Pirlo: „Ezzel a szellemiséggel ilyen eredmények születhetnek”

pirlo_andrea_dzsekiben_palya_mellett.jpgCristiano Ronaldo és Paulo Dybala gólja révén a Juventus győzött a Napoli ellen, Lorenzo Insigne késői büntetője már csak felpaprikázta az utolsó perceket, de nem volt fordulópont a meccs kimenetele tekintetében.

„Amikor ilyen szellemiséggel futballozik egy csapat, amikor a csapattárs feláldozza magát, hogy lefedje azt a területet, amit egy másik játékos lemaradása okozott, ilyen eredmények születhetnek, és talán ez hiányzott a csapatból az eddigi meccseken.” - értékelt a mester a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Ezt a megközelítést már gyakoroltuk két szélsővel, Chiesa és Cuadrado számára területet próbáltunk nyitni. Sajnálom, hogy nem sikerült jobban kihasználni az ellentámadásokat, mert több gólt kellett volna szereznünk.

Cristiano Ronaldo is besegített a csapatnak, visszahúzódott, és megfelelő hozzáállással futballozott.

A szezon eleje óta ezt a futballstílust próbálom a srácokba gyakoroltatni, de háromnaponta játszottunk az elmúlt időszakig, a játékosok változtak, és nem igazán volt időnk begyakorolni a dolgokat.

Gyakran nem voltunk eléggé feltüzelve a tabella alsóbb részeiben található csapatok ellen, tudatalatt elterelődött a figyelmünk, inkább egyni megmozdulásokkal próbáltuk megnyerni azokat a meccseket ahelyett, hogy csapatként játszottunk volna. Megtanultuk, hogy ez nem járható út, mindent bele kell adnunk minden egyes meccsen, mindegyik Serie A mérkőzés kemény, és jól szervezett csapatok ellen lépünk pályára.”

A nyomás egyre nagyobb Pirlón, és egyes források szerint egy mai vereség a menesztését eredményezte volna.

„Tudtam, hogy ilyen a sorsa egy edzőnek, még mielőtt átvettem volna a csapatot, szóval nem ért felkészületlenül a dolog. Mivel a meccs előtt közvetlenül koronavírusos esetek merültek fel, és nem segített, hogy a legvégső percig kételyeim voltak, de egész szezonban ezt a helyzetet éljük át többször.

Egy olyan játékos hiánya, mint Dybala ilyen hosszú ideig nyilván problémát jelent bármilyen csapatnak. A többiek jól teljesítettek, de minél több opció vethető be, annál jobb a helyzet.”

S maradni fog Dybala?

„Egy év maradt a szerződéséből, meglátjuk.”

Ezt követően Andrea Pirlo arról beszélt, miért Wojciech Szczęsny helyett Gianluigi Buffon védett, hiszen a meccset megelőző sajtótájékoztatón még a lengyel kapust jelölte meg kezdőként.

„Én erre készültem. Szczęsny-t kritizálták a legutóbbi meccs után, s mondtam neki, hogy úgyis ő fog játszani.

Azonban kiderült, amikor beszélgettem vele, hogy fáradtnak érzi magát a számos mérkőzés és a válogatott meccsek után. Szünetre van szüksége, hogy aztán újrakezdhesse a munkát. Továbbra is ő a Juventus első számú kapusa.”

Andrea Pirlo nem tagadta, nem csak a körülmények rovására írhatók a vesztett pontok.

„Sok hibát vétettem, de mindet ismét elkövetném. Ez az első szezonom, szükségem van a tapasztalatra a jelen és a jövő miatt.

Ez bonyolultabb szezonnak bizonyult nem csupán nekem, hanem számos további mesternek is. Mindenki hibázik, én is, de tanulhatok belőlük, és nem ismétlem meg ezeket a jövőben.

Jelenleg a célunk az első négy hely egyikének az elfoglalása, mivel a tabella teteje nehezen elérhető. Van még tíz meccsünk, egy miniszezon, amelyet meg szeretnénk nyerni, aztán készülhetünk az Olasz Kupa döntőjére.”

Mit bán jobban, a bajnokságbeli fiaskókat vagy a BL-kiesést?

„Mindkettőt igazándiból, mivel a Juventust képviseljük, nem válogatjuk meg a célkitűzéseket, hanem minden kiírásban nyerni kell. Volt lehetőségünk továbbjutni a Bajnokok Ligájában, mivel a Porto a mi szintünkön volt, de nem játszottunk megfelelően.

Hetekkel azt követően veszítettünk a Benevento ellen, és ezzel kiestünk a bajnoki címért zajló versenyből. A tegnap esti BL-meccset tévében nézni igazán dühítő volt, mivel tudtuk, hogy mi is ott lehettünk volna.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9516493640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2021.04.08. 09:09:29

Hú de nagy a csend a tegnapi nyilatkozata után :)

Ezek szerint kirúgás elnapolva....a szavaiból nekem az tűnik ki mintha most kapott volna egy újabb lehetőséget a vezetéstől a szezon hátralévő részére. Ha nem lesz meg a BL hely lapát, ha meglesz akkor megnézik van e fejlődés, ha nincs, lapát és tippem szerint a kupa nem lesz annyira lényeges h ha elbuknánk akkor lapát lenne.

Idén az Inter nem tud hibázni....ennyit jelentett Conte és Marrotta....kellett mennyi? két év? Bár már az elsőévben is ott loholtak a nyakunkon. Nekünk egyelőre úgy tűnik több időre lesz szükségünk h ismét meghatározók legyünk.

Ti mit gondoltok?

FeriGjuve 2021.04.08. 09:38:54

@JeetTrader: Ha sikerülne 4-5 meccsen keresztül ilyen szellemeisègben,ilyen szinten futballoznia a csapatnak,akkor azt hiszem mindenki elfogadná ezt az utat.
Nem Pirlo személyével van a baj,főleg,hogy most beismerte hogy hibázott ő is olykor,nekem szimpatikus figura volt játékosnak is.
Ha így megy tovább a csapat,akkor maradjon!

FeriGjuve 2021.04.08. 09:40:51

Voltak már apróbb fellángolások.
Aztán a következő meccs kiábrándító valóság volt,reméljük ezúttal tényleg elindulunk felfelé.

triplat 2021.04.08. 10:29:43

Az biztos, hogy Pirlo jó edző lesz. Csak nem a Juvénál kéne a tanuló pénzt megfizetnie.

Juventino86 2021.04.08. 10:46:52

@triplat: Így van, ez a legfontosabb. Nem mi szívjunk amiatt, mert ő tanul!

Nekem ebből a nyilatkozatból nagyon az jön le, mintha ő már tudná, hogy a következő szezontól nem ő lesz a csapat edzője. Ez a nyilatkozat egyfajta összegzésként is felfogható a részéről, ami azért fura kicsit, mivel elég sok meccs van még hátra a szezonból. Nem dőlhetünk hátra.

Andras74 2021.04.08. 11:11:00

@triplat: a klub fizeti meg, nem ő...

juve1982 2021.04.08. 12:32:54

Bírom ezt az "amnáziás Allegri-szopkodást" itt a blogon. Csak pár dolog, ami eszembe jut vele kapcsolatban: (azt meg se említem, hogy az egy szezonra vetített átaludt meccseim, az ő idejére tehető... hányszor védtünk hátul passzolgatásokkal a 0-1-es vesztésre álló meccseket... én még emlékszem).... de a taktikai zseni ezt is megoldotta.
De ami tény:
1. Ki miatt kellett Pirlónak távoznia a Milánóból (én milyen produkciót tett le nálunk a Milánból távozása után)... a taktikai zseni ezt is jól mérte fel...
2. Ki szerint volt Khedira érinthetetlen... kritizásása szerinte már-már "felségsértés-gyanús"... a taktikai zseni kiállt a német világbajnok mellett (is) :)
3. S végül... Ki az a top5 (ha-ha-ha) edző, aki az elmúlt 2 évben a kutyának se kellett az európai elitben... és hagyjuk már ezt a "pihenni akarok, meg feltöltődni"-dumát, mert ezt komolyan venni nehéz... Érdekes Klopp, Guardiola... de még Murinho se vonulgatott vissza töltödgetni, hanem melóztak/melóznak, mert van rájuk IGÉNY!! Volt is - lesz is! Ez a zseni, meg vagy megy a Rómába, vagy fantasztikus érzékkel lecsapunk rá mi! Csodálatos! Inspirálni (Ucsapatot tüzelni) legalább annyira tud, mint Pirló, de Andreában még ott a remény, hogy lehet jobb... Allegritól viszont semmi újra (megújulásra) nem számíthatunk... két simán vesztett Bl döntő... Köszi, Maxi... leülhetsz... nem egyes, de hadd próbálkozzon valaki más... :)
Én így látom...

m.martin91 2021.04.08. 12:52:36

@juve1982: Teljesen egyetértek veled. Az a rohadt szemét Allegri megnyert mindent Olaszországon belül, és játszottunk vele két BL döntőt, amit elveszítettünk. Rohadjon meg! A mocskos állat! Adjuk meg a lehetőséget Pirlónak, mert ő ezt még simán túlszárnyalhatja. Most sokkal jobb a csapat, komolyabb esélyeink vannak minden téren.

juve1982 2021.04.08. 13:27:10

@m.martin91: oké... értem... bár a rohadt szemét kifejzések a tieid... én nem használtam ilyet (ő is csak ember), de valami cáfolatot, ellenvéleményt megfogalmazhatnál az általam fevetett 3 pontra is... vagy arra is elég a mocskos állat? Mert ez így komolytalan érvelés... még ha iróniának számtad, ez akkor sem érvrendszer! :) Komolyan érdekelne, hogy ezt a taktikai zsonglőr miért van munka nélkűl 2 éve? Pedig más klubok vezetői is tudhatnák, hogy óriási taktikusként csontozták ki őt 2 Bl döntőben is... és mégse kell/kellett sehová...

venember83 2021.04.08. 13:39:31

@juve1982: a védekező foci nem túl népszerű, Massimiliano Allegri pedig a védekező, eredménycentrikus fociban jeleskedett. Ne feledjük, hogy pl. Mou is távozni kényszerült Madridból bajnoki cím megnyerése után. Plusz az olasz nyelv annyira nem világnyelv, a mester pedig leginkább olaszul beszél, amennyire lehet hinni a pletykáknak.

spaolo1981 2021.04.08. 13:53:13

@juve1982: Bármelyik edzőnél fel lehet sorolni akár 30 rossz döntést is , nem csak hármat, de Allegri öt, rendkívül sikeres szezont töltött nálunk, és több volt a pozitívum, mint a negatív. Lehet szeretni/nem szeretni de ezek is tények. Arra viszont nem emlékszem, hogy 0-1 után mi passzolgattunk volna hátul, inkább arra, h 1-0 után, de valahogy csak nyertünk az esetek döntő többségében. A lényeg, h meg kell lennie minimum a 4. helynek, és a nyáron radikális változtatásokra van szükség, játékos és ha kell edző politika terén is. Ha Pirlo megy, akkor Allegri egy lehetőség. Nem biztos, h őt kell választanunk, de nem sok szabad edző van, aki megfizethető/nemzetközi szinten is rutinos/ismeri az olasz bajnokságot.

juve1982 2021.04.08. 13:54:57

@venember83: Tényleg nem a vita szítésa végett, de Conte, Zola és Sarri is latin nyelvterületről költözött Angliába, és nem buktak nagyot... de nem is ez a lényeg, MEGPRÓBÁLTÁK!
Én inkább csak arra emlékszem, hogy Allegri Conte utáni érkezésekor mekkora volt a szájhúzogatás akár itt a blogon is. Ma meg már szinte juventínóként kezelik egyesek... Miért nem próbálunk valakit (ha már Pirló bukott embernek tartjuk), aki legalább a megújhodás reményét megadja...? (Tudom, hogy nem mi döntünk, én sem így gondoltam, de miért nem olyanokon megy az ötletelés, akiknek a korlátait nem láttuk még a Juve edzői székében????)

m.martin91 2021.04.08. 14:33:05

@juve1982: Semmilyen vitába nem akarok belemenni, ezek teljesen értelmetlenek itt, és én már leszoktam erről. A csontozáshoz fűznék csak annyit hozzá, hogy az akkoriban a világ legjobb csapataitól kapott ki a Juventus a BL döntőkben. A Barcelona ellen reális esélyünk volt nyerni, ahogyan Allegri is elismerte, hogy a második félidőben úgy látta, képesek lehetünk nyerni is. A harmadik gól a kilencvenakárhyanadik percben esett, mert mindent egy lapra feltéve mentünk előre az egyenlítésért. A Real Madrid a második félidőben vert meg minket, az ominózus félidei összeszólalkozások nyilvánvalóan komoly szerepet játszottak benne.
Amit még megjegyeznék, hogy úgy beszélsz Allegriről, és ezekről a BL döntőkről, mintha ezeket kötelezően meg kellett volna nyernie, és mintha más edzők ezt a teljesítményt megugrották volna nálunk. Sem Conte, sem Sarri, sem pedig Pirlo a közelében nem volt annak a nemzetközi teljesítménynek (Pirlo még a hazainak sem), amit Allegrivel elért a Juventus. Ha nincs Allegri, akkor ez a 9 éves bajnokcsapat sem létezik ebben a formában, és nem láthattuk volna Bajnokok Ligája döntőkben sem a csapatot. Ahogy nélküle nem fogjuk mostanában, de valószínűleg vele együtt sem.

venember83 2021.04.08. 14:53:03

@juve1982: nem kívánok én senkinek sem védőügyvédje lenni, illetve Isten őrizz, hogy megmondjam, ki és mit gondoljon. Főleg Maxit nem fogom védeni, meg amúgy sem szorul rá ilyen eredményekkel. Az okokat nem tudom, de ha megnézed, a komoly pénzes csapatok, amelyek mostanában edzőket váltottak, inkább a divatos támadófutballt részesítik előnyben (Tuchel, Poch elég könnyen kapott új csapatot, ahogy pl. Kloppnak sem esne nehezére, de az ugyancsak védekezést előnyben részesítő, ám számos PL-címmel büszkélkedő Mou egész sokáig volt meló nélkül MU után...).

Sarri egész jól beszél angolul, és Contének is sikerült megértetnie magát a Chelsea edzőjeként, de Allegri...

www.youtube.com/watch?v=i0_pp4uITL0
www.youtube.com/watch?v=yhBlGKmgU_Y

Ennyire jutottam a meglévő infókat felhasználva, aztán persze mindenki azt hisz, amit szeretne/reálisnak érez.

Ami meg azt illeti, hogy miért nem új nevek merülnek fel: pletykák tekintetében inkább az ismert játékosokról/vezetőkről írnak a lapok, lásd pl. Pogba visszahozása, Beppe és Allegri neve sejlik fel a pletykalapokban. Vonzó dolog a nosztalgia, a dicső múlt is vonzó a jelen problémáinak a fényében.

steven.h 2021.04.08. 16:00:38

@m.martin91: Illetve a Barcelona második gólja nem sokkal a Pogba elleni 16-os belüli lerántás után született... ha akkor van VAR, könnyen lehet hogy 11-es nekünk, és nem 2-1 a Barcának.

www.youtube.com/watch?v=0eexZpo3CMY

rockitbaby 2021.04.08. 16:45:14

@steven.h: Azt VAR nélkül is be kellett volna fújni. 1-1-nél történt, a buktatás utáni kontrából szerezték a második gólt. Nem nehéz kiszámolni, ha befújják az a 2-1 nekünk állt volna. Onnan pedig az a csapat behúzta volna.

steven.h 2021.04.08. 16:53:25

@rockitbaby: Nyilván anélkül is be kellett volna, de hát akkoriban pont mint a Real esetében azt gondolták a bírók, hogy szükségük van még támogatásra is...

Mondjuk így visszaszívom, VAR-ral se biztos hogy befújták volna...

Rocky80 2021.04.08. 17:01:34

@m.martin91: @steven.h: nem volt itt semmilyen kicsontozás. Partiban voltunk mindkét döntőben, az elsőben a lerántást nem fújták le és amiatt kaptunk ki, a másodikban meg a félidőben valami olyan történhetett ami miatt mintha kicseréltek volna minket a második félidőre.

@venember83: egyetértek, nagyon gyanús "ez az évek óta tanulom az angolt" szöveg. Biztos van olyan "betegség" is (nem találom a helyes szót hirtelen; hogy valaki nem tud idegen nyelveket tanulni.

@juve1982: nyilván nem volt hibátlan ő sem. De az utána következő edzőink - sőt az előtte lévők is jónéhányan; még csak megközelíteni sem tudták azokat az eredményeket és erősségeket amiket az ő regnálása alatt felmutattunk.

Inkább elnézem azt hogy valaki Khedira és védekező foci b*zi, mint hogy kiscsapatok aláznak meg minket hazai pályán folyamatosan. Az ő edzősége alatt a legnagyobb bajunk kb az volt hogy "csak" scudetto meg szinte minden évben kupa.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása