Pirlo: "Hálás vagyok Contének, akitől sokat tanultam"

pirlo_andrea_sajto_1.jpgA Juventus igazi hatpontos mérkőzésre készül, vasárnap este az Inter otthonába látogat, s egy esetleges győzelemmel még közelebb kerülhet a tabella első helye és a címvédés felé. 

"Egy agresszív Interre számítok holnap, amely ritmust akar majd adni a mérkőzésnek, de mi a Juventus vagyunk, úgy akarunk Milánóba menni, hogy a saját játékunkat nyújtjuk. Megpróbálunk győzni, ez ezen a mérkőzésen is fontos lesz, de nem lesz döntő a bajnokság szempontjából.

Tisztában vagyunk az Inter erősségeivel, de a saját játékunkat fogjuk játszani. A holnapi mérkőzés nagy lökést adhat nekünk, ami túlmutat a három megszerezhető ponton. Nagy figyelemmel és nagy koncentrációval, az Inter egy nagy csapat, amely tovább erősített. Az Inter és a mi filozófiánk pillanatnyilag eltérő, de a végsőkig harcolni fogunk a bajnokságban." - mondta Andrea Pirlo a mérkőzést megelőző szombati sajtótájékoztató alkalmával.

"A sérült játékosok a csapattal edzenek, de várjuk a vizsgálatok eredményét. Chiellini jól van, készen áll, fel van töltődve, s játszani akar. Örülünk, hogy rendelkezésre áll, plusz értéket jelent számunkra. Számos megoldás áll előttünk holnapra, ezeket a részleteiben tanulmányoztuk. McKennie nincs százszázalékos állapotban, de elég jó teljesítményt nyújt, fontolóra fogjuk venni, hogyan tudjuk játszatni. Ramsey jól van, nem jelent számára problémát, hogy pályára lépjen holnap. De Ligt hiánya? Fontos játékos, de kiváló bajnokaink vannak abban a szerepkörben. Morata jól van, szerettük volna elkerülni, hogy 120 percig kelljen játszania szerdán, de a saját életünket nehezítettük meg. Ugyanakkor feltöltődött és készen áll.

Sokat tanultam Contétól, hálás vagyok neki, sok mindent tanított nekem, s arra késztetett, hogy edző legyek, azonban holnap ellenfelek leszünk. Conte és én különböző karakterek vagyunk, talán ezért van, hogy mindig is jól kijöttünk egymással. Beszéltünk a szezon kezdetén, a nagy tisztelet és nagy szeretet megmaradt. A Juventus történelmének része volt, s rengeteget adott nekem. 

Úgy gondolom, hogy egy edzőt a mindennapos munka komplexitásának figyelembevételével kellene megítélni, ahogyan a mérkőzéseken elért eredmények és az elkövetett hibák alapján is. A mérkőzéseket nehéz lejátszani és kiértékelni, különösképpen amikor háromnaponta játszunk. Dolgoznunk kell a legapróbb részleteken is, ezek azok, amelyek döntőek lehetnek. A ránk nehezedő nyomás természetes, ez megfelelő számunkra, a Juventus vagyunk, hozzá kell szoknunk ehhez. A nagy csapatok ellen az összpontosítás mindig a maximumon van. Nagyon lelkesnek láttam a srácokat, úgyhogy nyugodt vagyok."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8216392396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása