Del Piero: "Nem a tabella, hanem a teljesítmény jelenti a problémát"

del_piero_allessandro_mosoly.jpgA Juventus rettenetesen kezdte a szezont, három bajnoki forduló alatt mindössze egy pontot gyűjtött, s a klublegenda, Alessandro Del Piero szerint a tapasztaltabb játékosok segíthetnek majd kilábalni a hullámvölgyből.

"Meglepett a Juventus rajtja, de a Napoli elleni vereség nem. Úgy gondolom, hogy most fizetik meg az árát bizonyos dolgoknak. Mindenki Cristiano Ronaldóról beszél, mert az utolsó pillanatban távozott, s számos egyéb dolog van." - értékelte a Juventus helyzetét Del Piero a Sky Sport Italia munkatársának nyilatkozva.

"Allegri visszatérésével a Juventusnak időre van szüksége, hogy visszanyerjen különböző szokásokat. A Napoli előrelépést tett Spallettivel. Érettebbek, még amikor hátrányba is kerültek, higgadtan próbáltak gólt szerezni, olyan nyugalommal, amely egy olyan emberből ered, aki képes közvetíteni ezt az érzést.

A játékosok bizonyosan tisztában vannak a helyzettel, a tapasztaltabbak kulcsszerepet fognak játszani, ahogyan Allegri is. Létfontosságú lesz elkerülni minden hivatkozást a múltra, az átigazolási piacra, s arra, hogy ki távozott. Kizárólag az számít, hogy most ki van a csapatban.

Nem a tabella, hanem a teljesítmény jelenti a problémát. Az erősebb személyiséggel rendelkezőknek most még többet kell tenniük."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5516687494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2021.09.13. 13:02:34

Igaza van, Nápolyban, főleg tartalékosan ki lehet kapni. Igazán rossz csak azért volt mert vezettünk meg ismét bakizott a lengyel.

Holnap a Malmöt verni kell!

Del Butus 2021.09.13. 13:11:34

Tonali de jol játszott tegnap a milánban és csak 20 éves vagy mennyi. Tavaly mintha még gyenge lett volna , lehet most kezd beérni, helyette jott a kozépszer locatelli

Shyr Kahn 2021.09.13. 15:03:25

@Del Butus: Miert kozepszer? Jatszott a Juve-ban idestova ~100 percet ugy, hogy ket hete erkezett, szoval ideje sem volt a sracokkal gyakorolni. Statisztikailag pedig pontosan az ellenkezojet bizonyitja a Sass-ban letette teljesitmenye.

Meg kellene varni, hogy legalabb 5 merkozesen lassuk es utana talan okosabbak lehetunk.

2021.09.13. 15:25:54

@Del Butus: Tehát Tonali egy gyenge szezon után lejátszott 1 jó meccset és már jó játékos. Locatelli pedig több jó sassuolos szezon után lejátszotta az első juventusos meccsét kezdőként, ahol a csapat egyik legjobbja volt, de ő középszer.

Del Butus 2021.09.13. 15:59:30

@Pjanista: több jó szezon? inkább pár jó meccs egy gyenge középcsapatban. Nem véletlen, gondolom hogy nem ő volt kikiáltva uj csodagyereknek sem. De végulis a te gondolatmeneteddel, itt is jo lehet, mivel jelenleg mi is középcsapat vagyunk. Csak akkor nem kell a nagy elvárás a cspattal szemben, eredményeket várva.

Shyr Kahn 2021.09.13. 16:11:07

@Del Butus: Szerintem jo irany, ha megprobalunk olasz tehetsgese fiatalokat igazolni, akik raadasul juventinok is. Adni kell neki idot.

Ahogyan irtad: Tonali-nak is ido kell(ett).

delpi0823 2021.09.13. 20:18:35

@Del Butus: Kozepszer?Magasan a legjobb kozeppalyasunk, ne haragudj meg de te nem tudom mit nezel.A valogatottba is nem veletlen ot hivtak be es nem Tonallit.Neztem az olaszok svajc elleni meccset,hat meg a finoman szolva se gyenge olasz kozeppalyarol is kiemelkedett,olyan labdakat adott hogy orom volt nezni.Magasan az utobbi evek legjobb kozeppalyas igazolasa,mondjuk az is igaz hogy az nem nehez mert olyan kutyautoket igazoltunk a kozeppalyara hogy hihetetlen,de ez a gyerek ennyiert ajandek volt.A mentalitasa is teljesen rendben van.

2021.09.13. 22:31:42

@Del Butus: Igen, több jó szezon. Nem véletlen akartuk már tavaly nyáron is megvenni, csak akkor még nem engedte a Sassuolo.

Lanzafame 2021.09.14. 12:49:15

Kik az "erősebb személyiséggel rendelkezők"? Chiellinin kívül nehéz olyat találni, akire ez illik és még úgy is játszik, mint egy erős személyiség.

Shyr Kahn 2021.09.14. 17:51:29

@Lanzafame: 10 eve Chiellini sem volt eros szemelyiseg. Amit mondani akarok ezzel, hogy idovel vannak, akik azza valhatnak/valhattak. Sztem eros a korrelacio a minel tobb felelosseg vallalas es az eletkor paros valamint a szemelyiseg erossege kozott.
Konkretizalva Dybala megkapta a szalagot (Chiello utan), igy tobb felelossege van. IDot kell neki adni, hogy alkalmazkodjon, de a 28 eve sem keves, szoval remelhetoleg erosodik a szemelyisege.

Lanzafame 2021.09.14. 18:38:15

@Shyr Kahn: Chiellini 2011-ben már 6 éve játszott rendszeresen a csapatban, kb. a másodosztályú szezon óta alapember, a Calciopoli után be is került a védelem tengelyébe, és azóta is köré keresik a másik/többi belső védőt. Ez az olasz futballban és a Juventusnál nem éppen a gyengeség jele. A 2008-as Eb-től kezdve pedig a válogatott egyik alapja. Elég erős azt mondani, hogy nem volt 2011-ben vezéregyéniség.

Talán a legtöbbet én kritizálom itt, de Dybaláról szerintem tényleg nincs értelme most vitatkozni, majd térjünk vissza rá, amikor elkezd végre rendszeresen játszani és eltelik néhány hónap.

Shyr Kahn 2021.09.14. 20:59:23

@Lanzafame: Szamodra mit jelent az eros jellem/szemelyiseg? De Ligt eros szemelyiseg csak, mert rendszeres kezdo volt evekig az Ajax-ban? Vagy mert ott a vedelem szervezoje volt? Vagy szamodra nem az? Es ha nem, akkor miert nem?
Chiellini - ha jol remlik - az elso eveiben a vedelem szelen jatszott, neha a kozepen valtogatva, de egyaltalan nem mondtam volna a vedelem vezeregyenisegenek Ranieri ideje alatt. Kozel sem annyira, mint mondjuk amennyire de Ligt-et lattam/latom annak 21-22 evesen, aki ketsegtelenul a fiatal jatekosaink kozul a legnagyobb potenciallal rendelkezik ebbol a szempontbol. Mivel olaszhonban a kor szamit, ezert a tobbiek nem adjak neki ezt a posztot, ami ertheto. Ezt azert is szamit, mert a kor sarkalatos kerdes a Juvenal, amikor vezerekrol beszelunk. Korai eveiben ez egyetlen jatekosrol sem derul ki, szimplan csak azert mert nem osztanak neki lapot. De Ligt kapcsan is inkabb az Ajaxo jateka miatt tudjuk, hogy vezer tud lenni. Chiello kapcsan sem feltetlenul tudjuk, hogy jo alkat volt-e, vagy sem, mert amig mondjuk Alex volt, addig nem igen kezult kozel ahhoz, hogy lassuk-e birja-e a nyomast, vagy sem.
Emlekszem, hogy Marchisio is ugy fogadta Dybala-t, hogy megmondta neki: szedje ossze magat, mert 2016-ban mindent nyerni akarnak. Eleve "alarendelt" pozicioban erkezett. Ezt nem rosszallasbol mondom, de nekem olyba tunik, hogy ez fontos dolog.

Szoval Dybala-val kapcsolatban valoban terjunk vissza a kerdesre par honap mulva, mert ez a karszalag sokat mutathat arrol, hogy mennyire kezeli jol a felelosseget (mar amennyiben Chiello nincs a palyan).

Lanzafame 2021.09.14. 23:17:44

@Shyr Kahn: Én nem hoznám most ide de Ligtet, bár ő az Ajaxban már tiniként csk (és válogatott alapember) volt, ami feltételez egyfajta vezérszerepet. Remélem egyszer nálunk is vezér lesz, jeleit mutatta már korábban, most még nem tart ott gondolom, nem is hiszem, hogy megvárja ezt.

Nekem az erős személyiség egy csapatnál abban mutatkozik meg, hogy az illető a hátára tudja venni a csapatot, amikor ég a ház és húzza magával a többieket teljesítménnyel, és szóban is. Ennek extrém esete volt Ronaldo az Atletico elleni visszavágón.

Ahogy írod, Olaszországban ez a szerep még jobban összekapcsolódik a szenioritással, mint máshol. Nem látunk be az öltözőkbe, csak találgatunk, de a média alapján sejthető, hogy az elmúlt időszakban az idősebb olaszok és Ronaldo voltak a falka élén. Dybala eddig inkább egy mókamiki volt a dél-amerikai klikkből, de lassan már ő is szenátor lesz a 28 évével. Mikor nője ki magát, ha nem most.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása