Pirlo: "Erős csapat vagyunk, tudjuk, hogy minden rajtunk múlik"

pirlo_andrea_bologna_ellen.jpgA Juventus kihasználta a milánói csapatok botlását, s a Bologna elleni 2:0-s győzelemmel megkezdte a felzárkózást a bajnoki tabellán.

"Fontos volt növelni a játék intenzitását, amit leginkább az első félidőben tettünk, s lezárhattuk volna a mérkőzést, azonban ha nem fejezed be a támadásokat, a mérkőzés mindvégig kiegyenlített marad." - értékelte a látottakat Andrea Pirlo a mérkőzés lefújását követően

"A Bologna nagyon mélyen letámadott bennünket, de sikerült kihasználnunk a területeket, amiket hagytak előttünk."

A Juventus első találatát az egyre jobb teljesítményt nyújtó Arthur szerezte, lövése egy bolognai játékoson megpattanva került a hálóba.

"Beszélgettünk, s ő egy kissé jobban előretolt szerepkörben érzi jól magát, a védőmunkát másokra hagyva. Kiválóan lát a pályán, megtartja a labdát és diktálja az iramot, amikor ki kell szabadulnunk az ellenfél nyomása alól."

Múlt héten a Juventus megszerezte a szezon első trófeáját a Napoli elleni Olasz Szuperkupa-győzelemmel.

"Fontos mérkőzést nyertünk a Napoli ellen, meg akartuk mutatni, hogy nem az a csapat vagyunk, amit az Inter ellen láthattunk. Nem volt nehéz felkészülni erre a mérkőzésre, láttuk, milyen hibákat követtünk el, s próbáltuk kijavítani azokat. Erős csapat vagyunk, tudjuk, hogy minden rajtunk múlik.

Úgy döntöttünk, hogy egy újabb csatárt küldünk be, rengeteg helyzetünk volt még, s tudtuk, hogy egy olyan játékos, mint Morata a segítségünkre lehet. Természetes, hogy mindig uralni akarjuk a mérkőzéseket, ma húsz kapura lövésünk volt, s korábban is eldönthettük volna a mérkőzést.

Giorgio visszatérése fontos volt, már hosszú ideje nem volt zsinórban négy mérkőzése. Szczęsny egy nagyszerű kapus és mindig készen áll."

A Juventus még nem igazolt új játékost a téli átigazolási időszakban, de a pletykák szerint a vezetőség szeretné egy új csatárral megerősíteni a keretet.

"Nincs szükségünk új csatárra. Figyeljük a helyzetet, de egy új csatár nem jelent prioritást."

A zebramezesek egyik legfőbb hiányzója Paulo Dybala, vajon mikor térhet vissza az argentin játékos a csapatba?

"Próbál felépülni, gondjai vannak a térdével. Napról napra felmérjük az állapotát."

A milánói csapatok botlásával és a mai győzelemmel a Juventus hét pont távolságra került az éllovas AC Milantól, azonban van még egy elmaradt meccse a Napoli ellen.

"Önmagunkra kell összpontosítanunk, az utunk azon múlik, hogy mit teszünk. Mind a Milan, mind az Inter meg akarja nyerni a bajnoki címet, ugyanez igaz a Romára és a Napolira is, a végéig folytatódik a verseny."

A torinóiak szurkolóinak némileg fájdalmas lehet, hogy az AC Milan éppen az egykori közönségkedvenc, Mario Mandžukić leigazolásával erősített.

"Természetes, hogy a Milan minőségi játékosokat akar igazolni. Nem ismerem Mandžukićot, mert nem játszottunk együtt itt a Juventusnál, de egy kiváló csatár, aki bizonyítani fogja képességeit."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7516401666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2021.01.24. 20:35:26

A 45-65. közötti időszakot leszámítva bajnokesélyes csapatként játszottunk, gratula Pirlónak és a csapatnak.

Kicsit fáradt a társaság fele, akik végigtolták a szezont: Ronaldo, Danilo, McKennie, Bonucci. Szerdán-szombaton ők pihenhetnének, mert utána kemény lesz február első fele. Ha Egervári Sanyi bácsi lennék, azt mondanám, sorsdöntő mérkőzések következnek.

A fontos emberek másik fele (Morata, Cuadrado, Sandro, De Ligt) most pihenhetett kicsit, óriási szükség lesz rájuk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása