Barzagli: „Ha birtokoljuk a labdát, nyerhetünk Anglia ellen”

barzagli_andrea_ingben_dazn_logo_elott.jpgAndrea Barzagli szerint egykori csapattársai, Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini rendkívül fontosak a válogatott számára, és bár a Wembley-ben fog az olasz válogatott megütközni az angol csapattal, az EB-döntőben olasz győzelem születhet.

„Leo és Giorgio érzik a felelősség súlyát, nagyon sokat adnak hozzá a válogatott csapathoz, a tökéletes védőpárost testesítik meg.” - mondta Andrea Barzagli a Tuttosport munkatársának.

„A Wembley-ben fogunk játszani, ha viszont sikerül járatni a labdát, ellensúlyozhatjuk ezt a hátrányt. Az ellenfél fizikailag erős, de ha birtokoljuk a labdát, és labdákat szerzünk, akkor jó esélyeink vannak.”

Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci játszott már Harry Kane ellen 2017-ben a legjobb 16 között.

„Harry Kane magas, fizikailag erős játékos, aki visszalép a sorok közé, hogy labdát kapjon, ebből a tekintetből hasonlít Edin Džekóhoz. Őt és Raheem Sterlinget venném legszívesebben ki az ellenfél keretéből, mivel ők bármikor képesek felpörgetni az angol csapatot.”

Az egykori középhátvéd a Bundesligából tért vissza a Juventushoz, Olaszországban tudott maradandót alkotni, azonban Gianluigi Donnarumma és Marco Verratti, a válogatott két alapembere inkább a külföldi lehetőség mellett tette le a voksát.

„Az AC Milan elveszítette Gigio Donnarummát olyan okokból, amelyekbe nem kívánok belemenni, de az igaz, hogy a válogatott kulcsjátékosai, Jorginhótól Verratiig mind külföldi top csapatokban futballoznak.

Gigio a PSG-hez igazol, és szerintem ez helyes döntés, bizonyította már, hogy a világ legjobb három kapusa közé tartozik.”

S vajon Massimiliano Allegri visszatérése meglepetésként érte Andrea Barzaglit?

„Nem mondanám, mivel a Juventusnak hiányzott egy fajta beprogramozás az elmúlt két évben, a zavar köszönhető a járványnak is, most viszont visszatér a régi edző, olyan szakember, aki tudja, hogyan lehet nyerni, és remélem, hogy azonnal sikerül visszatérni a győztes útra.”

Felmerült az egykori védőjátékos visszatérése a Juventushoz Allegri stábjának a tagjaként, nem először, mivel Maurizio Sarri csapatában is benne volt Andrea Barzagli, igaz, hat hónap után távozott.

„Hibáztam a felkérés elfogadásával. Időt kellett volna adnom magamnak, de nagyszerű élmény volt Maurizio Sarrival és a stábjával dolgozni.

Voltak egyes eltérő vélemények, de soha nem vitatkoztunk. Azért távoztam, mert a járvány rávilágított arra, hogy mit is akartam valóban, nem tudtam mindent beleadni, amit szerettem volna, ez pedig az én hibám volt.

Hogy miért nem csatlakoztam a Juventus új stábjához Massimiliano Allegri visszatérésével? Életem ezen szakaszában jobban örülök a szabadságnak, s szeretném kiélvezni az időt a családommal. Szeretném, ha tudnék tervezni programokat velük, hogy a mindennapi futballtól eltávolodhassak, miközben a közegben maradok ezzel a szakkommentátori szerepkörrel a DAZN műsorában. Így ellátogathatok a stadionokba, meccseket nézhetek, és beszélhetek ezekről, de más ritmusban. Úgy éreztem, erre van szükségem.

A koronavírusjárvány destabilizált mindent bizonyos mértékben, és nehéz jól tervezni egy csapattal. Gondolom, hogy a Juventus vezetősége olyan emberre akarta bízni a csapatot, aki tud nyerni.

Kiegyensúlyozott bajnokságra számítok, tavaly is ez lehetett volna, de az Inter végül kivégezte a vetélytársakat. A tény, hogy ennyire változás történt csak még szebbé, izgalmasabbá és kiszámíthatatlanabbá teszi az olasz bajnokságot.”

Ezt követően a Juventus aktuális védőire terelődött a szó.

„Matthijs de Ligt egy modern hátvéd, aki szereti a fizikai kontaktot, hihetetlen potenciál van benne, és nagyon profiként viselkedik. Már nagyon fiatal kora óta nyomás alatt kell teljesítenie, ennek ellenére mindig nyugodt.

Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci két szörnyeteg, a válogatott alapkövei. Ezt mondja a teljesítményük és az őrületes számok, még mindig nagyon magas szinten futballoznak, s amikor szükség van az üvöltésre, akkor is ott vannak.

Van egy BBC csevegőszobánk. Az EB során próbáltam nemigen zavarni őket, de pár napja azért váltottunk pár szót.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8916617276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2021.07.09. 12:54:40

Hajdú B.-nél 1 percig játszott a spanyolok elleni elődöntőben, Bonuccival keverte.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása