Pirlo: „A végsőkig hinnünk kell”

pirlo_andrea_sajtotajekoztaton_gondolkodik.jpgAndrea Pirlo a Hellas Verona elleni meccs előtt arról beszélt, hogy a sűrű menetrend miatt valóban fáradt volt olykor csapata, azonban ennek ellenére a scudettóról nem mondhat le a klub, és ez továbbra is közös célkitűzés.

Az Öreg Hölgy a Bentegodiba látogat szombat este, és az Ivan Jurić által vezetett Hellas Veronával ütközik meg, amely csapat Torinóban az ősszel 1-1-es döntetlenre hozta a találkozót.

„Nagyon nehéz és fizikailag kemény meccsre számítok. Ivan Jurić nagyon jó futballt játszat a csapatával, amelynek alapját számos egy az egy elleni összecsapás képezi. Óvatosnak kell lennünk az elfutásaikkal és a játékukkal.

Jól teljesítenek, és az első meccshez képest erősödtek a télen. Szóval kemény kihívás vár ránk. Nem lephetnek meg a fizikailag kemény hozzáállásukkal, tudjuk, hogy az Atalantához hasonlóan játszanak. Óvatosnak kell lennünk, és tudnunk kell egymásért játszani gyors passzokkal, és támadnunk kell a területeket.

Senki nem fog felépülni holnapra a sérültek közül, Radu Drăgușin opciót jelenthet már a kezdő sípszótól. Szerencsére van egy visszatérő játékosunk Adrien Rabiot személyében, ezért van egy középpályásunk a rotáláshoz. A fiatalok mellett rendelkezésre áll még Rodrigo Bentancur, plusz Aaron Ramsey és Weston McKennie. Plusz egy személy.”

Andrea Pirlót arról kérdezték, hogy miért változtatott a filozófiáján az elmúlt hetekben.

„Sok minden függ a meccseken, illetve a meccsek mennyiségén, jelenleg pedig sajnos kevés játékos áll rendelkezésre. Mindig ugyanazokat a játékosokat rotáltuk, és következésképpen természetes, hogy egyesek energiaszintje alacsonyabb. Aztán persze függ a hozzáállás a meccs típusától is.”

A mester beszélt Álvaro Morata és Paulo Dybala helyzetéről, illetve elmondta, hogy véleménye szerint Dejan Kuluševski jól teljesített a posztjától távol.

„Dejan Kuluševski jól teljesít. Sokat tanul. Ráadásul nem a saját posztján játszik, és az ő jellemzőitől távol eső feladatok ellátását kérjük tőle, azonban ezeknek a feladatoknak jól megfelel.

A többiek kapcsán nincsenek új hírek. Álvaro kapcsán még várnunk kell napot, vasárnapig mindenképpen pihennie kell.

Ami Paulót illeti, kiértékeljük, hogy mi a legjobb megoldás számára ahhoz, hogy minél hamarabb visszatérhessen. A műtét veszélye nem áll fenn. Szakorvosi vizsgálaton vett részt, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a legjobb kezelés számára. A felépülési idő Paulo Dybala esetében sajnos elnyúlt, és nem tudtuk visszahozni őt a keretbe.”

Holnap Federico Bernardeschi a kezdőcsapatban kaphat helyet.

„Jó esélye van arra, hogy kezdjen. Ő azon kevesek egyike, aki mindig jól érzi magát.”

A Juventus és a Napoli közötti elmaradt meccset március 17-re szúrták be a szervezők egy amúgy is telített naptárba.

„Megpróbáljuk előnyünkre fordítani a helyzetet, és a rendelkezésre álló játékosok közül válogatunk. Már a kezdetektől tisztában voltunk vele, hogy kemény lesz ez a szezon, ráadásul ennek az elnapolt meccsnek a beiktatása egy újabb terhelést jelent egy sűrű időszakban. De most ez a helyzet, itt állunk, a legjobbunkat fogjuk nyújtani.

Én jól érzem magam, de nem játszhatok. Szívesen megtenném, de nem lehet. Megpróbálok alkalmazkodni az elérhető játékosokhoz, de egy ideje már ezt tesszük, és nincs más opciónk. El kell érnünk, hogy az elérhető játékosok a legjobbjukat nyújtsák.”

Egy hét edzést követően Pirlo reméli, hogy a Verona ellen a legjobbját fogja mutatni a Juventus.

„Végső soron csak tegnap volt teljes edzésünk. Az előző napok a regenerációról szóltak. Ilyen sok meccs után eggyel több nap szükséges a felépüléshez, mint normál esetben, és most szerencsére ez a plusz nap rendelkezésre állt. A teljesen munkával töltött nap a tegnapi volt, és jól sikerült. Ma befejeztük a felkészülést, és holnap remélhetőleg jobbak leszünk.”

A Juventus a Porto ellen 2-1-re kapott ki, azonban Pirlo szerint a BL teljesen más eset.

„A Bajnokok Ligájában kétszer olyan gyorsan jár a labda, mint a bajnokságban. Ezért teljesen más meccseket játszunk. Ezt láttuk, és tudjuk is évek óta. Amikor a Bajnokok Ligájában játszik egy csapat, akkor alkalmazkodni kell. Tisztában vagyunk ezzel, és sokat dolgozunk a játék ezen aspektusán.”

A mester szerint Federico Chiesa bármelyik oldalon játszhat, de nem tagadta, hogy az egykori Fiorentina játékos jobban érzi magát a jobb oldalon.

„Federico jól játszik bármelyik oldalon. A jobb oldal jobban tetszik neki, mivel ehhez jobban hozzászokott, de a bal oldalon is mindig jól teljesített. Sok minden múlik az adott meccsen és az ellenfelen.”

Andrea Pirlo elmondta, hogy a csapat nem mondott le a sorozatban tizedik bajnoki cím megnyeréséről.

„Továbbra is beszélünk erről, és továbbra is célunk a bajnoki cím megnyerése. Folytatnunk kell a vággyal, hogy megvalósítsuk ezt a célt, mivel elérhető számunkra. Mi vagyunk a Juventus, és továbbra is mindenképpen hinnünk kell a scudetto megnyerésében a végsőkig.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2616441436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szauerb 2021.02.26. 20:58:36

Nyerni kell Andrea mese nincs!

Juric szerintem egy tehetséges edző.
Szívesen megnézném egy komolyabb csapatnál is, hogy mit tud.

venember83 2021.02.26. 21:38:38

@szauerb: idén jól mutat a Verona, de volt pár borzasztó éve Juricsnak a múltban, nem egy és nem kettő. Csak a kép teljessége miatt egészítem ki a hozzászólásod.

GGábr81 2021.02.26. 21:42:59

A győzelem nem fontos, hanem az egyetlen ami számí. Mostantól csak ez, ha valóban akarunk valamit. Vagy el kell engedni, építeni a fiatalokra, próbálni a szép játékot. De mint látható nem jött be eddig. Csak a bl indulás meglegyen.

Leram7 2021.02.26. 22:38:07

3-4-3 megnéznék:

Buffon - Dragusin, Ligt, Demiral - Rabiot, Mckennie, Fagioli - Ramsey - Berna, CR, Chiesa

szauerb 2021.02.26. 22:45:35

@venember83:
Szerintem már tavaly is az egyik legkarakteresebb játékot játszották a ligában. Ezen felül kilencedikek lettek ami jó eredmény nekik.

Genovában valóban voltak gondjai de ott kinek nincsenek...
Genoaban

MdewC 2021.02.27. 02:06:20

Berna van volt lesz.

Remélem csinál végre vmi épkézláb focis akármit.

Rocky80 2021.02.27. 11:16:08

@MdewC: és ha ma ő vezet győzelemre minket? Akkor mi lesz? :-)

JeetTrader 2021.02.27. 11:19:24

Asszem nem csak nekünk okoztak fejtörést a veronaiak....a kötelező meccsek talán a legnehezebbek. Remélem ezúttal könnyebb dolgunk lesz. Nyerni kell!

Forza Juve!

GGábr81 2021.02.27. 15:17:13

@Rocky80: mit szívsz? Az cucc! Nincs felütve. Nekem is adhatnál belőle. Hogy Deszki vezet minket győzelemre...

Rocky80 2021.02.27. 15:29:00

@GGábr81: egyszer igazam lesz! :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása