Pirlo torinói jövője veszélyben lehet

pirlo_andrea_potrre.jpgAndrea Pirlo kemény fába vágta a fejszéjét ősszel, amikor edzői pályáját a Juventus korosztályos csapata helyett a felnőtteknél kezdte, és lassan egyre nagyobb nyomás nehezedik a futballistaként rendkívüli magasságokba emelkedett szakemberre.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági lejtmenet ellenére a klub nyáron több új játékost igazolt a keretbe fiatalítás és erősítés címszóval, így érkezett például Álvaro Morata és Federico Chiesa, ráadásul egyes hírek szerint mindkét játékost a klub az edző kérésére szerződtette.

Emellett pedig egy igencsak erős, olasz szinten mindenképpen a legjobbak közé tartozó kerettel gazdálkodhat Andrea Pirlo.

A sorozatban megnyert 9 bajnoki cím után magas elvárásai vannak a vezetőségnek a Juventusnál, ez pedig azt jelenti, hogy Andrea Pirlónak hozni kell bizonyos eredményeket.

Egyértelmű, hogy a csapat átalakulóban van, azonban ennek ellenére a vezetőség szeretné, ha a Juventus megmaradna Olaszország első számú csapatának, és ezért folyamatos támogatásukról biztosítják a mestert.

A Corriere dello Sport szerint azonban a türelem kezd elfogyni a vezetőségnél, és már korántsem olyan biztosak a tulajdonosok a mester kinevezésének a helyességében, mint a szezon elején, és mindenképpen jobb eredmények kellenek ahhoz, hogy jövőre is a Juventust irányíthassa.

A Juventus célja a bajnoki cím megszerzése, illetve természetesen sok évre visszanyúló cél a BL-győzelem, ám a következő hetekben mindez tolódhat egy évet, miután a bajnokságban jön két fontos hazai meccs, ma a Spezia ellen, hétvégén pedig a Lazio ellen, kedden pedig a Porto ellen a 2-1-es idegenbeli kudarcot kell továbbjutásra fordítani, ellenkező esetben már idén edzőcserére kerülhet sor, állítja az olasz lap.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3116446820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knob 2021.03.02. 08:30:41

Ezt az idényt el kell engedni. Túlságosan önteltek voltak a vezetők, ha azt hitték, hogy elég ha kinyalják az edző seggét! Sajnos nem! Az eredményekért tenni kell és olyan edző kell, aki ért is a munkájához, legalább alap szinten, mert ennyi erővel egy péket is kinevezhettek volna.

Persze Pirlo is hihetetlenül öntelt és bár már 25 éve szurkolok ennek a csapatnak rendületlenül, benne van már nálam a TOP3 legrosszabb edzők között. Arról nem is beszélve, hogy ezekkel a nyilatkozatokkal a legunszimpatikusabbak között is van. Árad belőle a hozzá nem értés, a lekezelő hozzáállás, és az egoizmus Ronaldo szintű magasságokba törése!

Soha nem gondoltam volna, de azt hiszem eljött az ideje, hogy visszasírjuk Sarrit, bár nem megyünk vele semmire, mert ezt a kóklert kell nézni, de remélem már nem sokáig!

triplat 2021.03.02. 08:52:14

Szerintem Pirlo kiváló edző lesz. De nem most. Sokat kell még tanulnia. vannak jelei, hogy ért a szakmához. de pont olyan makacs mint Conte. ha nem megy valami erőlteti, ahelyett hogy gyökeres változást eszközölne. Nem is értem miért erőlteti Rambot. próbálná ott meg Chiesat ő legalább lőne távolról vagy húzna 1-2 cselt. És hogy nincs a csapatban sebesség az merőben a taktika hibája(mindenki áll a pályán). Vagy 2 évet kellett volna Allegri mellett tanulni. De legyen pozitívum is van néhány meccs amikor nagyon eltalálja és akkor azt a Juvét látom amit szeretnék.

steven.h 2021.03.02. 08:59:05

@triplat: Hát, az egyértelműen látszódik, hogy olyan makacs mint Conte, nem hiába tekinti őt a példaképének...mondjuk Conte legalább hazai szinten sikert tud elérni a makacsságával...

Juventino86 2021.03.02. 09:02:27

Nagy hiba volt Pirlót nulla tapasztalattal kinevezni. Megpróbáltuk, de ez a projekt bebukott. Lehet még belőle jó edző, de először neki is végig kellene járnia a ranglétrát kisebb csapatoknál, hogy megtanulja a szakmát. Ha elküldik tőlünk, én pezsgőt bontok.

GodPiero 2021.03.02. 09:12:55

Sajnálom, hogy pont a 10. Scudetto lehetőségét basztuk el.....

Attilio79 2021.03.02. 09:34:49

Nagy hiba a vezetőség részéről nem megfelelő keretet összehozni. 3-4 éve építik le a csapatot magas fizetésű, más csapatok által levedlett játékosokkal, akik nem jönnek be semmilyen szempontból. Chiesa az első értékelhető igazolásunk, aki olasz, fiatal és motivált.

venember83 2021.03.02. 09:46:01

@Attilio79: azt mondod, hogy nyáron eladják, mert nem illik a csapatba?

Attilio79 2021.03.02. 09:55:02

@venember83: Amennyiben ott tart anyagilag a csapat, akkor ő az első pár jól értékesíthető játékosunk lehet. :)

venember83 2021.03.02. 10:46:45

@Attilio79: én azért talán örülni tudnék annak, ha egy nagyobb ajánlatra már nem engedné el a klub a bevált játékost, aki a csapat húzóembere, csak azért, hogy érkezzen pl. két ígéret, vagy rosszabb esetben egy lejárt szerződésű, ám pályája leszálló ágát közelítő klasszis. Jó lenne tanulni a múlt hibáiból, s nem a működő elemeket kidobni a gépezetből. Az UEFA ideiglenesen hatályon kívül helyezte az FFP-t, szóval talán most jó időpont lenne elgondolkozni a pénzügyi lehetőségeken az Exxor igazgatótanácsával, és a klub szempontjából helyesen cselekedni.

Andras74 2021.03.02. 10:47:44

Azzal még lehetne fokozni az ostobaságot, ha elküldenék.

Ugyan, ki a tököm jönne nyáron helyette, akivel előrébb lennénk?

Várhidi Peti nem ér rá esetleg?

venember83 2021.03.02. 10:50:25

@Attilio79: ...mivel jelenleg csak a mezen szerepel Boniperti mondása, s nem látom ebben az irányban annyira elkötelezettnek a vezetőséget. Lassan lejárt az idő, amikor még foltozni lehetett a keretet, most újabb radikális változások szükségesek, talán még az elmúlt nyárinál is radikálisabbak.

Attilio79 2021.03.02. 10:59:03

@venember83: Nem mondtam, hogy eladható, szerintem kulcsjátékos Chiesa, ahogyan Cuadrado is, kettőjükért lenne nagy kár, a jelenlegi csapatból. A többiek formahanyatlásaik, sérüléseik miatt nem hozták a formát.
Gazdasági szinten nem ismerem a jelenlegi helyzetünket, de inkább előre kellene menekülnünk, mintsem hátra. A komolyabb bérektől kellene megszabadulnunk (CR is beletartozik). Fiatal, motivált játékosokat kellene keresnünk és igazolnunk.

Leram7 2021.03.02. 11:28:46

Annyira érdekes ez az egész.

Itt volt egy remek Allegri, aki szerintem hozta az eredményeket. 2 BL döntő is volt.

Aztán lecserélték egy nyeretlen Sarrira, aki ugyan nyert, de elküldte Can-t, Mandzukicot.

Aztán jött Pirlo, akinek jól jött volna Can és Mandzukic, de még Khedira is.

Én amondó vagyok, hogy Allegrit vissza kell hozni, idén bármi lesz, Pirlo vigye végig és ha megvan a BL vagy a bajnokság maradhat. Egyéb esetben Allegri.

Pirlo mentségére szól: rengeteg sérül, kevés támadó opció, nincs támadó kp.
Pirlot nem mentesíti: CR ahol van ott nyerni kell és pont a kis csapatok ellen volt eddig baki a bajnokságban. A sima meccsek a legnehezebbek.

Tony. 2021.03.02. 11:39:47

Év végéig biztos marad. Én összetettnek látom a helyzetet, nem csak Pirlot hibáztatom. Egy dolog, hogy tapasztalatlan, de még egy kifejezetten nehéz helyzetben is dobták be itt a Covid közepén. Se felkészülés, Ronaldo hetekre kiesése, vele +6 pont lett volna kb. Nézzük meg mennyi, régebben összeszokott nagycsapat szenved idén.
Ezekkel a Rabiot féle hulladékokkal meg nincs mit kezdeni. De Pirlo sincs a helyzet magaslatán.
Nyáron el lehet gondolkodni, nade ki jönne helyette?
Allegri amúgy nem is tudom mire vár, voltak szabad kispadok. Esetleg egy Lippi féle második korszak? De ilyen elválás után?

2021.03.02. 11:46:09

Most őszintén! Mit várt a vezetőség? Idehoznak egy null km-es edzőt és majd csodát tesz? Pirlonak nem kellett volna elfogadni. Egye meg a vezetőség, amit kifőzött. Ilyen körülmények közt még egy tapasztat edző sem tudott volna szarból várat építeni, nemhogy egy kezdő. Dilettáns banda!

west30 2021.03.02. 13:47:08

A jelenlegi helyzetben remelhetoleg nem csak az o jovoje van veszelyben,itt sokkal nagyobb problemak is vannak a vezetosegben mint Pirlo.

babo0410 2021.03.02. 13:58:11

@Knob: Szerinted melyik edző volt azonnal zseni, az első idényében? Pirlonak sokat kell tanulnia. Ehhez képest szerintem a dolgát jól végzi, de nem segített neki, hogy nem volt felkészülési időszak, hogy sűrű a meccsnaptár, hogy sok a sérült. Ha nem lenne ennyi sérült, szerintem minimum a Napoli és a Verona ellen nyertünk volna. Sajnos látszik, hogy a csapat elfáradt. Ha nem épülnek fel mielőbb a sérültek, nagyobb gondok is lehetnek.
Én nem hiszek abban, hogy Pirlot ki akarnák tenni.

Knob 2021.03.02. 14:46:39

@babo0410: Egyik sem volt zseni. Nem is várom el. Csak annyit, hogy ezzel nem ártana ha Ő maga is tisztában lett volna és a Juventus, vagy esetleg a szurkolók miatt lett volna benne annyi önismeret és tisztesség, hogy nemet mond. Még a vizsgája sem volt meg, mikor elfogadta a munkát. Ez olyan, mintha Te egy üzleti főiskola utolsó szemeszterében elfogadnád a Telekom vezérigazgatói posztját. Ehhez több kell, mint egészséges önbizalom. Ehhez nagyképűség kell és teljes elrugaszkodás a valóságtól!

Persze az az idióta sem volt kutya, amelyiknek Pirlo kinevezése egyáltalán eszébe jutott.

Hagyjuk már ezt a felkészülési időszakot, meg sűrű meccsnaptárt. Mindenkinek így van. Senkinek nem volt felkészülési időszaka és mindenkinek ugyanilyen sűrű a meccsnaptár.

Lanzafame 2021.03.02. 14:49:15

Nem az a kérdés továbbra sem, hogy Pirlo vagy nem Pirlo, hanem, hogy miért nincs stratégia kb. 4 éve? Az nem stratégia, hogy BL-t akarunk nyerni, meg legyen látványos játék.

Közben drágán igazolunk öreg és sérülékeny játékosokat, nem merünk évekig fiatalítani, csak kapkodva, amikor már ég a ház.

Aki ilyen balfék, azt a szerencse sem szokta segíteni. Egyébként meg másnak sem volt felkészülési időszaka, más nagycsapatok is váltottak tavaly edzőt, más is áll a különböző kupákban, és másoknál is sok a sérülés.

m.martin91 2021.03.02. 15:30:25

Megverjük a Speziát, az megint elég lesz arra, hogy 3-4 meccsig ne legyen veszélyben a jövője, aztán megint jön majd egy hulladék csapat, akit legyőzünk, és így megy majd a szezon végéig, és bejövünk 'x' helyre a végén.

Bodnar Daniel 2021.03.02. 15:39:51

@Lanzafame: Az Interre, a Milan-ra, a Napolira, a Laziora vagy a Roma-ra, vagy az Atalanta-ra gondolsz?

Sehol nem váltottak edzőt és fél kereter múlt nyáron. Nem értem miről beszélsz.

Itt az emberek állandóan radikálisan változtatnának két naponta, de azt senki nem fogadja el hogy mivel jár. Hát ezzel, amit most látunk.

Idővel. Ez a szezon ilyen és ahhoz képest nagyon is jól tolja Pirlo összehasonlítva hogy hol állnak a tavalyi bajnokok az összes más elit ligába.

Gondolom a Liverpool-nak, a PSG-nek, a Real-nak is radikálisan kell akkor változtatnia, mert bejött egy olyan világjárvány ami összebaszta az erőviszonyokaz ( plusz nálunk a Napoli kavarása).

Az összes csapat ért körülöttünk és elég gyalázatos hogy a liga legjobban fizetett edzője a liga legerősebb keretével, normális körülmények között kezdve is csak most tud előrelépni a csapatával.

Kicsit túl magasra csúszott it a szemüveg embereknél. Meghogy nincs projekt. Ez a projekt amit kezdtek év elején. És ilyen körülmények között így jön ki. Bátrak voltak, de máshogy ezt nem lehet. Allegrinél már eég lefőtt a kávé, Sarrival meg mellényúltak. Pirlónak meg kellég idő, mint ahogy a fiatal játékosoknak is.

Lehet a fifában máshogy mennek a folgok, de a valóéletben jó munkához valóban idő kell és a radikális változásoknak ára van. A kérdés az, hogy mi kerül a mérleg másik végére.

Azt meg úgy is csak idény végén tudjuk meg. Azzal, hogy -3 ponttal is lőtávolban állunk a harmadik helyen azon mi a halált kell hisztizni. Megérteném ha a 10-en lennénk. De így?

Del Pybala 2021.03.02. 15:48:33

Pirlot gyorsan el kell kuldeni. Bar amilyen retardalt a vezetoseg ugyse valtozna semmi.

Lanzafame 2021.03.02. 16:25:33

@Bodnar Daniel: Lehet, hogy nem volt érthető a hsz-em lényege, leírom máshogy.

A gondok nem idén kezdődtek, hanem 2017-2018 környékén, amikor Allegri jelezte, hogy hogyan kellene átalakítani a keretet, kikkel számolna, kikkel nem. A keret rohamosan elkezdett öregedni, és egyre több volt a a sérülékeny, és az Allegri számára használhatatlan játékos (pl. Dybala elküldését is kérte, aki a jobbszélen szenvedett, Lukakut szerette volna a csapatba). A vezetőség nem engedett neki beleszólást a keret átalakításába, fagyos lett a viszony, elküldték.

2019 nyarán 1-2 érdemi igazolás (De Ligt) mellett továbbra sem történt reform a keretben, tovább hagyták rozsdásodni. Matudivel, Khedirával, Higuaínnal, az üveglábúakkal, a balfaszokkal (pl. DS, Rugani) és fifás igazolásokkal (Rabiot, Ramsey) akartak Sarriballt és BL-győzelmet elérni. Biztos ez is egy sikeres kísérlet volt, és valami nagyobb mestervterv része. Végül úgy rémlik, leváltották Sarrit, a bajnoki cím ellenére.

2020 nyarán pedig fejvesztve kezdtek fiatalítani, és elküldeni, legalább kölcsönbe a szemétre való játékosokat. Ami persze dicséretes, hogy végre nekiláttak a nagytakarításnak, de ezt évekkel ezelőtt fokozatosan el kellett volna kezdeni, nem egy nyár alatt, kapkodva.

Most itt állunk, zsákbamacska edzővel (aki mellett én kitartok, biztos örül neki), tele középszerű, szürke játékosokkal és néhány ígéretes, de természetszerűleg tapasztalatlan fiatallal.

Szóval szerintem a vezetőség a hibás, hogy nem fokozatosan formálta át a keretet, hanem amikor már égett a ház. Ez nem projektszerű működés, hanem kapkodás.

DegerFaCan 2021.03.02. 16:36:11

Igen. Ha nem leszünk BL indulók illetve kiesünk a Porto ellen akkor repüljön (nekem a kupagyőzelem is fontos lenne). Ennyi ezt kell megugrani azért nem lehetetlen... Meg kvara leadtuk az igényt de a ksfszom nem kéne...

spaolo1981 2021.03.02. 17:48:11

@Bodnar Daniel: Azért nem egyszerre kellene egy null km-es edzőt kinevezni, fiatalítani és átalakítani a keretet, nuku felkészülési időszak mellett, mert ez, ahogy fentebb írták inkább kapkodásnak tűnik. Lejátszottak harminc valahány meccset, de semmi fejlődést, elképzelést nem látok. A zsinórban 10. Scudetto sem érdekelne, ha látnám mit akarunk, de sztem még a vezetők sem tudják.

Rikoo 2021.03.02. 17:54:47

@Bodnar Daniel: A PSG edzőt váltott és Klopp és Zidane állása is bőven veszélyben van a hírek szerint, hiába a BL győzelmek.
Gerrard csak idő kérdése, hogy mikor lesz a Pool edzője, a Rangers után.
Zidane helyzetét meg ismerjük, folyamatosan hírek vannak, hogy meddig marad a Real edzője.

xXPeiperXx 2021.03.02. 18:28:40

Számomra az még mindig nagy kérdés, hogy ki lehet reális cél Pirlo után. Nekem nem ugrik be túl sok név, akik reálisak is lehetnének.

Meg a keret átalakítása is rengeteg pénzt felemésztene, amiből nincs sok. Nagyon nem fest jól a helyzetünk.

bartender 2021.03.02. 20:10:58

En spec a szezon megkezdese elott, de Pirlo kinevezese utan ugy gondoltam, hogy nem baj ha nem lesz meg a scudetto, erjunk be az elso 4-be, jussunk minnel tovabb a bl-ben, de ezert cserebe alakuljon valami tetszetos modern foci. Na az nagyon nincs. Utaltam az Allegri utolso eveben mutatott jatekot, Sarri nyari idenyet, de ani most van, az katasztrofalis. Senki nem szolna egy szot sem-vagy sokkal sokkal kevesebben- ha latszodna mit is akarunk, nyomnank egy totalis focit, aztan lesz ahogy lesz. Ehelyett unalmas, otlettelen, szenvedos a jatekunk, eredmenyek nelkul. A legrosszabb kombo. Szarok ra mar, legyunk hetedikek megint, de latni akarom a csapatot jatszani es megdogleni a palyan. A foci szorakozas, nekunk, nezoknek. A klubbok es jatekosok minden cent fizetesuket a nezoktol kapjak. Azert van penz, mert jegyet, mezt, Ronaldos vibratort vesznek. A csatornak azert fizetnek a ligaknak, majd az a csapatoknak csillagaszati penzeket, mert leadjak a meccset neked, nekem, megnezem, es otthon a Gazprom gazaval fogok futeni a garazsban a KIA mellett, es a fotelben Heinekent iszom. A csapatok a penzt forgatjak, gazdalkodnak vele, de minden penzuk kiindulo pontja a szurkolo. Tehat olyan jatek kell, ami miatt van szurkolo. A PL azert kap annyi penzt a sky-tol, mert ott a legutso csapat is megdoglik a palyan, es New Yorktol Katmanduig erre hegyezik a cerkat a tevenezok. Nalunk meg egy Juve Veronaval vallatni lehetne..

Bodnar Daniel 2021.03.02. 23:01:17

@bartender: Tehát olyan járvány kell, ami engedi a szurkolókat jegyet venni az üres stadionokba. Értem.

Bodnar Daniel 2021.03.02. 23:28:47

@Rikoo: Olasz klubokról volt szó edzőváltás tekintetében.

A többi amit írsz pedig színtiszta spekuláció a PSG tényállításodon kívül.

Állítólag a munkahelyemen emelik a bérem holnaptól. Majd pénteken visszajövök és beszámolok mennyire jött be. Addig próbálj te is elérni Zidane-t és Kloppot telón, hogy akkor most mi is van velük. Én Kloppal kezdeném, elég jó az Angolja.

Remélem mindenkinek igaza lesz. :)

Bodnar Daniel 2021.03.02. 23:33:51

@spaolo1981: Valóban nem egyszerre kéne. De ez történt és még katasztrófa sem lett belőle. És azért legalább 4-5 olyan meccset láttunk már ami faszán nézett ki. Ez pont 4-5-tel több mint amit Sarri egy szezonjában és Allegri utolsó kettőjében láttál.

Bodnar Daniel 2021.03.02. 23:36:00

@Lanzafame: De érthető volt csak nem volt igaz. Olaszországban konkrétan nem, máshol pedig pont hogy senki nem áll úgy mint a az előző 2-3 szezonban.

Rikoo 2021.03.03. 00:19:20

@Bodnar Daniel: Nem lett katasztrófa?
Hát akkor ez ami most történik ez mi?
Úgy szidja mindenki a játékosainkat, mintha B vagy C kategóriás középszerek lennének, miközben többszörösen bizonyított nemzetközi szintű játékosok. Vannak hiányosságok ez tény, de ez a Juventus ez nem csapat és nem is látszódik, hogy fejlődnénk, még rosszabb a helyzet, mint Sarrinál pedig már az is nagy visszalépés volt.
Hogy egy ilyen kerettel ilyen pozícióban állunk, formán kívüli játékosokkal, önveszélyes játékkal és kilátástalan teljesítményekkel az igenis katasztrofális és nem egy előrelátó projekt kezdete.
Csak erőből tudunk nyerni, semmi olyan nem látható ami jövőbeli terv lenne taktikai szinten vagy akár bármilyen formában.
Mikor baj volt akkor képes volt elővenni a csapat az eredménycentrikus játékot, ami jellemzővolt a Juventusra régebben.
Egyedül ami váratlan az a kapu előtti 20 méteren való passzolgatás, na ilyet tényleg nem csinál senki.
És én tényleg nem voltam vele előítéletes, mint Allegrinél régebben vagy másfél éve Sarrinál.
Itt türelemmel voltam, de ez ami most történik a Juventusnál az kész katasztrófa gazdasági és sportszakmai szinten is.
Hol van az Interhez képest duplaakkora gazdasági előny?
Hol látszódik ez a pályán?

venember83 2021.03.03. 07:46:49

@Rikoo: az előnyből szinte hátrány lett. A nagy keret és CR óriási bérterhet jelent, ráadásul jelen helyzetben a stadion megléte is kb. negatívum, mivel nem termeli, csak viszi a pénzt. Másrészt viszont a Juve kerete jelenleg talán jövőkompatibilisebb, mint a Vidalt, Kolarovot stb. tartalmazó milánói keret, amely csak és kizárólag az idei scudettóra épült.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása