Pirlo: "Erre a szezonra eddig tízből hatost adnék magamnak"

pirlo_andrea_genoa_ellen.jpgA Juventus a Genoa együttesét fogadta, s teljesítette a kötelező házi feladatot, 3:1-es győzelmével megszerezte a három bajnoki pontot.

"Az elején megfelelő volt a hozzáállásunk, minden könnyűnek tűnt, de az első félidő végén a koncentráció hiánya miatt lehetőséget engedtünk az ellenfélnek." - értékelte a látottakat a Juventus mestere, Andrea Pirlo.

"Korábban is megtörtént, hogy a félidő elején vagy végén gólokat kapunk, s ez majdnem megismétlődött. A kezdeményezés szándékával jöttünk ki, de túl mélyen játszottunk, kockázatot vállaltunk, s nem használtuk ki a lehetőségeket, melyek révén egy kissé nyugodtabbak lehettünk volna."

A záró sípszó elhangzása után Cristiano Ronaldo látható idegességgel hagyta el a pályát.

"Természetes, hogy gólt akart szerezni, különösképpen, mikor a mérkőzés kezdett nehezebbé válni, mivel ő egy bajnok, s mindig nyomot akar hagyni. A Genoa sok játékost állított a csapategységek közé, ezért a mérkőzés során fontolgattuk, hogy taktikát váltunk. Sajnos pontokat veszítettünk olyan mérkőzéseken, melyek papíron egyszerűbbnek tűntek, ez pedig szükségtelenül bonyolulttá tette az életünket. Ma nem ez volt a helyzet, mert irányítottuk a mérkőzést, de akadt néhány zavar, amivel kockázatot vállaltunk.

Minden edzőnek azt kell éreznie, hogy minden egyes nap bizonyítania kell, nem beszélve rólam, aki az első edzői tapasztalatomat szerzem. A labdarúgás volt az álmom gyerekkorom óta, s keményen fogok dolgozni azért, hogy fejlődjek.

Erre a szezonra eddig tízből hatost adnék magamnak. Tudom, hogy többet kell nyújtanom, s amikor nem érsz el bizonyos eredményeket, az edző az első, aki vállalja a felelősséget.

A futballról alkotott felfogásom szerint dominálni kell a mérkőzést és nyomást kell helyezni az ellenfélre. Számos okból kifolyólag ezt nem tudtuk teljes mértékben megvalósítani, de a csapat lelkes, s tovább fogunk dolgozni rajta."

Továbbra is kérdéses, hogy mit hoz a jövő Paulo Dybala számára.

"Ebben a szezonban alig volt bevethető, de most visszatért, s próbáljuk a legtöbbet kihozni belőle. Más döntések a klubra tartoznak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr916497898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szauerb 2021.04.11. 18:41:08

Ha sikerül az első 4-ben végezni és behúzzuk az olasz kupát akkor egy 8-es osztályzatot behúzhatunk Andreanak.
Nagyjából ezt vártam a szezon előtt viszont a BL-ben is lehetett volna még egy kört menni az ellenfelet tekintve.
Ezen felül nem sikerült megtalálni a legjobb formációt és néhány jatékosnak a legjobban fekvő posztot sem.(Kulusevski, McKennie)

Attilio79 2021.04.11. 21:52:51

Pirlonak fejlődnie kell, kíváncsi leszek, hogy milyen vezető lesz kb. 5 év múlva.
"Más döntések a klubra tartoznak" - Azaz a vezetőkre...

JeetTrader 2021.04.12. 01:34:25

@szauerb: úgy megnéztem vna egy 343at ha a belső középpályások tudnának kreatívak lenni...
Én amúgy 4231 fan vagyok és sztem kb az jó is lenne nekünk. Asszem párszor játszottuk és jó volt de ugyanaz volt a baj vele mint a többivel. Pirlo elképzeléséhez spéci játékosok kellenek a megfelelő kémiában...ezek nem mi vagyunk jelenleg. Egyszer sztem lesz egy csapat akikkel ezt sikerre viszi de felek nem mi leszünk...

Én csak max 7est adok neki HA megvan a kupa ES meg van a legjobb 4...inkább 3! Annak ellenére h nem számítottam rá h ezúttal is bajnokok leszünk...a bajom h az elképzelései csak pillanatokra jelennek meg a pályán. Nem tudom h az elképzelése hibás vagy ennyire nem képes a csapat együtt erre...

rabsic02 2021.04.12. 06:54:28

A realitás max az első 4 hely, pontosabban 2-4. Más nagycsapatok is szenvednek, ha kiesik sok meghatározó játékos. Lásd Pool, A Madrid

Il Principino 2021.04.12. 07:58:59

Ha behúzzuk a kupát akkor leszünk hatosnál Andrea!
Bl-ben hamar kiestünk,de még hamarabb is bekövetkezhetett volna,ha nem ebben aa tré csoportban vagyunk!
Bajnokságban nem lenne akkora kudarc 2.-3.hely,csak az bánt,hogy egy percig sem voltunk versenyben..Nem mindegy hogy veszítesz!

szauerb 2021.04.12. 09:06:44

@JeetTrader:
Igen Pirlonál egy kicsit ugyan azt érzem mint pl. Guardiola-val kapcsolatban.
Ha nincsenek meg azok a játékosok akik képesek megvalósítani az ő elképzeléseit akkor ő képtelen/nem hajlandó a saját taktikáját a játékosok adottságaihoz igazítani.
Így viszont nehéz lesz mivel a jelenlegi csapatban 6-7 embernél nem tudnék többet megnevezni aki alkalmas erre a futballra.
A vezetőség kezében a döntés: tényleg 100%-ban bíznak Pirlo képességeiben és átalakítják a keretet az ő kéréseinek megfelelően vagy hoznak egy olyan edzőt aki képes a játékosok képességeihez igazítani a taktikát.

JeetTrader 2021.04.12. 09:29:58

@szauerb: igen, igen úgy fest a filozófiáján nem akar változtatni. Pedig voltak és lesznek olyan meccsek, ahol vissza kellene állni...kérdés amúgy, hogy ezt a vezetőség erőltette e (nem zárnám ki, ugyanis Sarrit is kukázták, mert sokáig a korábbi, Allegris stílusban játszatta a csapatot, az ő "rendszere" sem tudott megjelenni), vagy tényleg ennyire egytaktikás/egy filozófiás ő is...

Ami miatt egy kevés terhet leveszek a válláról, az az, hogy elég sok felállással próbálkozott, melyekben több embert is kipróbált több poszton is, még akár testidegennek tűnő posztokban is, ráadásul nem félt fiatalokat is bevetni (bár kényszer helyzet is volt). Volt itt 352, 3421, 442, 4231,....talán 433 nem volt, de előző szezonban Sarri meg ezt tolta, illetve a 4312-t. Ugyebár kontrázni nagyon nem tudunk, mert túl körülményes a kp. Lehet emiatt sem megy a fent védekezés/letámadás is mert abból is gyorsan és pontosan kéne tudni játszani...

Na meglátjuk...

Forza Juve!

m.martin91 2021.04.12. 13:15:34

Pirlo már ki van rúgva, csak még nem tud róla. Az elmúlt két meccsen szerzett két győzelem egyelőre arra elég, hogy folytathassa a munkát, különben már hivatalos lett volna. De még csak április 12. van, most jön az Atalanta, ami megint egy kulcsfontosságú meccs lesz Pirlo számára az azonnali menesztés szempontjából. Hogy új edző lesz nyáron, nem kérdés, csak az, hogy kicsoda.

venember83 2021.04.12. 13:16:36

@m.martin91: s ki lesz a megbízott mester nyárig? Ha Pirlót menesztik.

m.martin91 2021.04.12. 13:28:33

@venember83: Nem biztos, hogy megbízott lesz a mester. Remélem, van forgatókönyvük arra az esetre, ha Pirlo nem húzza ki nyárig.

Juventino86 2021.04.12. 14:24:05

@m.martin91: Legyen így! Mindenképpen új edző kell. A két legutóbbi meccset nem azért hoztuk ugyanis, mert bármilyen taktika lett volna. A játékosok hajtottak, és behúztuk, ennyi a történet.

Marvin88 2021.04.12. 14:26:27

@szauerb: Azért McKenna posztja nagyjából megvan. Talán. Chtulhusevskiről meg valóban nehéz bármit mondani, ami nem annyi, hogy KuluKuluKulu :-)

venember83 2021.04.12. 15:15:10

@Juventino86: "A játékosok hajtottak"

Ez most elismerés a játékosoknak? Vagy kritika Pirlónak? Nehéz ezt így értelmezni.

Juventino86 2021.04.12. 17:04:04

@venember83: A játékosok sokkal jobban hajtottak az elmúlt két meccsen, mint a bajnokság előző szakaszaiban. Ilyen szempontból jár nekik a dicséret, de jár a kritika is, mert a bajnokság elejétől kezdve hajtani kellett volna minden meccsen. Pirlóra nézve ez pedig inkább kritika, mert sokkal hamarabb el kellett volna érnie, hogy a játékosok küzdjenek. Jobb motivációra lett volna szükség. Az elmúlt két meccsen szerintem azért nyertünk, mert a játékosok jó mentalitást mutattak, nem pedig azért, mert Pirlo valami zseniális taktikát eszelt ki. A Napoli ellen még volt valami tervszerűség. Legalább mindenki a posztján játszott. A tegnapi meccsen viszont hatalmas káosz volt a pályán. Ez a hibrid felállás eleve nem jó. Szóval továbbra is hiányolok Pirlótól egy definiáltabb felállást és némi taktikát. Remélem viszont, hogy már nem kell őt sokáig elviselni a csapat élén.

venember83 2021.04.13. 06:18:33

@Juventino86: Allegri utolsó évében a futballisták többször szembeköpték a szurkolókat profihoz méltatlan teljesítménnyel, jött a váltás nekik is köszönhetően, Sarrinál is alig évi pár meccsen mutatták meg, mire képesek, jött a váltás öltözői ellentétekre hivatkozva, erre kiváló alapot adott a bagós bankár nehéz természete, most meg Pirlónál ismét a mesternek kell elvinni a balhét? Értem, hogy őt a legkönnyebb felelősségre vonni ÉS helyettesíteni, de talán egy tendenciának kellene már komolyan és határozottan megálljt parancsolni.

Mindezt nem Pirlo védelmében mondom, és nem gondolom, hogy Allegrivel vagy ad absurdum Sarrival könnyű lett volna folytatni. De nagyon csípi a szemem ez a mentalitás a játékosok részéről, miközben a vezetőség óriási pénzt költ CR-re, hogy európai szinten is sikeres lehessen a klub, a játékosok meg az egészet aláássák. És lehet vitatkozni CR leigazolasának helyességéről, a vezetőség és az edző döntéseiről, hibáikról stb., de ez a mentalitás, hozzáállás a játékosok részéről teljességgel elfogadhatatlan, és mindent ellehetetlenít. Elsődlegesen egy csapatban a játékosoknak kell bizonyítaniuk a pályán ÉS játékkal. Ha ez a bizonyítási vágy nincs meg, akkor nincs miről beszélni, csak elkeni mindenki a felelősséget nyilvánvalóan nem hibátlan további felekre (edző, vezetőség, liga, bírók stb.).

Juventino86 2021.04.13. 09:02:22

@venember83: Teljesen igazad van. Én is mindig mondom, hogy nem Pirlo az egyetlen felelős. Sok játékos mentalitása kritikán aluli. Így volt Allegri utolsó évében és Sarri alatt is. Egyre kevésbé érzik azt, hogy mekkora nagy felelősség a csapat mezét viselni. :(

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása