Pirlo: „Jól irányítottuk a meccset”

pirlo_andrea_magyaraz.jpgA bianconero csapat sikeresen szerepelt az első BL-csoportmeccsen, hiszen Álvaro Morata két góljál 2-0-ra nyert a Dinamo Kijev otthonában.

„Fontos volt egy szilárdabb teljesítményt hozni, mint amit a hétvégén a Crotone ellen mutattunk.” - kezdte a mester az értékelést a Sky Sport Italia munkatársának.

„Hétfőn ki tudtunk próbálni pár dolgot, és ma este sokkal szervezettebbek voltunk. Az első félidőben adódó lehetőségeket jobban kihasználhattuk volna, de jól irányítottuk a meccset, miután megszereztük a vezetést.”

Az első félidő elején Giorgio Chiellini sérülés miatt kivált a háromvédős rendszerből, helyette Demiral állt be Bonucci és Danilo közé.

„A jobb oldalon váltogatni akartuk az embereket, Kuluševski betört középre, hogy Juan Cuadrado a szélen előre törhessen. Az ellenfél nyomást fejtett ki Leonardo Bonucci előre mozgásakor, ezért Giorgiót tettem középre. A sérülése miatt módosítanunk kellett néhány dolgot, de Merih Demiral nagyon jól teljesített.

Chiellininek már a válogatott keretből való visszatéréskor volt némi panasza a combhajlító izomra, ezért is pihentettem a Crotone ellen. Most majd kiértékeljük a helyzetet.

A meccsen azt akartam, hogy minél többen támadjanak. Federico Chiesa bármelyik szélen játszhat, míg Kuluševski vagy Aaron Ramsey játszhat trequartistát a csatár mögött.

Ne feledjük, hogy Cristiano Ronaldo nem bevethető, Paulo Dybala pedig nincs csúcsformában, szóval a támadósor változhat, de a játékosok a megfelelő pozícióban vannak.

Chiesa megfelelő ember ahhoz, amit meg akarunk valósítani. Ő nem ötödik középpályás, hanem egy szélső támadó, aki védekezéskor negyedik középpályást játszik. A csapat bármely oldalán játszhat, és nagyon jól teljesít.”

Paulo Dybala beállt a második félidőben, ám látszott rajta a meccshiány.

„Egyértelmű volt ma este, hogy nincs 100 százalékon, játszania kell, hogy lassan formába kerüljön.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8716248434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2020.10.21. 09:39:00

Ezt a meccset kötelező volt hozni. A második félidőt sikerült elcsípnem, kicsit körülmènyesen játszottunk. A Dynamonál hiányzik egy karakteres csatár.
Kb. ennyi szót ért a meccs.

Csak Csucsu 2020.10.21. 10:28:26

Azért az lett volna vmi ha rosszul irányítjuk a meccset...na majd meglátjuk a Ferencváros ellen mi lesz. ^^
Forza Pirlo.

Mitya10 2020.10.21. 10:55:12

Nekem kb annyi jött le az egèszből hogy a Crotone erősebb mint a Dinamo xD Persze örülök hogy nyertünk ès Demiralt ideje lenne alapemberkènt kezelni.

venember83 2020.10.21. 10:56:01

@Csak Csucsu: Sarri alatt volt rá példa, amikor kvázi irányítás közben lekontrázták a csapatot, és sikerült a vezetést elszórakozni.

JeetTrader 2020.10.21. 11:07:15

Na hát örülök ha hasznos infot gyűjtött be a mester a meccsről. Lássuk a következő meccsen tudjuk e alkalmazni a frissen tapasztaltakat.

Kifejezetten üdvözlöm, hogy Cuadrado jobbra került és észrevette a Mester h Chiesa jobban nyomja a bal oldalon mint Cuadrado. Mondjuk valóban király h Chiesa kb ugyanazt hozta a balon mint a jobbon.

Knob 2020.10.21. 11:21:09

Hát a "jól irányítottuk a meccset" azért az első félidőben nem nagyon látszott. Borzasztóan passzoltunk és a labdabirtoklás sem a fent említettet támasztotta alá.

Nekem az nagyon érdekes itt a blogon, hogy az edző személyével kapcsolatban semmi objektivitást nem látok. Nálam Pirlo a nulláról indult, mint edző, de így voltam Sarrival is. Jelenleg azt hiszem nincs semmi "isteníteni való" Pirlon, mert az ég világon semmi nem múlt rajta eddig. Tegnap este is csupán azért nyertünk, mert Morata végezte a dolgát, amit a legjobban tud. A csapatjáték gyakorlatilag nem létezik, mindenki egyénileg akar megoldani mindent. A motiváltság ugyanakkora, mint tavaly volt, főleg a Crotone ellen és tegnap az első félidőben. Ő is ide-oda pakolgat kiforrt játékosokat, ahogyan Sarri és egy kis ideig Allegri is tette, amik nem nagyon jöttek be.

Az eddigi meccseken azt látom, hogy a játékosok többségének fogalma sincs mit kellene csinálni, vagy hogyan hajtsák végre a feladatokat amiket kapnak.

Pirlo nagyon szeret nagy szavakat használni, de eddig nem rakott le semmit az asztalra. Ahogyan a Capitano is mondta, semmi nem változik az elmúlt évekhez képest. Persze kifogásokat lehet keresni és találni is, de azt hiszem ebben az idényben annyi a dolgunk, nekünk szurkolóknak, hogy élvezzük azt a pár meccset majd amiken szépen, látványosan és fölényesen nyerünk, aztán lesz ami lesz.

JeetTrader 2020.10.21. 13:53:03

@Knob: én nem tagadom, hogy nekem van egy kognitív torzításom Pirlo favorizálása mentén. :) de ugyanakkor látom azt amit te is írtál...ha csak várom és várom a jó játékot, de nem jön akkor viszont hiába Pirlo elképzelése... :(

Ezt koárbban írtam Sarri idején is, hogy véleményem szerint erőteljesen behatárolja a keret, hogy mit tud játszani, így az edző feladata, hogy megtalálja és csiszolgassa a játék stílust. Csak amíg kisebb cspatoknál erre van idő, egy ilyen legendás csapatnál mint a Juve nincs.
Pirlo egyelőre még ott tart, hogy megpróbálja a saját elképzelése mentén játszatni a csapatot. Vannak ennek megint nyertesei és vesztesei, de továbbra is az egyéni villanások miatt tud jönni az eredmény....eddig...

Most lesz pár kisebb csapat aki ellen lehet próbálkozni (kivéve a Barca jövőhéten) és kiséretezni, de karácsonyig meg kéne mutatkoznia a fejlődésnek, ha bajnokok akarunk lenni. Nagyon remélem h kialakul mindez és magára talál a csapat...Pirlo miatt is...

gomorra21 2020.10.21. 14:17:11

@Knob: a hamis kilences poszt úgy lett kitalálva, hogy ide-oda lett pakolgatva Totti, egy akkorra már garantáltan kiforrott játékos.

A futballnak van egy evolúciója, és nem ismerek olyan csapatot, amelyik sikeresen ragaszkodna ultraortodox módon a XIX.századi foci általános formációihoz.

Szerencsére a mi edzőink is gondolkozó lények, és nem az angol harmadosztályhoz méltó elveken alakítják a focinkat.

Csak Csucsu 2020.10.21. 14:52:16

@gomorra21: az túlzás, hogy ide-oda lett pakolgatva...sokkal gólerősebb volt mint egy treq de mivel majdnem úgy látott a pályán mint Pirlo...vétek lett volna ő csatárnak...Alex sem az a kifejezett csatár ..inkább úgy mondanám 10 es! :)
Ezek a formációk meg viccek mostanában .. én ezért is favorizálom a 4-3-3 at...játékosok adottságait tekintve ez a formáció simán lehet 4-5-1 v 4-2-3-1 ....szerintem nem a taktikán van a hangsúly, hanem az adott játékosokat milyen pozícióban aknázzuk ki
Conte is pl 3-5-2 mindenhol.. viszont csatárok nélkül általában Pogbara, Vidalra jobb napjain Marchisiora is kijöttek a ziccerek...most pedig vígan gondolkozik hogy vajon ki kezdjen elől mert termelik rendesen :)

Knob 2020.10.21. 14:54:26

@gomorra21: Sajnos (vagy nem sajnos) nem láttam labdarúgó mérkőzéseket az 1800-as évekből. :)

Komolyra fordítva a szót, természetesen nem a játékos szabad mozgásával van problémám, hanem azzal, ha mondjuk Totti (ha már felhoztad) bal szélső középpályást játszott volna kötelezően, egy szezonon keresztül, miközben Ő ahhoz nem értett. Persze vészhelyzetben (sérülések, eltiltások) hozzá kell nyúlni a játékosok posztjához, de alap esetben nem hiszem, hogy például a szeretett kolumbiai játékosunk jobb hátvéd (sőt Pirlonál bal hátvéd) poszton lévő játszatása olyan rohadtul bejött volna.

Gondolkodni kell, de jól kell, ahogyan előzőleg JeetTrader is írta, egy játékosból mind egyénileg, mind csapat szinten csak akkor lehet kihozni a maximumot, ha az általa legkedveltebb és a saját tulajdonságaihoz mérten a legjobb poszton játszik. Arról nem is beszélve, hogy nekem úgy tűnt a szezon eleji nyilatkozatokból, hogy Pilro amolyan brit rendszer szerinti menedzser féleség lett nálunk, szóval az igazolásokba is beleszól, nem is kicsit. Így azt hiszem, ha van konkrét elképzelése egy menedzsernek, akkor ahhoz illő játékosokat kell igazolni és használni is.

Lehet, hogy ez angol harmadosztálybeli elképzelés, de a Crotone nagyon komoly ellenfélnek bizonyult, egy Juventusnak, ahol 1 játékos többet keres, mint az ellenfél kerete. Arról nem is beszélve, hogy mi futottunk az eredmény után és örülhettünk a döntetlennek.

babo0410 2020.10.21. 18:42:19

@Mitya10: Az mindenféleképpen feltűnt nekem, hogy az olasz bajnokság nem is olyan rossz. A Croton sokkal veszélyesebb volt szerintem, mint a Dinamo.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása