Del Piero: „Nem akarom, hogy a nevem miatt térjek vissza a Juvéhoz”

del_piero_alessandro_ingben_es_zakoban_mosolyog.jpgAlessandro Del Piero a játékoskarrierjének jelentős részét az Öreg Hölgynél töltötte, távozását követően Ausztráliában és Amerikában töltötte idejét, visszatérése a klub kötelékébe fel sem merült, most pedig a minap adott interjújában arról beszélt, nem is volt felkérés a klub részéről a visszatérésre.

„Soha nem kaptam ajánlatot a visszatérésre, és boldog vagyok azzal, amivel most foglalkozhatok.

Nem szeretnék adott szerepkörbe visszatérni csak azért, amit a múltban elértem. A múlt mindörökké megmarad, és senki nem változtathat rajta. Ugyanez igaz a Juventus és köztem lévő kötelékre.

Szeretném, ha azért merülne fel a nevem, amit most végzek, és amit most nyújthatok a klubnak.” - mondta a klub talán legendája az Il Corriere della Sera munkatársának.

Az Öreg Hölgy elbocsátotta az edzőjét, Alessandro Del Pierót természetesen erről is megkérdezték.

„Nem sportszerű Andrea Pirlót bűnösnek tekinteni, mivel korántsem egyedül ő felelt az előző évért, mindenki szenvedett a Juventusnál az elmúlt szezonban.”

Cristiano Ronaldo és Paulo Dybala ügye is elkerülhetetlen manapság, így az újságíró ezen játékosok kapcsán is megkérdezte az egykori csatár véleményét.

„Szerintem CR7 olyan fázisba érkezett a karrierje tekintetében, amelyben már nem képes arra, amit tíz vagy öt éve még végre tudott hajtani. Igazodnia kell az aktuális potenciáljához, ami továbbra is igencsak magas.

Beszélnie kell Massimiliano Allegrivel és a klub vezetőségével, és dönteniük kell, hogy folytatni akarják-e együtt ezt a történetet.

Ami Paulo Dybalát illeti, éreztetném vele a bizalmat a klub részéről, természetesen feltéve, hogy létezik ez a bizalom, ezt nem tudhatjuk.”

Gianluigi Donnrumma jövőjének kérdése sokakat foglalkoztat, a Juventust tartották a múltban sokan befutónak, de most úgy tűnik, a PSG szerződteti a 22 éves futballistát.

„Nem mondhatok ítéletet fölötte, mivel számomra a Juventus valós értéket jelentett, és a klub szurkolói mindennél többet jelentettek. Ez természetesen másnál más megítélés alá eshet, ezzel a kijelentéssel nem kívánok semmilyen negatív véleményt kifejezni az ő vagy mások irányába, akik másképp gondolkodnak.”

A nyári EB hamarosan kezdődik, a vb-győztes válogatott mire számít?

„A legnagyobb esélyes egyetlen csapat, ez pedig a francia. Utánuk a belga és az angol csapatot rangsorolnám. Ami Olaszországot illeti, ez attól függ, kikkel fog találkozni a csapat a csoportmeccsek után, ez alapvető fontosságú egy ilyen eseményen. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy képesek vagyunk bejutni a legjobb négy közé.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7616587980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2021.06.10. 13:09:02

Kéretik megfelelő tisztelettel nyilatkozni úgy a klublegenda, mint a további hozzászólók tekintetében. @BigP86: és @Del Butus: kommentje törölve.

giorgio007 2021.06.10. 13:12:58

@venember83: Köszönjük. Eléggé bicskanyitogató volt ez a stílus.

venember83 2021.06.10. 13:16:26

@giorgio007: nem kívánjuk túlmoderálni a hozzászólásokat, de azért egy minimális szint elvárható. Del Piero esetén pedig ez a minimális szint valamivel magasabb.

BigP86 2021.06.10. 13:39:03

@venember83: elnézést kérek, de elpattant a cérna. Az NEM Juve drukker és nem normális értékrendű ember, aki így fröcsög egy mind emberileg, mind sportemberileg kiemelkedű legendáról mint ADP. Ez egy troll, akit már rég ki kellett volna tiltanotok!

venember83 2021.06.10. 15:44:21

Del Butus: megkértelek, hogy tiszteletteljesebb légy, sajnálom, hogy nem sikerült. Egy kis pihenő nem árt.

Panther77 2021.06.10. 18:45:06

Jujj,de jó,hogy nem láttam ennek a butusnak a hozzászólását amiben valószínűleg Del Pierot fikázta.Nagyon nem viselem jól,ha Alexet valaki nem isteníti,ha meg kritizálják esetleg szidják azt meg pláne... Hamar kinyílik a nagy fejes a zsebembe és elég borotva.Köszönöm,hogy nem láthattam,mert hamar bannolva lettem volna :D Vagy a főnöknek köszönjem,hogy ma is túlóráztam?

Shyr Kahn 2021.06.10. 20:06:51

Del Piero minden tiszteletet megerdemel es bar szolasszabadsag parti vagyok (a cenzurat majdnem minden formaban elutasitom), de ebben az esetben en is orulok, hogy nem lathattam a hozzaszolast es nem ment el igen rossz iranyba a hsz-ek tobbsege.

Most is mint mindig Alex tok okosan es helyesen nyilatkozik. Totti, Pirlo es Nedved peldajabol kiindulva latjuk, hogy a nev onmagaban keves, igy teljesen pozitiv szamomra, ha valaki a valos ertekeket keresi es kompetencia alapu meghivast reszesitene elonyben.

A klub (vagy inkabb Agnelli) reszerol viszont nem tetszik, hogy sok jatekost visszahivnak ilyen-olyan protekcioval privilegizalt posztokba, mig a legnagyobb legendank kapcsan egy udvarias felkerest sem tudtak megfogalmazni. Ha valami szamomra nagyon nem tetszo Agnelliben, akkor az az, ahogyan anno DP-t elkuldte es ahogyan azota is kezeli (semmibe veszi). Azt meg csak-csak megertenem ha DP egy idiota lenne, de nagyon nem ez a helyzet. Mint latszik eleg diplomatikus tud lenni, kulonosen ertelmes gondolatokkal. A kozmopolita tapasztalata (vegtere is futbalozott Ausztraliaban, Indiaban es az Egyesult Allamokban el) is pozitivan hangzik.
Sajnos ugy gondolom Agnelli es ADP kozott a kapcsolat nem jo. Nagyon sajnalom, de meg ha nehez is osszehasonlitani a ket embert, mert teljesen mas munkakorben lathattuk/lathatjuk oket, de nalam Agnelli eltorpul ADP mellett.

Kasabai 2021.06.10. 20:38:31

@Shyr Kahn: egyetértek, bár tudom, hogy Del Piero valamilyen szinten azért pozícióban van a Juventus Academy miatt, de nekem is hiányoznak a gesztusok, hogy soha nincs meghívva a gálameccsekre, nagyköveti feladatokra. Szóval valami tényleg nem stimmel Agnelli-vel való kapcsolatával.

alexGicamo 2021.06.10. 22:32:41

@Shyr Kahn: Szívemből szóltál !
Ő a kedvenc játékosom örökre !
Számomra Ő a JUVENTUS örökre !

Type-R 2021.06.11. 11:23:46

@alexGicamo: osztom, Del Piero egy ikon, legenda és örökre az is marad.

venember83 2021.06.11. 11:47:48

@Shyr Kahn: "Nagyon sajnalom, de meg ha nehez is osszehasonlitani a ket embert, mert teljesen mas munkakorben lathattuk/lathatjuk oket, de nalam Agnelli eltorpul ADP mellett."

Sorozatban 20 scudettóval sem emelkedhet egy klubelnök egy Del Piero szintű játékoslegenda magasságába. Egyszerűen más a szerep. A szurkolók a csapatért, a játékosokért rajonganak, egyes furcsább helyeken tán a fociért, de semmiképp sem a gazdasági igazgatóért, a sportigazgatóért vagy az elnökért.

Shyr Kahn 2021.06.11. 16:05:58

@venember83: Igaz. Azert emeltem ezt ki, mert idovel a legendak iranti rajongas megfakul (hiszen az uj szurkolo generacionak nem mondanak mar sokat), mig Agnelli az utobbi tiz evben rendkivul sikeresse tette a klubot. Nos, ez sem szamit es +10 ev, +10 Scudetto, BL cimek utan sem szamitana szamomra. Nalam ADP testesitette meg a Juvet szurkolasom kezdete ota, es egy hatalmas idoszakot olel fel (Calciopoli ide vagy oda).

A mai napig, ha nevvel ellatott mezt vennek, Alex es Marchisio mezek johetnenek elsosorban szamba (amiket nyilvan a falra akasztanek ki).

Type-R 2021.06.11. 16:06:05

@venember83: aztán lehet van olyan, akinek Paratici tetkó díszíti a hátát... ki tudja?!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1848) bajnokság (3350) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (891) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9845) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2417) meccsek (4116) mercato (4118) nyilatkozat (7378) Olasz Kupa (314) összefoglaló (403) pletyka (4148) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (285) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása