Allegri: „Pár lehetőségből többet kellett volna kihoznunk”

allegri_massimiliano_negy_ujjaval_mutogat_oltonyben.JPGA vasárnap estére kitűzött Derby d'Italiát az Inter kezdte előnyből, miután a lepattanó labdát Edin Dzeko kapuba juttatta, azonban a házigazdák nem sokat tettek ezt követően az előny növelésére, és a meccs végén a Juventusnak sikerült egyenlőre menteni a meccset Paulo Dybala értékesített büntetőjével.

„Az első félidei teljesítmény jó volt, a második félidei még jobb. Volt pár lehetőségünk, amiből többet kellett volna kihoznunk, aztán nagyobb önbizalommal törtünk előre egy nagyon jó Inter ellen.” - értékelt a mester a DAZN munkatársának.

„Ne feledjük, hogy a nerazzurro csapat erős úgy technikailag, mint fizikailag, ezért ilyen teljesítményre volt szükségünk. A letámadáskor kicsit idegesek voltunk, de ez is egy újabb szakasza a fejlődési folyamatnak.”

A döntetlen után a Juventus ugyanúgy tíz pontra van a tabellavezető Napolitól és a Milantól mindössze kilenc forduló után, azonban mostanra a Juve a tabella elején szereplő mind a négy csapattal megütközött.

„Ez jó pont, így három pontra vagyunk az Intertől, és lehetővé teszi, hogy folytassuk a pozitív sorozatunkat, miközben megmarad a lehetőségünk arra, hogy még a válogatott szünet előtt felzárkózzunk az élbolyra.”

Ezt követően a mestert a meglepő taktikai húzásairól kérdezték, hiszen Federico Chiesa és Matthijs de Ligt a padon kezdte a meccset.

„Tudtam, hogy eléggé kemény mérkőzés lesz, ezért olyan játékosra volt szükségem, mint Dejan Kuluševski, aki nagyobb nyomás alatt tartja Marcelo Brozovićot. Ahogy a tempó lassult, beküldhettem Paulo Dybalát és Federico Chiesát, és az önbizalmunk is nőtt. Ez jó pont, de szerdán a Sassuolo ellen abszolút kötelező a győzelem.”

Az Inter akkor szerezte a gólt, amikor Federico Bernardeschi sérülten a feküdt a partvonalon.

„Ez csak véletlen egybeesés. Még tíz emberrel is megakadályozható lett volna az a gól, elég szerencsés találat volt. Kemény, harcos meccs volt, fizikailag nagyon megerőltető, jobban kell befejeznünk a támadásainkat, amikor a labda a tizenhatoson belülre jut, akkor értékesítenünk kell a helyzetet.

A bajnokság első meccsein kilenc pontból egyet szereztünk, szóval az alapokig kellett visszamennünk. Az alap a szervezettség és a szilárd védekezés. Először ebből kellett építkeznünk, aztán haladtunk előre, kis léptekkel, idővel pedig több önbizalommal, és majd támadóbbak is leszünk.

Sikerült négy meccsen gólt sem kapni, ez előrelépés volt, ma pedig az Inter ellen kevés helyzetet engedélyeztünk. A probléma az, hogy mindenkinek agresszíven kell játszania, kezdve a csatároktól a védőkig, ellenkező esetben a csapat szenved.”

Kaio Jorge becserélésekor a játékos átadott Leonardo Bonuccinak egy cetlit, amit a védő a zoknijába rejtett.

„Nem én írtam azt, hanem a segítőm. Rögzített helyzetekre vonatkozott, és ez Landucci szakterülete. Talán ezért mondja mindig, hogy késleltessem a cseréket, hogy legyen ideje írni…”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2216734472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.10.25. 06:34:01

"Tudtam, hogy eléggé kemény mérkőzés lesz, ezért olyan játékosra volt szükségem, mint Dejan Kuluševski, aki nagyobb nyomás alatt tartja Marcelo Brozovićot"

Miket el nem lehet lesni Pirlotól. :)

Galbandi 2021.10.25. 17:24:41

Kulusevskitől várta, hogy nagy nyomás alá helyezi Brozovicot? Értem én, hogy azt nem mondhatja, hogy Kean kiesésével, illetve Dybala és Chiesa erőnléti problémái miatt Kulun kívül csak Kaio Jorge és a szertáros maradt arra a posztra, de azért ennél egy fokkal kevésbé átlátszó füllentés is megtette volna. :)

Csak Csucsu 2021.10.26. 10:47:09

Mi lenne mondjuk ha Dybala meg Chiesa az elejétől játszana maestro? Ne tartalékolj a puskaporral könyörgöm. Az elején is meglehet nyerni a meccset már ám

steven.h 2021.10.26. 11:47:05

@Csak Csucsu: Valószínűleg játszottak is volna, ha bírnának 90 percet, de Dybala 1 db pénteki edzéssel és 1 hónap kihagyással biztosan nem. Chiesa-t meg nagyon szeretem, de rajta lehetett látni a fáradtság jeleit, azért végigtolt egy tavalyi szezont plusz az EB-t, így néha kell pihentetni. Az más kérdés, hogy ez pont az Inter ellen sikerült időzíteni, bár gyanítom hogy nem ez volt a terv, csak az eredmények meg a sérülések ezt hozták.

Csak Csucsu 2021.10.26. 12:46:08

@steven.h: Én már véltem felfedezni sokszor, hogy nem a kipihentség alapján választ csapatot...hanem felrakja a defenzívebb csapatot amivel tördeli, lefárasztja az ellenfelet..ha evvel a cspattal még gólt is rúg általában akkor jó mert a cserék még pluszba feljavítják a csapatot. Viszont ha gólt kapunk nincs ember aki megtudna fordítani a meccs állását...
HA igazad is lenne...de ez egy f*szág ez a fáradtság duma... akkor kezdjen és játszon 60 percet.... ez taktika ami szerintem hibás, bár nem mindig.

Csak Csucsu 2021.10.26. 12:51:12

@steven.h: Amúgy még ha igazad is lenne...ő az a játékos akit akkor is fent kell hagyni, ha nem fut semmit.. Mert ha nem fut még akkor is rátudja lőni a kapura úgy ahogy nem sokan...azért ha nem fut lehet ad egy olyan bokapasszt amit más nem tud és nem is vesz észre...ha nem is fut lehet rúg egy szabadot a 90. percben amivel nyerünk.... de amúgy én rohadtul azt vettem észre, hogy nagyon sokat fut...majdnem mint egy BTB középpályás a 16ostól 16 osig.... ez a fáradtság duma nonszensz...vagy azért lehet maximum mert a saját 16 osunktól kell kontrázgatni egész meccsen...

steven.h 2021.10.26. 13:07:14

@Csak Csucsu: Most nem tudom, hogy Chiesára vagy Dybalára hegyezed ki a mondandód. Dybala egyértelműen azért nem kezdett, mert sérült volt 1 hónapig és 1 db edzésen vett részt pénteken, így teljesen értelmetlen lett volna bevetni, mert vagy rásérül, vagy teljesen elkészül az erejével és begörcsöl. Chiesa esetében pedig ha nem fogadod el a fáradtság indokot, akkor ott van az előző 3 meccs ahol semmit nem tudott hozzátenni a játékhoz. Most ez lehet formaingadozás is, de inkább az a reálisabb dolog, hogy most jön ki rajta a fáradtság. (végigtolt egy EB-t a nyáron, ilyenkor ez természetes, hogy jobban kell figyelni a megfelelő pihentetésre)

Azért elhiheted, hogy Allegri sem saját magát akarja szívatni (tekintve, hogy mikor egészséges volt Dybala mindig kezdett és Chiesa is rendre pályán volt). Egyébként, ha elfogadod, hogy Dybala sérült volt, Chiesa meg fáradtabb, szerinted melyik a jobb megoldás, kezdetni egy friss védelem ellen vagy beküldeni 30 percre (amennyit a Mister megítélése szerint jelenleg bír) egy fáradó védelem ellen?

Szerintem inkább az utóbbi, és azon kívül, hogy kapott a csapat ideiglenes emberhátrányban egy szerencsétlen gólt, ült amit Allegri gondolt, mert az utolsó 30 perc, amikorra fel tudta őket küldeni, az a Juventusé volt még ha a helyzetek nem is jöttek futószalagon.

Csak Csucsu 2021.10.26. 14:14:17

@steven.h: Egészséges? edzéseket bírta? Nevezve van? Játékré kész? akkor nálam nem kérdés, hogy kezd. Szerintem Dybala van annyira felnőtt már, hogy eldöntse fáradt e vagy sem. Viszont az eddző építi a taktikát s tervezi előre a játékmenetét mármint aki tud ilyet. Ez a fáradtság a hozzászólások generáljál. Láttam már, hogy az ez természetes pláne ilyen intenzitású meccseken. Meglehet nézni CR játékát, ahogy építi még magát a sprintekre(már csak néha). Tavaly is sokszor nem kezdett amikor egészséges volt. Nem egyszer(Pirlo Allegri tanítványának tartja magát...de kb csak egy rossz vázlat hozzáképest)

Csak Csucsu 2021.10.26. 14:16:16

@steven.h: Mind2 robbanékony. Meccs eldöntő játékos. Cuadradot is ide teszem. Sokszor ő is nagymeccseken a cserék közt végzi kezdésnek.

steven.h 2021.10.26. 14:57:09

@Csak Csucsu: Azért ez nem ilyen egyszerű, itt nem a játékos dönt, de még csak nem is szimplán az edző. Ott az erőnléti stáb aki folyamatosan figyeli a játékosok állapotát, Dybala még egy NB1-es meccsen se kezdett volna, úgy hogy kihagyott egy teljes hónapot és 1 db edzésen vett részt a meccs előtt, nemhogy a Serie A-ban. Nevezve azért lett, mert fel lett mérve, hogy fél órát tud játszani, és kell is hogy visszarázódjon, ezért ott ült a padon és a maximum időre be lett cserélve, remélve hogy tud lendíteni a játékon. Ronaldot felesleges idekeverni, mivel ő mindenről kb saját maga döntött nálunk, ami nem egészséges dolog.

Csak Csucsu 2021.10.26. 15:36:53

@steven.h: Nekem nem úgy tűnt mint aki formán kívűl lenne. Így a nem kezdetése számomra hiba.

Csak Csucsu 2021.10.26. 15:38:21

@steven.h: Plusz taktikailag is. Ha van egy kétes emberem inkább kezdetem és rossz forma esetén lehozom. Mint hogy behozom és rásérül akkor 2 csere...

steven.h 2021.10.26. 16:24:18

@Csak Csucsu: Most megint nem tudom kire hegyezted ki a mondandód. Fáradtság az Chiesa és nem Dybala és az elmúlt 3 meccsen sajnos nem jöttek be a megoldásai rendre. Nyilván kényszerből játszott secunda puntát, de a tényen nem változtat. Ez betudható egy mentális fáradtságnak is, ami a hozadéka annak, hogy EB volt a nyáron és gyakorlatilag kulcsember volt ott is, valamint a bóvli nemzetközi meccsek is csak jönnek folyamatosan idén is, úgy hogy gyakorlatilag másfél éve nem pihentek ezek a játékosok a COVID miatt (ez Chiesára hatványozottan igaz, mert nem nagyon volt sérült, hálisten). A sérülések miatt rosszul jött ki, hogy pont az inter ellen kellett valamennyire pihentetni, ezt én is hibának veszem, de én egy senki vagyok a vezetőedzőnkhöz képest aki azért pár dolgot már nyert, így nyilván jobban tudja, hogy mennyire volt kényszer Chiesa pihentetése

A második kommentedre meg annyit: ha van egy játékosom, aki maximum 30 percet bír, akkor nem kezdetem, mert egy félidőt sem bír végig. Ez Dybala és nála semmi rossz formát nem említettem korábban sem, szimplán sérült volt. 1 hónapos sérülésből felépülő játékost 1 db edzéssel meg nem csak a Allegri nem tesz a kezdőjébe, hanem gyakorlatilag egyetlen top klub se, max valami sörmeccsen

Csak Csucsu 2021.10.26. 19:02:31

@steven.h: ha van egy játékosom aki 30 percet bír. Nem nevezem.. ha játszani akar/tud akkor játszik.. . Ezt a fáradtság dumát ne haragudj csak te meg a pletykalapok erőltetik. Esetleg Allegri bullshit kommentel.. Én arra hegyeztem ki, hogy taktikai okokból nem játszottak. Erre akarod te rávízionálni a véleményed ami alapvető hibás téziseken alapszik. Ajánlom Benatia utolsó nyilatkozatait.. Miért is hagyta el a Juventust...Sokszor sérültnek titulálták amikor pedig nem is volt az. Azért, hogy ne legyen sértődés belőle, ha nem játszik és inkább pozitívan jöjjünk ki az ügyből, hogy mi csak őt óvjuk. S mielőtt belekötnél, hogy ki az a Benatia...az Udinese,Roma,Bayern,Juventus egyik legkiemelkedőbb védője az utóbbi évtizedben.

Ezek a hibás tézisek semmiben sincsenek alátámasztva... ha azt mondod csak 30 perces volt....akkor azt rendkívűl megnyomta, ahhoz képest hogy annál többet nem bír.... és befejeztem. Nézek Juventus meccset és ha van egy ilyen játékosom ha fáradt ha nem játszik, ha egészséges.
ui.: Majd figyeld meg a nagymeccsekken, hogy Bernardeschi vagy Kulusevski mindig játszani fog épp Chiesa vagy Dybala helyett....nem azért mert fáradtak, hanem taktikai okokból(Hogy legyen minőségi cseréje aki hátrány esetén változást tud hozni)

steven.h 2021.10.27. 10:13:53

@Csak Csucsu: Én ilyen nyilatkozatra nem emlékszem Benatiatól, de nagyon szívesen elolvasom. Ilyet Marchisio nyilatkozott, és nálam ő olyan kategória akiről soha nem mondanék rosszat, a saját szemszögéből biztosan igaza volt, de utána az hogy a Zenitnél sem tudott folyamatosan játszani és vissza is kellett vonulnia, az meg lehet inkább az erőnléti stáb munkájának ad igazat. De hogy nála mi siklott félre, hogy a műtét nem úgy sikerült vagy a rehabilitáció nem sikerült az egy érdekes kérdés és csodálkozom, hogy nem lettek azonosítva esetleges felelősök (vagy lettek, csak nem tudunk róla).

Benatiát (aki egyébként rendre hibát hibára halmozott abban a szezonban mikor itt volt a lehetősége mert elment Bonucci, ezek után legkiemelkedőbb védőnek nevezni elég érdekes, főleg hogy egy arab klub érdeklődött iránta csak.....) pedig teljesen felesleges Chiesahoz vagy Dybalához hasonlítani, ez a két játékos ha egészséges és fitt játszani fog, Benatia egyetlen dolognak volt az áldozata, az pedig az, hogy abban az évben kezdődött az a lejtmenet amikor már Agnelliék annyira hajszolták a BL-t, hogy bizonyos játékosokat mindenképp játszatni kellett, az egyik ilyen a Milanból visszatérő Bonucci és szerintem ez akkoriban szemet is szúrt mindenkinek itt a blogon, sőt szerintem Benatia nyilatkozata is erre vonatkozott, nem pedig arra hogy sérültnek nyilvánították, mikor nem is volt az.

Ez meg ne haragudj de vicc, ne vedd személyeskedésnek, de olyan mintha most kezdenéd el követni a labdarúgást vagy az olasz bajnokságot. 22!!! játékost lehet nevezni egy meccsre, persze hogy benevezi Dybalát aki azért fél órát bír, ha nagyon muszáj. Ha úgy alakult volna a meccs, hogy mi vezetünk, biztosra veheted hogy nem áll be, mert kihagyott egy hónapot, de csak azért nem nevezni egy ekkora keretbe mert fél órát bír az nettó marhaság, már bocs, főleg úgy hogy mást nem is tudott volna nevezni Allegri aki érdemben ér valamit. Mivel jobb az, ha akkor nem nevezi, cserébe csak 21 játékost nevez, mikor 22-t is nevezhetett volna?

A fáradtságot meg változatlanul bullshitnek írod, mikor te magad írtad le hogy Ronaldo is volt mikor saját maga kérte, hogy ne kezdjen. Akkor egy Chiesánál, aki még fiatal és lehet hogy magán nem érzi, de a szakértők a stábban meg látják, hogy kell neki pihenő, miért ne kaphatna ilyen okból pihenőt? Harmadszor is leírom, végigjátszott egy EB-t meg előtte másfél szezont szünet nélkül. így is csapágyasra vannak hajtva a játékosok, nem egy nagyobb sztár nyilatkozta, de nyilván mi a fotelből ezt jobban tudjuk...

A nagy meccsekből meg eddig lement 5 - Napoli, Milan, Roma, Chelsea, Inter és az hogy nem voltak együtt pályán az azért elég erősen alátámasztható hogy miért:

- Napoli meccs: Dybaláék aznap jöttek vissza a válogatottól, nem lettek nevezve
- Milan meccs: Itt volt Chiesának a kisebb sérülése, ami miatt nem lett a kezdőbe nevezve
- Roma, Chelsea: Dybala sérült

Majd ha mindenki egészséges lesz, és akkor is a nagy meccseken Kulusevskit kell nézegetni kezdőként, akkor majd megkövetem magam.

Csak Csucsu 2021.10.27. 12:23:07

@steven.h: Legyen igazad. Minden esetre, számomra ez is csak egy sajátos vélemény semmi konkrétummal alátámasztva. Sokban valós, de sztem te sokkal jobban adsz a nyilatkozatokra és statisztikákra. Én valahogy jobban bízok az ösztöneimben van hogy nem jön be, de azért Allegri sem a spanyolviaszt találta fel. Ő nem szereti az egyént s egyéniséget és inkább a csapatra helyezi a hangsúlyt szinte centiméterről centriméterre percől percre. Én véltem már felfedezni, hogy inkább a szorgalmas saját emberét forszírozza néha az egyéniség helyett. Neki nem kell CR vagy Messi hogy meccset nyerjen..
Meglátjuk..ezek a statisztikák meg kétes sérülések nagyon gyanusak azért Dybala 3 szezonon keresztül nem a sérülékenységéről volt híres csak hozták sorra rá az embereket akiket játszatni kell...aztán lehet voltak sérülések is de túl van misztifikálva ez a Dybala és a sérülékeny dolog számomra. Tény hogy volt néha 1-2 hónap kiesés a 6 év alatt de kinek nem? majdhogynem átlagos...Mikor Bernardeschit leigazoltuk ő például méltatlanul sokszor kezdett Dybala helyett de tavaly igen épp Kulusevksi játszott helyette mikor egészséges volt.. megnézhetjük a tavalyi meccskereteket ha elakarsz merülni benne

Csak Csucsu 2021.10.27. 12:25:21

@steven.h: De azért ahhoz képest hogy 30 perces volt nagyon jól megnyomta azt a 30 at ugye? erre nem válaszoltál

steven.h 2021.10.27. 13:00:36

@Csak Csucsu: Nem tudom a tavalyi évet miért hozod fel most jelen helyzetben. Tavaly az edzőnket Andrea Pirlonak hívták, Allegri pedig mióta idejött számtalanszor elmondta, hogy Dybala kulcsjátékos lesz az idényben.

A sérülések hogy mennyire kétesek, mennyire nem: szerintem 3 év alatt ki kellett volna derüljön, hogy Dybala valóban sérült volt vagy csak szimplán nem játszott. Csak hogy akkor hozzak egy példát, Marchisio sem volt sérülékeny játékos mégis volt egy év (itt most nem a térdsérülése utáni időszakra gondolok) amikor többet kihagyott sérülés miatt, mint előtte, úgy hogy róla kijelenthető volt, hogy kulcsjátékos volt a Pirlo,Vidal utáni években. Ezt nem lehet kiszámolni, főleg ebben a jelenlegi világban, ahol minden a pénzről szól és ezeknek a játékosoktól 60-70 meccset akarnak elvárni egy évben.

Nagyon jó példa a Barcás Pedri, a csávó 70 meccset játszott egyhuzamban szünet nélkül a Barcában és a válogatottban az elmúlt 1 évben, most meg folyamatosan izomsérülésekkel bajlódik, szerinted nincs összefüggés? Ezért kell figyelni arra, hogy adott játékost mennyire pihentetsz.

Allegrire visszatérve: Az első 5 éves ciklusában rendre megkapta ugyanezen a blogon azt a kritikát, hogy ő a védekezést tudja megszervezni, támadásban az egyének kreatív megoldásaiban bízik, nincsenek begyakorolt formák, hanem a támadók teljesen szabad kezet kapnak. Nem mondom azt hogy nincs igazad, de ebben a formában ez teljesen szembemegy azzal amit te írsz. Szerintem Allegri senkit nem korlátoz, vannak dolgok amiket elvár - fegyelem, csapatért való küzdés, de azon kívül nem hinném hogy ő az egyének ellen lenne.

Utolsó kommentedre: igen, megnyomta ami benne volt, ezért állt be akkor, mert ennyit bírt. Lehet ha még 10 percig tart a meccs akkor kijön rajta a fáradtság. Ez csak azt bizonyítja, hogy jól mérték fel az állapotát, mert amennyit gondoltak hogy bírni fog 100%-osan azt bírta is. Lehet hogy bírt volna még 10 percet, lehet hogy nem. Attól tartom a véleményem, hogy 1 hónap hiányzás és 1 edzés után ennél sokkal több biztosan nem volt benne, annyi biztosan nem hogy kezdőként lépjen pályára.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása