Barzagli: "De Ligt a világ legjobbja lesz, Dybala fontos szezon előtt áll"

barzagli_andrea_ingben_dazn_logo_elott.jpgA Juventus egykori védőprofesszora, Andrea Barzagli a Tuttosport munkatársának adott hosszabb interjúban mesélt rövid szerepvállalásáról a klubnál, a visszatérő Massimiliano Allegriről és a jelenlegi csapat játékosairól.

A játékkal felhagyó Barzagli Maurizio Sarri edzősködésének idején kapott kinevezést A Juventusnál, melyről meglehetősen hamar le is mondott.

"Egy ilyen szerepkör elfogadásához valaminek belül azonnal el kell pattannia, s az én esetemben nem így történt. Örömmel látom Padoint a stábban, Simone nagyon felkészült.

Sok mindent hallottam a búcsúmmal kapcsolatban, azonban az az igazság, hogy nem volt semmiféle nézeteltérés köztem és Sarri között. Maurizio olyan ember, akivel kellemes dolog a labdarúgásról beszélgetni, s nagyon jól ismeri. Szereti tanítani a futballt és megvan a saját elképzelése.

A Juventusnál nem volt szerencséje a gyakorlatba átültetni, ám végül mégis nyerni tudott. A Laziónál olyan adottságú játékosok állnak majd a rendelkezésére, akik követhetik őt. Meg vagyok győződve róla, hogy jó teljesítményt nyújt majd.

Jó bajnokság lesz. Mourinho visszatért, Inzaghi az Interhez, Spalletti a Napolihoz került. A Juventus pedig egy bizonyossággal kezdte újra, Allegrivel.

Nem egy tipikus edző, mert a legnagyobb feszültség pillanataiban mindig sikerül viccelődnie, s ezzel csökkentenie. Ez az erőssége. Ahogyan mondta, edzőnek lenni művészet, s egy kicsit ravasznak is kell lenned. Azt mondta nekem, hogy három védővel játszunk, miközben valójában éveke keresztül szélső védőként játszatott a jobb oldalon.

Cardiff és a 4-2-3-1 szezonjában Mandzukic olyannyira magáévá tette, hogy a bal oldalon játszik, hogy mikor Higuaín nem volt ott, nem volt hajlandó visszamenni középre. Allegri így vagy úgy, de mindannyiunkat meggyőzte.

És kihozta belőlünk a maximumot, ami még fontosabb, mint a taktikai tényező. Minden edzőnek 25 fejjel másként kell dolgoznia, s mindannyian játszani akarnak, miközben csak tizenegyen lehetnek a pályán. Ezért van, hogy vannak edzők a nagy csapatok számára, mint Allegri, míg mások nem alkalmasak erre."

Barzagli úgy véli, hogy a feledhető első edzői évet nyújtó Andrea Pirlo nem hibázott azzal, hogy edzői tapasztalat nélkül fogadta el a Juventus kispadját.

"Az én felfogásom szerint nem szabad sietni, egyszerre csak egy lépést kell tenni. Azonban ha Andrea helyzetében találtam volna magamat, akkor hozzá hasonlóan én is elfogadtam volna a Juventus ajánlatát. Ez egy olyan lehetőség, amit senki sem utasított volna vissza. Ennek ellenére Pirlo szezonja nem volt olyan rossz, máskülönben nem nyert volna két trófeát. És ne feledkezzünk el a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos problémákról sem.

Olaszországban sajnos túlzottan kritikusak vagyunk, hajlamosak vagyunk azonnal a földbe döngölni másokat. Andrea derűs, tudja, hogy egy tanulási folyamatban volt része, s készen áll a folytatásra."

A legendás BBC formáció másik két tagja, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci az Európa-bajnokság megnyerésével koronázták meg pályafutásukat.

"Hatalmas büszkeség. Van közöttünk egy chat-szoba, amelyet BBC-nek hívnak, de a döntő után inkább egyénileg gratuláltam Giorgiónak és Leónak. Örülök, hogy nyertek, mert a Bajnokok Ligája két döntőjében és az EURO 2012-n elszenvedett vereségeket követően rászolgáltak az európai megerősítésre. S higgyenek nekem, amikor idősebb az ember, bizonyos trófeáknak még jobban örül.

A Juventus korábbi védője szerint Matthijs de Ligt a világ legjobb védőjátékosává válhat, s a klubnak hosszabbítania kell Paulo Dybalával.

"Néhány éven belül bizonyosan ő lesz a világ legjobbja. Minden megvan benne, hogy azzá váljon, kezdve a nagyszerű mentalitással. Számtalan eszköze van. Éber, Matthijs. Tényleg minden megvan benne ahhoz, hogy egy abszolút top játékos váljon belőle, de időt kell hagyni neki a fejlődéshez.

Az ő korában én a Serie C-ben voltam, míg ő a Juventusnál és a holland válogatottnál játszik. Még ha olyan higgadt is valaki, mint ő, lehetetlenség, hogy ne szenvedjen egy kicsit a rá nehezedő nyomástól, kezdve a 75 millióval, amit a Juventus belé fektetett.

Ez egy fontos szezon lesz Dybala számára. Paulónak meg kell fordítania a karrierjét, s a klubnak és az edzőnek segíteniük kell őt ebben. Ő kell legyen az első, aki önmagán segít. Kétségtelen, hogy Dybala tehetséges, de nagyobban kell gondolkodnia, s mindent bele kell adnia, hogy a nagyok egyikévé váljon.

A labdarúgás tele van tehetséges emberekkel, akik időnként be- és kikapcsolnak. A nagyok kevesen vannak, s ha közéjük akar tartozni, még többet kell tennie azért, hogy vezérré váljon a pályán. Ez nem üvöltözést és beszédet jelent, hanem azt, hogy a különbséget jelenti és megváltoztatja az egyensúlyt. A Juventusnak meg kell mutatnia, hogy bízik Paulóban még a szerződéshosszabbítással is."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3416646752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ravanelli 2021.08.02. 15:37:48

Egy akkora fizivel rendelkező spílert, mint Dybala-nem könnyű motiválni. Magától pedig nem elég motivált. CR7 legenda létére, 36 évesen is megfeszül és éhes a sikerre. Paulóról ugyanez nem mondható el. Csak úgy " elvan".

juve28adam 2021.08.02. 15:51:41

27 éves és még mindig arról kell beszélni, hogy így tehetséges meg úgy tehetséges "meg kell mutatni a tehetségét".... Mások karrierjük csúcsán vannak ilyen korban. Sosem lesz az akiben akkor reménykedtünk mikor leigazoltuk.

alexGicamo 2021.08.02. 17:03:52

Barzamackó edző bácsi ! Imádom !

peti78 2021.08.02. 17:21:19

Remélem allegri visszakanyarodik az említett 4231 hez és remélem kaio berobban mert ezt a felállást csak skilles centerrel érdemes játszani
Minden más adott
Loca rabiot
Chiesa dybara cr
Kaio/morata
Sztem

Leram7 2021.08.02. 17:30:43

Barza óriási kedvenc. Kár, hogy nem 25 éves. Ő nagyon megérdemelt volna egy BL címet.
Talán soha nem láttam ennyire elegáns és alázatos védőt.

Idejött fillérekből és nagyot alkotott. Anno ez sok játékosra is igaz volt, pl Pogba, Tevez.

Dybala eddig egyszer villant egy nagyot a barca ellen, szinte egyedül döntötte el a továbbjutást, de azon kívül az érzésem, hogy az évek alatt nem fejlődött és megállt a játéka, de azért a fizetése szépen hízott.

Rocky80 2021.08.02. 18:35:23

@peti78: Loca még nem adott, nehogy meglepődjünk...

Rikoo 2021.08.02. 20:33:22

@Leram7: Olaszországon belül bőven voltak kiemelkedő szezonjai Dybalanak. A BL-ben van inkább probléma.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása