Allegri: "Büszke vagyok arra, hogy a Juve visszahívott "

allegri_massimiliano_juventus_visszateres.jpgMa sajtótájékoztatón mutatkozott be a Juventushoz visszatérő Massimiliano Allegri, aki a Torinóban töltött öt szezonjában korábban öt bajnoki címet gyűjtött.

"Számomra ez egy új első alkalom. Izgatott vagyok. Sok érzelemmel és szórakozással kezdtem újra, mint amikor elsőként edzősködni kezdtem. Jó és színvonalas fiatalokkal dolgozom, akik csatlakoznak az első csapathoz. Ez egy új időszak itt, gondoljunk a jövőre." - mondta Allegri a délutáni sajtótájékoztató alkalmával.

"Sok fiatal játékos van itt, ők plusz értéket és a klub jövőjét jelentik majd. Azután vannak tapasztaltabbak is, mint Chiellini, Bonucci és Ronaldo, akik példát mutatnak majd a fiataloknak.

A munka új ciklusa kezdődik, amit korábban tettünk, a történelemhez tartozik. Új célokat kell elérnünk. Büszke vagyok arra, hogy a Juve visszahívott és hogy a szurkolók megmutatták szeretetüket. Augusztus 22-től azonban pontokat kell majd szereznünk. A mindennapi munka a Juve génjeiben van. Olyan csapathoz csatlakozom, amely három trófeát nyert az elmúlt két szezonban, s jó munkát végzett. 

Cristiano egy nagy bajnok és egy intelligens srác. Tegnap beszéltem vele, ahogyan mindenki mással is tettem, s elmondtam neki, hogy ez egy fontos év és nagyobb felelősség hárul rá, mert a csapat fiatal. Csak elképzelni tudom, milyen nehéz lehetett a koronavírus-járvány alatt dolgozni. Mindenkivel jól kell majd gazdálkodnunk, ez fontos év lesz Dybala számára is, mind fizikálisan, mind mentálisan nagyon jónak mutatta magát, nagyon motivált.

Nagy lelkesedést és nagy vágyat találtam a munkára, ezek feltételek egy nagyszerű szezonhoz. Kik azok a játékosok, akik kíváncsivá tesznek? Rabiotnak nagyszerű kvalitásai vannak, McKennienek ösztöne a gólszerzésre. Szerencsés vagyok, számos játékosnak ott vannak a gólok a lábában.

Sok nagy potenciál rejlik, amin minden egyes nap dolgozni fogunk. A Juventust választottam, s ez nagy felelősség számomra. Hálás vagyok a klubnak, amely lehetővé tette számomra a visszatérést az edzői munkához és a győzelemhez.

Dybala kölyökként érkezett. Most egy férfi, aki felismerte, hogy ez egy fontos év számára. Kivételes játékra képes, sokat várok tőle.

Ki kellett kapcsolnom, aztán újra elkezdtem sok mérkőzést nézni. A következő bajnokság nagyon kiegyensúlyozott lesz, mellettünk és az Inter mellett a Milan, a Napoli, a Roma és a Lazio is ott van. A legfontosabb dolog az eredmények folytonossága lesz.

Kuluševski egy kiváló játékos nagyszerű motorral, akinek fejlődnie kell a befejezési szakaszban. Számomra az egyik cél az lesz, hogy értéket és fejlődést teremtsek a keret összes játékosában, s ez az egyik oka annak, hogy hívtak.

A Serie A-ban számos jó edző van, az Inter a favorit, mert ők a címvédők. Olyan utat kell építenünk, amely a bajnokság megnyeréséhez vezet bennünket. A Bajnokok Ligája mindenkinek a vágya kell legyen. Addig sikerrel kell vennünk az első kört. Ebben az évben is a legjobb védelem győzött, ezért fontos, hogy mindenki másnál kevesebb gólt kapjunk. Az az érzésem, hogy 87-88 pont kell a bajnoki címhez, de aztán meglátjuk. A versenynaptár? Akkor játszunk, amikor azt mondják, hogy játszanunk kell, nem probléma. 

Jövő keddtől a teljes csapat a rendelkezésemre áll majd. Azután ettől a ponttól kezdve meg kell találnom az egyensúlyt a jó játék és az eredményesség között a szezon különböző szakaszaiban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8616639980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2021.07.27. 18:07:47

Hát Mester, nem lesz könnyű a feladata de ha valaki akkor Ön képes lehet megbirkózni ezzel!

Kíváncsian várom majd a taktikát és a kitálalt játékot/felállást stb.. Bár az tűnik ki h továbbra is fontos a jó védelem. Titkon meg bízok abban h megpróbál majd újítani és magasan letamadva fogunk védekezni nem pedig busz parkolás lesz. A buszos taktika förtelmes játékot hozhat magával...de lehet eredményt is.
Arra is kíváncsi leszek h mennyire próbálja beépíteni a fiatalokat és milyen szerepet szán nekik, fog e tudni fejleszteni rajtuk.

Nagy feladat egy nagy mesternek. Egy kalappal!

FORZA JUVE, FORZA ALLEGRI!

Juventino86 2021.07.27. 18:17:30

Nagyon örülök, hogy visszatért. Két éve, amikor elment, akkor sokan úgy éreztük, hogy megfáradt a kapcsolat közte és a klub között, de aztán úgy néz ki, hogy tévedtünk. Biztos vagyok benne, hogy ő ki tudja majd hozni a rendelkezésre álló játékosokból a maximumot. :)

GodPiero 2021.07.27. 18:27:38

Nincs ló jó a szamár is.....

Camo76ers 2021.07.27. 19:22:45

@GodPiero: Te jól érzed magad ha fikázhatsz valakit ? Pozitív dolgot még nem írtál .

alexGicamo 2021.07.27. 19:22:54

Amikor elküldték, nem bántam , szerintem , kellett a szünet közte és a csapatunk közt . Most kipihenten , újult erővel újra nekiállhat a munkának, remélem minél több sikerrel !
Az elmúlt két év , mondjuk úgy , balul sült el, ezért örülök, hogy a vezetőség is félretette a zsákbamacskát és visszahozta a rutinos rókát !
Sok sikert, Maxi !

Apuleius 2021.07.27. 19:33:15

@GodPiero: Ha Allegri volna a szamár, ki lehetne a ló?

Ravanelli 2021.07.27. 20:01:53

Már elküldeni se kellett volna. Egyedül a burnout elkerülése végett volt hasznos ez a két év. Mármint a Misternek. A Juvénak nagyon nem...

Shyr Kahn 2021.07.27. 20:55:04

Azert sztem Chiesa emlitese a minimum lett volna, hiszen talan O a tamado szekcio legkiemelkedobb jatekosa az elmult ev alapjan. Remelem a teljes interjuban (amennyiben van teljes/hosszabb valtozat) kitert ra, hiszen azt hiszem nem vagyok egyedul azzal, hogy tole joval tobbet varunk, mint barmely mas emlitett jatekosunktol.

@Apuleius:
Allegri szamomra sem az idealis edzo, de sajnos nem tudtam volna riziko nelkul jobb opciot. Azaz szamomra nem feltetlenul szamar, csak eppen joval nagyobb kockazat, mint azt sokan gondoljak. Egyebkent ugy gondolom a lo Zidane lett volna @GodPiero szamara... nalam egyebkent Inzaghi lett volna az idealis jelolt (ahogy irtam: nem kockazat nelkul), de a jelenlegi helyzetben Contet is szivesebben lattam volna (aminek - tudom - Agnelli miatt zero eselye volt).

GodPiero 2021.07.27. 21:18:22

@Apuleius: Conte, Zizu, Klopp, Pochettino ....

Juventino86 2021.07.27. 21:21:22

@GodPiero: Pochettino eddig nem ért el komoly eredményt. Klopp egy tipikus egytaktiktás edző, ráadásul semmi realitása nem lett volna a megszerzésének. Conte egy agyhalott és szintén egytaktikás balhés edző. Zizu talán jó lett volna, de Allegri már bizonyított nálunk, így szerintem ő volt a megfelelő választás.

Rikoo 2021.07.27. 21:40:54

@Shyr Kahn: Jóval nagyobb kockázat? Pont ő a legkisebb kockázat. Bárkit hozhatott volna Agnelli, bőven benne lett volna ugyanúgy a bukta lehetősége, mint az elmúlt 2 évben. Így viszont pontosan tudjuk mit várhatunk, kiemelkedően a Juventus a legnagyobb esélyes a Scudettora. BL-ben meg tudjuk, hogy sorsolás függő, de 100%, hogy végig szopatni fognak minket a Szuperliga miatt.

Egyébként hiába voltak pletykák, végül Agnelli jó barátja Allegri volt az A terv. Mással nem történt kapcsolatfelvétel. Legalábbis a leghitelesebbek eddig erról számoltak be.

steven.h 2021.07.27. 22:10:10

@Rikoo: egyetértek.

Ne haragudjatok, de ezt a Conte imádatot egyszerűen nem értem. Én nagyon bízom benne, hogy többet nem lesz a Juventus edzője. Egysíkú, balhés edző aki a legkisebb bajnál elsőként lécel le, ráadásul televágná koros játékosokkal a csapatot (amiből pont van elég így is) az azonnali eredményért aztán lelép. Ő régen nem az mint aki 2011-ben átvette a Juvét.

Allegrivel is ugyanúgy Scudetto esélyesek lettünk csak vele legalább a BL-ben is tényezők lehetünk mint a 10 eurós Contéval.

Zidane akár jó is lehetett volna, úgy 2 éve, hogy Ronaldoból kihozza még az állatot, most már későnek éreztem volna őt idehozni, pluszban ő is eléggé belebukott a fiatalítási projektbe a Realnál, pont itt sikerült volna neki? Pluszban még azért tegyük hozzá, hogy a legszürkébb, legeredménycentrikusabb játéka a Realnal kb Zidane alatt volt, tehát semmivel sem másabb mint Allegri, de utóbbi legalább a Juventus egyik legeredményesebb edzője, míg Zidane egy zsákbamacska olaszhonban.

Apuleius 2021.07.27. 22:22:07

@GodPiero: @Shyr Kahn: Ez szurkolóként részben nyilván érzelmi kérdés, de Contét én például soha többé nem szeretném a Juventus kispadján látni.. Zidane-t és Kloppot megnézném egyszer a Juve kispadján, érdekes opciók, de egyiküket sem érzem biztosabb megoldásnak Allegrinél. Pochettino és Inzaghi számomra még nem bizonyított eleget, Elfogult vagyok, de Allegri, minden esetleges hibájával együtt, számomra egy szerethető figura, aki szakmailag is bizonyított. Márpedig szurkolóként számomra nagyon fontos, hogy a csapat és az edző szerethető legyen. Forza Allegri!

Rocky80 2021.07.28. 03:41:29

A szívem repes hogy az ő kezeiben vagyunk. Egymásnak teremtett minket a Jóisten.

Shyr Kahn 2021.07.28. 05:02:30

@Rikoo: “ Így viszont pontosan tudjuk mit várhatunk, kiemelkedően a Juventus a legnagyobb esélyes a Scudettora.” - Már látom miért érzed, hogy Allegriben a legkisebb a kockázat. A kiemelt mondat nagyon optimista.

@steven.h: Conte vezette a Juvet Scudettora es rendszerint bajnoksagot nyer a csapataval. Egyszerre eleg egy lepes: szerezzuk vissza a Scudettot. Erre nala alkalmasabb edzo nehezen elkepzelheto. Balhés edzônek nevezhetjük, de egysíkúsággal nehéz lenne bajnokságot nyerni szvsz, amit elég sokszor megtett.

@Apuleius: Valóban érzelmi kérdés is. Természetesen örülök, ha Allegri rám fog tudni cáfolni.

Attilio79 2021.07.28. 06:46:51

Kíváncsi leszek, hogy Max mit hoz ki a felmelegített kapcsolatból.
Remélem bajnoki arany lesz a vége, az lenne a csapatnak a legjobb, ugyanakkor van egy részem, ami szkeptikus Max-al szemben, meglátjuk.

Il Principino 2021.07.28. 07:27:45

A legjobb olasz edző kell ide,és én még Allegrit tartom annak!
Contétól a hideg kiráz,BL csoportkört se tudta túlélni már évek óta..
Egy Galata is nagy falat volt neki anno..
Eredmények kellenek,leszarom milyen játékkal!!!

Il Principino 2021.07.28. 07:29:14

Még maga a nyilatkozata is profibb,mint Pirloé,a vigyora pedig mindent visz :)

GodPiero 2021.07.28. 08:44:12

@Apuleius: Én azért egy kicsit félek attól az egysíkú, élvezhetetlen szartól, amit az utolsó 1.5 évében focinak csúfolt Allegri....

Apuleius 2021.07.28. 08:49:35

@GodPiero: Igen, sajnos azzal valóban kínozni lehetett volna, de az a helyzet, hogy radikálisan jobb játékot azóta sem láthattunk, pedig két edzőt is elfogyasztottunk közben. Allegri első éveiben szerintem a jó játék is megvolt, nem mellékesen eredményesek is voltunk. Azt meg sokan elfelejtik például Conte kapcsán, hogy az első, fantasztikus évet leszámítva, nála is egysíkú és élvezhetetlen volt a csapat játéka.

steven.h 2021.07.28. 09:03:03

@Shyr Kahn: Az egysíkúság esetében Apuleius-hoz csatlakoznék.

A másik kérdésben pedig nem fogunk egyetérteni. Szerintem a Juventusnak most semmi szüksége Contéra, mert most pont nem hiányzik, hogy valamin majd megsértődjön és első adandó alkalommal leléceljen. Mint írtam a Scudetto Allegrivel is meglesz, de mivel még mindig nem tudunk semmit a Super Ligáról és a BL-ben fog indulni a csapat, az azt jelenti, hogy csak a BL-ből lehet plusz forrás erősítésre. Allegrivel a csoportból mindig továbbjutottunk, sőt voltak bravúr menetelések, egy ennél szerintem gyengébb csapattal is.

Nekem nem hiányzik, hogy kizúgjunk a BL-ből, majd Conte lenyilatkozza, hogy 10 eurós a csapat erősítést követeljen, amire nem lesz úgy pénz és lelépjen. Ráadásul, bár örülnék ha távozna, azt nem engedheti meg magának a csapat, hogy Ronaldot meg úgy kitegye mint annó Diego Costát a Chelseaből.

JeetTrader 2021.07.28. 12:40:57

Nos ha jól emlékszem utóljára nagy visszatérésre Lippi volt egyedül képes. És az a szezon is rettentő nehéz volt. Ráadásul azt inkább a Hector Cooper féle Inter veszítette el az utolsó fordulóban, mint mi nyertük meg.

Szóval várjuk ki a végét, nem tudhatjuk mit sikerül majd kihozni a csapatból, Allegri ide, vagy oda!Egyre inkább kezdem elengedni a látványos támadóbb játék reményét. A nyilatkozata alapján megint a védelem kerül a középpontba. A játékosok kreativitásán nem lehet változtatni, azt vagy tudja valaki vagy nem. És lássuk be, azzal iszonyúan hadilábon állunk.

Azért ne feledjük, hogy nem egyváltozós ez az egyenlet...

Marvin88 2021.07.28. 13:43:54

@GodPiero: Conte? A bérét, ha ragaszkodott volna hozzá, az életben nem fizetjük ki, illetve erősen elvtelen döntés lett volna. Zidane: Nincs taktikája, és szintén drága. Plusz másodjára égett ki a Real-nál. Poch? Az a Poch, akit Allegri kb. 6 perc alatt meccselt le, és egy ilyen szintű Tottenham-mel sem tudott semmit nyerni? Aha.

Lanzafame 2021.07.28. 14:37:08

Hogy jön ide megint Conte? Fel sem merült a neve...

Shyr Kahn 2021.07.29. 16:16:29

@Apuleius: A BL-ben valoban egysikunak mondhatjuk, amit Conte lerakott az asztara, de a masodik vagy harmadik szezonjaban elert 100+ (rekord) pontos Scudetto korant sem volt egysiku es elvezhetetlen. A masodik felidei jateka a csapatnak eleg elvezheto volt a bajnoksagban. Szivesen latnam ugyanazt iden. Ez is azt mutatta, hogy milyen szepen kepes volt motivalni egy eleg rossz kerettel rendelkezo csapatot. Sajnalom, hogy idovel ezek a dolgok elhalvanyodnak es veszitenek a jelentosegukbol. Az itt levo ellenerzo kommentek tobbsege lehetseges, hogy annak koszonheto, ahogyan Conte elkoszont tolunk es hogy az Internel vallalt munkat. Ma bizonyosan nem tenne ugyanazt, marcsak azert sem, mert a mai keretunk nem nevezheto 10 Eurosnak, hiszen CR a keret tagja, aki mindennek nevezheto, de 10 Eurosnak semmikeppen sem.

Rikoo 2021.07.29. 16:31:24

@Shyr Kahn: Olyan rossz volt a keret, hogy 1 évvel később Allegrivel BL döntőbe jutott a csapat és videóbíróval lehetséges, hogy egy győztes alakulatról beszélnénk.
1 évvel korábban ugyanez a keret nem tudott a torinói Európa Liga döntőbe bejutni a Benfica ellen..

Apuleius 2021.07.29. 20:35:28

@Shyr Kahn: Hát nem tudom, az én emlékezetemben a pontrekorddal végződő bajnokság sem az élvezetes játékról maradt emlékezetes. Szerintem nem volt ott szignifikánsan jobb és szórakoztatóbb játék, mint Allegri sokat bírált utolsó évében.

Shyr Kahn 2021.07.30. 00:13:34

@Rikoo: Ugyanaz valoban? Nem volt jatekosaramlas? Nem lettek tapasztaltabbak egy evvel?

Nem vitatom, hogy Allegri taktikailag jobb, mint Conte. Sosem vitattam. Azt viszont mindig is, hogy Allegri mennyire tud csapatot epiteni es motivalni. Utobbiakban Conte jobb az elmult 10 ev alapjan. Persze nezopont kerdese, hogy a legutobbi szezon utan mit szeretnenk latni, de en speciel megelegdnek egy Scudettoval. A BL-re is nyilvan van esely, de en nem kergetnek ilyen almokat a jelenlegi keret osszetetelet figyelembe veve.

@Apuleius: Lehet nem szignifikansabban volt jobb, de jobb volt. Egy gyengebb csapattal. Bar nyilvan ezen lehetne vitatkozni.

steven.h 2021.07.30. 09:10:04

@Shyr Kahn: Az egy gyengébb csapatot mire érted? azért ne vicceljünk már, hogy a csúcsán lévő Buffon-Chiello-Barzagli-Bonucci hármas megtámogatva a Pirlo, Vidal, Marchisio, Pogba négyessel elől egy Tevezzel és Llorrentével az gyengébb csapat, mint a Szczesny, nem épp csúcson lévő Bonucci, sérülékeny Chiellini, Pjanic,Khedira,Matuidi, Bentancur....mondjam még tovább? Egy szál Ronaldo nem fogja jobbá tenni az utolsó Allegri éves csapatot....

A csapatépítésről meg annyit, hogy gyakorlatilag az első éve után minden évben csapatot kellett Allegrinek építenie, az eredmény - Duplázás hazai szinten+ még egy BL döntő

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása