Pirlo: „Csak arra koncentrálok, hogy jól végezzem a munkám”

pirlo_andrea_hatterben_chiellinivel_sajtotajekoztaton.jpgA Juventus a szezonját kicsit kozmetikázhatja szerda este az Olasz Kupa döntőjén, amelyet a Mapei Stadiumban rendeznek, viszont hétvégén a Bologna ellen is kötelező győznie az Öreg Hölgynek, hogy esélye legyen a BL-hely megszerzésére.

Leonardo Bonucci bizonyosan kimarad a szerdai meccsből, mivel térdsérülést szenvedett, így valószínűleg a hétvégén sem lesz bevethető.

„Nem hiszem, hogy védekezésre fognak összpontosítani a csapatok, mivel mindenki tudja, hogy az Atalanta elleni meccsen lövésekre, tempóra és gyorsaságra lehet számítani. Lényegében európai szintű mérkőzésre számíthatunk.

Mi készen állunk, ismerjük őket, és tudjuk, hogy mire számíthatunk. A meccs végén kupát osztanak ki, megérdemelten jutottunk döntőbe, most pedig az a cél, hogy hazavigyük a kupát. Minden mással csak csütörtöktől foglalkozhatunk.

A mentalitásra nem lesz hatással a bajnoki meccs, mivel jelenleg csak a döntőre koncentrálunk. Ami megtörtént, az már múlt idő, holnap estig tehát csak arra gondolhatunk, hogy meg kell szerezzük a kupát.”

A bajnokságbeli és BL-ben elszenvedett nehézségek ellenére Andrea Pirlo első évében már nyert egy trófeát az Olasz Szuperkupa begyűjtésével, és most újabb döntőben szerepel csapata.

„Szerencsés vagyok, hogy két döntőben játszhat a csapatom az első évemben, miközben Gian Piero Gasperininek ez még csak a második döntője a karrierjében. Más utat jártunk be, de eltérő edzők is vagyunk nagyon eltérő személyiséggel.

Ő eljuttatta az Atalantát a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, csapatának a sikerét pedig szerte Európában elismerik. Én csak a karrierem elején vagyok, és remélem, hogy még sok ilyen döntő áll előttem.”

Ezt követően a folytatásról kérdezték a mestert, mivel számos edzőt hírbe hoztak a Juventus kispadjával.

„Erre a kérdésre már ezerszer válaszoltam. Csak arra koncentrálok, hogy jól végezzem a munkám, hogy holnap és vasárnap nyerjen a csapat. Aztán majd lesz időnk beszélni a jövőről.”

Paulo Dybala és Álvaro Morata a padon foglalt helyet az Inter elleni meccsen, ezért felmerül a kérdés, ki lesz Cristiano Ronaldo párja az Atalanta ellen?

„Több különböző opció közül választhatunk, mivel a támadó játékosaink mind jó állapotban vannak. Holnap fogunk dönteni. A csapat fizikailag jó állapotban van, nagyon jól teljesítettünk az Inter ellen az emberhátrányban ellenére is. Mindazonáltal a szezon ezen szakaszában a mentalitás fontosabb, mint a fizikai állóképesség.”

A meccset végre nézők is fogják látni a helyszínen, 4300 személy foglalhat helyet a nézőtéren.

„Ez csodálatos és izgalmas dolog. Volt pár BL-meccsünk néhány szurkolóival, és tényleg érezhető a különbség.

Vannak csapatok, amelyek hozzá vannak szokva a rájuk nehezedő nyomáshoz, és a szurkolók támogatása segíthet nekik jobban koncentrálni és lelkesedni. Mi ezen csapatokhoz tartozunk, éreznünk kell a szurkolók részéről a rajongást, és az év során párszor ez nagyon hiányzott.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7216565198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2021.05.19. 06:34:00

„Szerencsés vagyok, hogy két döntőben játszhat a csapatom az első évemben, miközben Gian Piero Gasperininek ez még csak a második döntője a karrierjében.”

Szegeny Gasperini biztos feltekeny Pirlo sikereire

steven.h 2021.05.19. 09:24:25

@Gaben Smith: Ez most megint elég nagyképűre sikeredett, csak aztán nehogy érkezzen este a zakó, aztán akkor majd jöhet, hogy igazából ugyanannyi kupát nyert mint Gasperini idén, nincs itt semmi látnivaló.

Még szerencse hogy az Atalanta nagyjából 10-ed olyan költségvetéssel áll a Serie A második helyén, játszik Kupadönőt és igazából a BL-ből is csak balszerencsésen esett ki a Real ellen. (Itt főleg az első meccsen történtekre gondolok).

De nyilván Pirlo szerint az a mérvadó, hogy hány döntőt játszott Gasperini. Jó hogy ide nem hozza hogy játékosként is mennyivel többet nyert mint Gasp....

Nem tudom mi történik itt, de Pirlo egyre mélyebbre ássa magát ezekkel a fellengzős nyilatkozatokkal, miközben igazából senki nem tudja, hogy mi tartja már ott 2 hónapja a Juve padján.

MarekCsont 2021.05.19. 12:51:44

Egy szezon utan még mindig nem tudja hogy ki legyen a csatár páros. mondjuk ő csak az edző, nem nekk kell ezt tudni

Lanzafame 2021.05.19. 16:25:49

@MarekCsont: 3 emberből, akiből Ronaldo alap és Dybala mindig sérült, nem nehéz összerakni. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása