A Juventus Perinnel és De Sciglióval sem kíván hosszabbítani

perin_mattia_sampdoria_ellen.jpgA labdarúgás világát is átalakító koronavírus-járvány természetesen nehéz anyagi helyzetbe hozta a Juventust is, a klubnak jelentősen szűkösebb keretek között kellett dolgoznia a nyári átigazolási időszakban, így fordulhatott elő, hogy új igazolások helyett, végül a keretben maradtak kölcsönből visszatérő, ám erősítést aligha jelentő játékosok.

Miután Gigi Buffon végül visszatért a Parmához, ahhoz a klubhoz, ahol fantasztikus pályafutása indult, tőle az azt megelőző 18 hónapot a Genoa kötelékében töltő Mattia Perin vette át a második számú kapus szerepkörét. Rajta kívül az Olympique Lyonnál szerencsét próbáló Mattia de Sciglio is csatlakozott a Juventus keretéhez.

A két játékos helyzete abban a tekintetben is hasonló, hogy szerződésük jövő nyáron lejár Torinóban, s mivel a La Gazzetta dello Sport szerint a Juventus nem kíván új szerződést kötni velük, ingyen távozhatnak a szezon végén.

Perin esetében nyáron több lehetséges opció is felmerült, amely révén több játéklehetőséghez juthatott volna, ám a kapus végül maradt a zebramezeseknél. De Sciglio már az AC Milannál is együtt dolgozott a Juventust irányító Massimiliano Allegrivel, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a védő Torinóba költözött.

A jelenlegi szezon során De Sciglio mindössze három bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, összesen 143 percet töltött a pályán, s csupán a Napoli elleni, vereséggel végződő összecsapást játszotta végig. Perinnek csupán egyetlen mérkőzés jutott, a kapus mind a kilencven percet a pályán töltötte a Sampodria elleni 3:2-es győzelem alkalmával.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4916720670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MarcoT 2021.10.14. 12:26:15

És ki lesz az új cserekapus?

rockitbaby 2021.10.14. 12:42:09

@MarcoT: Igazából Perin esetében inkább arról van szó, hogy elégedetlen a helyzetével és már januárban távozni szeretne. Helyére Audero a kiszemelt tán.

Rocky80 2021.10.14. 12:50:19

Ugye, hogy nem szerelme Allegrinek De Sciglio!

Amúgy teljesen oké eddig minden, szép lassan ezeket a posztokat is erősíteni kell. Eddig minden a terv szerint halad.

Nemsokára meg jön Csu vagy De Beek, jó lesz ez!

venember83 2021.10.14. 13:06:21

@rockitbaby: Audero? Nem őt adta el nemrég a Juve?

rockitbaby 2021.10.14. 13:10:52

@venember83: Hát attól függ, mint tekintünk "nemrég"-nek, 2019 nyarán távozott.

venember83 2021.10.14. 13:30:26

@rockitbaby: pontosan nem tudtam, azóta utánanéztem, az akkor kb. két éve volt. Talán két-három évre tervezni nem akkora ördöngősség. Másrészt meg azért kíváncsi vagyok, hogy a 2019-es húszmilliós értékesítés után mennyiért hozhatja őt vissza a Juve.

Attilio79 2021.10.14. 14:09:37

Sajnos egyikük sem olyan képességű játékos, hogy a Juventusba játsszon. Kíváncsi vagyok, hogy kik lesznek a pótlások, főleg kapus szinten, mert Szcses is hullámzó.

rockitbaby 2021.10.14. 14:40:44

@venember83: Hát ugye a történethez hozzátartozik, hogy már az azt megelőző szezont is ott töltötte, szóval 2019 nyarán úgymond végleg távozott. Hogy mennyi lenne az ára, passz, nem tudom, de hogy több, mint 20 millió, arra mérget veszek. Én a magam részéről inkább repültem volna rá Mirante-ra, neki tán már nem okozna gondot a padon ülni, de minden szempontból legjobb korban lévő kapusok nem nagyon fogják még csak meggondolni sem, hogy eljöjjenek-e második számúnak úgy, hogy még akkor sem kapnának szerepet, ha indokolt lenne...

m.martin91 2021.10.14. 15:26:30

@rockitbaby: Pénzzel minden megoldható. Perin 2,3 milliós fizetéséért biztos vagyok benne, hogy az átlagtól jobb kapusok is szívesen eljönnének hozzánk. Nálunk a cserekapus keres annyit, mint más Serie A-s csapatoknál az első számú kapusok. Azt nem tudom, hogy a jövőben is hasonlóképpen gondolkodunk-e, de mindig kell két megfelelő kapus, láthatjuk mi történik most a Milannal. Buffon 1,5 milliót keresett az előző két szezonban, ez is sokkal több, mint amit a többi csapat fizet a második számú kapusainak. Azt gondolom, hogy 2 millió környéki fizetésekért sokan bevállalnák a Juventus kispadját, mindegy, hogy ki mögött. Ennek a posztnak ez a problémája, hogy muszáj megfizetned a kispadost, mert lehet, hogy nemigen lesz rá szükséged a szezonban, de ha mégis, akkor olyannal kell ott ülnie, aki be tud állni szinte bárki ellen. A legtöbb nagycsapatnak egyébként nincs megoldva a második számú kapusposzt, de nem róluk kell példát venni. Fel kel készülni mindenre.

venember83 2021.10.14. 15:27:27

@rockitbaby: 20 milliót vagy annál többet a Juve nem fog fizetni egy második számú kapusért, az tuti. Hacsak nem sikerül rávenni Wojcit, hogy igazoljon vissza a PL-be. Pl. a Newcastle-hoz, manapság mindenki arrafelé tart...

Wizzurah 2021.10.14. 16:13:55

Én inkább eladnám a lengyelt és Perin maradjon, a szezonra kapja meg az esélyt, ha nem jön be, következő szezonra lehet fogni valakit. De a lengyel biztosan nem kellene. Egy 2-2.5 milliós fizetéssel. Most azt hiszem 3,8 millió fontot keres évente. Leülnék vele, figyelj kapsz 3-at, de cserébe kezdő leszel.
De Sciglio fizetése ha jól tudom évente 5 millió angol font körül mozog, az bitang sok, 2-2.5-öt adnék max, akkor maradhatna mint kiegészítő ember, mert szerintem amúgy annak a jelenlegi helyzetben legalábbis megfelelő.

rockitbaby 2021.10.14. 16:51:26

@m.martin91: Valóban, a pénz sok mindenre megoldás lehet, de ettől még nem mindenre. Egy 28 éves kapus, aki a jelenlegi klubjánál kezdő, nem fog eljönni 3 millióért a padra. Buffon 43 évesen is érzett magában annyit, hogy ne másodhegedűs legyen, több, mint 10 évvel fiatalabb meg depláne.

Abban egyetértek, hogy a cserekapus kérdése talán a legkényesebb. De nem a bér miatt. Tűrnie kell a padot, mert valóban nem sok meccsen kellhet védenie, de mikor kell, akkor ellenben meg tudja oldani. A kérdést árnyalja, hogy Tek sem véd olyan formában, hogy azt lehessen mondani, mindegy ki a második számú, mert ideális esetben nem kell védenie. Ilyenkor költséghatékony megoldásként még akár a Primavera csapat kapusa is szóba jöhetne. Csak ugyebár most kanyarban nem ez a helyzet. Mert ha kicsit is szigorúak akarunk lenni, azt is mondhatnánk, hogy Perin helyzetét figyelmen kívül hagyva, Tek elé keresünk valakit, és hátrébb soroljuk a lengyelt. Vagy igazolni kell egy fiatal tehetséget és kitartani mellette, hogy fokozatosan, de átvegye a lengyel helyét, vagy bőven 30+ éves kapust kell igazolni, mert ebben az esetben elég lehet a második számú pozíció is neki. Fiatalt nem tudok, idősre eddig Mirante volt a jelölt, de ő Milan játékos lett, így talán Consigli felé próbálkoznék.

@venember83: Ha Tek visszaigazolna a PL-be, akkor a helyzet még akár rosszabb is lehet, mint most. Most "csak" második számú kapust kellene találni szezon közben. Allegri láthatóan nem bízik Perinben annyira, hogy Tek eligazolása esetén ő lépjen előrébb, így valószínűleg ebben az esetben két kapust is kellene keríteni. Ez maximum nyáron kivitelezhető manőver, télen nem. Na jó, kivitelezhető, csupán nem ildomos.

m.martin91 2021.10.14. 18:43:10

@rockitbaby: Szczesny nem fog távozni, mi pedig nem is tudnánk megfelelő kapust igazolni a helyére. Donnarumma elkelt, a kör ezzel bezárult. Allegri teljes mértékben kitart Szczesny mellett, a szezon kezdeti formáját kellene hoznia huzamosabb ideig ahhoz, hogy változás legyen. Perinnel nem számoltak egy percig sem, nem véletlen, hogy nem tartanak rá igényt. Nincsenek fiatal, tehetséges kapusok, akik beállhatnának a Juventus kapujába, szóval második számú kapust kell keresni, de olyat, aki képes beállni, ha szükség van rá. Vannak lehetőségek. Areola a West Ham padján ül (az mivel jobb, mint a Juventusé?), ráadásul Raiola ügyfele. Többeknek lejár a szerződése szezon végén. Én Pavlenkát preferálnám, aztán ott van Sergio Asenjo, vagy Costil a Bordeaux-ból. Olaszországon belül nincsenek opciók. Egyáltalán nem megoldhatatlan a szitu, ha felhasználják rá Perin bérét.

rockitbaby 2021.10.14. 19:02:05

@m.martin91: Leírni sokkal könnyebb, mint megcsinálni. Szerintem abban kiegyezhetünk, hogy egyelőre nem tett le az asztalra sem Arrivabene, sem Cherubini annyit, hogy ekkora bizalmat megelőlegezzünk nekik. Ráadásul ez, ha lehet hinni a híreknek, nem is nyárra tolódó kérdéskör lesz, hanem télen megoldandó feladat, mert Perin ha tud, dobbantana januárban. De ki ekkor inkább a középpályával akarnánk foglalkozni a hírek alapján - ez mondjuk egyébként nem rossz dolog.

Nem értek egyet azzal, hogy ne lennének opciók országon belül. Bár sérült, de Dragowski egyaltalán nem rossz, ahogy Cragno sem. Reina favorizálása miatt akár Strakosha is mozdítható lehet. Vannak opciók, akiket meg lehetne győzni.

m.martin91 2021.10.14. 19:16:44

@rockitbaby: Ezek a kapusok, akiket írsz, nem fognak leülni a Juventus kispadjára. Én azért írtam olyanokat, akiknél volna rá esély egy megfelelő szerződéssel.

rockitbaby 2021.10.14. 21:28:27

@m.martin91: Te írtad, hogy Perin bérével meg lehet győzni, hogy másodhegedűs legyen valaki. Egy megfelelő szerződéssel. Akkor ez miért csak külföldről igazoltakra lehet igaz?

Lanzafame 2021.10.14. 21:30:07

@Wizzurah: Allegri valószínűleg látja Perint minden egyes nap, és pont ezért nem védeti.

m.martin91 2021.10.14. 22:00:27

@rockitbaby: Igen, egy jó szerződéssel, 30 körüli, vagy 30 pluszos kapusokat, akiknél átigazolási összeget sem kell fizetni, szerintem meg lehet győzni Perin bérével. De a 24 éves Dragowski, a 27 éves Cragno, meg a Lazióból is a játéklehetőség hiánya miatt távozni akaró 26 éves Strakosha nem valószínű, hogy a Juventus kispadjára szeretne igazolni. Pláne, hogy előbbi kettő nem is olcsó mulatság volna.

Rikoo 2021.10.14. 22:39:10

@rockitbaby: Hülyék lennének padozni, Audero sem fogja elb@szni a karrierjét a kispadon, miközben akár még egy komolyabb csapat kezdőjének is fel tudja építeni magát.
Cragno és Dragowski meg szintlépés előtt állnak, mondjuk utóbbi már most is lehet jó csapatban van, ha tényleg minőségi csapatot akarnak építeni a Fiorentinaból. A cserekapus egy speciális pozíció, mindenképpen 30 felettiek között kellene nézelődni.
A megbízhatóság és a meggyőzhetőség miatt is.

GodPiero 2021.10.14. 22:45:43

Kapusposztot elqrtuk amikor nem igazoltuk le Donnarummát....

rockitbaby 2021.10.15. 07:22:37

@m.martin91: @Rikoo: Bevallom derekasan, én nem is feltétlen lengyel barátunk mögé keresnék valakit, hanem elé. Ha Tek eljött úgy, hogy ígéretet kapott, hogy most csak csere, de egy év és kezdő, így egy fiatal/jó korban lévő is elvállalna 1-1,5 évet. Dragowski pl ez a kategória szerintem. Strakosha szerződése '22 nyarán lejár, ő télen olcsóbb megoldás lenne pl, ha ez a cél. Tudom, ő is több lehetőségre vágyik, de nem látom, miért ne lehetne úgy eljárni, mint tette Sarri Buffonnal a rekordok miatt.

m.martin91 2021.10.15. 12:33:57

@rockitbaby: Ezek a kapusok ahhoz gyengék, hogy a Juventus kezdőjátékosai legyenek. Gyengébbek, mint Szczesny. Nincs olyan fiatal, tehetséges kapus, aki átvehetné a helyét. Donnarumma nyilván átvehette volna, de az a hajó már elment.

rockitbaby 2021.10.16. 12:14:18

@GodPiero: Sirigu korabban szóbakerült és nem szándekozott masodhegedűs lenni, ezért ment a Genoa-hoz.

@m.martin91: Szerintem Dragowski van olyan jó kapus, mint Tek, csak fiatalabb, tehát még fejlődhet. Ugye a lengyen barátunk sem úgy étkezett, hogy ő akkor klasszis volt. Sőt, kifejezetten szar idények után vettük meg diszkont áron. Én nem vetném el Dragowski-t, de jelenlegi helyzetünkben inkább próbálnám meg Consigli megszerzését.

Tudva, hogy ki Donnarumma ügynöke, én most - főleg az Ihattaren balhé után - igencsak óckodok a Raiola bébiktől. Nem pusztán azért, mert velük kapcsolatban csak az a biztos, hogy semmi sem az, de nem pusztán nem lesznek klubikonok, hanem még egy két esetben komoly magaviseleti problémák is vannak.

m.martin91 2021.10.16. 12:34:08

@rockitbaby: Dragowski a lengyel válogatottban sem tud mit kezdeni Szczesnyvel. Fabianski visszavonulása után a kerettagságig elviheti, de akkor is Szczesny-t védette Sousa, mikor a szezon elején összeomlott, csakúgy, mint Allegri. Ráadásul Dragowskinak is komoly formaingadozásai vannak, a sérüléseiről nem is beszélve. Még az is megkérdőjeleződött a közelmúltban, hogy neki kellene-e védenie a Fiorentina kapuját Terraccianóval szemben. Nagy tehetségnek indult a gyerek, aztán elég komolyan megrekedt a fejlődésben. Először helyt kellene állnia egy újjáalakuló Fiorentinában ahhoz, hogy bármiről is lehessen beszélni vele kapcsolatban. Consigli nem akar padozni Siriguhoz hasonlóan, ezt megmondta, mikor hosszabbított anno a Sassuolóval.

rockitbaby 2021.10.16. 15:32:33

@m.martin91: Szczesny pont ugyanígy járt az Arsenalnál, romlott a formája, bakizgatott is, Wenger bagózáson kapta, kiszorult és két év római kölcsön után vettük meg, holott azért annyira náluk sem emelkedett ki. De mondhatnám Chiesa-t is, bár más poszt. Mielőtt érkezett volna, ő is megrekedt, kellett neki egy lökés. Nem azt mondom, hogy rá kell repülni, mert ugye épp most is sérült, de csak azért, mert nincs formában vagy megrekedt kicsit, még nem kell azonnal megbélyegezni sem, hogy neki ennyi volt.

Rikoo 2021.10.16. 15:45:01

@rockitbaby: Szczesnynek a Romanál töltött második idénye azért Serie A-n belül igenis kiemelkedő volt, pályafutása legjobb szezonja volt. Minden meccset végigtolt stabilan.

Consigli borzalmas kapus a legmagasabb szinthez képest, cserének se...

Hozzánk 35 körüli megbízható, profi kapus kell, semmiképpen ne fiatalokban gondolkodjunk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása