Chiellini: „Reformok kellenek”

chiellini_giorgio_csk-szalaggal_tapsol_es_buzdit.jpgA Juventus csapatkapitánya, Giorgio Chiellini szót emelt a reformok szükségessége mellett, így véleménye szerint szűkebb Serie A indokolt, illetve a Szuperligára is jogos az igény.

„Pár éve már beszéltünk erről az elnökkel.” - mondta Giorgio Chiellini a DAZN Italia munkatársának.

„A futball jövője egyre inkább egy európai megközelítés felé mutat a nemzeti ligákkal szemben. Egy Juventus szintű játékos ilyen meccseken akar futballozni, mondom ezt mindenféle tiszteletlenség nélkül. A mi szintünkön lévő sportolók, ahogy talán a szurkolók is, több európai szintű meccset akarnak látni.

Eljutottunk arra a pontra, ahonnan nem fordulhatunk vissza. Az intézmények, klubok és játékosok képviselőinek le kell ülniük, és meg kell beszélniük a versenynaptár reformját, és új versenysorozatokat kell kiírnunk, hogy újraindítsuk ezt a sportot, ami továbbra is a legszebb a világon, ugyanakkor fejlesztésre szorul.

Az Egyesült Államokban, akik mesterei az ilyesminek, minden egyes sport számára létrehoztak egy szuperligát.”

A versenynaptárak átszervezéséhez szükséges a bajnokságok létszámának a csökkentése, ez pedig nem ellentétes az FIGC törekvéseivel, mivel a szövetség 18 csapatra kívánja csökketeni a Serie A létszámát.

„Van egy pár Serie A csapat, amelyik akadályt jelent. Igazából 16 csapatos bajnoksághoz kellene visszatérnünk, de azt hiszem, hogy 18 csapat esetén is versenyképesebbé válna a bajnokság, s több idő maradna európai szintű meccsekre.”

Giorgio Chiellini egyértelműen a haladás és a fejlődés mellett tette le a voksát, azonban közös egyeztetéssel.

„Még ha mi romantikusok szeretnénk is eltörölni a videóbírót, megszabadulnánk a lesszabálytól, és visszahoznánk a hátrapasszt a kapusnak, a világ előrefelé halad, és nem állhatunk ellen a változásnak.

Szerintem alapvető fontosságú, hogy mindannyian leüljünk, és beszéljük meg, hogyan javíthatunk a futballon, mivel a helyzet kezd fenntarthatatlanná válni, és ez a szurkolók számára is nyilvánvaló.”

A válogatott és a Juventus kapitánya a napokban elhagyta a válogatott keretet sérülés miatt, így nem játszik a pénteki, Svájc elleni meccsen.

„Sajnos egy sérülés miatt nem vállalhatok szerepet, de a csapattársaim közelében maradok erre a fontos mérkőzésre, ami következik.” - mondta Giorgio Chiellini a RAI Sport munkatársának.

„Nyugodt vagyok, magabiztos, ugyanazt érzem, amit az edzőnk közvetít a csapat felé. Biztos vagyok benne, hogy sikerül kijutni a világbajnokságra.

Itt voltam a keretben, mivel azt hittem, hogy a sérülés kevésbé súlyos, de úgy tűnik, pár nap pihenőre szorulok. Amint azt már mondtam, kiváló keretünk van, és ennek a hároméves időszaknak a titka, hogy bár változtak a játékosok, a teljesítmény nem változott.

Nagyszerűen fog teljesíteni a csapat, ebből a szempontból nyugodt vagyok. Rómában leszek, hogy a csapat közelében maradhassak, még ha nem is játszhatok.”

Olaszország pénteken Svájc ellen játszik, a tét a csoportelsőség, amely közvetlen kijutást biztosít a világbajnokságra, jelenleg pedig a két csapat azonos pontszámmal rendelkezik, csak egy gól jelenti a különbséget.

Az olasz válogatott nem számíthat Giorgio Chiellinire, Ciro Immobilére, Lorenzo Pellegrinire és Nicolò Barellára, Marco Verratti pedig meghívót sem kapott.

„Jelenleg az összes válogatottnál vészforgatókönyv tapasztalható, mivel a versenynaptár nagyon zsúfolt, s nincs regenerációs ideje a játékosoknak. A svájci válogatottból is többen hiányoznak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr316752362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GodPiero 2021.11.11. 08:24:41

Imádom az öreg harcost, de ennyi hülyeséget összehordani....

DegerFaCan 2021.11.11. 08:33:25

@GodPiero: miért? Nem sok a 20 csapat? Szerintem kvara, mivel ha 16 lenne a 10. Helyezett is közel lenne a kieseshez, izgalmasabb lenne, kvalifikaltabb csapatokkal. Ezzel teljesen egyetértek

ZED! 2021.11.11. 08:54:25

@DegerFaCan: Én inkább a 18 csapatosra tenném a voksom

GodPiero 2021.11.11. 09:20:14

@DegerFaCan:
"szeretnénk is eltörölni a videóbírót, megszabadulnánk a lesszabálytól, és visszahoznánk a hátrapasszt a kapusnak, 16 csapat"

ennyi szarság....

Nathas 2021.11.11. 09:25:19

@GodPiero: csak példának hozta fel, nem az a nyilatkozat lényege, hogy ezt szeretné.

MdewC 2021.11.11. 10:17:45

Mindenki csökkentené az induló csapatok számát a bajnokságban. Kellene is.

Viszont amit még lehetne csökkenteni, azok az elcseszett válogatott csoport meccsek! Kutya nem kíváncsi rá (én fix nem), elveszi az időt a klubcsapatoktól, se pihenni, se felkészülni nem tudnak, ráadásul a legtöbb sérülés itt történik. Egy nagy rakás az egész. A világranglista első 20 automatikusan kvalifikálja be magát (hasamra csaptam) a többi meg cicaharcolja le. Tessék máris van idő szuperligázni, baromkodni meg nem kell.

alexGicamo 2021.11.11. 10:45:43

Igaza van Chiellonak ! Kellenek a reformok ! Mindennel így van ez az életben . Egy ideig működik egy rendszer, hogy mennyire jól, az változó, aztán egy idő után mindenképp eljön az ideje a frissítésnek, változtatásnak . Ha jól csinálják, értelmesen , akkor egy élhetőbb valami lesz belőle . Kívánom, hogy sikerüljön !

steven.h 2021.11.11. 13:44:37

@Nathas: ilyen az amikor valamit csak úgy kiragadnak a szövegkörnyezetből, és úgy állítjuk be, mintha ezt mondaná/akarná...nem akarok politizálni, de gyakorlatilag itthon is ez megy a médiában, mint ez az eset...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása