Allegri: „Jobban kell készülnünk a derbire, mint a Chelsea ellen”

allegri_massimiliano_allianz_melegitoben_sajtotajekoztaton.jpgA Chelsea elleni szerdai győzelem után jön a következő megmérettetés Massimiliano Allegri csapatának, hiszen szombat este a Torino ellen fog pályára lépni az Öreg Hölgy nem hazai gyepszőnyegen.

„Holnap a szurkolók visszatérnek a stadionba, és jó meccset fogunk látni. Van mit javítanunk a tabellán elfoglalt helyezésen, erre most lehetőségünk nyílik.

Ugyanakkor csak foltozgatásról beszélhetünk, a helyzetet teljesen megoldani most nem lesz módunk. Papíron ötpontos lemaradásban vagyunk.” - mondta a toszkán mester a sajtótájékoztatón.

„A Torino csapata élete meccseként tekint a szombati derbire, hisz városi rangadó, a Torino pedig a lehető legjobban fog felkészülni a találkozóra. Mi is ugyanígy kell tegyünk, és annál is jobban kell készülnünk, mint a Chelsea elleni meccsre, mert nehezebb mérkőzés vár ránk.

Ezek a meccsek kisebb döntők, lépésenként kell haladnunk, s nem könnyű a feladatunk. Más meccs lesz ez, mint a Chelsea elleni.

A Torino csapata sokat fut, Ivan Jurić nagyszerű munkát végez, s átadta ötleteit a csapatának. Bonyolult meccsre számítok, türelmesnek kell lennünk, és 95 percen át a saját játékunkat kell erőltetnünk.

Wojciech Szczęsny és Giorgio Chiellini bizonyosan játszani fog. Morata és Dybala hiányában láttuk, hogy Chiesa is tud centerként játszani.

Jó meccsünk volt a Chelsea ellen, de holnap másra lesz szükségünk, más meccset kell játsszanunk. A Torino emberfogást alkalmaz, ezért megfelelő mentalitást kell mutatnunk.”

A mester más meccsre számít, azonban csapatától ugyanazt az alázatos védekezőmunkát várja, amit a Chelsea ellen látott, s van min javítani, hisz eddig a Juventus a bajnokságban tíz gólt szenvedett el hat meccs alatt.

„A Chelsea ragaszkodott a labdához, mi pedig elkövettünk pár technikai hibát, amivel megkönnyítettük az életüket. Meg kell értenünk, hogy ha sikerült 70 percig ugyanazt a védekezést mutatni, akkor 20 perc sem jelenthet gondot. Nem számít, milyen hosszan védekezik egy csapat, a hozzáállásnak nem szabad változnia.

Alex Sandrót öt éve ismerem, abszolút értéket képvisel, s ezt mutatja az is, hogy jelenleg a brazil válogatott kezdőjátékosa a védelem szélén.

Úgy Rodrigo Bentancur, mint Manuel Locatelli egyedül nem tudta kezelni a középpályát mindeddig. Rodrigo mellé kell valaki, aki szervezi a játékot, míg Locatelli nagyszerű teljesítményt nyújtott a Chelsea ellen, zárta a passzsávokat Romelu Lukaku irányába, és fizikai tekintetben csúnya meccset játszott.

Federico Bernardeschi nagyon jó, hajtós meccset hozott, és a jó teljesítmény mellé a kapu előtt is kiválóan játszott.

A mester a sérültek helyzetéről is beszélt.

„Arthur a tegnap a csapattal edzett. Talán ő és Kaio bevethető lesz holnap. Szükségünk lehet Arthurra a meccsen, ő technikás játékos, és segítségünkre lehet.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8616706120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása