Morata: „Ma már érettebb, teljesebb játékos vagyok”

morata_alvaro_llorentevel_unnepel_napszemuvegben.jpgÁlvaro Morata a hétvégi Inter elleni igencsak fontos meccs előtt aktuális helyzetéről és aktuális csapattársairól beszélt a Sky Sport Italia számára adott interjúban.

„Ma már érettebb vagyok, sok minden változott a karrierem során az elmúlt évben, így már másképp látom a futballt. Idomulni kell a nehézségekhez, és mostanra teljesebb játékos lettem.

Egyszerű CR7-tel futballozni, hiszen régóta ismerem. Olyan labdákat játszok meg neki, amikről tudom, hogy más nem értékesíteni. A Parma elleni meccsen olyan labdát adtam, amit csak ő érhetett el, úgy nőttem fel, hogy mellettem volt, és átlátom, milyen mozgásokat szokott csinálni.

Az én feladatom, hogy embereket vegyek le Ronaldóról: mindig őrzi őt 2-3 játékos, és ha én elmozdulok a másik irányba, valaki majd engem követ.

Élmény vele játszani, a futballtörténelem egyik legjobbja, fantasztikus futballista, aki bárhol játszhat, ahol csak szeretne.

Igazán izgalmas ötlet számomra, hogy együtt játszhatok Ronaldóval és Dybalával, és boldog lennék, ha ez megtörténne, nagyszerű a kapcsolatom mindkettőjükkel úgy a pályán, mint azon kívül. A gyermekeimnek majd elmesélhetem, hogy én velük futballoztam.

Várom, hogy visszatérjenek a szurkolók a stadionba, nagyon hiányoznak, de ettől függetlenül különleges meccs lesz, aminek a súlyát mindannyian jobban átérezzük, mint a többi meccs esetében. Olaszország legjobb csapataihoz tartozunk, és alig várjuk a megmérettetést.

Nagyon jó a kapcsolatom Pirlóval, más mint amikor csapattársak voltunk, mivel most ő a főnök, és követnem kell az utasításait. Ő mindig közvetlen, elmondja, hogy mit gondol, és hogy mit kell tennünk a csapatért.”

A spanyol csatár beszélt a 2015-ös Derby d’Italián megejtett gólöröméről, amikor a nézőtérről leesett napszemüveget felvéve ünnepelt.

„Emlékszem arra a pillanatra. Nem tudom, miért ünnepeltem úgy. Talán váratlan volt az egész, s emiatt. Nem láttam, hogy a labda a hálóba kerül. A napszemüveg a lelátóról esett le, aztán Fernando Llorente ideadta nekem, s én feltettem. Vasárnap ez nem ismétlődhet meg, mivel szurkolók nélkül játszunk.”

Álvaro Morata ezt követően az Inter csatárpárosát méltatta, kiemelve Lautaro Martinez sokoldalúságát, illetve Romelu Lukaku megállíthatatlanságát.

„Ők fantasztikus játékosok. Lautaro nem szokványos 9-es, míg Lukaku a világ legjobb csatárai közé tartozik. Minden adott számára. Sajnálom, amikor gólt szerez, hiszen az Internél játszik, de örülök a sikerének, mert nagyszerű ember.

Majd elkérem a mezét, megőrizném emléknek, remélhetőleg nem kapom őt rossz kedvében. Megpróbáljuk majd megállítani őt, még ha ez nem is lesz egyszerű. Lautaro sokoldalúbb, mint Lukaku, utóbbi esetében nyilvánvaló, hogy mit akar, de egyszerűen nem lehet megállítani őt.”

Ezt követően Álvaro Morata a Juve idényéről beszélt.

„Mindig harcban vagyunk, a győzelem és a vereség között húzódó határvonal nagyon vékony. Sokszor ejtettünk el pontokat, de a célunk egyértelmű. Büszkévé fogjuk tenni a szurkolóinkat az Inter ellen. Hosszú még a bajnokság.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8816391284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

letepem 2021.01.15. 21:21:25

"Sajnálom, amikor gólt szerez, hiszen az internél játszik"...
I M Á D O M !

alexGicamo 2021.01.18. 03:49:55

Nagyon jó kép ! Köszönöm , hogy kikerested a cikkhez !
Alvarót meg még mindig nagyon kedvelem .

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása