Costa, Depay és Origi közül válogathat a vezetőség

diego_costa_atleti_mezben_morcosan.jpgDiego Costa, Memphis Depay és Divock Origi neve merült fel a pletykalapokban januári erősítésként a Juventus vonatkozásában a Tuttosport hasábjain.

A bianconero csapat csatárt keres Álvaro Morata mellé vagy mögé, a legvalószínűbb opciót pedig Fernando Llorente jelenti, aki távozna a Napolitól.

Mindazonáltal van három sokkal érdekesebb opció is, legalábbis a torinói napilap szerint.

A 32 éves Diego Costa távozását kérte az Atlético Madrid vezetőségénél személyes okokra hivatkozva, és a klub el is engedte a futballistát, vagyis az Álvaro Morata számára nem ismeretlen csatár ingyen csatlakozhatna, és kipróbálhatná magát az olasz pontvadászatban, miután játszott Portugáliában, Spanyolországban és Angliában is.

Az idei szezon eddig nem sikerült túl fényesen a számára, hiszen csak hét bajnokin szerepelt, és ezeken két gólig jutott Luis Suárez árnyékában.

Memphis Depay még izgalmasabb opció, és nem áll messze attól, hogy szabadon távozzon, mivel nyáron lejár a szerződése, így januárban talán kisebb összegért megszerezhető.

Tizenhét bajnokin nyolc gólig és négy gólpasszig jutott futballista iránt sokan érdeklődnek, az egyik legvalószínűbb célpontot a Barcelona jelenti, Ronald Koeman rendkívül nagyra értékeli a holland futballistát. A Serie A-ban még a Milan neve merült fel a Manchester Unitedet is megjárt futballista kapcsán, akinek az értékesítését pénzügyi okok is vezérelhetik, mivel a francia klubokat nehéz helyzetbe hozta a Mediapro visszalépése és a televíziós jogdíjak kifizetésének az elmaradása.

A harmadik opciót Divock Origi testesíti meg, akinek a Liverpoolnál tapasztalható számos sérülés ellenére sem nagyon sikerül játékperceket gyűjteni, és a Tuttosport értesülései szerint az ügynöke Európa-szerte kínálgatja a játékost a kluboknak.

A 25 éves belga futballista számos poszton bevethető a támadósorban, és a Fiorentina neve is felmerült vele kapcsolatban.

A játékos kizárólag csak kölcsönben lenne elérhető, opciós vásárlási joggal, ám ez minden bizonnyal nem zavarná a Juventust ebben a pénzügyi tekintetben igencsak kiszámíthatatlan időszakban.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9716363202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2020.12.30. 09:20:20

Én inkább Depayra szavaznék. Elvileg csatár mögött is tud játszani, bal szélen és csatárként is (transfermarkt), fiatal is...de őket mind ki kell szolgálni és pont a kp-ról nem érkezik kreatív segítség...:/

Jöjjenek már a pletykák hajtós, tehetséges, multifunkciós középpályásokról! Mondjuk Locatelli esetleg Aouar vagy valaki...ízlelgetem a Pogba dolgot és félve mondom ha 40 milla körülire esne az ára, még meg is lehetne gondolni.
Csakhogy védőkre is szükség lesz, Bonu megkopott, Chiello sokat sérült, Demiral is elég gyakra sérül, Sandronak nincs értelmes alternatívája. Ha jobban belegondolunk elég nehéz a helyzetünk... :(

Pavel1988 2020.12.30. 11:09:27

Közülük nyilván kiemelkedik Origi, neki kimondottan örülnék.
Costa nem opció, a Palmeirashoz fog menni. Remélem komolyan nem merülnek fel ilyen nevek, egy újjáépülő csapatba nem hiányzik egy bomlasztó figura.

Juventino86 2020.12.30. 12:28:57

Depay a padra nem volna rossz.

GodPiero 2020.12.30. 12:38:03

Costa egy igazi kutya! Icardi hozzá képest kiscserkész....

JeetTrader 2020.12.30. 13:00:04

@venember83: :D köszi, igen ezt a szót kerestem :D persze olyan formában, hogy több stílus keveréke, nem pedig több össze nem illő stílus keveréke :D

sicilicocapitano 2020.12.30. 13:09:34

@GodPiero: Costa lehet hogy egy bunkó paraszt, de nem olyan alattomos féreg mint Icardi.
Icardi életpályája : Azt mindenki tudja , hogy Maxi Lopez feleségét a lófejű Wandácskát gyerekekkel együtt elszerette egy olyan nyaraláson, amire Maxi hívta meg mint barátját. Az után is voltak olyan húzásai , hogy Maxi gyerekeivel pózolgat, miközben Maxi külön megkérte őket, hogy ilyeneket ne csináljon, mert szeretne Ő a gyerekei apja maradni. Szerintem jogosan. De Icardi csak nem bírt magával, üzengetett ezt azt a sajtón keresztül is, miközben Wanda is révbe ért, és ahogy Icardi ismertebb lett, egyből az ügynökévé lépett elő a pénzéhes lotyó. Lehet szeretik egymást ezzel nincs is baj, de azóta is számtalan olyan dolgot tettek ami sokkal alattomosabb és gusztustalanabb mint Costa butaságából adódó balhéi.

Pl ott van az Inter akik odaadták neki a karszalagot, a sampban senki nem ismerte még a nevét, a tehetsége sem körvonalazódott annyira, majd az volt a hála, hogy hozzánk akart igazolni. Közben több balhéja is volt az Inter öltözőjében és a csapat körül tudommal, ezért is akarták eladni.Gondoljunk fordított esetre , ha velünk csinálja ezt. Végül Marotta elintézte hogy ne kerüljön hozzánk és bomba üzlet keretében a PSG-be küldte ( ráadásul 15m kell fizetni pluszba az Internek ha hozzánk kerül a jövőben, ez is elég jó húzás volt Marottától). Utána csak köpködte az Intert ( hiába róluk van szó, szerintem ha problémád is volt, ilyenkor az az elegáns ha nem szarsz oda ahonnan enni kaptál) . Olaj a tűzre a lófejű felesége aki gratulál a Milannak a városi derbin elért győzelmük után, ezzel az interisták haragját kierőszakolva.

Ráadásul egy olyan csatárról beszélünk aki egy letűnt kor képviselője. Lehet van még olyan taktika ( pl Lazio) ahol az ő képeségei érvényesülnek, de az ilyen Inzaghi , Van Nistelroy féle, a kaputól 10 méterre állok és még a seggemről is bepattan a kapuba a labda típusok eltűntek. Nem véletlenül. De majd meglátjuk ha nálunk lesz esetleg.

Biztos , hogy alsóhangon 40m euró-ba fog kerülni és mellette még az Intert is ellátnánk nem kevés pénzel, ráadásul semmi garancia hogy úgy szállítja a gólokat ahogy elvárjuk. Nézzük meg a PSG-ben a gyengébb francia bajnokságban mi van vele olyan társakkal mint Di Maria , Neymar, Mbappe, Veratti... nem lehet azt mondani , hogy nincs kiszolgálva. Őt pont azért hozták hogy Cavani góljait meglőjje, aki szintén megfelel az említett csatárok archetípusának.

Nem szeretném Juve mezben látni, mert minden szempontból rosszul járnánk vele.

Marketing értéke 0, mindenki tudja a futball és az olasz közélet világában hogy mekkora majom.
Tudása megkérdőjelezhető abból a szempontból, hogy illik e a rendszerünkbe, nem csak most, a későbbiekben is egy esetleges edzőváltás után. Talán univerzálisabb csatárt kellene keresni. Lukaku jó lett volna.
Klubhűsége 0, nem is tudja mi az.
Az ügynöke, bár nem hittem hogy ilyet írok, még Raiolánál is rosszabb.
A gólöröme pedig olyan irritáló , hogy legszívesebben felképelném.

Inkább Costa, ingyen van, cserecsatárt keresünk, Llorenténél jobb opció.

Rikoo 2020.12.30. 15:32:13

Szerencsére Diego Costa nem lesz Juventus játékos, viszont Origi egész jó megoldás lehetne, viszonylag fiatal és a legmagasabb szinten is bizonyította a képességeit, nem gondoltam eddig, hogy elérhető lehet télen.
Depay meg szinte biztosan megy a Barcahoz, de én még neki is örülnék. Két jó lehetőség.

m.martin91 2020.12.30. 22:14:59

Bernardeschi-Memphis csere. Csak Bernardeschin múlik. Meg talán Memphisen is, ha eddig nem szóltak neki, hogy mehetne a Juvéba.

szauerb 2020.12.31. 00:04:09

Az isten mentsen meg minket Depay-tól.
Még a Lyon sem tudta annyira felépíteni az hogy bármely csapat komoly pénzt adjon érte. Pedig nyílván ezért vitték oda. Azon kívül ott a sérülékenysége és a zeneipari bohóckodása.
Origi nem lenne annyira rossz ötlet. Zalayeta 2.0

Il Principino 2020.12.31. 08:00:04

Ha Origi ennyit sérült már most,akkor felejtsük is el!
Kíváncsi lennék Costa milyen "jellemzők" alapján került fel a listára..
Depay a Barcához megy ez szinte borítékolható.

venember83 2020.12.31. 09:05:15

@Il Principino: nem Origi sérült, hanem körülötte. Ennek ellenére nem nagyon kap játékperceket.

Il Principino 2020.12.31. 10:07:13

@venember83: jogos,félre olvastam :),akkor viszont a trió közül rá szavaznék,már csak a személyisége miatt is!
Costából nem kérnék semmiképp!

m.martin91 2020.12.31. 12:21:09

Az olaszok szerint egyértelműen Memphis az első számú kiszemelt a támadósorba. A Barcelonánál kialakult káosz miatt kerülhetünk előtérbe, csak azt a szerencsétlen, kétballábas Bernardeschitől kellene megszabadulnunk, ami tulajdonképpen lehetetlen. Vannak ajánlatai, de nyilvánvalóan semmit nem fog elfogadni. Az ilyen jellegű játékosokat ha egyszer leigazolod, csak a szerződésük lejártával távoznak, ingyen. Mondjuk Memphisszel együtt jöhetne Aouar is, ők a Lyon legjobb játékosai, nekik köszönhető a felemelkedésük is. Olyan jelöltek is vannak még a csatársorba, mint Pavoletti, és Pellé. Bár fogalmam sincs, ők miért kerülnek Memphisszel egy kalap alá, teljesen más stílusú támadók, klasszikus középcsatárok.

venember83 2020.12.31. 12:44:04

@m.martin91: Pavoletti... Igen, nincs pénz. Max. rendkívül ígéretes fiatalokra, akik aztán évekig kölcsönben játszanak itt-ott, míg óriási haszonkulccsal értékesíti a játékjogukat a vezetőség.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása