Allegri: "Ronaldo távozik, az élet pedig megy tovább"

allegri_massimiliano_sajto_8.jpgAz Udinese elleni 2:2-es döntetlent követően a Juventus az Empoli elleni mérkőzéssel folytatja, amelyen már nem lesz ott Cristiano Ronaldo, a portugál támadó akár órákon belül a Manchester City játékosa lehet.

"Tegnap Cristiano elmondta nekem, hogy már nem szándékozik a Juventusban játszani. Emiatt nem lesz nevezve a holnapi meccsre. A dolgok változnak, ez az élet rendje. A Juventus marad, ez a legfontosabb. Cristiano kivette a részét, rendelkezésre állt, most távozik, az élet pedig megy tovább. Köszönet illeti mindazért, amit tett, s hogy példakép volt a fiatalok számára is. Azonban ahogyan mondtam, folytatnunk kell..." - mondta a csapat mestere, Massimiliano Allegri a mai sajtótájékoztató alkalmával.

"Az Empoli jó focit játszik. Jól dolgozunk, s nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem nyertünk Udinében. Váratlan események történtek azon a mérkőzésen, amelyeknek nem szabad megismétlődniük. Fejlődünk. Holnap jó hangulat lesz, végre visszatérnek a szurkolóink, s készen kell állnunk. Nagyon dühösnek kell lennünk a pontok miatt, amelyeket Udinében hagytunk, amikor holnap az Empoli ellen játszunk. Izgatottam várom a csapat holnap esti játékát, hogy elérjük a szezonban kitűzött céljainkat, fejlődjünk egyénileg és csapatként is. Nincsenek kifogások és enyhítő körülmények, azok a veszteseknek és a gyengéknek valóak.

Az utolsó két mérkőzésen, beleértve az Atalanta elleni barátságos mérkőzést is, öt gólt szereztünk, azonban hármat kaptunk. Ez azt jelenti, hogy megvannak a góljaink, azonban kevesebbet kell kapnunk, mert a bajnokságokat a gólkülönbséggel lehet megnyerni. A keret kiváló, elégedett vagyok a rendelkezésünkre álló játékosokkal. Mindannyiukban megvan a potenciál arra, hogy nagyszerű szezonunk legyen. A srácoknak fejlődniük kell, lépésről lépésre, s erre a győzelem a legjobb mód. Udinében elégedett voltam a teljesítménnyel, de sajnáltam a dolgok kezelését.

McKennienek nem szabad távoznia, ő egy támadó középpályás, s ott vannak a gólok a lábaiban. Morata jól van, Chiesát pedig támadónak tekintem, de még döntést kell hoznom a holnapi felállásról. Cristiano nélkül is számos játékos van, aki képes gólt szerezni, majd eloszlik a csapaton belül, nyugalommal, a győzelem iránti vággyal és akarattal."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5516672432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2021.08.27. 15:31:59

Őszintén remélem, hogy mostanában nem lesz világklasszis játékosunk. Úgysem tudjuk használni. Olyannak kell lennünk, mint az EB-győztes olasz válogatottnak. Lehetnek nagyon jó játékosaink, de csapatszinten kellene erősnek lennünk. Ami a holnapi meccset illeti, talán az volna a legjobb, ha Szczesny megint hibázna. Akkor talán volna rá esély, hogy az utolsó napokban szerződtetünk valakit. Azt viszont sajnálom, hogy Ronaldo távozásával nem tudjuk megfelelően összehasonlítani Allegri munkáját Pirlóval szemben. Neki még volt Ronaldója is.

venember83 2021.08.27. 15:35:34

@m.martin91: "Azt viszont sajnálom, hogy Ronaldo távozásával nem tudjuk megfelelően összehasonlítani Allegri munkáját Pirlóval szemben. Neki még volt Ronaldója is."

Azt mondod, könnyebb lesz Allegri dolga Pirlóhoz képest? Nem tudok rájönni, hogy gátnak vagy plusznak tekinted CR-t ebben a kontextusban.

Shyr Kahn 2021.08.27. 15:39:59

Igy van Allegri. Forditsunk minel kevesebb szot az imposztorra.

BTW mar az MU is erdeklodik iranta, ami azt jelenti, hogy kiderul mit tart CR fontosabbnak: a "huseg" az MU-hoz, vagy City, mert veluk nagyobb az eselye, hogy aranylasztit nyerjen.

A kov meccsen meglatjuk mennyire lesz felszabadult a csapat. Morata-tol tobbet varok egyertelmuen. Dybala meg vigye hatan a csapatot.

m.martin91 2021.08.27. 15:43:54

@venember83: Természetesen plusznak. Pirlo Ronaldóval együtt alig tudta elérni a negyedik helyet. Allegrinek nem lesz Ronaldója. Ugyanakkor a bajnoki címmel kapcsolatos dolgokat illetően meg kell várni, hogy ki(ke)t tudunk igazolni még a végén. Jelen pillanatban ez a csapat, Ronaldo nélkül, nem áll a többi csapat felett.

Shyr Kahn 2021.08.27. 15:46:37

@m.martin91: Kean eleg biztosnak tunik. Tul sok erkezore ezen felul nem szamitanek... legfeljebb kellemesen csalodunk, ha megis jonne egy minosegibb jatekos.

kovta23 2021.08.27. 16:08:38

Még az is lehet ha tényleg a Mu-ba megy akkor Matrial fog jönni. De még akár De Gea is... Lesz itt még varia bőven

Leram7 2021.08.27. 16:11:39

Az van, hogy Allegri a lehető legjobb módon kezeli ezt.

CR utódja pedig Chiesa lesz!

Rikoo 2021.08.27. 16:13:09

@m.martin91: Az lenne a legjobb, ha lenne végre újra olasz világklasszis játékos.
Egyébként teljesen egyetértek.

Knob 2021.08.27. 16:16:53

@m.martin91: Én pont az ellenkezőjét látom. CR nélkül jobbak lehetünk. Nekünk (a Juventusnak) mindig is a csapategység volt az erősségünk, sokszor olyan játékosokkal a keretben, hogy mindenki rajtunk nevetett, de egy megfelelő edző (Allegri szerintem az lehet) ki tudja hozni a maximumot adott játékosokból. Mióta itt volt a portugál sokszor a góljai után nem láttam a gólpasszt adó játékoson az elégedettséget és kitörő örömöt, amit szerettem volna. Ezt én annak tudom be, hogy gyakorlatilag szinte "kényszerítve" volt mindenki, hogy Ronaldonak passzoljon. Ezért sajnos nagyon sokszor ziccerben lévők is odaadták neki és Ő még a kaput sem találta el. Ez így nem jó, ez nem csapat.

Szerintem nem kell ide már senki, mindenki a helyén van és végre hosszú évek óta van legalább két játékos minden posztra. Bal hátvédünk évekig csak Sandro volt egyedül. Most ha Pellegrini marad, és DS is, akkor a széleken is lesznek játékosok és nem kell a kolumbiait erőltetni a jobb bekk helyén, hanem játszhat fentebb, ahogyan Udinében is.

Szóval ez így jó, sokkal jobb, mint eddig. Nem mondom, hogy mindent megnyerünk idén, de nem kell majd szégyenkeznünk, sem az edző, sem pedig a játékosok miatt.

Tony. 2021.08.27. 16:17:43

Szerintem aggodalomra semmi ok, itt a blog többsége megmondta, hogy Ronaldo nélkül minden jobban fog menni, görcsök oldódnak, sokkal gördülékenyebb csapatjáték lesz látható.
Természetesen Szczesny nem potyázik többet, Bentancur nem ad gólpasszt az ellenfélnek, az évek óta kiégett Sándor-ban fellobban a tűz, Ramsey elhagyja a kórházat örökre, Kulusevski megszűnik darabos aki lenni, Morata többé nem lesz olyan szerencsétlen, mint eddigi pályafutása során végig, a világ flopja Melo pedig Pirloként tér vissza hamarosan.
Csak ki kellett várni, Ronaldo ezt mind meggátolta eddig, de most már esélye sem lesz erre!

venember83 2021.08.27. 16:22:00

@Tony.: a blog abban azonban tévedett, hogy a Juve képes edző nélkül is megnyerni a bajnokságot, ez tavaly azért bebizonyosodott.

Lanzafame 2021.08.27. 16:32:50

@Tony.: igen, végre feltámadhatnak a gonosz módon elnyomott világklasszisaink, akiknek évekig megtiltotta Ronaldo a jó teljesítményt.

babo0410 2021.08.27. 16:53:34

@Lanzafame: Felszabadultabban játszik a csapat, és nem kell majd állandóan Ronaldot keresni lasztikkal, aki nem mellesleg egy csomó meccsen nagyon el volt tűnve. Szerintem jobb lesz a játékunk, és több jobb teljesítmény lesz. Én nem gondolom azt, hogy a kp. annyira rossz lenne, mint a blogon szokás emlegetni. Én azt gondolom ez a keret nem rossz, de úgy nem lehet jólm teljesíteni, ha ott a nyomás mindenkin, hogy Ronaldot kell kiszolgálni. Nem azt mondom, hogy most hírtelen világklasszis teljesítmények lesznek, de sokkal jobb lesz a játék, ez biztos.
Szerintem csapatszinten Ronaldot tudjuk helyettesíteni.

Lanzafame 2021.08.27. 17:02:04

@babo0410: legyen igazad, talán idén Dybalának is jó éve lesz. Arra céloztam, hogy most már ugyan jót tesz a klubnak Ronaldo távozása, de ne csináljunk úgy, mintha személy szerint ő tehetne az elmúlt 3 évről. Amiből 2-ben bajnokok voltunk...

Rikoo 2021.08.27. 17:02:28

Kész az üzlet, 28 millió eurót kapunk végül. Ronaldo - - > MU

Ravanelli 2021.08.27. 17:11:36

Max kimondottan jól járt. Egy év alatt nem tudott rájönni, hogyan lehet egyszerre játszatni Ronaldót és Dybalát.

Ravanelli 2021.08.27. 17:16:49

@Tony.: ja, rendkívül kártékony volt!;) Mostantól végre mindenki fellélegezhet, focizni meg meg lehet tanulni az Empoli elleni meccsig, nem nagy ügy!

Roland Máté 2021.08.27. 17:17:25

@Leram7: Üdv!
Valahogy nekem is ez az érzésem. Vagy lehet inkább vágyam, hogy az elkövetkezendő években Chiesa lesz a húzóember. Örülnék, ha újra olaszok fémjeleznék csapatunkat!

@Knob: Üdv!
Én is így gondolom. Reméljük így lesz!!! Forza Juve

@Tony.: Üdv!
Persze értjük az iróniát ... de azért remélem továbbra is szurkolsz velünk együtt a szeretett csapatunknak, és együtt reméljük, hogy hamarosan jön egy szép új korszak!

@Lanzafame: Üdv!
Én kicsit örülök, hogy megszűnik majd ez a nagy széthúzás is a blogon, ami Ronaldo érkezése óta elindult! Az idő majd megmutatja, hogy végül kinek volt igaza. Remélem senki nem fogja ezt a másik szemére hányni!

@Rikoo: Üdv!
Ez mennyire megbízható forrás? Elég váratlan. :)

Rikoo 2021.08.27. 17:20:18

@Roland Máté: @Ravanelli: Manchester United, így igaz. A leghitelesebbek.

delpi0823 2021.08.27. 17:21:52

@Leram7: Az van hogy sztem Allegri meg is konnyebbult.Neki nem is nagyon kellett Cr.Bar egy Icardit akkor jo lett volna elhozni azert,Moise Kean sztem borzaszto megoldas lesz,de ne legyen igazam.

Rikoo 2021.08.27. 17:29:10

@delpi0823: Még nem "lett volna". Hamarosan mehet az ajánlat a PSG felé is, de velük nehéz üzletelni.

delpi0823 2021.08.27. 17:33:55

@Rikoo: Kotve hiszem hogy barmi eselyunk is lesz megszerezni,plane hogy nagy valoszinuseggel Mbappe megy a realba.

Rikoo 2021.08.27. 17:40:13

@delpi0823: 2 játékost fogunk igazolni. Egyet az olasz vonalból: Kean, Scamacca, Raspadori, de állítólag nagyon közel állunk Keanhez.
Egy másik játékos pedig aki, kiemelt státusszal rendelkezik.
Icardi az egyértelmű célpontunk, Wernert beajánlották az elmúlt órákban, Hazardra pedig mi kérdeztünk rá, de az a forrás nem 100%-ig hiteles.
De írom folyamatosan az infókat, ráérek most.
Pár perc és jön a leghitelesebb forrás is az ő információival.

Shyr Kahn 2021.08.27. 17:55:21

@Lanzafame: Nyilvan nem O tehet az elozo 3 ev sikertelensegerol, de ugyanakkor, mint a csapat zaszlovivoje vastagon benne van a sikertelensegben O is. Senki nem vitatja, hogy atlagon feluli, amit muvelt. Azt azonban mar igen, hogy ar-ertek aranyban es a csapatjatekban mennyire erte meg. Ez eleg kerdojeles per pillanat.

Ami a jatekosok egy reszet illeti, bizonyosan nem lesznek kenyszeresek, hogy neki passzoljanak. Olvasd vissza Morata interjujat tavaszrol... addig en sem hittem abban, hogy barmifele kenyszer lenne bennuk, de miutan a spanyol kimondta, mar ketelkedtem benne, nem-e masok is igy gondoljak a csapatbol.

Persze a puding probaja az eves, azaz meglatjuk mi lesz nelkule.

Shyr Kahn 2021.08.27. 17:59:02

@Tony.: Viccesen hangzik, de egy resze bejohet, ha Isten is ugy akarja. Nem feltetlen CR tavozasa miatt csupan, hanem az edzovaltas miatt is.

Benta Allegri elmenetele ota visszaesett, legutobb a golpassza (nem az ellenfelnek, hanem Dybalanak), a kapufaja es a jateka is biztato volt. Berna hasonloan biztato jatekot mutatott. Kulu meg fiatal es esetenkent jol mozgott mult evben is. A darabossag csiszolhato egy fiatal jatekosnal.

Felreertes ne essek: egy merkozes alapjan hiba lennemessze meno kovetkezteteseket levonni, de a lehetoseg az elso merkozest latva egyertelmuen adott.

Lanzafame 2021.08.27. 18:05:05

@Shyr Kahn: benne van, de nem ő tehet róla egyedül, ezért hiba lenne magától a távozásától várni a csodát.

@Roland Máté: a véleménykülönbség nem jelent széthúzást. Elég unalmas lenne mindig mindenkivel mindenben egyetérteni. :)

James Zabiela 2021.08.27. 18:05:09

Én azt se tartom kizártnak CR esetében, hogy lehet nem is ő akart feltétlenül távozni, hanem a klub döntött így! Az utolsó lehetőség volt eladni, úgy hogy pénz is legyen az üzletből! Plusz Allegrinek se lehetett a kedvence oda vissza!

Roland Máté 2021.08.27. 18:17:13

@Lanzafame: Igazad van, unalmas lenne mindenkivel egyet érteni! :) Csak én szeretem ezt baráti keretek között, amikor megy a sértegetés, sárdobálás ... na azt nem szeretem. De természetesen ez nem Rád vonatkozik! ;)
A másik dologban már nem értünk egyet. :D Én is nagy fellendülést várok a távozása után, akármilyen kvalitású is a jelenlegi keret. De ezt majd folyamatosan megtapasztaljuk.
Én folyamatosan úgy gondolom (és ezen állításom mellett ki is tartok), hogy túl későn érkezett. 1. évében még talán benne volt a csííí, de azután már nagyon megfakult. Ha nem 3 éve, hanem mondjuk 6-8 évvel ezelőtt érkezik, tuti mi húzzuk egymás után háromszor a BL -t. A Real nagyon jól felismerte mikor lett vége az Ő ragyogásának.
100 gólt elismerem, de úgy gondolom: hogy a sokak által szidott csapat vastagon benne volt ebben és asszisztált hozzá neki.
Meglátjuk mi jön ezután. Új fejezet. Hajrá JUVE

alessandrinho 2021.08.27. 18:21:45

Végre láthatunk majd szabadrúgás gólokat is. :)

Marvin88 2021.08.27. 18:25:59

@Shyr Kahn: Legföljebb majd reflexből mindenki oda passzol, ahol CR-nek kéne lennie, de csak egy CR formájú luk lesz majd ott.

Rivendell 2021.08.27. 19:47:31

@Rikoo: szegény Werner - Hazatd páros is csak leepult az elmúlt szezon során... Werner legalább fiatal

Rivendell 2021.08.27. 19:49:42

Hazatd kicseszett jó játékos volt, de a Margitnal nem is értem hogy eshetett ennyire vissza, sérülések is jönnek már, magas fizu, nem is lenne olcsó, eladhatatlan kategória is 2ev múlva, felejtős

delpi0823 2021.08.27. 20:16:12

@Rikoo: Hat remelem neked lesz igazad,de sztem csak Kean fog erkezni.Tul keves az ido ahhoz sztem hogy meg 2embert letudjunk igazolni.

Shyr Kahn 2021.08.27. 20:32:46

@Lanzafame: Nem magatol a tavozastol varom a csodat. Csupan latok lehetoseget a javulasra a tavozasanak koszonhetoen.

Shyr Kahn 2021.08.27. 20:34:14

@Marvin88: :) ez egy remalom, fol kell belole ebredni mihamarabb :)

Shyr Kahn 2021.08.27. 20:35:37

@Rivendell: kolcsonben megerne. Sztem neki az angol foci valo, de lehet tevedek. Ezt mashogy nem tudjuk meg, csak, ha itt jatszik.

Shyr Kahn 2021.08.27. 20:38:27

@delpi0823: Szvsz nem a mennyiseghez kicsi az ido, hanem a minoseghez. Kean sztem nem minoseg, de cafoljom ram. Legalabb olasz, ez is valami. Az utolso napokban minosegi jatekost talalni a piacon es jol kialkudni az arat nagyon nehez.

Ez a kolcson Hazard-ra nem is lenne rossz otlet, de nem igazan latom miert lenne ez jo a Realnak. Ok penzt szeretnenek latni. Remelhetoleg Agnelli baratsaga er valamit es le lehet valami hasonlot zsirozni a fu alatt.

Marvin88 2021.08.27. 20:58:38

@Rivendell: Hazard góljai már a Chelsea-nél is baromi egyenlőtlenül oszlottak el, ha éppen van kedve focizni, akkor zseniális, illetve ellenfélfüggő is. Egy Verona, Spezia védelmét nem ő robbantaná szét.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása