A JP Morgan kész finanszírozni a Szuperligát

jp_morgan_tozsdei_kijelzo.jpgA JP Morgan szóvivője megerősítette a Calcio e Finanza által reggel megszellőztetett értesüléseket, miszerint a pénzintézet kész finanszírozást nyújtani a Szuperliga résztvevői számára.

„Megerősíthetem, hogy finanszírozzuk az ügyletet, de jelenleg további részletekkel nem szolgálhatok.” - mondta a Reuters munkatársának a JP Morgan szóvivője.

Vasárnap este robbant a bomba, miszerint az európai futball 12 élklubja útjára kívánja indítani a megálmodott Szuperligát.

A klubok bejelentése szerint a Szuperliga „lényegesen nagyobb gazdasági fejlődési lehetőséget és támogatást fog nyújtani az európai futball számára hosszú távú elkötelezettségek révén, amelyek korlátlan szolidaritási kifizetéseket biztosítanak, ezek pedig növekedni fognak a liga bevételeivel összhangban.

Ezek a szolidaritási kifizetések lényegesen meghaladják az aktuális európai kiírás által generált összegeket, és várhatóan a klubok kezdeti elköteleződési időszakára vetítve meghaladják majd a 10 milliárd eurót. Továbbá a kiírást fenntartható pénzügyi alapokra helyezik a szervezők, hiszen mindegyik alapító klub elköteleződik egy költségvetési keretszerződés mellett.

Az elköteleződésükért cserébe az alapító klubok részesülnek egy 3,5 milliárd eurós összegben, amelyet kizárólag az infrastruktúrát illető fejlesztésekre és a koronavírus-járvány hatásainak a mérséklésére használhatnak fel a klubok.”

Jelenleg is zajlik a sürgősséggel összehívott Lega Serie A ülés, amelyen természetesen a Szuperliga a téma, és amelyen az előzetes értesülésekkel ellentétben az Inter, a Juventus és a Milan képviselői is részt vesznek.

További megjegyzésként elmondható, hogy a Calcio e Finanza beszámolója szerint a Juventus részvényeinek az árfolyama a mai napon 18%-ot emelkedett a tőzsdén, a Juventus értéke így egy nap alatt megközelítőleg 200 millió euróval nőtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5516506664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2021.04.19. 20:59:08

Nyilván a covid miatti bevételkiesés volt az utolsó csepp ezeknél a kluboknál..
Volt aki saját pályáján sem játszhatta le a meccseit(pool-lipcse),közben meg az Eb-n mindent szabad lesz.
Szuperligás csapatok kizárásával minden évben Bayern-PSG közül kerülhet ki a bl győztes,micsoda izgalmak lesznek majd :)
Egyébként miért most jelentették be ezt a reformot,szezon végén nem lett volna jobb?
Így viszont nem is lényeges a bl helyezés,(ha kizárnak)szóval még jobban beleszarnak majd a fiúk a hátralevő meccsekbe..

delpi0823 2021.04.19. 23:18:29

@Il Principino:Most mar tudjuk azt is miert nem volt annyira fontos megszabadulni Pirlotol,Agnelli mar tudta ezt elore hogy a bl mar nem oszt nem szoroz mar...........

Wizzurah 2021.04.20. 01:46:52

Tudnak valamit ezek a klubok. Hatalmas cégek állnak mögéjük már 1-2 nap alatt. Én nagyon szurkolok nekik.

venember83 2021.04.20. 06:18:43

@Wizzurah: persze, hogy tudnak, itt már decemberben nyíltan a pénzügyi szektor érdeklődéséről beszélt Agnelli:

„A kérdés megválaszolásához figyelembe kell vennünk iparágunk jellemzőit a világjárványt követően. A 8-9 milliárd eurós veszteség, amely feltehetően ezt az iparágat sújtani fogja, megmutatja, milyen nehéz pillanatokat élünk meg. A pénzügyi intézmények érdeklődését látom a szektorunk iránt.”

juventuz.blog.hu/2020/12/14/agnelli_dybala_szerzodes_bonucci_porto

Meg itt is jövőképről beszél, nyilván nem az elmúlt hónapban kezdték az egésznek a szervezését.

"Alkalmazkodnunk és fejlődnünk kell a jövő szokásaihoz és viselkedésformáihoz. Észre kell vennünk a különböző típusú szurkolókat, hiszen vannak futballfanatikusok, vannak lojális szurkolók, illetve vannak sztárkövetők, illetve egyeseket csak a jelentős események érdekelnek. Sokkal szegmentáltabbá válik az iparág, és a jövőben még nagyobb kihívásokkal találjuk majd szembe magunkat a Z generációval szemben, és figyelnünk kell erre a generációra, mert 5 év múlva már nekik is lesz pénzük, 15 év múlva pedig ők fogják a legtöbb pénzt elkölteni. Úgy gondoljuk, hogy amit ma ajánlunk nekik, ők azt akarják? Vagy a múltban élünk?"

juventuz.blog.hu/2021/04/20/agnelli_alkalmazkodnunk_kell_a_jovo_szokasaihoz_es_viselkedesehez

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása