Trezeguet: „A Serie B-ben töltött év nagyobb megbecsülést hozott”

trezeguet_david_uvoltve_orul_a_golnak.jpgA Juventus legendás csatára, David Trezeguet nemrégiben a Juventus TV adásában válaszolt szurkolói kérdésekre, és elmondta, nagyon érezhető volt a Serie B-ben is a Juventus mellett kitartó játékosok számára, mennyire megbecsüli őket ezért a klub és a szurkolók.

„Nehéz időszak volt, de azok, akik akkor a klubnál maradtak, komoly megbecsülést érezhettek a szurkolók és a klub részéről. Érzelmi oldalról az ilyesmi megmarad egy játékosban.

A világot járom a Juve márkanagyköveteként, és személyesen tapasztalom, mennyire nagyra értékelik a szurkolók azokat a játékosokat, akik a másodosztályban is kitartottak a Juve mellett.

Nyomot hagytunk az emberekben, az ilyen szintű ragaszkodás a Juventus mezéhez nagyon erős kötelék, a nagyközönség pedig még jobban becsül minket ennek köszönhetően.

Ezt követően a csatár a Juventushoz érkezéséről beszélt.

„Rendkívüli versenyhelyzetbe kerültem érkezésemkor, hiszen itt futballozott Del Piero és Inzaghi, a klubnál pedig már a kezdetektől egyértelmű volt a cél: mindig nyerni kell.

Az öltözőben is a legmagasabb szinthez tartozó játékosok voltak, mint Del Piero, Inzaghi és Zidane, de aztán kiderült, hogy egy családot alkot az egész keret, nagyon pontosan meghatározott a keretei voltak a Juventusnak, volt rendkívül emberi oldala is a klubnak.

Sok bajnok tölt el hosszú időt a Juventusnál, szerencsére a város is lehetővé teszi, hogy az ember békében és nyugodtan élhessen.

A Juve előtt érdeklődött irántam a Lazio és Roma is, de volt pár rendkívüli játékos, aki elmagyarázta nekem, milyen is a Juventus, olyan emberek, mint Platini vagy Bettega, Deschamps, Zidane, Henry: mind elmondták nekem, miről is szól a Juventus.

Átéltem Zlatan Ibrahimović érkezését is, aki meglepett a mentalitásával, a gondolkodásmódjával és az ötleteivel.

Ha a távozásomról kell beszélnem, nos, az egyértelműen nem volt egyszerű helyzet, az átigazolási piac utolsó napjaiban távoztam. Nem én akartam ezt, de megértettem, hogy abban a pillanatban kellett egy váltás a klubnak.

Egyértelmű, hogy a végsőkig mindenki kitartana a Juventus mellett, és maradni szeretne, mert ha átigazol egy másik csapatba, akkor aztán végképp láthatja, mennyire más szintet képvisel a Juventus professzionalizmus tekintetében.”

Természetesen a beszélgetésből nem maradhat ki Alessandro Del Piero neve sem, kicsit róla is beszélt a Juventus leggólerősebb külföldi futballistája.

„Alessandro és én együtt semmihez nem hasonlítható történetet írtunk, a Juventus történelmének leghatékonyabb csatárpárosa voltunk.

A pályán kívül nagyszerűen megértettem magam Mauro Camoranesivel, ma is nagyon jó barátok vagyunk, és sok élményt megosztunk egymással.”

Ha már felmerült Del Piero neve, egy csodálatos gólról is kérdezték az argentin gyökerekkel rendelkező csatárt.

„Az egyetlen megoldás Del Piero számára az ollózás volt, és én éreztem, hogy abban a pillanatban azt fogja meghúzni. Automatikusan tudtam, hogy ez következik, a pályán folyamatosan tudtuk, hogy a másik mire készül, és én mindig megértettem a mozgásából, hogy mi következik.”

Vajon ki volt a David Trezeguet legkeményebb ellenfele védőként?

„Maldini, Stam, Nesta, Cannavaro, Thuram… Ők mind kiemelkedő védők voltak, akikkel szembetaláltam magam, de próbáltam megoldani a helyzetet velük szemben. Akkoriban a nagyszerű bajnokok mind Olaszországban akartak futballozni és bizonyítani.”

A 171 góllal David Trezeguet megelőzte Omar Sivorit, aki ugyancsak argentin felmenőkkel rendelkezett, és a Juventus meghatározó alakja volt.

„Az volt az utolsó komoly egyéni eredményem sportolóként. Az Atalanta elleni meccsen, amelyet 5-2-re nyertünk, egy szerelés után támadtunk, majd hozzám került a labda, és a góllal megelőztem a góllövők rangsorában Omar Sivorit. Egy legendát, egy olyan futballistát, aki történelmet írt a Juventussal. Amikor egy ilyen mérföldkőhöz ér egy játékos, akkor tudja, hogy ő is hozzátett valamit a Juventus történelméhez.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5016443826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása