Eriksson: "Kuluševski nem élvezi Allegri bizalmát"

kulusevski_dejan_napoli_ellen.jpgA korábban a Lazio csapatát irányító svéd szakember, Sven-Göran Eriksson úgy látja, ifjú honfitársa, Dejan Kuluševski pillanatnyilag nem élvezi Massimiliano Allegri feltétlen bizalmát a Juventusnál.

"Valaki azt mondta nekem tegnap, hogy Allegri úgy gondolja, nem képes elég jól olvasni a játékot. Nem tudom, hogy ez mit jelentett, de nyilvánvaló, hogy az edző valami olyat lát, amiért nem bízik benne százszázalékosan. " - mondta Eriksson a The Italian Football Podcast-ban. 

"Azzal a tehetséggel azonban, amivel Kuluševski rendelkezik, egymaga is meg tud oldani dolgokat. Szóval nagyon furcsa, hogy nem kezdő minden mérkőzésen. Nem hiszem, hogy most el kellene hagyni a Juvét, de ha így megy majd egész szezonban, s a kispadon ücsörög, úgy gondolom, hogy távoznia kell.

Továbbá az ő korában, az ő tehetségével, a svéd válogatottban is, rendszeresen játszania kell, sokat kell játszania. Ha nem így történik, nem válik belőle olyan nagy játékos, amekkora a reményeink szerint válik majd. 

Ha a Juventus nem a tabella élén áll, akkor valami nincs rendben. A Juventus egy olyan klub, amelynek győznie kell. Amennyiben nem nyerik meg a bajnokságot, győzniük kell az Olasz Kupában vagy nagyon jól kell teljesíteniük Európában. Valami biztosan nincs rendben, de nem tudom, hogy mi az. Hogy ezt megválaszoljuk, ahhoz közöttük kellene élni, látni kellene őket edzeni és a többi. 

Ez azonban nem normális a Juventus számára, s el tudom képzelni, hogy a klubon belül nem elég jó az Agnelli család számára sem."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6616691476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2021.09.17. 09:41:57

Eriksson teljesen megőrült, bár szerintem sosem volt teljesen normális. Kulusevski egy rendkívül buta játékos. Paratici egyik legnagyobb bűne, hogy ilyen drágán szerződtette. Ha 4-4-2 lesz a szezon nagyobb részében, akkor a két szélen Chiesa és Cuadrado is egyértelműen jobbak. Ha pedig a jobb szélen egy támadóbb szellemű játékos (Chiesa/Cuadrado), a másikon meg egy védekezőbb szellemű, pl. Rabiot kezd, akkor sincs helye a svédnek a kezdőben. Teljesen érthetetlen, minek kellett megvenni.

steven.h 2021.09.17. 09:52:10

@Juventino86: Sajnos egyetértek, pedig reménykedtem hogy nem így lesz.

A Napoli ellen talán volt 1-2 jó megoldása, de amellett hogy egy lomha játékos (kb az nem futja le aki akarja, hozzá képest még Dybala is egy rakéta...), még fejben is lassúnak tűnik jelenleg. Technikai képzettsége páratlan, meg a helyzetfelismerése, de ez egy Juventusba kevéske.

Pavel1988 2021.09.17. 10:20:19

Néztem szerdán a Pool-Milant, azonnal feltűnt mekkora sebességbeli különbség van egy Serie A és egy PL csapat között.
Kulusevski az olasz bajnokságba is bántóan lassú támadónak számít, nem tudom ezek alapján milyen top csapatba lenne megfelelő az Ő játéka.
Védekezni képtelen, fizikálisan nagyon gyenge, olyan benyomást kelt, mint egy egyetemista aki egész este a gép előtt görnyed és pizzát eszik.
Sajnos elmúltak a 90-es évek, már nem elég a jó rúgótechnika és a kiváló labdakezelés.

Mark Szabo 2021.09.17. 10:34:36

Bárcsak elcseréltük volna Dembelére. Az a fő baj Kulu val hogy borzasztóan 1 lábas játékos. Nem nehéz őt leszerelni vagy blokkolni a lövését. Szokásos kidobott pénz

Leram7 2021.09.17. 10:40:33

Kulusevski leigazolása az egyik, az elmúlt évek top baromságai között.

Olyan darabos a mozgása és annyira körülményes, hogy kb bárki utoléri vagy lefutja.
Elismerem jó a technikája, meg jól lő kapura, de egy középhátvédnek is kevés ez a sebesség.

Talán egyedül középső támadó középpályásként lehetne játszatni, de a szélre és támadónak is kevés.

Hol lenne neki helye? 3-4-1-2 -ben talán. Danilo, Bonu, Ligt - Chiesa, Locatelli, Rabiot, Cuadrado - Kulusevski - Dybala, Morata
De még, ha így is állnánk fel, akkor is jobban jár a csapat, ha a helyén Dybala játszik és támadónak Kean.

Nekünk egy támadó, szervező kp hiányzik nagyon.

2021.09.17. 10:41:23

Kulusevski más csapatban képes lenne nagyon jó teljesítményre, a válogatottban is rendre jól játszik. Szerintem kicsit megbánnánk, ha eladnánk, de nálunk aligha fog befutni. Allegrinek más típusú játékosokra van szüksége.

@Mark Szabo: Ousmane Dembelére? Annál még akkor is jobban járnánk, ha simán szerződést bontanánk Kuluval.

2021.09.17. 10:44:08

Egyébként kíváncsi lettem volna, hogy Sarri 4-3-3-ában hogyan teljesített volna. Elvileg oda igazoltuk, játszhatott volna a posztján. Pirlo taktikájában nem volt helye, ahogy Allegriében sincs nagyon és meg lett bélyegezve egy szar játékosnak, de azért néhány megmozdulásából látszik, hogy ő nem egy Bernardeschi.

Galbandi 2021.09.17. 10:55:45

@steven.h: 'de amellett hogy egy lomha játékos... még fejben is lassúnak tűnik jelenleg'

Ezzel a kijelentéssel maximálisan egyetértek. Valószínűleg ez utóbbival lehet Allegrinek is problémája. Ha valaki nem elég gyors fejben, akkor mire meghozza a döntését, addigra már egy teljesen más szituációval találja magát szemben (betömik a rést, elállják a passzsávot, levédik a területet stb.) Ez a modern fociban sokszor egy másodperc alatt történik, ezért szoktunk bosszankodni a magyar játékosoknál is, hogy totyognak, tolnak kettőt a labdán stb. Én Ezt látom Kulusevskin is, jelenleg az anticipációja és a döntéshozatala teszi igazán lassúvá, és ezt a mozgásával sem tudja kompenzálni. Mert ha legalább azt meg tudná tenni, hogy megfutja a védőt a szélen, vagy eltolja a labdát mellette, akkor ki tudná tolni ezt a reakcióidőt, de hát olyan mozgáskultúrával, mint egy Budovinszky Krisztián, ez a fegyver számára nem elérhető. Ugyan még fiatalnak számít, de ebben a korban már limitáltak a lehetőségek az anticipáció fejlesztése terén, legfeljebb idővel a rutin javíthat ezen valamit.

Remélem nem lesz igazam vele kapcsolatban, de én a látottak alapján azt mondanám, hogy annak aminek igazoltuk (szélső, illetve szélső támadó, szinte biztosan kevés lesz ezen a szinten).

Tony. 2021.09.17. 11:07:00

Kulusevski ezzel a felépítéssel, kis átneveléssel leginkább egy már "kihalt", Belotti, Vieri, Koller féle tank szerű ék lehetne.

Galbandi 2021.09.17. 11:14:55

@Tony.: Én is arra gondoltam, hogy rengeteg munkával esetleg egy 'target man' jellegű támadót lehetne belőle faragni, de ahhoz még legalább 5 kiló izmot rá kellene pakolni (kérdés, hogy attól nem lenne-e még ennél is lassabb). Szélsőnek, szélső támadónak lassú, ha a középpályára kerül, sokszor csak a harmadik hullámmal érne fel, a csatárok mögött tízesként vagy támadó középpályásként meg azért nem jó, mert túl lassú fejben, ott nagyon kevés a terület.

venember83 2021.09.17. 11:29:03

Nem tudom, miért gondoljátok, hogy szélső. Ott is játszik, ha kell, de alapvetően nem az.

"Már a kezdetektől trequartista szerepkörben játszottam. Volt néhány edzőm az Atalantánál és a Parmánál, szóval változott a helyzet, és több szerepkört is kipróbáltam. Lehetek szélső, az elmúlt szezonban mezzalaként játszottam, szóval ott játszok, ahol a mester elvárja tőlem, de én trequartistának képzelem el magam a csatárok mögött."

juventuz.blog.hu/2021/09/17/kulu_evski_ha_hiv_a_juve_nem_gondolod_meg_ketszer_a_dolgot

Lanzafame 2021.09.17. 11:29:19

Ebben a szezonban még kapjon türelmet, egy stabil, már működő csapatban meg tudja találni a helyét Allegri.

Egyelőre csak annyi derült ki, hogy ő nem fog meccseket eldönteni egy szétesett csapatban. De persze a szokásos hype alapján mindenki többet várt.

Galbandi 2021.09.17. 11:54:47

@venember83: 'Nem tudom, miért gondoljátok, hogy szélső. Ott is játszik, ha kell, de alapvetően nem az.'

Kulusevski az elmúlt 50 meccsén a következő pozíciókban játszott:
Támadó (CF): 18
Jobb oldali szélső középpályás és jobb oldali támadó középpályás (RM és AMR): 18
Jobb oldali támadó (RF): 7
Középső támadó középpályás (AMC): 3
Középső középpályás (CM): 1

A maradék három meccsét nem írom ide, alapvetően ballábas játékosként kipróbálták azon az oldalon is, de klasszikus vonalszélsőt a sebessége miatt nem tudott játszani.

Hát ezért. Lehet, hogy ő trequartistaként gondol magára, csak rajta kívül senki más nem. Valószínűleg annyi történt, hogy az UP csapatoknál megállta a helyét irányító szerepkörben, aztán ahogy belépett a felnőttek közé, egyre inkább kiütköztek a hiányosságai, mert a Serie A azért már más kávéház. Itt azért adott csapatokban mind a tizenegyen tudnak focizni, nem csak négyen.

venember83 2021.09.17. 11:55:40

@Pjanista: "Kulusevski más csapatban képes lenne nagyon jó teljesítményre, a válogatottban is rendre jól játszik."

Ezt alátámasztandó utolsó évében a Parmánál 10 gól és 9 gólpassz 36 meccsen. Van benne potenciál, az más kérdés, hogy Allegri mennyire fogja tudni/akarni ezt felhasználni/kiaknázni.

2021.09.17. 11:56:06

@venember83: Mert a Parmában ott játszott jól. Úgy emlékszem, hogy tavaly játszott nálunk trequartistát is néhányszor, és el volt veszve középen. Egyébként Bernardeschi is azt nyilatkozta, amikor érkezett, hogy treaqurtistaként tekint magára: www.juventus.com/en/news/articles/interview-federico-bernardeschi-juventus-second-half-season
De szerintem ő is ugyanúgy szélre való, mint Kulusevski, nem véletlen, hogy csak a válogatottban tud néha normálisan játszani.

venember83 2021.09.17. 12:07:56

@Pjanista: @Galbandi: legyen, akkor átprogramozom az agyamban, bár számomra ezzel a mozgással nehezen értelmezhető Kulu szélsőként.

FeriGjuve 2021.09.17. 12:56:23

@Pavel1988: Én nem láttam akkora különbséget,kimondottan kiegyenlített,jó iramú mérkőzés volt,elejétől a végéig

m.martin91 2021.09.17. 13:12:33

Ebben a játékosban az égegyadta világon semmi nincs, már akkor sem volt, mikor kidobtunk érte 35 milliót. Alkalmatlan topszinten futballozni. Egy olasz középcsapatban persze jó játékos lehet. Pontosan ezek azok az igazolások, ami miatt a Juventus ott tart jelenleg, ahol. Ha nem tudod megfelelő játékosokra elkölteni a pénzedet, akkor inkább tartsd meg a következő lehetőségre.

Rikoo 2021.09.17. 13:44:53

Emlékszem erre az igazolásra télen. Hetekig sz@rakodtunk Haalanddal, aztán mikor elutasított minket, mert kölcsönbe akartuk küldeni valami kiscsapathoz, másnap leigazoltuk Kulusevskit 35 millióért.:D
Ez az üzlet hűen tükrözi miért tartunk ott ahol. West Ham, Everton szintű csapatban tudna játszani kezdőként, nálunk tök mind1 milyen posztra rakjuk, olyan alapvető problémái vannak, amin nem lehet segíteni. Nem akarom bántani, de úgy játszik, mintha mentálisan sérült lenne.
Ha szerencsénk van, akkor az árát visszakaphatjuk és olyan játékosra költhetjük, akire tényleg szükségünk van. Pl. Tchouaméni.
@Pavel1988: Fizikálisan azért erős túlzással sem gyenge, pattannak le róla az emberek. Felszedett egy rakás felesleges izmot, amitől olyan lassú lett, hogy használhatatlan lendületes támadónak.
@venember83: A trequartista poszton az okos játékosok szoktak játszani nem? :D

venember83 2021.09.17. 14:04:43

@Rikoo: igen, persze, értem, de kedvelem ezt a csávót, s helyet akarok találni neki valahol a csapatban... Nem akarom elhinni, hogy zsákutca volt a kivásárlása.

Galbandi 2021.09.17. 14:20:59

@venember83: Lehet, hogy Sven-Göran is azért vette védelmébe, mert Ibrahimovic utódját szeretné látni a srácban, mint ahogy gondolom a svédek többsége. Végül is Zlatan is hasonló pályát járt be abból a szempontból, hogy 20 évesen vitte el az Ajax Malmöből, és 21 évesen kezdett el igazán kitűnni a hollandoknál. Más kérdés, hogy emlékeim szerint Ibra esetében már akkor több jel utalt arra, hogy belőle komoly játékos válik, mint most Kulusevskinél, de könnyen lehet, hogy rám cáfol és a megfelelő edző keze alatt elindul világhódító útjára. Nekem csak az a furcsa, hogy nem akarom elhinni, hogy a Juventus utánpótlásában nem akadt olyan játékos az elmúlt 10 évben, akiben legalább annyi potenciál volt, ha nem több, mint Kulusevskiben, onnan mégse hozunk fel soha senki, ezért a srácért meg kiadtunk egy ilyen nagy összeget.

2021.09.17. 14:30:08

Csatlakozom. Kulu a sok közül az egyik, akit nem szabadott volnaleigazolni. Ablakon kidobott pénz.

Rikoo 2021.09.17. 15:28:29

@venember83: A kispadon találhatsz. Én pl. Bernardeschit kedvelem, de tudom, hogy a realitás az, hogy egész évben rotációban van esélye játszani, aztán meg a lejáró szerződésével ingyen távozik.
Kulusevski esetében akkor cselekedhetünk jól, ha eladjuk egy olyan csapatnak, ahol jobban ki tud bontakozni, gondolok itt pl. Romara vagy Atalantara, esetleg más országok nem feltétlenül legkiemelkedőbb klubjaira.
Mi pedig ezt a pénzt olyan játékosokra tudnánk költeni akikre szükség van. Majdnem minden szekcióban komoly problémáink vannak, Kulusevski pedig értékes játékos az életkora miatt, viszont nálunk csak szenvedni fog.

Csak Csucsu 2021.09.17. 15:44:01

@venember83: én még full back nek nem wing backnek eltudnám képzelni egy 4-4-2 be xd..megkerülni nehéz és bokából ügyes...tényleg van benne... Treq nek is jó lenne jó pár meccs után a játékosok helyezkedése és taktika felfogása után. De ahhoz kéne neki egy 4-3-1-2 vagy 4-2-3-1 ...előbbit már jó pár éve csak végszükség esetén használja( anno a Milanja pedig erre épült..utóbbit pedig csak hátrányban vállalja fel általában. Neki pedig játszani kell hogy szokja a felnőtt ritmust... Nem kedvelem a játékát de valahogy én is látok benne azért valami ösztönöst ami a mai focistákban kihalóban van...viszont ahogy megláttam nálunk...S írtátok is.. Egyszerűen annyira kilóg ebből a csapatból most jelenleg, hogy néha sír a labda mikor hozzákerül

Rikoo 2021.09.17. 15:51:45

@Rikoo: www.youtube.com/watch?v=cLfSpFg6Pxg

Ezt a meccsét sosem fogom elfelejteni Bernardeschinél, annyira kár az Ajax elleni kiesésért, nagyon erős csapatunk volt Allegri utolsó évében is.
Ha Rugani helyett Chiello lett volna ott a 2 meccsen, akkor biztos vagyok benne, hogy továbbjutottunk volna. Nagyon hiányzott a csapatnak Giorgio.

Jancsi 87 2021.09.17. 15:54:15

Mikor pályára lép, már a hideg kiráz...
Ritka buta futballista, mellette pedig olyan lassú mint a csiga. Jól írta annó innen az egyik kollega, hogy olyan mint ha egy kamion húzná visszafelé. Egy vicc ez az ember.
Egy Parmaba tökéletes, de nem egy top klub kötelékébe. Kár, hogy az Atalanta nem vitte el, remélem télen elviszik a francba innen. Hatalmas melléfogás. A többi nagy klub szélsői körbepisálnák 3szor mire megfordul..

steven.h 2021.09.17. 16:25:03

@Rikoo: Nagyon nagy kár volt azért a szezonért, Chiellini is nagyon hiányzott az Ajax ellen, de én még mindig kicsit tartom azt, hogy Emre Can volt ott a kulcs, rá volt kihegyezve az a hibrid rendszer amit próbált Allegri és tökéletesen működött az Atletico ellen. Ha ő nem sérül le, lehet nem a szenvedést láttuk volna a pályán, ami utána következett.

Emellett pedig nem tudom felfogni, hogy egy játékos aki ilyen teljesítményt tud lerakni (Berna) az asztalra, hogy tud teljesen eltűnni a süllyesztőben. Oké, nem tudja konzisztensen tartani ezt, de azóta nem jött ki belőle még csak a tizede se, mint amit itt mutatott.

Rikoo 2021.09.17. 16:37:26

@Jancsi 87: Hahaha én írtam, de az is lehet, hogy Kean apja megkapta a traktort és az húzza őt vissza.:D
"A többi nagy klub szélsői körbepisálnák 3szor mire megfordul.." XDDD

Rikoo 2021.09.17. 16:43:27

@steven.h: Sajnos az a szezon a nüánszokon múlott, tényleg lehet, hogy az lett volna az igazi esélyünk a BL győzelemre. Jó csapatunk volt, de ahogy ki lett véve 2-3 láncszem, összeomlott a gépezet.
A visszavágón De Scilgio játszott Cancelo helyett, Rugani játszott Chiello helyett és egy gyenge formában lévő Dybala volt a pályán Mandzukic helyett. Ezt nem bírtuk el.
Az idegenbeli 1-1 pedig adott volt a továbbjutáshoz.
Az elődöntőben jöhetett volna a Tottenham, nem kérdés, hogy mi lettünk volna az esélyesek. Tegyük hozzá, hogy Ronaldo elképesztően motivált volt, elég megnézni csak az összefoglalókat. A nyolcaddöntőben és negyeddöntőben volt csak 5 gólja, reális esélyünk lett volna a BL címre vele abban az évben, ha nincsenek a váratlan események.

Galbandi 2021.09.17. 17:13:43

@Rikoo: 'Az elődöntőben jöhetett volna a Tottenham, nem kérdés, hogy mi lettünk volna az esélyesek.'

Azért szerintem nem lettünk volna mi ott egyértelmű esélyesek, az előző kiírásban is két nagyon kemény meccset játszottunk velük. Ha emlékszel, 2-2-vel mentünk a Wembleybe és szorítottak minket, mint az állat, rengeteget próbálkoztak, vezettek is és továbbjutásra álltak. Végül egy 5 perces rövidzárlatuknak köszönhetően tudtunk fordítani, de egyébként azon a meccsen nagyon domináltak.

Az általad említett évben meg a 16 között oda-vissza verték a Dortmundot, utána meg a 8 között kiejtették a Manchester Cityt. A négy között még a kétségkívül zseniális formában focizó Ronaldoval a fedélzeten sem lett volna életbiztosítás ellenük játszani, az egy nagyon jó Tottenham volt. Én talán 50-50-re tettem volna az esélyeket, vagy 55-45-re nekünk, de hát ez már történelem. Ők bejutottak a négy közé, mi nem.

DegerFaCan 2021.09.17. 20:01:34

Így van, csak azért áll így a Juve mert nem kezdett Kulu. Javaslom. Szcesny-DeSciglio-Ruga-Bonu-Pellegrini Benta-Ramsey-McKennie -Bernardeschi-Kean-Kulusevski csapatot. Bivalyerős kezdő lenne és végre szerepet kapnának a kiválóságok.

Rikoo 2021.09.18. 06:11:08

@Galbandi: Szoros meccs volt és szerencsénk volt, de szerintem Allegri utolsó évében nagyon erős csapatunk volt, jó volt a keret kialakítása és erős csapatkohézió volt, de persze a problémáinkat mindenki érezte, de ott lezárható lett volna egy korszak egy BL győzelemmel.
Le is zártuk, csak nem úgy ahogy kellett volna és elindultunk a lejtőn.
A BL rutin mindenképpen mellettünk szólt volna és egy extra motivált Ronaldo volt nálunk bombaformában.
Nagyon sajnálom azt az évet, tényleg nüanszokon múlt a dolog. Ahogy kiestünk, össze is omlott a csapat teljesen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása