Pirlo: „Célunk mindenkiből a legjobbat kihozni a Juventusért”

pirlo_andrea_potre.jpgAndrea Pirlo a Napoli elleni meccset megelőzően arról beszélt, hogy a Napoli gyorsasága és labdakezelési technikája különbséget jelenthet a szerdai Olasz Szuperkupa-döntőn, de a Juventus meg akarja mutatni, hogy nem az a csapat, amelyiket a szurkolók az Inter ellen látták csúfosan kikapni.

„A Napoli nagyon erős csapat, amelyik rendkívül gyors és technikás is, ezért figyelnünk kell rájuk.

Nagyon kompakt módon védekeznek, ezért majd a legtöbbet kell kihoznunk azokból a lehetőségekből, amelyeket kialakítunk.”

Merih Demiral a mai napon sérült meg, de mellette több meghatározó egyéniséget nélkülöznie kell a Juventusnak, így például Andrea Pirlo nem számíthat Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Alex Sandro és Matthijs de Ligt játékára sem.

„Gigi Buffon kisebb sérülésekkel küzd, ezért a kapuban Wojciech Szczęsny kezd. Fontos meccsnek nézünk elébe, egy döntőnek, ami egy csúnya bajnoki vereséget követ, szóval ég bennünk a tűz, hogy határozottan és sikerre éhesen játsszunk, és hazahozzuk a kupát.

Amikor így veszít egy csapat, nemigen ismételne meg semmit, szóval ez intenzív tanulási élmény. Eltökéltek vagyunk, hogy új lapot nyissunk, elfeledtessük a vasárnapi meccset, és szerencsére szerdán már pályára lépünk, és bizonyíthatjuk, hogy különben vagyunk, mint a San Siróban látott csapat. Nem mondtam, hogy félnénk az Intertől, csak azt mondtam, hogy megilletődöttek voltunk ahhoz képest, hogy milyen hozzáállást kellett volna mutatnunk.

Ez nehéz pillanat, és egy szezon során több ilyen is adódik, főleg egy fontos meccs elvesztése után. Számunkra előny, hogy azonnal játszanunk kell, ráadásul úgy, hogy a meccs egy kupa sorsáról dönt.

Csalódott vagyok a játékosok miatt, különösen mivel néhányukat sportszerűtlen módon támadta a sajtó. Jobban szeretném, ha a kritikusok inkább engem pécéznének ki, nem pedig őket. Nincs fordulópont, nincs válaszút, csak egy döntő van, amit meg lehet nyerni, s ezért vagyunk itt.”

Mivel Paulo Dybala sérült, várhatóan Dejan Kuluševski lesz Cristiano Ronaldo társa, Álvaro Morata pedig csak a padon fog kezdeni.

„Minden attól függ, hogyan akarunk játszani, és hogyan közelítjük meg a meccset. A fejemben van egy ötlet, de meglátjuk, hogyan regenerálódtak a játékosok, és ki fog majd kezdeni.”

Andrea Pirlo szerint csapata nem jóllakott sorozatban kilenc bajnoki cím után, a cél pedig nem lehet más, mint a tizedik scudetto begyűjtése.

„Ha egy csapat sorozatban kilenc évig nyer, az nem véletlen. Ez kemény munkával valósítható meg, és ugyanaz a becsvágy fűt bennünket, mivel a Juventus mindig címekért lép pályára, és ugyanaz az éhség hajt minket a tizedik bajnoki cím felé.

A projekt célja, hogy minden egyes játékosból kihozza a legjobbat, és mindezt a Juventusért. Voltak botlások, de ez elkerülhetetlen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9316396374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2021.01.19. 20:57:34

Hajrá, kemény ez a Január a csapatnak, edzőnek, mindenkinek, az sem jó, hogy tele vagyunk sérülttel, hogy a vezetőségben is vannak viszályok, Suarez ügy stb. Szóval jó lenne, ha behúznánk a meccset, az mindenkinek jót tenne!
Az utóbbi 9 év kiegyensúlyozottsága mára kezd összedőlni... :(

Juventino86 2021.01.19. 21:12:26

Az a baj Pirlo mester, hogy akármennyire is nagy játékos voltál és sokat tettél a csapatért, edzőként te még rutintalan és ebből adódóan alkalmatlan vagy a feladatra. De kívánom, hogy ne legyen igazam.

m.martin91 2021.01.19. 21:17:44

Unalmas vagy Pirlo bazmeg, ez az igazság. Állandóan a nagy szavak, mit hogyan kell csinálnunk, mert mi vagyunk a Juventus, aztán az ötödik helyen bohóckodunk, ami javarészt neked köszönhető. Ha már valamiért nem küldenek el, akkor illene neked lépned, már csak a szurkolók miatt is, még mielőtt meggyűlölnek.

Juventino86 2021.01.19. 21:23:45

@m.martin91: Pontosan. Maximálisan igazad van, én már régóta így gondolom. Persze, ha ezt itt le mered írni, rád támadnak páran, de ezt is meg lehet szokni.:)

Attilio79 2021.01.19. 21:29:38

@Juventino86: Na ja, ha le mered írni, hogy több összetevős a csapat problémája, akkor is letámadnak páran...
Nem mindenben Pirlo a hibás, ráadásul Pirlo egy zakót kapott a szezonban (a Fio elleni csalást nem számolom, az egy szánalmas bírói szemétség volt) az Inter ellen.

Juventino86 2021.01.19. 21:33:16

@Attilio79: Így van, nem egyedül Pirlo a felelős. A csapat problémája sajnos valóban több tényezős, a keret is rosszul lett összerakva, a sportdiplomáciánk se a legjobb, és hát egy tapasztalatlan edzőt neveztek ki a csapat élére. Sajnos néven kell nevezni a problémákat. Én szeretem, imádom a csapatot, a Juve a mindenem, de nagyon remélem, hogy gyors és drasztikus változások lesznek.

Attilio79 2021.01.19. 21:35:58

@Juventino86: Az nem mindig jó irányba megy (pl. Tare?), jelenleg égetőbb lenne stabilabbá tenni minden háttérben szunnyadó dolgot, hogy ez az év menthető legyen...

Juventino86 2021.01.19. 21:41:47

@Attilio79: Tare nekem is egy nagy kérdőjel. ÉS igen, minél hamarabb rendezni kéne a sorokat.

Attilio79 2021.01.19. 21:55:13

@Juventino86: Azt hiányolom, hogy nincsenek olasz tehetségek a csapatban, amikor visszasoroltak minket, akkor érkezett a most kihullott akkor fiatal játékosaink. Chiesa remek igazolás lett, belőle kellene még 3-4. Oda jutottunk, hogy az Inter és a Milan el tudja happolni előlünk a fiatalokat, egészen sajnálatos a játékospolitikánk és ez Paraticinek köszönhető.
Nekünk a fiatal olasz tehetségeket kellene keresnünk és őket kellene kiegészíteni a sztár igazolásokkal, ehelyett nulla Rabiot, Ramsey stb játékosokat igazolunk.
Esküszöm visszasírom a keretbe Costát jelen helyzetben...

Juventino86 2021.01.19. 22:00:55

@Attilio79: Az olasz játékosokkal kapcsolatban én amúgy egy kicsit szkeptikus vagyok, mert sokan azért túl vannak értékelve. Chiesa nehezen indult be, de szerintem is egész jó igazolásnak mondható. Costát amúgy én is hiányolom, mert hatalmas sebességet tudott vinni a támadójátékba. De ő még visszatérhet szezon végén a Bayernből. :)

2021.01.19. 22:02:43

@Juventino86: Tare nem kérdőjel, hanem egy óriási nagy hülyeség lenne. Ha végre elküdjük Paraticit, akkor ne egy másik fogalmatlan jöjjön a helyére.

Múltkor már felmerült és még mindig klub nélküli: www.transfermarkt.com/luis-campos/profil/trainer/1587

szauerb 2021.01.19. 22:08:37

Nagyon remélem, hogy nem rakja fel megint a Bonucci-Chiellini kettőst .
Akkor az csúnyább lesz mint az Inter ellen.

2021.01.19. 22:14:08

@szauerb: Nincs más. Demiral sérült. Vagy távozik. Azon sem lepődnék meg ha már ezért nem lenne a keretben.

Attilio79 2021.01.19. 22:15:02

@Juventino86: Nem tudom, azért ha Tonalli, Barella vagy Zaniolo (sérülés előtt), Locatelli, esetleg Bastoni nálunk játsszana az nem lenne hátrány...
Megtalálhatóak most is azok, akikre lehet építeni, akik a válogatottat is húzni fogják, inkább ők lennének nálunk, mint Ramsey, Rabiot. A fizetésekről nem is beszélve.

szauerb 2021.01.19. 22:17:55

@Pjanista:
Dragusin.
Mikor dobjuk be a mély vízbe ha nem most.
Tehetség, erős, fiatal, ő a jövő.
Minden tiszteletem ellenére nem szeretném Chiellinit többet a kezdőben látni maximum az utolsó meccsén.Ha a jövőre koncentrálunk akkor játszanak a fiatalok. Ha meg nem akkor mi a f***t csinálunk?

Juventino86 2021.01.19. 22:27:08

@Pjanista: Hát Campos jöhetne tényleg.

@Attilio79: Barella és Bastoni elférnének nálunk bőven, valóban.

Szabi984 2021.01.19. 22:31:55

Én már többször leírtam,hogy ez a keret teljesen le lett építve és ez nem az edző sara. És én se Pirlot neveztem volna,de ez sem az ő sara. Barca elleni bl döntő óta folyamatosan mentek el a meghatározó embereink,akik rosszul lettek pótolva,vagy sehogy. Spinazzola,Cancelo,Emre Can eladását mái napig nem értem. Emellett igen,lettek volna bőven fiatal olasz tehetségek akik nem minket választottak,(Tonali,Sensi,Barella)márpedig a juve gerincét mindíg az olaszok alkották,bennük volt a spirito. Agnellivel kapcsolatban mindíg valami nyugalom fogott el,aki vérprofi,mindíg tudja mi a jó a klubnak,de ez az idei év totál káosz,úgy ahogy a világ is

2021.01.19. 22:35:11

@szauerb: Valszeg ez az egyetlen kupa, amit idén nyerhetünk. Biztos vagyok benne, hogy a rutinra és a haverjaira szavaz Pirlo. Egyébként szerintem Chiellini még a kisebbik gond, vele csak az a baj, hogy állandóan sérült. Bonuccit viszont nagyon fájdalmas lehet Demiralnak néznie a kispadról, nem csodálkozok, ha betelik nála a pohár.

m.martin91 2021.01.19. 22:58:03

Demiralozhatunk itt, de az a helyzet, hogy az ember 2 hétig képtelen egyhuzamban egészséges maradni. Egy ősbunkó, őstulok, akiben minden meccsen benne van a kiállítás. Szerintem kurva messze van attól, hogy nemzetközi játékos legyen. Most is játszhatna akármelyik helyett, főleg De Ligt hiányában, de nem tud, mert alkalmatlan. Több játéklehetőséget akar, és távozással fenyegetőzik? Hát, nem mindegy neki, melyik csapat orvosi szobáján ül...
Ami borzasztóbb, hogy Buffonnak kéne ez a kupa már évek óta, hogy ő tartsa a rekordot. De amikor kellett volna, nem sikerült megnyerni. Most meg nem indulunk nagy esélyekkel.

Contelegend 2021.01.20. 01:38:46

@Juventino86: Barella és Bastoni soha nem lenne Juve labdarúgó. Mindkettő családja ízig vérig nerazzuro, Barella példaképe Stankovic és szinte mindenhol lenyilatkozzák hogy gyerekkoruk óta Interisták. Ezért is alapozunk rájuk. Emellett sosem adná el az Inter pont a Juve-nak őket.
Marotta-ék alapötlete volt , hogy a zsoldos ( Arturo) típusú játékosokat minimalizálják a keretben és mindent megtegyenek , hogy az Inter-ért tenni akaró fiatalokat hozzanak, olyan profik mellett mint Lukaku akik meg egyfolytában sikerre éhesek és szorult beléjük lojalitás.
Visszatérve az alapötletre, sokáig lelett szólva itt a blogon is a 2 srác hiába említettem mennyire tehetségesek, sokat fordult a világ, pedig nem a Juve elleni meccsükből kell kiindulni. Folyamatosan fejlődnek , nem kevés munka van bennük óriási potenciál mellett. Folyton megkapták a lehetőséget a játékra és bízott bennük Conte , ez azért egy BL címre törő Juve-nál nem lett volna alap az előző években. Szóval ez nem csak úgy hirtelenjében derült ki, hogy ők ilyen jók. A vicc, hogy Sensi nagyobb zsugákat tud adni mint Barella aki egy hős már nálunk , mégis balszerencsés az apró olasz, a sok izomsérülésével. (Persze még mindig jobb mint szegény Zaniolo esete)

Javaslom a Juve-nak ugyanezt , most van lehetőség ilyen fiatal olaszokat beépíteni, nincs mit veszteni, és lenne egy kis identitás Ramsey-k helyett. Persze ezeket az olaszokat megkell találni és fizetni is értük
Barella 40m
Bastoni 30m
Sensi 25 m

Esposito nevét is érdemes majd figyelni, bár az ő szíve nem tudom merre húz, ahogy Sensi is valószínűleg az eladható kategória.
De Gagliardiniről pl köztudott, hogy kis juventino :) (tényleg) ha esetleg olasz középpályást szeretnétek.

Wizzurah 2021.01.20. 03:52:57

@Contelegend: cselesen soznad a juvera Gagot. Isten mentsen tole bar egy csere khedirara talan beleferne :D
Ez nem Pirlo hibaja, tapasztalatlan, hanem aki kinevezte. Latszik mit akar a csapatatol, ha lenne rutinja es remelem lesz bitang jo edzo lesz belole. Azert mert itt a forumon egyesek fifaban erzik magukat, kirugnanak mindenkit, attol semmi nem lesz jobb, szerencsere nem jar ide fel se paratici se pirlo ;) En a Napolit varom gyoztesnek, en is azt szeretnem ha Pirlo magatol allna fel. Mikori kep ez rola? Itt mar nem annyira mosolygos, sot, kifejezetten megviselt abrazata van szegenynek.

2021.01.20. 06:25:05

@m.martin91: Tényleg nagyon benne van a kiállítás. Összesen van 4 sárga lapja mióta Olaszországban játszik...

Attilio79 2021.01.20. 06:35:10

@Contelegend: Vélhetően most fordul a Marotta kocka, ő már a Sampnál is ezt csinálta, úgyhogy nem az Internél találta ki, hogy tehetséges fiatalokat kukázott elő és beépítette (anyagi lehetőségek mellett) sztárok, rutinosabb játékosok mellé őket.
Ez a követendő példa, viszont erre nem csak a jóöreg Beppe képes, akinek azért van a róvásán nálunk. Hogy azok a döntések mennyire voltak az övék és mennyire a vezetőség többi tagjáé, azt kb 1-2 éven belül látni fogjuk az Internél.
Mindenesetre az Inter Marottának és Conténak nagyon sokat köszönhet, még ha nem is lesznek bajnokok idén sem!

MdewC 2021.01.20. 08:43:41

@m.martin91: hát ha vki olyanért utálja meg Pirlot (vagy mert ki lett nevezve, vagy mert még rutintalan) az ne nézzen idén több meccset sztem.

flash91 2021.01.20. 08:45:51

@szauerb:
Az nem ertem, hogy szerinted Chiellini miert volt gyenge az Inter ellen? Kb leszedte a palyarol Lukakut, ezt igy egyik vedonk se tudta volna, a masodik golban nem csak o volt a hibas. En inkabb nezem Gigit, Giorgiot ameddig lehet, halat adok hogy, ezek az igazi Juve szivvel megaldott olasz jatekosok jatszanak, mintsem rabiotok meg demiralok, akik nem adok 2 evet es mar nem nalunk jatszanak, de teljesitmenyben semmivel se vannak elorebb. Szoval nem fer a fejemben hogy ilyen klubikonokrol, hogy lehet ilyen kijelenteseket tenni. Plusz Chiellini masodik meccse volt, kell par meccs mire visszarazodik, de szerintem egyaltalan nem volt rossz produkcio tole....

Zolika74 2021.01.20. 09:17:01

Unalmas mindig ez a magyarázkodás!!
Bármi lesz ma az eredmény, akkor is menesztenélek!!
Állsz a partvonal mellett, egy cseppetsem tudod a srácokat motíválni!!
Ha ma nyerünk nem a te érdemed lesz az tuti!!
Hajrá Juve!!!

Juventino86 2021.01.20. 09:49:58

@Zolika74: +1, és így van, attól még Forza Juve!

Juventino86 2021.01.20. 09:51:40

@Jamal Jamal: Neki nagyon örülnék amúgy. Hozna bőven minőséget a csapatba.

Shaky79 2021.01.20. 10:21:21

A játékospolitikánk vitt szerintem minket ebbe a helyzetbe, nem Pirlo. Ő nagyon jó focit játszatna a Juvéval de ezek a játékosok főleg ha ennyi sérült és covidos van nem tudják végrehajtani.
Szélső védő poszton óriási hiba volt megválni Cancelo és Spinazzolától, most isszuk is a levét. Nincs igazi minőségi szélső védőnk ha Danilo és Alex Sandro sérült, ráadásul Alex formája nem az igazi, Danilo meg túl sokat játszik és minőségileg sem a top. Belső védő poszton már rég a De Light, Demiral kettőst játszatnám. Talán ezt tudnám Pirlonak felróni, hogy Ő Bonut favorizálja de ez valahol érthető a részéről, Chiellininek meg valószínű ez az utolsó szezonja.
Középpálya katasztrófa: Bernardeschi nem Juve szint, soha nem is volt az! Bentancur egyedül futni tud, de minden meccsen vannak olyan megmozdulásai, mintha most kezdte volna az edzéseket, cselezni nem tud csak passzolni, szintén nem Juve szint. Ramseyt és Rabiot nem lett volna szabad idehozni, nem képviselnek megfelelő minőséget a labda megjátszásában, nincs szív igazi zsoldos mind a kettő! Pirlo mindig emlegetí őket, hogy micsoda minőséget képviselnek meg hogy Rabiot maga sem tudja milyen nagyszerű képességei vannak stb. Lehet ezeket edzéseken megmutatják de a pályán én még egyszer sem láttam sajnos.
Aki a középpályán jó lehet az a most érkezett három játékosunk Arthur, McKennie és Chiesa! Arthur elképesztő technikás, neki még szokni kell az olasz légkört de hosszú távon nagyon jó lehet, McKennienek nagyon jó a dinamikája aki még a kapu előtt is veszélyes. Chiesa pedig megtalálta formáját, egy az egyben nagyon veszélyes, nyerő ember lehet minden meccsen ha állandósítani tudja a formáját.
Ha versenyben szeretnénk lenni, a két szélső védő pozíciót meg kell erősíteni, a középpályán a fentebb említettteket le kellene cserélni. Pl: Auar, Pogba, De Paul jöhetnének
Dybalát biztos elcserélném Pogbára, Dybala is örök ígéret marad! Jó játékos akinek van jó meccse, meccsei de nem lesz belőle soha igazán nagy játékos, vagy szüksége lenne környezetváltozásra. Miliket, leigazolnám előre. Talán ennyi ami eszembe jut, de Pirlot mindenképp meghagynám.
Forza Juve per sempre

szauerb 2021.01.20. 11:37:57

@flash91:
5.5 Amazing duels with Lukaku, the Inter striker often had the better.-> Football Italia

4. Amazing duels with Lukaku, the Inter striker often had the better.-> 90min.com

6.47-> who scored

Nem csak én látom úgy, hogy Chiellini gyenge volt. Mindkét gólban benne volt, főleg a másodikban.

Személyes véleményem az, hogy küzdött, hajtott, csúszott, mászott.
De folyamatosan késésben volt, pánikolt.
Én is nagyon szívesen látom mind Buffont mind Chiellinit a szakmai stábban vagy a vezetőségben. Ott ahol a helyük lenne már ebben az idényben is.
Mondom ezt úgy, hogy mindketten hatalmas kedvenceim.
De az, hogy őket játszatjuk előrébb már nem visz.

flash91 2021.01.20. 11:56:40

@szauerb: 6.47 es osztalyzat egy simma vesztes meccsen nem rossz, az elso golban egyaltalan semmi koze nem volt, danilo es kozeppalyarol hianyoztak, pl rabiot, a masodik golnal ha hibaztatunk vkit, akkor lehet az egesz vedelmet, fel voltak tolodva es jol berugtak mogejuk, ott is amugy Lukaku mellol futott vissza, ezen kivul meg mindig jo teljesitmenyt nyujtott. Es amugy az egesz dolgot, bizonyitja, hogy tok mindegy melyik vedok allnak fel a kezdonel, mindig kapunk golokat. Akkor ez csapat vedekezesi problema, foleg a kozeppalyaro indul az egesz. Hidd el, Chiellini, De ligten kivul meg mindig jobb vedo mint barki a csapatban. Es remelem a serulesek el kerulik es bizonyitani is fogja.

Zamboni nem egy tészta 2021.01.20. 13:34:33

"A projekt célja, hogy minden egyes játékosból kihozza a legjobbat, és mindezt a Juventusért."

NEM BASSZUS AZ ELEJE NEM STIMMEL A Juve nem ilyen csapat az utóbbi években. Pláne most nem ilyen csapat. Itt nem táltosodik meg senki, nem építünk fel, nem építünk be és nem rendszerbe keresünk játékosokat.

Lássuk be nincs foci-karaktere, nincs foci-személysiége a klubnak ------------- Csak nyert. Éveken át. És volt két jó párositás edző-csapat szinten. Ez elég volt, hogy ezt elfedje. Most össze kellene rakni kik is vagyunk és mit akarunk a következő öt-tiz évben.

Lanzafame 2021.01.20. 14:36:07

@Juventino86: már jelezte a Bayern, hogy nem kell nekik. Csoda, hogy rájuk tudtuk sózni erre a szezonra.

Szerencse, hogy fiatal, nem magas a bére és alig sérült, így lehet rá számítani - alig várom, hogy visszatérjen és 22 nyaráig felvegye a pénzt a semmiért, hogy ingyen elmenjen utána Kínába.

venember83 2021.01.20. 15:15:25

@Lanzafame: felmerült, hogy már most télen visszaküldik. Flick elmondta azt is, hogy azért nem kap lehetőséget D. Costa, mert nagy a verseny, s keményebben kellene dolgoznia edzésen. Nem mintha most nem dolgozna keményen, de a játékoson múlik a dolog, s az edző többet vár tőle edzésen.

Lanzafame 2021.01.20. 15:39:34

@venember83: ezek a brazil betegség tünetei. 30 évesen átkattan valami az agyukban, és már csak arra tudnak gondolni, hogy haza kell menni, bulizni, strandolni és elverni a megkeresett pénzt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása