Capello: „A kultúránkba nem illik a fergusoni szerepkör”

capello_fabio_oltonyben_nyilatkozik.jpgEgyes források szerint Massimiliano Allegri Juventushoz való visszatérése egy összevont szerepkörbe történik, így a livornói születésű mester Sir Alex Fergusonhoz hasonló feladatot láthat el a jövőben az Öreg Hölgynél, és komoly beleszólással fog rendelkezni a játékospolitikába is.

Azonban az olasz futball tapasztalt mestere, Fabio Capello szerint ez nem megvalósítható az olasz futballban.

„A futballunk kulturális tekintetben nem rendelkezik olyan jellemzőkkel, amelyek lehetővé tennék egy Sir Alex Fergusonéhoz hasonló modell kialakítását, és úgy gondolom, hogy végső soron mindenki a saját feladatkörét fogja védeni.” - idézi a számtalan olasz nagycsapatot megjárt mester szavait a La Gazzetta dello Sport.

„Sir Alex Ferguson, ahogyan Arsène Wenger is, nagyon erősen rajtahagyta lenyomatát a klubján. Abszolút főnöke volt a Unitednek, keveset dolgozott a pályán a játékosokkal, a feladatokat kiosztotta a stábnak, akik aztán az utolsó betűig követték az utasításait.

Arsène Wenger is teljeskörű irányítással rendelkezett klubjánál, azonban első éveiben sokkal fokozottabban jelen volt az edzéseken, mint Sir Alex Ferguson. Mindazonáltal a kilencvenes évekről beszélünk, illetve a századforduló utáni első évtizedről.

A futball azóta változott, és a változás leginkább két fronton volt szembetűnő: technológia és kommunikáció tekintetében. A közösségi hálózatok olyan valóságot jelentenek, amellyel kötelezően szembesülnie kell a kortárs szakembernek.

Én a három ismert szerepkör, elnök, sportvezető és edző feladatainak a meghatározását és tiszteleben tartását tekintem megfelelő iránynak. Jelenleg az edző feladata a pályán sokkal mélyrehatóbb és sokkal több kihívást jelent, mint valaha.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6716519768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2021.05.02. 10:44:55

Hát nem tudom...ez egy felső vezetői döntés. Ha ott úgy döntőben a h összevonják a sportvezető és az edző szerepkörét akkor még is vagyunk. Az a gyanúm h valamiért mégsem a legjobban működik mert az edzők így úgy fest h meg is nehezebben tudjak megvalósítani terveiket...az is tény h nem minden edző alkalmas erre az osszevont körre.

Én azt gondolom h talán most egy olyan edző kéne aki egy személyben eltudna látni ezt a feladatot. Persze nagy karizma mellett h a morális gondokat is rendbe tegye....hogy ez ki lenne? Nem tudom....ez a legfőbb bajom....

alexGicamo 2021.05.02. 11:09:32

Olaszországban nem menedzserek vannak , hanem edzők és sportigazgatók . Nehezen tudom elképzelni, hogy ez változzon , főleg a jelenlegi bizonytalan helyzetben . A kettő 2 külön szakma, szerintem . Inkább az lenne a nyerő megoldás , hogy az edző előadhassa , kiket szeretne látni a csapatában és a sportigazgató ezt a listát venné alapnak, amikor nekilát a munkának . Ha nem sikerülne megszerezni a listán szereplő X játékost, akkor tehetne javaslatot Y játékosra az edzőnek . Tehát a lényeg a fokozottabb kommunikáció, az edző jelentősebb beleszólása az igazolásokba, szorosabb együttműködés . Ez előremutató lenne és a klubsikerek mérföldköve is egyben .

Lanzafame 2021.05.02. 16:49:56

Nem a kultúrába beilleszthetetlen, hanem te idegenkedsz az újításoktól és főleg az angol megoldásoktól, mivel megégtél Angliában, pedig edző feneke úgy kinyalva még nem volt.

@alexGicamo: a normális együttműködés és az edző bevonása a minimum, de nem véletlen, hogy Conte és Allegri is jobbnak tartja az angliai típusú edzői szerepet.

DelPiero2 2021.05.02. 20:59:27

Ne feledjük, amikor Capello volt a Juve mestere, jött egyből két római (vagy több) Ibra...Nem hiszem hogy a Juve vezetése találta ki az akkori hirtelen nagy beruházást. Nyert két bajnokságot a Juve akkor, de semmi több, pedig szerintem akkor volt a legerősebb a keret. Állítólag a Rómában is 100 mio feletti beruházások voltak az Ő idejében. Úgyhogy nem igazán értem ezt az okoskodását.

NagyonJuve 2021.05.03. 11:53:55

@alexGicamo: személy szerint nekem is ez jönne be és ez lenne a normális. De a jelen futballban sajnos ez nem így működik. Kevés helyen valósítható ez meg mert az edzök jönnek mennek a sportigazgatók meg vásárolnak össze vissza. Meg lehet nézni ahol az edző alá dolgoznak mit lehet elérni. Legjobb példa a liverpool. Állítólag conte is úgy vállalta a sintért.

alexGicamo 2021.05.03. 12:25:32

@NagyonJuve: Na , igen ! Ha Conte úgy vállalta a sintért, akkor volt esze !
Jó lenne,ha egyszer majd azért megvalósulhatna ez a koncepció Olaszországban is .

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása