de Laurentiis: „A Szuperliga az UEFA miatt szükséges”

de_laurentiis_aurelio_sajtotajekoztato_napszemuvegben.jpgAurelio de Laurentiis nem a visszafogottságáról híres, és vérbeli nápolyiként azzal sem lehet vádolni, hogy túlságosan jó kapcsolatot ápolni az északi jelentős klubokkal/klubelnökökkel, ám nemrégiben egy eseményen mondott beszédet, amiben szükségszerűnek nevezte a mostanra elvileg háromcsapatosra vékonyodott Szuperligát.

„A Szuperliga annak köszönhetően született meg, hogy a szervezetek a mi tőkénkre és befektetésünkre akarnak építeni. Milyen érdeke fűződjön a Real Madridnak, a Juventusnak vagy a Napolinak a BL-ben futballozni, adósságba vernie magát azért, hogy 70-80-90-100 millióval nagyobb bevételre tegyen szert, ha ehhez 200-300 millió eurós befektetés szükséges? Ez így nem működik.

Az Európai Klubszövetség tagja vagyok, és mindig mondtam Andrea Agnellinek, hogy hibázik a Szuperligával, mivel arra törekedtek, hogy főszereplői legyenek a rendszernek, de ehelyett demokratikusan nyitva kellett volna hagyni az ajtót mindenki előtt.

Létre kell hoznunk egy másik versenysorozatot, és ezt az UEFA-tól távol kell tartanunk, az UEFA csak valamilyen főtitkári pozíciót kaphatna. Ezt követően pedig a klubok adott százalékot biztosítanának az UEFA-nak a bevételből, nem pedig fordítva, hogy ők fizessenek nekünk valamennyit.

Agnelli, Perez és a többiek ott hibáztak, hogy nem azt jelentették ki, hogy a futball a szervezetek miatt került mellékvágányra. Ők folyamatosan a változást ígérik, de ez soha nem történik meg. Mindig olyan üzenet érkezik, hogy gondolkodnak rajta, lássuk, mi fog történni. Miközben a futballnak folyamatosan fejlődnie kellene.”

A Napoli elnöke nem egyszerű ember, és sokszor parázs hangulatú sajtótájékoztatókon nyilvánul meg.

„Szó sincs róla, hogy utálnám az újságírókat. A sajtótájékoztatóim azért vannak tele élettel, mert hülye kérdéseket kapok. Nem arról van szó, hogy nem vagyok kíváncsi a megjegyzéseikre, de ezek egyszerűen banálisak. Olyan, mintha egymástól másolták volna a mondanivalót, senki nem tud semmi újat kigondolni?”

Ezt követően az elnök arról beszélt, hogy a közvetítési jogok egyre magasabb díja mellett a társaságok egyre nagyobb betekintésre vágynak, de ez nem minden esetben szerencsés.

„El tudják képzelni a játékosokat az öltözőben, miközben adott meccsre próbálnak hangolódni, például Kosztasz Manolasz épp imádkozik, a kis vallási ereklyéit csókolgatja, egy másik játékos az ég felé tartja a karjait ima közben, egyik játékosnak kilóg az egyik golyója a kép szélén, jobbról bevillan egy lompos, aztán megérkeznek a kamerák, és azt mondják, hogy a Sky vagy akármelyik társaságtól jöttek? Hülyéknek tűnnénk akkor.

Amikor azt mondom, hogy a futball nem működik, akkor arra gondolok, hogy az ómódisága miatt van ez. Amikor a Sky közvetítésekbe kezdett, akkor nagyszerű tévéállomás volt, nagyon angolszász stílusú. Most viszont látható, hogy még a RAI vagy a Mediaset is jobb, mivel tanultak a modellből, és feljavult a közvetítésük.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2716595054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2021.06.16. 13:42:15

Teljesen jogos a fevetese a befektetett es a kapott penz vonzataban. Emellett az a teny , hogy az olajsejkek es egyeb befektetok elinflaltak a fociban forgo penzt es robbanasszeruen emelkedtek a kiadasok mikozben a bevetelek ezt nem kovettek.

venember83 2021.06.16. 14:44:06

@Gaben Smith: szerintem is, bár az olvasói hitelét már rontotta sokszor sok butasággal AdL, hogy finoman fogalmazzak.

Juventina7 2021.06.16. 20:39:00

Mindamellett, hogy egy elég irritáló klubelnök, van sok igazság a nyilatkozatában, és az is tudvalevő, hogy nagyon szeretett volna a Napoli is csatlakozni az ESL alapítói körhöz. Mindenkinek kellene abból a bizonyos tortából.
Az utolsó előtti nyilatkozatrészen egyébként jót nevettem, valóban vicces vagy korhatáros jelenetek születnének. :)

alexGicamo 2021.06.17. 05:18:28

Nem szimpatikus ez az ember, de a szövegén be****k ! :-D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása