Gazidis: „A klubok adják a futball alapját”

uefa_logo_kapun.jpgA Milan vezérigazgatója, Ivan Gazidis a Sette magazinnak adott interjújában a futball válságáról beszélt, s egyúttal az UEFA egyenlőtlen bánásmódját is megemlítette.

„Amikor bajban van az ember, akkor lehet, hogy nem látja tisztán az eseményeket.

A problémák megmaradtak, és ezekkel együtt kell szembenéznünk, klubok, UEFA és FIFA, mivel a válságnak nincs vége, és nem jött el még az ideje, hogy győzelmet nyilvánítsunk.

A vezetés kérdése alapvető, s nem feledhetjük el, hogy mindennek az alapját a klubok adják.

A Milannak számos válasszal kell szolgálnia a pénzügyi állapota tekintetében. Szóval a Pénzügyi Fair Play intézménye továbbra is adott.

In 2019-ben egy fenntartható futballprojektet akartunk megvalósítani, és egy évre eltiltottak minket a nemzetközi szereplésektől. Ezt elfogadom, de a szabályok mindenkire kell, hogy vonatkozzanak. Így lenne ez jelenleg? Ezt az UEFA-tól kell megkérdezni, a szervezett hitelessége forog kockán.”

A tavasszal több európai klub megalapította a Szuperligát, amely azonban a zártnak tűnő jellege miatt számos klub nyilatkozatok szintjén távozott a projektből, ám a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus továbbra is kitart az új versenysorozat mellett.

„Csak a klubok szembesülnek a gazdasági kockázatokkal. Nem tudtam megértetni az UEFA vezetőivel, milyen magas pénzügyi kockázattal néznek szembe a klubok, amelyek az összes érintett fél számára a futball értékteremtői. Vagy talán nem is akarták soha megérteni, de megpróbálunk majd megállapodásra jutni a FIFA és az UEFA vezetőivel.” - mondta Andrea Agnelli még áprilisban.

„Az UEFA kezeli és értékesíti a jogainkat anélkül, hogy bármilyen gazdasági kockázattal nézne szembe, s ezért lényegében a versenytársunk. A FIFA és az UEFA komoly profitot könyvel el játékosainkkal, de válsághelyzetben nem segítenek. A szervezeteknek választaniuk kell, hogy szabályozni kívánják a piacot, vagy kereskedelmi tevékenységet kívánnak folytatni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5416699848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása