Tardelli: "Ronaldo elfedte a Juventus problémáit"

tardelli_marco.jpgA Juventus 3:2-es győzelmet aratott a Spezia otthonában, s ezzel talán csökkent a csapatra nehezedő nyomás, de a problémák aligha oldódtak meg, így érthető, hogy a klublegenda, Marco Tardelli is kritikusan fogalmazott a zebramezesekkel kapcsolatosan.

"Gyönyörű válságként tudnám meghatározni." - mondta  Juventus jelenlegi helyzetével kapcsolatosan Tardelli a La Gazzetta dello Sport munkatársának nyilatkozva.

"Nem lehet megérteni, hogy  mi is a Juve jelenleg, még a Spezia elleni is őrült erőfeszítéseket tettek, de nem oldották meg a problémákat.

Allegri olyan csapaton dolgozik, amilyet talált, s ez nem olyan, mintha ő építette volna. Ellenkezőleg, 30-40 gólt elvettek belőle. Egy vagy két ember hiányzik a középpályáról, egy a védelemből, s rengeteg egyéniség hiányzik, olyan, amilyennel Ronaldo rendelkezett, aki még a góljaival is tudta, hogyan kell elkendőzni a problémákat. Nem arról van szó, hogy azok ne lettek volna, csak elfedte azokat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5416699464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2021.09.24. 17:42:37

Nem ertek vele egyet, de ez mondjuk nem ujdonsag sokatoknak.

CR nem vitt el maga 30-40 golt. Akkor vitt volna el, ha a helyere senki nem allna be a merkozeseken es 10 emberrel jatszanank, de nyilvan a csapat - ha nem is teljes mertekben , de - nagy reszben fogja tudni potolni a szerzett goljai szamat. Ha nem igy lenne, nem lenne 7 golunk az elso 4 fordulo utan.

Attilio79 2021.09.24. 18:04:03

A lehető legjobb volt a csapat számára, hogy CR távozott, ki kellene még szórni Ramsey, DS, Berna, Bentan, Sces, Rugani, Kulu stb. ballasztot és lehetne igazolni a fennmaradó kerethez. Majd felébredünk... :)

Leram7 2021.09.24. 18:16:05

A szezonkezdet pontosan megmutatja, hogy CR mennyit ért a csapat számára és az, hogy mennyit ér most MU-ban, az is látszik.

Morata nem rossz eddig.
Dybala halovány.
Kean halovány.
Jorge még nem tudjuk mire lesz képes.

Chiesa kivételével nincs klasszis a csapatban. 4-5 embernek kéne azonnal szintet lépnie, hogy legyen valami komolyabb eredmény a szezon végére.

Tele van a csapat középszerű playerekkel.

Shyr Kahn 2021.09.24. 18:30:35

@Leram7: Miert lenne Dybala halovany? A csapat legjobbjai kozott van rendszerint.

Az, hogy nem szerez golt, nem az O hibaja. Amennyiben csatart jatszana (mint ahogyan Allegri alatt nem fog), akkor jobb lenne a kanadai pontjainak a szama is.

Zizou_empereur 2021.09.24. 18:43:34

Teljesen egyetértek Tardellivel. Ha Pirlonak még CR sem lett volna, simán hetedik helyen végzünk. Ipari mennyiségben termelte a gólokat, ahogy a MU-ban is fogja.

Tony. 2021.09.24. 18:48:50

Valószínűleg ki fog derülni, hogy Ronaldo volt aki még egyáltalán lélegeztetőgépen tartotta ezt a csapatot, és vele valahogy még egy BL helyezés legalább elérhető volt, plusz 2 trófea.
Az idén elnyert címek és elért helyezés bizonyítani fogja ezt.
Mindenki bízzon benne, hogy nem így lesz.

Thuglife! 2021.09.24. 19:16:49

Ezért le se kellett volna igazolni, hanem építkezni évről évre.

babo0410 2021.09.24. 19:49:55

@Zizou_empereur: És egy halom meccsen meg azt az egyetlen győztes gólt képtelen volt belőni. Nem lettünk volna rosszabbak, ha nincsen. Sőt szerintem Pirlo jobban összerakta volna az egészet. Én azt mondom, hogy Ronaldo nem illett a csapatba. Abból a pénzből, amit a 3 év alatt rá költöttünk, rendbe tehettük volna a keretet, és most nem úgy állnánk, ahogy. Nem rossz szerintem a keret, de a középpályára elférne egy BTB szerintem, meg elől egy gyilkos gólgyáros.

Kukszi 2021.09.24. 19:53:01

Érdekes ahogy látja, szerintem összetettebb.
Volt annó egy elképzelés, hogy CR-el bajnokok ligáját nyerünk. Ez a projekt megbukott, ellenben generált az évek alatt több problémát is. Független a kvalitásaitól és egyéb marketing valamint sportszakmai szempontoktól.
Évek kellenek míg kiheverjük, erre a COVID is rátett egy lapáttal valamint a 10 fantasztikus év ami jóllakottà tette a csapatot.
Szvsz hosszú es rögös út lesz vagy már azon is járunk.
Forza Juve :)

2021.09.24. 19:56:53

Szerintem sem kellett volna leigazolni, hanem a rá borított pénzt pár értelmes játékosra kellett volna költeni, akikre lehetett volna hosszútávon számítani. De jelen körülmények közt azért biztos megérezzük hiányát, de nekem akkor sem hiányzik. Jó helyen van a múúúú-ban.
A keret nem rossz, de nem is jó. Tele van haszontalan, magas fizetésű élősködővel. Hiába van mondjuk jó minőségű keretünk, egyszerűen nincs meg az a kohézió, amitől működni tudna. A rossz szerződések miatt még nem fogunk tudni megszabadulni a ballaszttól évekig, akiken az árán lehetne előre lépni, így túl sok jóra nem számítok.

Leram7 2021.09.24. 20:31:04

@Shyr Kahn: 1 félidős játékos volt eddig, sőt 60. perc után kb nulla volt.
Ennél ő tud többet is és ez messze van a vezértől.

Nem játszik rosszul, de szerintem Morata sokkal jobb nála.

Én eddig Dybalára egy közepest adnék. Lehet a csapat többi tagja is vastagon benne van ebben, de pont ez lenne a lényege, hogy olyan játékos legyen, aki vezeti a csapatot.

Zizou_empereur 2021.09.24. 20:45:42

@babo0410: " És egy halom meccsen meg azt az egyetlen győztes gólt képtelen volt belőni. "
Konkrétan egy világtalan, előre passzolni nem tudó középpálya előtt termelte a gólokat :)
Ha szerinted jó a kert, akkor biztos tudod miért állunk ott ahol.

Shyr Kahn 2021.09.24. 21:36:58

@Leram7:
Kerdes: ha valaki a palyan volt es annyit robotolt, mint O. Melyikuk teljesitmenye nem esett szintet 60-70 perc utan? Szerintem mindegyikuke hasonlo mertekben esett. Gondolom maskent latod, de mivel en igy latom, ezert szamomra ennek kiemelese, egyenlo lenne egy kettos mercevel.

Morata mint csatar jobb, de O nem is ad annyi passzt (vagy ha ad, az nem pontos), mint La Joya.

En eddig Dybala-ra 7-est adnek a 10-es skalan. Nem mernem allitani, hogy a legjobb jatekosunk, de az emlemikus 10-es szamhoz melto.

Matteo89 2021.09.24. 21:40:38

Csak mindenért ne hibaztassuk CR-t, mert akkor atmegyunk bohockodasba. Amíg itt volt ő volt hibás a gyenge játékért, most hogy nincs itt megint ő a hibás. Ebben így nincs logika. Csak az egyikert lehet hibás, mindkettoert nem. Döntsük el lassan, hogy melyik az igaz a kettő közül . :)

Roli921 2021.09.24. 23:13:13

Amúgy nem a rúgott, sokkal inkább kapott gólokkal van a baj. Szétesett a védelem az elmúlt 2-3 évben. Azt kéne megoldani az a Juve erőssége.

Jozeph Pelikahn 2021.09.25. 00:12:41

@babo0410: "a pénzből, amit a 3 év alatt rá költöttünk, rendbe tehettük volna a keretet"

Inkább pénzügyileg is lélegeztetőgépen tartotta a csapatot. A Covid alatt hozott annyit a közvetítésekkel, amivel nem csődölt be teljesen a Juventus. Nagyságrendekkel többen néznek ugyanis Ronaldo meccseket, mint Juventus vagy akár olasz bajnoki mérkőzéseket. Ez van.

Az angoloknál egyetlen hét alatt a mezeladások jutaléka fedezte az átigazolási árának felét.

JeetTrader 2021.09.25. 00:22:25

Ekézik páran még mindíg CR-t, pedig teljesen fölösleges. Az egyetlen játékos aki tudott bizonyítani több ligában, több csapatban is. Sajnos jó eséllyel nálunk volt a leggyengébb, köszönhetően annak többek között, hogy Ramseyk, Rabiotk, McKennyk, Bentancurok szaladgáltak/nak a kp-n. Ha meg lett vna a megfelelő kp, Ronesznak még jobban ment volna és jelenleg is jobban menne a csapatnak is. CR kompenzált a klasszisával, de nem gondolhatja senki komolyan, hogy neki egyedül kellett vna megnyerni a meccseket...de már elment, el kell engedni.

Sérülések, mentális gondok, edzői csere-berék, nem konzekvensen épülő csapat és mindennek a tetejébe egy covid. Ez nem egyetlen ember hibája, hanem egy rendszerszintű probléma, ami ráadásul szinte egyszerre sújtja a csapatot. Én most nyelnék inkább egy nagyot, és elkezdeném kivagdosni a kp-ről az emberek, meg azokat akikkel nem tudunk mit kezdeni....sajna egy ilyen kivitelezhetetlen, de lehetne precedesnt teremteni egy mókus elzavarásával....most már ez fog jönni ugyanis sorozatban a harmadik edzőt fogyasztjuk és a csapaton kívül elég sokan távoztak már....csak pénz nélkül ez se lesz könnyű.

Shyr Kahn 2021.09.25. 01:25:14

Itt nem az ekezesen van a hangsuly, hanem azon, hogy valaki arra hegyezi ki a dolgot, hogy mennyire jo volt vele es CR maga elvitt 30 golt. Ez egy radikalis velemeny.
A masik veglet nyilvan az, amikor azt mondjuk, hogy miatta total csodtomeg volt a csapat es most mar minden tuti jo lesz nelkule.

A ketto kozott van valahol az igazsag. En sosem mondtam, hogy CR rossz, de azt mar igen, hogy leszallo agban van es annyi penzt nem ert meg, amennyit koltottunk ra. Azt is mondtam, hogy a csapatjatekunk gyengebb volt, mert a jatekosok egy resze (bevallottan) ki akarta szolgalni, pedig realisan nem tett le tobbet az asztalra, mint mondjuk Chiesa es megis 30+ millat keresett. Amikor arra celzunk, hogy mennyi penzt hozott, csupan feltetelezunk. Szivesen megneznek errol egy kimutatast, mert bebofogni jo dolgokat, de mondani mindent lehet.

Az hogy az MU-ban golokat szerez, nem jelent sok mindent. Az angol foci teljesen mas es nyilvan testhezallobb neki.

Mark Szabo 2021.09.25. 01:35:17

@Shyr Kahn: Az hogy halovány, mérhetetlenül pozitív jelző. Dybala egy 0. 15 percig jó. Utána éltünk

Zizou_empereur 2021.09.25. 08:54:47

Én nem hibáztatnám Agnelliéket, hogy idehozták CR-t. Szerintem kiszámoltak ők mindent elég pontosan. Csak jött 2 év Covid, erre a világon senki sem számíthatott. Szerintem ha a bevételek nem zuhannak be, nem okozott volna a mérlegünknek ilyen nagy gondot.
CR fizetése nyilván magas volt, de szerintem inkább Rabiot, Ramsey, Arthur, Dybala fizetésével van baj, na azok a kidobott nagy tételek. Dybalával kapcsolatban egyre rosszabb érzésem van nekem is. Először azt gondoltam ő lesz a következő nagy sztárunk, de egyre inkább meggyőz, hogy örök tehetség marad. Szép csendben 28 éves lett, és nem láttunk tőle egy jó szezont, csak fellángolásokat. Ráadásul az értékrendje sem oké, hogy a tavalyi éve után van arca ütni az asztalt 12 millás fizuért.
Amíg ilyen rongy középpályánk van, nem fogunk tudni egy top csatárt sem hozni, mert az nem jön el ilyen Rábió Bekúr Börleszki Mekkenni féle világtalanok elé. Arról nem beszélve , hogy 15-20 gólnak a középpályáról kellene jönni egészséges körülmények között.

JeetTrader 2021.09.25. 12:18:46

@Shyr Kahn: en csíptem Roncit és örülök h része volt a Juve történelmének de azt vallom h ebből a frigyből tényleg sokkal többet lehetett vna kihozni. Abszolút keresztbe tett a covid. Nyilván tarthatatlanná vált az is h minden évben egy új klasszist igazoljunk ahogy az mondva volt. Ez pedig felnagyította a bajokat. És persze az öregedő korábbi bajnokaink miatt is szorít az idő.

Egy szó mint száz, sokkal nehezebb a helyzet mint azt a legtöbben gondoljak sztem, mintsem h egy távozó Ronaldo és egy érkező Allegri egy csapásra megoldja a bajainkat...szvsz több szezon rá fog menni h újra legyen identitás, elképzelés és spirito. Hosszú lesz az út ami újra a csúcsra vezet....szerintem.

Del Pybala 2021.09.25. 12:54:35

Nem az volt a baj, hogy Ronaldo itt jatszott...hanem, hogy 200 milliot koltottunk ra. A keret teljesen alkalmatlan komolyabb focira. Abbol a penzbol szepen fel kellett volna epiteni ujra a csapatot. 1 szem kozeppalyasunk van a teljes keretben aki nem fogalmatlan lomha szar.

JeetTrader 2021.09.25. 14:15:08

@Del Pybala: gondolom ezert mondtak h szezononként egy klasszist igazolunk meg a covid előtt. Úgy meg akar el is lehetett vna képzelni h mondjuk pár éven belül tényleg BL babérokra törünk. Csakhogy a sok reménnyel érkező ingyenebéd játékosok eleve nem váltottak be a hozzájuk fűzött reményeket (Ramsey, Rabiot, Arthur pl...de Kulu és McKenny is bőven ide sorolható.) Utána meg már pénz se volt h lehessen korrigálni ugyanis érthető módon a játékosaink a kutyának nem kellenek.

Ronaldo egy másik anyagi állapotban érkezett amit vélhetően tudtunk vna tartani de mikor már távozott eleve komoly bajban voltunk.
Amúgy én is inkább költöttem vna 3-4 brutál középpályásra...

Del Pybala 2021.09.25. 15:30:13

@JeetTrader: 2015 ota nincs normalis kozeppalyas...ez 6 ev...hihetetlen

JeetTrader 2021.09.25. 16:38:46

@Del Pybala: igen sajnos ez a helyzet. A Vidal, Pogba, Marchisio, Pirlo sor már nem lett pótolva.
Na hát ez van. Ezt dobta ki a gép. Reméljük vmi Isteni csoda folytán sikerül apránként újraépíteni a csapatot a kovetkezo években.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása