Paratici: "Pirlo és Ronaldo nagyon jól megértik egymást"

paratici_fabio_potre.jpgA Ferencváros elleni mérkőzést megelőzően a klub sportigazgatója, Fabio Paratici beszélt Paulo Dybala jövőjéről és a nyáron igazolt játékosokról.

"Nagyon jó a kapcsolatunk Dybalával, naponta, hetente beszélünk a szerződéshosszabbításról." - mondta Paratici a Sky Sport Italia munkatársának.

"Morata kölcsönben, opciós vételi joggal érkezett, egy olyan konstrukcióban, amelyet több alkalommal is alkalmaztunk a nyár folyamán, s ahogyan más klubok is tették, mert ez olyan időszak, amikor a klubok pénzügyi nehézségekkel küzdenek."

A bemelegítés során Pirlo hosszas megbeszélést tartott a szinte másodedzőjeként közreműködő Cristiano Ronaldóval.

"A bajnokok megértik egymást. Andrea nagyon jó kapcsolatot ápol minden játékossal, de természetes, hogy életkora és tapasztalata tekintetében közelebb áll Ronaldóhoz, így nagyon jól megértik egymást.

McKennie egy nagyon intelligens és barátságos fickó, aki egy ideje már Európában van, így hozzászokott már egy bizonyos környezethez. Nagy elvárásaink vannak vele kapcsolatban, hiszen már most is nagyszerű szinten áll. Nagyon sok fejlődési lehetőség áll előtte, s mi itt Olaszországban jók vagyunk abban, hogy segítsük fejlődni és teljesebbé válni a külföldi játékosokat. A taktikától és az egyéni munkától kezdve dolgozunk még azon is, a játékosok hogyan tapasztalják meg a labdarúgást minden egyes nap. Ebben a tekintetben úgy gondolom, hogy Olaszország a világ legjobbja.

Természetesen ez egy kétoldalú dolog, s olyan játékosok kellenek hozzá, akik nyitottak arra, hogy elsajátítsák mindezt. Jó professzorra és jó diákra van szükség, máskülönben nehezebb a dolog."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4416300824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knob 2020.11.25. 13:09:51

Nagyon örülök, hogy Pirlo és Ronaldo ilyen jól megértik egymást, csak ezzel a seggünket nem tudjuk kitörölni. Hosszabb távon érdemesebb lenne olyan játékosokkal jobban megértetnie magát, akikben van még legalább 6-8 év, és akik nem azt képzelik a fociról, hogy csak róluk szól, és a csapat csak azért van, hogy neki dolgozzon.

Amúgy továbbra is állítom, hogy nem a kerettel, vagy a játékosok tudásával van probléma, hanem azzal, hogy nem megfelelő és/vagy nem egyértelmű a feladat, a taktika. Igenis tehetséges és jó képességű játékosaink vannak, csak hiába van egy gyors, megbízható autód, ha a sofőr tapasztalatlan és nem tud még vezetni rendesen.

rockitbaby 2020.11.25. 15:03:04

@Knob: Azért azt ne mond, hogy tudatosan jó döntés volt középpályás mennyiségi probléma megoldásához Chiesa, mint szélső. Az, hogy újfent sikerült úgy nekiindulni egy szezonnak, hogy a védelem széle lyukas, szintén dicséretet érdemel. Úgy nem pótolni középhátvédet, hogy tudva levő volt, egyikük novemberig elérhetetlen lesz, a Capitano folyamatksan sérültlesz. Már miért ne lenne elég szerda-szoknat ritmushoz Bonucci és Demiral? És ezek csak azok a gondok, amuk azonnal a pofánkba robbantak.

Nem azt mondom, hogy mindenáron meg kell védenibaz edzőt, de az, hogy hosszú évek tapasztalatával felvértezve olyat kijelenteni, hogy Paratici folyamatosan valóban sportautót ad az edzőinknek, erős költői túlzás.

Knob 2020.11.25. 15:20:52

@rockitbaby: Ha így lenne, hogy Paratici adná Pirlonak, akkor igazad lenne, de már a kinevezése után Pirlo maga nyilatkozta többször is, még többször pedig egyértelműen utalt rá, hogy Ő maga küldte el a játékosokat és Ő maga kérte név szerint az újakat. Így ez már nem az Allegri-féle korszak, mikor jóformán a bemutatásán tudta meg az edző, hogy ki lesz az új játékos.

Szóval, bár teljesen igazad van, de például Pellegrinit is Pirlo küldte el, egy fiatal, tehetséges, kora ellenére viszonylag sok játékperccel a ligában lévő bal hátvédet és inkább Frabottát választotta. Ő maga küldte el Ruganit is, pontosabban jelezte felé, hogy nem számít rá, így intézkedett az ügynöke. Most lehet itt szidni Ruganit, hogy szar, de legalább egy valódi belső védő, aki mindig is az volt és alkalmanként azért ezen a szinten amit most mutatunk, Ő is helyt tudott volna állni. Sorolhatnám még, de gondolom érted a dolgot.

Knob 2020.11.25. 15:23:25

@rockitbaby: Valóban nem Chiesa volt a megoldás a középpályára, hiszen Ő szélső, de a kolumbiai is jobb szélső támadó eredetileg és sajnos már bal hátvéd is volt.... Szóval ha ezt nézzük, mármint Pirlo zsenialitását a játékosok kipróbált posztjától való lehető legmesszebb játszatását, akkor nem nagyon lehet meglepődni a mester ezen gondolatmenetén sem.

Knob 2020.11.25. 15:27:06

@rockitbaby: Ebből a keretből igenis ki lehetne hozni valami mutatósat is, de erre még várnunk kell. Gondolom (vagyis nagyon remélem) idővel láthatunk jó focit is, de én makacsul tartom magam ahhoz a régi igazsághoz, hogy egy játékos nem felejt el hirtelen focizni. Ennek a keretnek pedig a nagy része igenis tud jól focizni, csak az edző nem tudja, hogy ezt hogyan érje el.

Tony. 2020.11.25. 15:31:24

Arthur, Rabiot, Khedira, McKennie, Bentancur.... Ezekkel nem lehet mit kezdeni. Ezek jó cserejátékosok, kiegészítő emberek. Kifejezetten nem jók semmiben, és ők alkotják a csapat legfontosabb egységét...

rockitbaby 2020.11.25. 15:43:50

@Knob: Engedd meg, hogy egyben válaszoljak ;) Az, hogy tudjuk, kikre nem számított, kikre igen, csak formalitás. Ugyanis sem Khedira, sem Berna nem képezte a tervei részét, és láss csodát, Berna jatszik, Khedira pedig bár pályára nemép, az edzéseket látogathatja.

Itt jön az örök vita, hogy mi lenne a jó, egy manager vagy sportigazgató és edző. Mindkettő mellett vannak érvek és ellenérvek is. De maradjunk annyiban, hogy ha Paratici most a saját csapdájába esett. Eddig marhára nem érdekelt senkit, hogy mit akar az edző. Kapták is a kritikát ezért. Majd most egy rutintalan edzőnél megfordul a világ. Ha Pirlo nem látja, könyörgöm, nem hiszem, hogy más sem, hogy ez így nem lesz jó, vagy elég. Paratici már a tavalyi szezonnak is képes volt úgy útba engedni az edzőt, hogy csak Sandro volt bal oldalra. Hogy Sarri agyérgörcsöt kapjon, melyik lábába harapjon. Ha Matuidi-t nem rakja be bal bunkónak, nimcs kit, de ha kiveszi a középpályáról, akkor meg nimcs védekezés.

Ez sehogy sincs jól megoldva, csak ehhez most hozzájön, hogy több szinten. De ilyenkor mutatkozik meg, hogy adott sportigazgató hogyan is dolgozik.

Az is igaz, hogy lehetne máshogy is jatszani, de Pirlo nem posztokban gondolkozik, hanem szerepkörökben. Ez ilyen megoldásokkal jár/hat, míg nincs meg a kirakós minden darabkája. De én akkor is úgy érzem, itt nagyobb hibát nem az edző vétette. Van 4 köhéppályása, nyilván azt mondja, hogy ket tagú sorban jók, mert máshogy nincsenek meg darabra. Az meg egy külön posztot is megérdemelne, hogy a Barceloma csapatától kiebrudalt, kedvetlen Arthurnak kellene a színt vinnie a tamadásainkba.

senky 2020.11.25. 16:02:44

@Knob: Rugoert kar sajnalkozni ,Amig a Juvenal volt nem volt kepes CSAK cserejatekos maradni .Nem volt sem a megfelelo kuzdokepessege sem a megfelelo hozzaallasa ahoz ,hogy kiharcolja a maga szamara, a kezdo csapatba valo bejutast .GYENGE jellem .
Az mar megint mas hogy a ket nyugdij elott allok helyet, kene meg ket barmikor bevetheto ,fiatal cserejatekos ! Kene meg ket szelso vedo ,+egy jatekiranyito meg egy vedelezo kozeppalyas ! Gondolni kene a vsatarsorra is .

west30 2020.11.25. 20:44:13

@rockitbaby: Arthur nem az a jatekos aki szint visz a jatekba,o a labdabirtoklasban jo,azert van hogy megtartsa a labdat es tovabb adja annak aki szinezi a jatekot.Ha valaki azt varja tole,hogy majd fazont szab a jatekunknak,az nagyot fog csalodni.Arrol nem beszelve,hogy o is egy 3tagu kozeppalyan erzi otthon magat,hiaba van mellette Raibot ha nincs aki golpasszokat adjon es golokat lojon a kozeppalyan.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása