csak az idei, tavalyi és tavalyelőtti évre érvényes, hanem elég sokáig visszavezethető.

"Egyébként valamilyen szinten értem mit mondasz"

Szerintem nem is képviselünk túlságosan eltérő álláspontot.

Apuleius 2021.12.09. 09:08:39

@venember83: Azért vannak ellenpéldák (Pogba, Chiesa), de én is azt gondolom, mint Rikoo kolléga. Leszállóban levő játékosoktól várnak felemelkedést (Khedira, Ramsey), nem a megfelelő fiatalokra költünk, s szavazunk nekik bizalmat, s évek óta rettenetes az átigazolási politikánk.

venember83 2021.12.09. 09:31:04

@Apuleius: nem éppen vitathatatlan példák, úgy gondolom. Pogba mellett milyen bitang középpályás sor volt Vidallal, Marchisióval, Pirlóval? Úgy egy fiatalnak azért nem nehéz jól teljesíteni. Chiesa meg Pirlo alatt első évében nagyon jól teljesített, húzóember volt, de mostanra inkább a támadók torinói visszaesését példázza (www.transfermarkt.com/federico-chiesa/leistungsdaten/spieler/341092). Kívánom, hogy ne legyen igazam, mert nagyon sajnálnám, ha hullámvölgybe kerülne Mr. Church.

Apuleius 2021.12.09. 09:44:03

@venember83: Pogba esetében egyáltalán nem értek egyet, szerintem messze nem a többi középpályás miatt robbant be. Chiesa a Juventusban vált igazán komoly játékossá, ezen szerintem nem változtat, hogy ebben a szezonban nincs csúcsformában.

Lanzafame 2021.12.09. 09:46:41

@venember83: Ha végre eldöntené Allegri, hogy mit vár tőle, és mi a posztja, az sokat segítene.

venember83 2021.12.09. 09:52:42

@Apuleius: igen, ő sincs csúcsformában. Épp ez az, csúcsformában lévő játékosok, sőt, csúcsformában lévő támadók kellenének a Juventusba. Ez volt a kiindulási pont is, azt hiszem. Úgy Allegri nyilatkozatában, mint a cikk alatti első hozzászólásnál.

Apuleius 2021.12.09. 10:58:41

@venember83: Abban nincsen semmi kihívás. Csúcsformában levő minőségi támadókkal nem kunszt nyerni.

venember83 2021.12.09. 11:49:08

@Apuleius: igen, persze, a Juve szereti a kihívásokat. Gyatra támadók, nagyrészt gyatra középpálya, csak hogy ne legyen túl egyszerű.

2021.12.09. 11:56:18

Újabb nézhetetlen szar volt a tegnapi. Főleg a 2. félidő. Fizikai fájdalmat okott a nézése. Az első még csak csak.
Sok esélyt nem látok, hogy a következő körből továbbmenjünk. Jobb lenne vmi combosabb brigádot kapni (p$g és hasonló), mert ellenük legalább nem szégyen kiesni...

Wizzurah 2021.12.09. 12:00:43

Remélem Morata kijátszotta magát és a hisztijével végképp elvágta magát és takarodhat vissza Madridba szezon végével.
Keant kell erőltetni mert benne még van fantázia, de a meccshiánytól olyan szinten életlen hogy na... Meg Kaionak is jó lenne ha nem 2-5 percek jutnának, ha már ők véglegesen vannak itt, nem kölcsönnel...

Szabi984 2021.12.09. 12:54:06

Érdekes,hogy Tevezt senki se említette,pedig ő pl itt játszott élete legjobb formájában és mellette volt jó Morata is. Trezeguet és Inzaghi mellett nem tudnék jó centert említeni én sem az utóbbi 20évben. Juventusban a taktika miatt azok a támadók érvényesülnek akik visszalépnek labdákért. Dybala lehetne most az,de túl hullámzó a teljesítménye. Vlahovicban sem vagyok biztos,hogy bejönne,inkább tudtam volna itt elképzelni egy Aguerot,Depayt,Icardit. De emellett a juvenál világ életben sok gólt lőtek a középpàlyások,ami szintén sehol nincs Vidalék után.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása