Pirlo: „A Roma az egyik legjobb olasz csapat”

pirlo_andrea_beszel_sajto.jpgA Juventus mestere, Andrea Pirlo az Inter elleni hétközi meccs után ismét kemény feladat előtt áll, hiszen a Roma ellen kell bizonyítani, és a bajnoki remények életben tartásához győzni kellene hazai pályán a giallorosso csapat ellen.

„Olyan csapat ellen lépünk pályára, amelyik véleményem szerint az egyik legjobb futballt nyújtja Olaszországban.

Nagyszerű játékosokkal rendelkeznek, nekünk pedig nagyon kell figyelnünk a kontratámadásaikra. Kevés hibát engedhetünk meg magunknak.”

A mester elmondta, hogy Paulo Dybala és Aaron Ramsey még nem áll készen a bevetésre, de a csapat jó állapotban van.

„Sokat javultunk mentális tekintetben. A San Siróban elszenvedett vereség segített megérteni azt, hogy mindig koncentrálnunk kell. Minden tekintetben javuló tendenciát mutatunk. Sajnos kevés idő áll rendelkezésre az edzésekre, de több videofelvétel alkalmazásával talán jobban rá tudunk tapintani egy-két dologra.

Paulo Dybala még nem bevethető, Aaron Ramsey dolgozott kicsit velünk, de egyikük sem érhető el a szombati meccsre.”

Cristiano Ronaldo a mai napon ünnepli 36. születésnapját.

„Ismertem a profi oldalát, de az, hogy naponta láthatom őt edzeni, az meglepetésekkel szolgál. Még mindig ég benne a szenvedély, és közben jól is érzi magát. Ha megvan az emberben ez a vágy, akkor igazi hős. Benne megvan, ahogy Gigi Buffonban, Giorgio Chielliniben, Leonardo Bonucciban…”

A Roma elleni első bajnoki meccs a szezon elején 2-2-es eredménnyel zárult, és az edző szerint csapata azóta javult, de még mindig nem nyújtja teljesítményének a 100%-át.

„Körülbelül 70-80%-on lehetünk, végre szinte mindenki elérhető, és kicsit rotálhatom a játékosokat a védősorban is. Ez nagyon fontos lépés lesz. Az első meccsen például nem volt elérhető Alex Sandro, és a bal oldalon Juan Cuadradót kellett játszatnom. Nem volt túl sikeres próbálkozás, de mivel ismertem az ellenfelet, valamit lépnem kellett.”

Az Inter elleni Olasz Kupa-elődöntőben elért győzelem valamiféle szándéknyilatkozat volt a Juventus részéről?

„Nem volt semmilyen nyilatkozat. Csak magunkkal kell foglalkoznunk, minden egyes győzelem adrenalinnal tölt fel minket, és a győzelmi vágy alapvető fontosságú. A győzniakarásra a Fiorentina és Inter elleni vereségek után találtunk rá.”

A Roma csapatában ismét játszhat Edin Džeko, de Andrea Pirlo szerint ez semmin sem változtat.

„Semmit nem számít, ha ő nem játszik, hiszen akkor majd Borja Mayoral játszik, aki ugyancsak nagyon jól teljesít. Džeko nagyszerű futballista, de a Roma kettőjük közül bármelyikkel képes jó futballt nyújtani.”

Az edző nem tudta vagy akarta elmondani, milyen párosítást rendel a védelem tengelyébe szombaton.

„Nincsenek előre meghatározott párosítások, nem esik nehezemre új párosításokat pályára küldeni. Négy középhátvédem van, akik a legmagasabb szintet képviselik, és akik bármilyen kombinációban képesek játszani.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8616417170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2021.02.05. 21:11:35

Vagy én vagyok vak, vagy Bonucci tényleg ilyen jó.

Rocky80 2021.02.06. 08:20:19

Egyébként meg ismét egy kötelezőnél is fontosabb meccs, ahogy az előttünk álló meccsek mindegyike is az.

Kíváncsi vagyok hogy fogjuk bírni ezt a nyomást, még szerencse hogy majdnem az egész keret a rendelkezésünkre áll.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása