Allegri: "Meg kell találnunk a kiutat a viharból"

allegri_massimiliano_mutat_1.jpgA hétközi fordulóban a Juventus az újonc Salernitana otthonába látogat, ahol, legalábbis papíron, reális esélye lesz a három bajnoki pont begyűjtésére.

"A salernói mérkőzés nehéz lesz, már csak azért is, mert egy idegenbeli mérkőzés. A hozzáállás fontos lesz. Jó mérkőzést játszottunk az Atalanta ellen, de nyugodtan kell folytatnunk a munkát azért, hogy egy kicsivel többet nyújtsunk." - mondta a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a hétfői sajtótájékoztató alkalmával.

"Rendre, kézzelfoghatóságra és nyugalomra van szükségünk, ebben a sorrendben. Az ilyen pillanatok részét képezik a munkánknak, de még számos elérendő cél van előttünk. Meg kell találnunk a kiutat a viharból. A Salernitana a Cagliari elleni is jó mérkőzést játszott, egy olyan csapat, amelynek megvan a fizikalitása, valamint egy olyan bajnoka, mint Franck Ribery.

Mattia De Sciglio még nem áll készen. Weston McKennie sérülése nem lehet komoly, de Federico Chiesát majd csak az ünnepek után látjuk viszont. Rodrigo Bentancur jobban van, fel kellett épülnie egy nagyon intenzív időszak után. Higgadtabbnak és frissebbnek láttam.

Szombaton Álvaro Morata minden tekintetben az egyik legjobb mérkőzését játszotta a szezonban. Az egyik legjobb volt a pályán. A teljesítményeket tárgyilagosan, előítéletek nélkül kell megítélni. A megteremtett lehetőségekhez képest kevés gólt szereztünk. Rövid időn belül a játékosok újra elkezdenek majd gólokat szerezni, s a dolgokat talán majd egy másik nézőpontból fogjuk látni.

Kaio Jorge fiatal, fejlődik, s tapasztalatot kell szereznie. Vannak más fiatal játékosaink is, akik segítségünkre lehetnek. Matias Soulé is velünk van, technikás és jó játékos. Ebben a pillanatban jól jön a fiatalság, mert könnyedséget és frissességet adhat. 

Jelenleg mindenkire szükségünk van: Giorgio Chiellini tapasztalatára és mindazok frissességére, akik velünk vannak. Holnap győznünk kell, függetlenül attól, ki lép pályára ezen a nehéz mérkőzésen. Mindannyian valamivel többet szeretnénk nyújtani, de rendesnek kell lennünk, el kell végeznünk a házi feladatunkat, s túl kell lépnünk ezen a pillanaton a bajnokságban.

Nincsenek átmeneti évek a Juventusnál. A Juventus vagyunk, s ambícióra van szükség ahhoz, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk belőle. Ott vagyunk a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, még az Olasz Kupában is játszani fogunk, s még több van előttünk a bajnokságban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9216768230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wizzurah 2021.11.29. 15:04:06

Jöhet is Dárdai a sztáredző helyére ;D

babo0410 2021.11.29. 15:20:01

Amit a fiatalokról mondott vicces úgy, hogy esélyt se kapnak. Csak kár, hogy nincs kedvem nevetni.
Ha meg a szombati volt Morata legjobb meccse, akkor milyen volt a többi?
Nem szoktam a nyilatkozatokat kritizálni, de most hatalmas bullshiteket mondott Allegri.

Csak Csucsu 2021.11.29. 15:26:55

Rodrigo Bentancur jobban van, fel kellett épülnie egy nagyon intenzív időszak után. Higgadtabbnak és frissebbnek láttam.
(Lesérült Mckennie s nincs más)
Szombaton Álvaro Morata minden tekintetben az egyik legjobb mérkőzését játszotta a szezonban. Az egyik legjobb volt a pályán.
(csak a gól hiányzik a játékából vagy hogy helyzeteket teremtsen, de már ott tartok hogy ha egy védőt lefoglal már tapsolok)
Kaio Jorge fiatal, fejlődik, s tapasztalatot kell szereznie.
(Ne aggódjatok kap megint 5 percet.)
Jelenleg mindenkire szükségünk van:Giorgio Chiellini tapasztalatára és mindazok frissességére, akik velünk vannak.
(Bárkire aki tudja mi az a spirito)

Én szeretek értelmes edzői nyilatkozatokat olvasni de ez Maxinál elég tág fogalom :(

alexGicamo 2021.11.29. 15:38:20

Azt mondja, jó mérkőzést játszottunk az Atalanta ellen .
MELYIK meccset nézte ? ? ?
Álvaro Moratát is dicsérte .
MELYIK meccset nézte ???
Azt mondja, vannak fiatal játékosaink , akik segítségünkre lehetnek .
MIKOR fogja játszatni őket ? ? ? És itt nem a meccs végi 5-10 percekre gondolok !

xXPeiperXx 2021.11.29. 16:15:39

Egyre jobban feltolják az agyvizem az ilyen jellegű nyilatkozatok. Mikor zavarják már el?!

Bruce57 2021.11.29. 16:54:38

Ha még egyszer azt írja hogy jó meccset, játszottunk.... Szerintem rövidlátó vagy színvak a mister

A fiatalok milyen értelemben jönnek jól nála ha nem játszanak? Melegen tartják a kispadot?

A salernói mérkőzés nehéz lesz, már csak azért is, mert egy idegenbeli mérkőzés. Miért? Eddig otthon veretlenek vagyunk? Mintha nem lenne mindegy.

Pavel1988 2021.11.29. 17:22:57

Kicsit képzeljük már bele magunk az Ő bőrébe.
Mit kéne nyilatkoznia? A csapat borzalmas formában van, a játékosok 80%-as nem Juventus szint a maradék meg sérült?
Ezzel a maradék kis hitet is elvenné a játékosaitól.

Én is baromira szeretném a régi Juvét látni de a 3. edzőre fogjuk rá a problémákat, hánynak kell még idejönnie?
Pontosan tudja a vezetőség, az edző és a játékosok is, hogy teljes szégyen amit a csapat művel de nem a hiszti fogja ezt megoldani.

Itt az ideje, hogy valaki megkapja azt az időt ami a szerződésében áll, a folyamatos edzőcsere nem fog semmit megoldani.
Ezt a keretet kis szerencsével és szakértelemmel 2 év alatt szerintem megfelelően le lehet cserélni. Addig meg senki ne álmodjon bajnoki címről meg BL legjobb 4-ről.

Rocky80 2021.11.29. 17:34:52

@Pavel1988: +

Mit nyilatkozzon: szarok vagyunk de mit csináljunk?!? Legszívesebben elzavarnék mindenkit? Gondolhatjátok hogy ő sem ilyen visszatérésről álmodott.
Két évet várt és minden ajánlatra nemet mondott, azért hogy visszatérjen hozzánk. Szerintetek azzal a hátsó szándékkal jött hogy szétb...on mindent?

Tony. 2021.11.29. 17:40:49

@Pavel1988: +1

Ez egy tökéletes komment!

Rocky80 2021.11.29. 17:47:31

Nyilván nekem sem tetszenek az eredmények meg amit látok, bele is tudnék kötni pár dologba; de abban 100%-ig biztos vagyok hogy nem Allegri a hibás a kialakult helyzetért.

Én Allegri özvegy vagyok és az is maradok mindhalálig! :D

Bruce57 2021.11.29. 18:38:36

@Rocky80: Nem kellett ő senkinek sem és ezek után duplán nem fog kelleni, csak Agnelli barátját tudta így beetetni hogy ő a megfelelő választás.
Egyedül ő felelős a rossz játékért. Ha tavaly Pirlo volt a felelős mindenért így Allegri most duplán felelős.

Rocky80 2021.11.29. 19:24:56

@Bruce57: tavaly csak azért volt felelős mindenért Pirlo mert még nem láttuk az idei szezont. ;-) Amúgy ezt nem gondolhatod komolyan.

Kicsit nézz jobban utána, volt azért érdeklődés utána, több klubot is visszautasított.

Gaben Smith 2021.11.29. 19:36:33

@Rocky80: akkor ki? Egy zoldfulu Pirlo sokkal jobb volt tavaly! A dinoszaurusz 4-4-2 vel akar minden egyes meccsen kikecmeregni a viharbol? Komolyan nem fogja fel , hogy valtoztatnia kellene? Nincs egyeb taktikai otlete? Nem tunik neki fel hogy amit jatszatni akar se a keretnek nem fekszik se a mai focinak nem felel meg? Egy hatalmas csalodas az egesz! A twitter tele van a lemondasat kovetelokkel! Nagyreszt idejemult, nezhetetlen, fajdalmas , szornyu jelzokkel illetik. Neki Morata jo? Egy csatarnak nem kell golt rugnia? Teljesen tonkreteszi a keretet is! Jo lesz kiesohelyen tolteni a szezont? Jobb biztos nem lesz vele, holnap is egy biztos , hogy szornyu szinvonalon fogunk jatszani !

Bruce57 2021.11.29. 19:46:51

@Rocky80: Galeone agyszüleményei, de ha úgy is lett volna, azt hiszed a Reál-nál kibírta volna a 15. fordulóig ilyen játékkal, már rég feltették volna az első vonatra. Kit akar meggyőzni hogy jól játszottunk szombaton? Morata ha jól játszott azt jelenti ezt várja el tőle a mister, hogy a saját térfelen védekezzen és nehogy átlépje azt mert az marha rizikós, még a végén gólt lő.

2021.11.29. 20:10:22

@Bruce57: Nehezen tudom elképzelni, hogy csak az ő agyszüleményei, amikor Allegri hivatalos sajtótájékoztatókon köszönte meg Pereznek az ajánlatot. Nyáron a bemutatásánál is elmondta, hogy másodjára utasította vissza a Real Madridot a Juventus miatt. Azt gondolod, hogy ha ez nem így lenne, akkor mondana ilyet a nyilvánosság előtt? Kissé kínos lenne, ha Perez előállna azzal, hogy ebből semmi nem igaz...

venember83 2021.11.29. 20:41:37

Maxi nem tartozik a kedvenc mestereim közé, nem mintha ez bármennyire érdekelne bárkit, de azért csak szót emelek kvázi mellette, mert igencsak furcsának találom, hogy sokan teljesen megkérdőjelezik a képességeit, sőt, még le is hazugozzák, mondván, hogy csak kamuzott a Real ajánlatairól.

west30 2021.11.29. 20:44:58

Szerintem nyugodtan megbaratkozhatnak egyesek azzal a gondolattal,hogyAllegri nem mostanaban fog tavozni.4eves szerzodest irt ala,nem lesz kirugva,de nem is fog lemondani a kozeljovoben.Esetleg ha iden es jovore sem ernenk a legjobb 4be lehet realis a tavozasa.

Bruce57 2021.11.29. 20:59:55

@Pjanista: Nem azt mondtam hogy hazudik, ha érdeklődtek is felőle hogy elérhető e, végképp nem biztos hogy ő lett volna a befutó. Ő a biztosat választotta, nem a kihívást hogy megmutassa egy más csapatnál hogy hibát követett el a Juventus amikor elküldték. Viszont így megmutatja hibát követett el a Juve amikor visszahívták.

JeetTrader 2021.11.29. 21:17:07

Na féljen senki! Ha megyünk a Seria B-be úgy is szétszéled a gárda mindenestül. Ezúttal viszont egy ilyen csapás sajna sokkal ijesztőbb mélységbe lökne.

Egyfolytában azon jár a fejem h a fullon lesajnált Spalletti hogy feltolta a Napolit a tabella élére miközben tavaly pont őket ütöttük ki a BL indulás kapcsán.

Még reménykedem vmi csodában a téli átigazolási piacon na meg legfőképp abban h megússzuk egy kis pontlevonassal és pénzbüntetéssel. De a Seria Bben legalább johetnek vissza a fiatalok és lesz rendesen jatekpercuk....nagyon szomorú ez az egész!

Rikster91 2021.11.29. 21:34:07

@Bruce57: Szerintem jó kis kihívást választott így is magának, nagxobbat mint szerintem maga gondolta volna. Iszonyú sok munka lesz ezzel a csapattal, de kezdeti reménysugárkent érkezhet a januári átigazolási időszak. HÁTHA lesz valami.

2021.11.29. 21:40:31

@Bruce57: A Juventus lett volna a "biztos döntés" egy ilyen szezon után? Ne vicceljünk már. A másik lehetősége a Realon kívül az Inter volt, na az lett volna a kockázatmentes választás. Szerintem Agnelli is azért hívta vissza, mert hagyhatta, hogy véletlen az Internél kössön ki, mert akkor évekre be lenne betonozva nekik az első hely. Ettől függetlenül Allegri még választhatta volna őket, és már csak azért is több tiszteletet érdemelne, hogy nem tette. És azt se felejtsük el, hogy amikor először akarta őt a Real, és visszautasította őket, hogy maradhasson, akkor mi fél évre rá kirúgtuk őt...

Bruce57 2021.11.29. 21:43:47

@Pjanista: Nem véletlen rúgták ki őt először sem és most sem lesz véletlen.
Biztos hogy bebetonozta volna az Intert a 7-8 hely környékén :D de kár hogy nem ment oda

2021.11.29. 21:46:26

@Bruce57: Most egy óriási véletlen kellene hozzá, mert egyébként nem fogják kirúgni, akkor sem ha Konferencia Liga lesz, ebben biztos lehetsz. :)

babo0410 2021.11.30. 00:16:40

@Pavel1988: Nem is kellett volna több. Sarri bukta volt, de Pirlonak kellett volna adni még egy évet. Tutira veszem ennél jobban szerepelt volna. Dybala nála kivirágozhatott volna, mert nem kéne folyton hátul védekeznie, meg Pirlonál nem a saját 16-unkról kéne mindig építkezni, ő sokkal feljebb védekezett.

Shaky79 2021.11.30. 08:24:48

@Pjanista: de a fizetését végig megkapta meló nélkül is...

FAF 2021.11.30. 11:17:52

Érdekes emberek vannak itt. Tavaly mindenért Pirlo volt a felelős most meg Allegri nem tehet semmiről csak szar a keret. Nem tudom ki mit várt Allegritől én pont ezt a szar beszari védekezős focit, ami miatt ha bajba kerülünk, gólt kapunk akkor egyszerűen nem tudunk támadni.
Szégyen, hogy kisebb csapatok, rosszabb kerettel jobb focit játszanak.

Egyesek szerint tavaly az volt a baj, hogy nincs edzőnk. Még jó hogy most van és szarabbul állunk.

Rocky80 2021.11.30. 12:12:56

@FAF: nyilván most már ki lehet jelenteni ha már Allegri SEM tud mit kezdeni vele, hogy a keret a rossz.
Egyrészt a harmadik edző aki - lehet azt mondani hogy kudarcot vall; másrészt az első a teljesen "klubidegen" Sarri volt, a második meg a teljesen kezdő Pirlo, akinél nem lehet teljes bizonyossággal megmondani semmit, mivel most tanulja a szakmát.

venember83 2021.11.30. 12:31:23

@Rocky80: "nyilván most már ki lehet jelenteni ha már Allegri SEM tud mit kezdeni vele, hogy a keret a rossz."

Ne légy már ennyire ironikus, szinte gúnyos a mesterrel...

Rocky80 2021.11.30. 12:34:54

@FAF: ha meg ezt a beszari focit vártad akkor mit elégedetlenkedsz?!? Mondd meg őszintén: látsz a keretben egy szem támadó kp-t például? Látsz egy igazi góllövő csatárt? Látsz egy stabilan magas szinten teljesítő Chiesat vagy Dybalát? Lehet azt mondani hogy egyenes következménye ez a keret összetételének és minőségének. Allegri érkezésénél legalább lehetett bízni abban hogy a szarból várat épít. Nem tudott, na puff. Nem is reális elvárás csak bíztunk a csodában.

@Gaben Smith:
Amúgy ne felejtsük már el hogy Pirlonak is isteni szerencsével sikerült a legjobb 4, NEM rajta múlt. A kupát meg megnyerhetjük idén is, meg lehet még ebből legjobb 4. Az, hogy jelenleg hogy állunk semmit sem jelent.
Amúgy te tényleg komolyan gondolod hogy csak egy taktikát ismer meg nem tud támadni? Azt hiszed, nem látja hogy Morata mit csinál? Ha padra száműzi végleg akkor csak Kean meg a kis brazil marad mint gólvágó csatár a januári átigazolási szezonig. Nagyobb sansz van rá hogy Morata megtáltosodik, mint arra hogy a kicsik elkezdik szórni. Szerintem.
Az meg, hogy Twitteren mit írnak, pont annyit számít mint hogy mi mit írkálunk itt. Nagyjából semmit.

@Bruce57: a Reálnál nem ilyen eredmények lennének azt gondolhatod. Ők még most is tele vannak öregedő klasszisokkal. Nálunk meg hány klasszist látsz?...
Nem lehet Morata önbizalmát még jobban elvenni azzal, hogy nyilvánosan ekézi. Ő is látja, nem vak.

Rocky80 2021.11.30. 12:43:03

@venember83: lehet nem hiszed, de én ezt komolyan gondolom. :-) Ha már egy mesterséf sem tud főzni valamiből akkor az alapanyag a szar. Pirlonál ezt nem lehetett teljes bizonyossággal kijelenteni mint mondottam volt. Egyrészt nem mesterséf, másrészt kezdő.

Ugye azt egyébként nem gondolják itt komolyan, hogy a klub történetének egyik legnagyobb edzője két év kihagyás után egy tehetségtelen egytaktikás 60-as évekbeli vak kóklerré fejlődik vissza aki mellett elszaladt a mai labdarúgás? :D

venember83 2021.11.30. 13:09:23

@Rocky80: én elhiszem, de túl sarkos véleménynek gondolom, hogy ha Allegrinek nem megy, akkor aztán senkinek. Ahogy az meg a másik véglet, hogy Allegri egy kókler lenne. Leültem magamtól.

Rocky80 2021.11.30. 13:18:05

@venember83: nagy fanatikus vagyok, nem mondom. :D
Amúgy úgy gondoltam hogy a háromból ő a legalkalmasabb, nem úgy hogy a világon senki. ;-)

Rocky80 2021.11.30. 13:47:25

@venember83: lehet meg is változtatnám a nevem "AllegriFanatikus"ra! Van erre esetleg lehetőség? :D

venember83 2021.11.30. 13:57:28

@Rocky80: ez ügyben fordulj a blog.hu csapatához, mi ehhez (is) kevesek vagyunk.

FAF 2021.11.30. 14:12:43

@Rocky80: Azért elégedetlenkedek mert egyrészt én nem tartottam jó ötletnek visszahozni de ha már őt választották bíztam benne, hogy két év alatt átgondolt dolgokat és megújulva tér vissza de nem semmi nem változott. Másrészt meg nem szeretem a kettős mércét és teljesen mindegy ki az edző Pirlo, Sarri, Allegri vagy bárki. Ha egyiknél szar a keret akkor a másiknál is szar a keret és nem az van hogy az egyiknél szar a keret a másik meg szar edző.

Kire nézve szégyen hogy egyelőre úgy néz ki hogy egy kezdő edző többet hozott ki a keretből mint a nagy guru?

Tavaly Bentancur eladta a labdát az ment hogy mert a hüly Pirlo miért a kapu előtt járattatja a labdát.
Most akkor Moratat is biztos Allegri kérte meg hogy ugyan adjál már egy gólpaszt az ellenfélnek.

Egyébként meg nem a legnagyobb edző max a legeredményesebb. Az oké hogy minden címért meg kell küzdeni de azért milyen ellenfelek voltak? Nem volt senki, volt egy Napoli aki elbalfaszkodott mindent. Most kellene megmutatni amikor vannak ellenfelek is.

Az Atalantának meg mondjuk a Veronának aztán hú de erős kerete van. És mégis jobb focit játszanak jelenleg és most már az eredményességgel se lehet takarózni.

Kiemeled Chiesat meg Dybalát, na pont ők azok akikne nem fog feküdni az a foci amit játszatni akar a mester.
Ne legyen úgy de ha ez így marad Chiesa úgy fog járni mint Berna. Berna amikor idejött akkor egy tökös gyerek volt most meg tötymörög a kapu előtt és képtelen döntést hozni mert szerintem már semmi önbizalma nincs. Kiölték belőle az ösztönt.
Remélem Chisa ennél makacsabb és nem áll be teljesen a sorba még ha össze is zörrennek az edzővel vagy el kell hagynia klubot.

Mindig jön az hogy csapatnként kell védekezni. Ez így rendben is van de csapatként kellene támadni is. Rossz nézni amikor szemmel látható hogy alig támogatják a támadást, majd megoldja egyedül aki éppen ott van vagy mire felérnek már mindegy mert lehet kézilabdázni a védelem előtt. Kontrára játszunk mint egy kiscsapat csak még védekezni se tudunk.

Ghun83 2021.11.30. 14:18:54

@Rocky80: Nem védeni akarom Moratát de ha mondjuk van egy kis időd megnézni hogy hol helyezkedik Morata ebben a videóban Allegri kérdésére akkor választ kapsz arra hogy mit csinál. Onnan senki nem tud mit tenni. youtu.be/dVSdZxFExMg

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása