60 millió euróban határozta meg a Juve CR7 árát?

ronaldo_cristiano_feltartott_karokkal.jpgA Sport Mediaset értesülései szerint a Juventus vezetősége meghatározta az árat, amiért Cristiano Ronaldo távozhat idén nyáron, a 2022-es szerződése lejárta előtt.

A Juventus jelen helyzetben rendkívül megérzi a portugál klasszis kiemelkedő bérének a terhét.

A portugál klasszis 31 millió eurós nettója közel kétszeres, 58 millió euróra rúgó bruttót feltételez, továbbá a klub még mindig törleszti a Real Madridnak a 2018-as átigazolás díjának az éves részletét, ez pedig évi 29 millió euró, így Cristiano Ronaldo egy adott szezon alatt 87 millióval terheli meg a Juve költségvetését, állítja a La Gazzetta dello Sport.

Ezért felmerült a játékos értékesítésének az ötlete, és a Sport Mediaset úgy tudja, a klub szeretne legalább 60 millió eurót kasszírozni a nyáron a játékosért.

Nicolò Schira a Twitteren arról tájékoztatta követőit, hogy értesülése szerint a torinói klub valóban fontolgatja a játékos eladását, a döntéssel a szezon végéig várnak, ám a játékos túl magas bére egyértelműen túl nagy terhet jelent az Öreg Hölgynek.

Olasz pletykák szerint a csatárt ugyanakkor a Juventus vezetőségében senki nem nevezi vagy tekinti tehernek annak ellenére, hogy az átigazolása óta, a számtalan rekord és jegyzett gól ellenére a Bajnokok Ligájában a Juventus nem került közelebb a végső győzelemhez. A döntőhöz a legközelebb Massimiliano Allegri vezetése alatt jutott a csapat Cristiano Ronaldo első évében, amikor a portugál mesterhármassal vette ki a részét az Atlético Madrid kiejtéséből, ám a csapat aztán az Ajax ellen már nem tudta hozni a legjobbját.

Az ezt követő két szezonban pedig a csoportmérkőzések után közvetlenül a Lyon és a Porto jelentette a végállomást a BL-ben, olyan csapatok, amelyek semmiképpen sem tekinthetők kifejezetten nehéz ellenfélnek egy önmagát a végső győzelemre esélyes csapatnak tekintő együttes számára.

Cristiano Ronaldo esetleges értékesítésével kapcsolatban talán érdemes hozzáfűzni, hogy bár talán a klub valóban meghatározott egy értékesítési árat, ennek kivitelezhetőségét komolyan megkérdőjelezi Fabio Paratici nyilatkozata, aki szerint a portugál klasszishoz mérhető játékosok esetén maga a játékos határozza meg a jövőjét, a klubnak pedig ezt a döntést el kell fogadnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9416458418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalayeta 2021.03.12. 07:54:36

Nagyon örülnék ha menne (nem a Porto beszél belőlem, itt is kifejtettem már hogy az első éve óta meggyőződésem, hogy teljesen idegen ebben a Juventusban). Nekünk csapat kell a pályára, nem személyi kultusz. Egyébként így hogy 1 év van hátra neki kicsit aránytalanul hangzik ez az összeg, persze tudjuk ő CR7. És azt is hogy még itt is lehúznak

delpi0823 2021.03.12. 09:17:30

60 millio?Szerintuk ebben a gazdasagi helyzetben ki a tokom fog 60 milliot adni egy 36eves jatekosert ha meg az illetot Cristiano Ronaldonak hivjak.......

delpi0823 2021.03.12. 09:19:19

@delpi0823: Hatha eltudjak annyiert adni akkor le a kalappal,plusz meg a fizetesetol is megszabadulnank,jelentos osszeget kaszalna a klub igy.

Juventino86 2021.03.12. 09:21:17

Fantasztikus játékos, nagyon tisztelem. De sajnos nem bírjuk anyagilag az ő jelenlétét már. Szerintem most van az a helyzet, hogy el kell adni, mert akkor rengeteg pénz szabadul fel, amiből aztán meg lehetne erősíteni a csapatot.

Leram7 2021.03.12. 09:38:53

@rockitbaby: Pogba fizetése se kevés, vagyis nem sokkal lennénk előrébb.

Én szerintem meg kéne tartani CR-t, mert ő még hasznos lesz.

Mi lesz Ramsey-val pl?

Lanzafame 2021.03.12. 09:46:39

Kezdődik a hangulatkeltés a sajtó részéről :)

De én is úgy érzem, az elmúlt 1-2 hónap után, hogy ha jön érte komolyan vehető ajánlat, menjen.

rockitbaby 2021.03.12. 09:56:52

@Leram7: CR7 góljai sem kompenzálják a csapatra káros hatásait. Két feltétellel tartanám meg. Egy, engedjen a bérigényéből. Kettő, menjen be a tizenhatoson belülre és legyen CR9. Egyik se fog teljesülni.

Pogba bére még mindig kevesebb lenne, mint Ronaldo-é, a csapatra sokkal nagyobb hatással lenne, és nem utolsó sorban olyan posztra jönne, ami nálunk hiánycikk.

Ramsey eladhatatlan a fizetése és a sérülékenysége miatt. Többet fizetünk neki bér gyanánt a szerződése teljes egészében, mint a piaci ertéke. Dupla nulla.

GodPiero 2021.03.12. 10:00:43

@rockitbaby: Vagy Icardiért....

Mindkettővel jól/jobban járnánk....

venember83 2021.03.12. 10:25:26

@Lanzafame: igen, igen, próbálkozunk. Mit szólsz, jól csináljuk? :)

Ui.: Próbálunk minél átfogóbb képet nyújtani a helyzetről és a lehetőségekről. Lásd pl. a minap született de Ligt cikkeket. Egyik reggel a távozásról szóltak a hírek, következő nap már a maradásáról.

Lanzafame 2021.03.12. 10:29:18

@venember83: a Sport Mediasetre céloztam :) És arra, hogy az olasz sajtó megtalálta az új bűnbakot.

Tony. 2021.03.12. 10:50:46

Majdnem mindenki sportszakmai indokokat említ, meg hogy milyen magas CR fizetése.
A Juventus az utóbbi években mindenféle identitását feladva egy üzleti vállalkozás lett, az új logójával stb.
Ronaldot meggyőződésem, hogy persze a BL miatt is, de főképp gazdasági megfontolások alapján hozták ide.
Nem hülyék vezetik a klubot. Ilyen konkrét kimutatást nem láttunk, de feltételezem, hogy globálisan CR jelenléte bőven termel annyi pénzt, hogy megérje őt fizetni. A világ elsőszámú sportolójáról van szó. Brutális marketing értékkel, érdeklődéssel, eladásokkal, szponzorok. A figyelem ami őt övezi a klubra is ugyanúgy hat.
Szerintem Agnelliék akár a csapat teljesítményének kárára is, de itt tartják amíg lehet, talán 1x van ilyen esélye még a Juventusnak is.

2021.03.12. 11:30:32

Amíg itt van CR a Juventus nem fog csapatként üzemelni. Érdemei elismerése mellett meg kéne tőle szabadulni. A brutális marketingértéktől meg még nem leszünk sem bajnokok, sem a bl-t nem fogjuk megnyerni...
Sajnos azért határozhatták meg ilyen magasan az árát jelen helyzetben, hogy még véletlenül sem akarja vki elvinni a fizujával együtt.

rockitbaby 2021.03.12. 11:33:56

@Tony.: Az lehet, de itt ennél sokkal többről szól a dolog. A gazdasági rész persze fontos, és nyilván vele minden téren javult a helyzet, hiszen pl egy-két javított szponzori szerződést mi is láthattunk. De ezek mitsem érnek, ha nincs a csapat mögött teljesítmény. A mai szurkolót, a fiatalokat egy tipikus olasz játék nem fog meg, hiaba van itt Ronaldo, amint ő megy, ezek a rajongók is mennek. Az ő jelenlétük nem a klubhoz köthető, hanem adott játekoshoz. És ez ha abban a 4 évben, amit tölt hoz is profitot, aminek ugye jó része a játekost illeti meg arculati jogdíj címén, miután nem lesz itt, nagyobb űr marad.

De nézzük máshonnan. A klubot évi majd hatvan millióval terheli a bére, amiért úgy gondolom teljesen jogosan lenne elvárható, hogy ne csak a posztereken legyen a csapat arca, hanem a pályán is megmutassa. De ezt a BL-re kivetítve gyakorlatilag kb három meccsen mutatta meg. Az ATMA elleni mesterhármasa, az Ajax elleni gólja és a Lyon visszavágón egy kicsit. Pedig a három év, három különböző edző is mindent az ő érdekének vetett alá. A csapatjátekot gyakorlatilag nullára redukálták, jusson el a laszti hozzá. Holott korábban az erősségünk pont a csapatjáték volt.

Szóval itt ebben a kérdésben nem lehet szétválasztani a sportszakmai és a gazdasági részeket. És egyelőre úgy néz ki, hogy ez az Agnelli elmélet, miszerint a 2017-es elbukott BL döntőben csak egy Ronaldo-nyira voltunk a győzelemtől megbukott. Lathattuk a 2018-as szezonban is, hogy nagyon nem volt igaz.

horrorpornó bábszínház 2021.03.12. 12:18:58

C-nek lehet, hogy jót tenne, ha hazamenne a Portóba (tudom hogy nem ott nevelkedett, de a Sporting jelenleg nem az a szint), Pepével tolnák még 1-2 évig, lehet, hogy esélyesebbek lennének egy BL-győzelemre, mint a C a Juvéval (vagy a Juve mostani felállása C-vel vagy C nélkül bárkivel (csak 1 embert lehet mondani helyette!)). Ez a Juve most nagyon gyenge.
(Mondjuk azt a hozzáállást, amit a februárban 38 éves Pepétől lehetett látni mindkét meccsen, a Juvéból egyik meccsen sem láttam senkitől, még csak hasonlót sem).

@rockitbaby:
Pogba egy vicc, önmagában is, nem C-vel összehasonlítva.

@Zalayeta:
Valóban csapat kellene, mert ami most van, az kb. ennyire jó, esetleg kis szerencsével a BL legjobb 8-ig. Tovább nem.
És nem C miatt.

@Tony.:
Meg mondjuk a merchandisingot se hagyjuk ki, hogy hány CR7-mezt és egyéb emléklószart adnak el a világon. Bőven behozza az árát.

horrorpornó bábszínház 2021.03.12. 12:20:59

@MGB75:
Megnyugtatlak, ezzel a csapattal nélküle sem. Kb. a fél csapatot le kéne cserélni minőségi játékosokra a BL megnyeréséhez.

JeetTrader 2021.03.12. 13:06:22

Játék szempontjából nem CR a szűk keresztmetszet! Az a kiszolgálás hiányának a szegénységi bizonyítványa, hogy itt van a történelem egyik legnagyobb játékosa/gólvágója de nem tudjuk kihasználni a benne rejlő erőt. Vettünk egy Ferrarit a budapesti kátyús utakra...de még ha autopályára megyünk se tudjuk kihasználni....értjük, ugye?

Az üzleti oldalát nézve a dolognak, nem tudom, hogy hol csapódik le Ronaldo értéke, amit a népszerűsége kapcsán hozott, de azt tudom, hogy a nap végére, akkor az éves jelentésben nem mínuszoknak kéne szerepelni (leszámítva a covid kieséseket, elmaradó jog bevételeket stb). Egyszer tényleg azt hallani, hogy nyertünk ezzel (csak nem tudom milyen mérleg soron jelenik meg, immateriális Ronaldo javak?), másik alkalommal meg irtózatos buktát emlegetnek.
Abban viszont biztos vagyok, hogy ekkora pénzt kifizetni anélkül h a vezetőség ne gondolta volna át nem tudom elhinni. Nem hülyék viszik a klubot, Agnellinek se a szél hordta össze a vagyonát...még ha sokan hajlamosak is ezt hinni.
Ugyanakkor igen, nem csak a Juve arca lett Ronaldo, de a Seria A arca is!Szóval ez a sztori lehet h nagyon másról (IS) szól mint azt mi gondoljuk...

Amúgy, szerintem ha már itt van ez a Ferrari, akkor legalább vigyük el egy verseny pályára. Értsd próbáljuk hozni legalább 2-3 olyan játékost (középre/védelembe), akik képesek igazán játékot szervezni. Tök mindegy hogy hívják a támadó játékosod, ha nem tudod érdemben kiszolgálni, akkor lehetne itt egy Ronci, Messi, Dybala is, nem menne jobban!
Nekünk itt van Dybala, Ronci, Morata....tessék mögéjük megfelelő embereket tenni.

Nancsibacsi 2021.03.12. 13:13:57

Szerintem ha ingyen kell valakinek adják oda, és jól járnak. Ugyanolyan mint Messi: kiöregedett, de ha egyszer adnak neki gigantikus fizetést - miért is vonulna vissza? Ilyen öreg, és magas fizetési igényű játékost már csak ingyen szabad igazolni, fél évekre.

Ibra legalább a szarból fehozta a Milánt - de a Juve és a Barca nem volt szarban, és most hogy is állnak bajnokságban, BL-ben?

venember83 2021.03.12. 13:49:22

@Nancsibacsi: ez azért CR egójáról is szól. Ingyen nem távozhat, hogyan távozhatna úgy, hogy már nem tartanak rá igényt? Rá, a világ (talán) legjobbjára? Kiváncsian várom, hogyan jönnek ki a felek ebből a kissé félresiklott kalandból. Gyanítom, inkább a Juve lesz a szenvedő fél, nem CR7.

horrorpornó bábszínház 2021.03.12. 13:57:35

@Nancsibacsi:
Azért Ibra sem egyedül tette. Van mögötte egy csapat.
Ami C mögött meg nincs.

Nancsibacsi 2021.03.12. 14:14:49

@horrorpornó bábszínház: Persze, van mögötte, csak nézd meg milyen volt az a csapat Ibra érkezése előtt, meg milyen most. 1 éve Szoboszlai pl. nem akart a Milánhoz menni, mert úgy nézett ki hogy az EL indulást is csak nagy szerencsével kaphatják el - most meg ha bajnokok nem is igen lesznek, de azért a BL indulás már gyakorlatilag megvan.

The king of alibis 2021.03.12. 15:04:11

Agnelli projektje úgy néz ki csődött mondott
Azért jött Ronaldo hogy BL-t nyerjünk
Ami gáz, hogy ezidő alatt még az elődöntő közelében sem jártunk

horrorpornó bábszínház 2021.03.12. 17:31:07

@The king of alibis:
Egy emberrel nem lehet BL-t nyerni. A többi csapatban 11-en vannak.

horrorpornó bábszínház 2021.03.12. 17:45:32

@Nancsibacsi:
Esetleg ha megnézed azt is, hogy a 2018-19-es csapatból, amiben még nem volt Ibra, mára, azaz 2 év alatt kb. 4 mezőnyjátékos (Calabria, Romagnoli, Kessié, Castillejo) maradt a mai Milanban (és ezek mindegyike sem kezdő), azaz lecserélődött gyakorlatilag a teljes középpálya meg a teljes csatársor, akkor talán jobban megérted.

Szóval ők nem azt csinálták, hogy hagytak mindent a régiben, és hoztak egy Ibrát pluszban.

peti78 2021.03.12. 18:21:25

Beckham kicsengeti 60misit és cr menni miami... az is szép város

horrorpornó bábszínház 2021.03.12. 18:26:25

@peti78:
Mondjuk Amerikában egy C-Ibra-Messi trió, esetleg Pepével is a csapatban még mindig nagyot tudna alkotni levezetésként is.

peti78 2021.03.12. 18:58:44

@horrorpornó bábszínház: ha ki tudják termelni a fizetésüket tőlem vihetik őket

venember83 2021.03.12. 19:46:52

@peti78: fizetési sapka, plusz nincs is ott annyi pénz, hogy ezt megengedhesse magának egy klub, teljesen más ott a rendszer. Mondanám, hogy igazságosabb, de ebben annyira nem vagyok biztos. A lényeg, hogy ilyesmi kb. elképzelhetetlen.

horrorpornó bábszínház 2021.03.13. 12:00:29

@peti78:
Játszott már ott pár európai meg dél-amerikai sztár, konkrétan maga Ibra is. Valahogy megoldották.
Gondolom, 35 felett azért már engednek az igényeikből, valószínűleg már összekapirgáltak annyit, hogy minden napra jusson egy kis vajas kenyér teával, napi 3-szor.

@venember83:
A fizetési sapka magyarul fizetési plafon.

NagyonJuve 2021.03.13. 14:32:59

@horrorpornó bábszínház: azért a lazio ellen c nélkül elég jól játszott a csapat. A mezeladásokból meg vajmi kevés jön a klubnak az az adidast illeti. Erre van a mezszponzori szerződés.

horrorpornó bábszínház 2021.03.13. 15:07:35

@NagyonJuve:
Igen, egy félidőt egy szezonban.
Az azért elég kevésnek tűnik.
Arról nem is beszélve, hogy a Lazio idén nem villog igazán mások ellen sem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása