Del Piero: „Az Atalanta és az Inter kemény ellenfél lesz”

del_piero_alessandro_mosoly.jpgAlessandro Del Piero szerint kemény feladat vár egykori csapatára, szívének Öreg Hölgyére, mivel komoly verseny lesz a bajnoki címért.

A Roma a legutóbbi fordulóban 2-2-es döntetlent ért el a Juventus ellen, de bőven benne volt a meccsben egy torinói vereség, miközben az Inter 4-3-ra nyert a Fiorentina ellen, míg az Atalanta 4-2-re a Torino ellen.

Az egykori bianconero hős, Alessandro Del Piero nagy harcra számít a bajnoki cím tekintetében, a Lazio helyett azonban az Inter és az Atalanta lesz a kihívó.

„Az Inter és az Atalanta komoly jelölt a bajnoki címre.” - mondta Pinturicchio a Sky Sport Italia adásában. „Az Atalanta érett csapattal rendelkezik, és a múlt szezonbeli torinói döntetlen után van motivációjuk is a visszavágásra.

A Lazio minőségi csapat, azonban nem lesz egyszerű számukra a két fronton való bizonyítás. Az Inter pedig… nos, láttuk, hogy a Fiorentina elleni öt csere milyen eredménnyel szolgált, és milyen döntőnek bizonyult ez az öt csere.

Az Inter kapcsán mindig úgy érzi az ember, hogy a csapat képes gólt lőni, mivel az általuk használt rendszer számos gólszerzési lehetőséget alakít ki.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2016219256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.09.29. 10:41:52

Az igaz, hogy erősödtek és még szezon eleje van, de mindkét csapat 4-3-ra nyert egy náluk alapvetően gyengébb csapat ellen. Nyilván meg lehet fogni sok oldalról ezeket az eredményeket, de egy jobb csapat ellen ennyit nem fognak lőni, viszont egy sokkal jobb csapat ellenben lehet tud többet nekik.

Nem csak nekünk kell még csiszolódni, az ellenfelek sincsenek csúcs formában. A Roma ellen 10 emberrel is sikerült pontot menteni, Pirlo jól nyúlt bele a meccsbe, ő is először játszott komolyabb meccset edzőként, nem volt ez annyira rossz. Ha összeáll ez, mindenki tudni fogja, mikor mi a feladata és hol kell lennie, akkor szerintem nem kell másokkal foglalkoznunk, ez legyen Conte hobbija, hiszen általában neki sikerül mindig mást okolni.

MdewC 2020.09.29. 10:45:23

Igaza van Alenak, fel kell kötni.

Leram7 2020.09.29. 10:47:47

Ha a napoli ellen nyerünk, akkor egy samp, roma, napoli-ból 7 pont kielégítő és 2 rangadó letudva.

Ha kikapunk vagy döntetlen, akkor azért nem olyan jó a helyzet.

Szerintem Pirlo meg fogja oldalni és én bízok benne, de most is nálunk egyből eredmények kellenek.

pedronegroo 2020.09.29. 13:51:35

Conte és az inter egy lapra tettek fel mindent, kártyavár ez melyet lehet magasra építeni de könnyen össze is dőlhet, szerintem a védekezésükön fognak elvérezni és Handa is egyre nagyobb bakikra képes.

Alex azt is mondta hogy Pirlo egy nagy kérdőjel.

DegerFaCan 2020.09.29. 13:53:46

Ezek a csúnya kék fekete kihívók sokasodnak :/ hozzunk mi is Fekete fehér erősítést. Hajrá Udine meg Siena!

JeetTrader 2020.09.29. 13:58:44

@Leram7: hát igen nem kicsi a nyomás. Mindig győzelmet vár a vezetőség és a szurkolok is.

Nem lesz egyszerű a Napoli ellen de még mindig hiszem h elkapjuk a grabancukat! Pirlo szeretett kockáztatni és mint edző próbál is váratlant húzni (Cuadrado a bal oldalon sajna nem jött be) de azért kényszerben is van.

Bátran kell majd játszani és keresni az előre passzokat, két ember közt vágy bármi. Több lehetőség is volt a Roma ellen de ment a hatra passz. Úgy kibillenthetjük őket és mehetnek az oldalvaltasok...jó lesz ez amit kitalat Pirlo! De tartom azt amit Sarrinal is mondtam h egy keret nem képes mindenre. Azt kell megtalálni a Maestronak h ebből a keretből az ő felfogása mellett hol van az optimum.

rockitbaby 2020.09.29. 16:30:42

@JeetTrader: Nézd, ebből a szempontból én nem félek. Sarri merev, egydimenziós edző volt, azonban már csak ez a két meccs - 3 ha idevesszük a Novara ellenit is - megmutatta, hogy Pirlo nem. Kísérletezik, alakítgatja a taktikát a kerethez. Így is kell ezt csinálni, és ezért nem félek attól, hogy olyan dolgot vár el tőlük, amit nem tudnak megcsinálni. Sarri esetében ez várható volt, mert marhára nem volt hajlandó feladni és a kerethez igazítani a taktikáját.

babo0410 2020.09.29. 18:40:39

@rockitbaby: Conte is így kezdte, aztán mikor rátalált a 3 védős felállásra, nagyon beleragadt. De énis hiszem, hogy Pirlo érti a modern futballt, és majd az ellenfélhez fog igazódni a taktika, ettől leszünk igazán kiszámíthatatlanok.

steven.h 2020.09.29. 19:15:17

@babo0410: Valóban Conte jól beleragadt a mai napig, azonban azt hozzátenném, hogy míg nálunk volt addig sok választása nem volt, mivel nem volt normális bal hátvédje a csapatnak. Az más kérdés, hogy a 3-5-2-t is meg lehet tölteni más tartalmakkal, taktikával, ez az ami nem ment és belefásult. Ha megnézed Allegri is elővette a 2. évében a 3-5-2-t mégis nagyon frissnek hatott akkor és már már legyőzhetetlennek (Hazai színtéren legyőzhetetlen is volt).

rockitbaby 2020.09.29. 20:16:28

@babo0410: Conte fél évig volt rugalmas. Ekkor először nagyon besült a három védővel, mikor a Napoli ellen akarta lemásolni őket, majd télen meghegesztette és onnan már történelem. De ő is csak két dolog miatt kezdett ebbe bele nálunk. Egy, volt három vastagon kezdő szintű középhátvédje és luxus volt egyiket a padon jegelni. Kettő, volt három kezdő szintű középpályása, akiket szintén luxus lett volna padoztatni, hiszen Conte alapvető felállásában a 4-2-4-ben valaki mindig kimarad. Ehhez jött De Ceglie folyamatos sérülése, így nem volt bal szélső védője sem, megint csak adta magát a helyzet. Ráadásul heti egy meccset játszottak, nem nagyon kellett bő pad.

Most viszont fordult a helyzet, nem nagyon van elegendő és megfelelő védő a 3-5-2-höz és a középpályások darabra nincsenek meg ebben a rendszerben a három frontos háborúhoz. Bár Bonucci mellé kellene ember, de egyre inkább látszik, már nem Chiellini az és gyakorlatilag ott tartunk, hogy de Ligt visszatérésével akár a legerősebb védelemben még Bonucci neve sem kellene, hogy szerepeljen.

Shyr Kahn 2020.09.29. 20:48:20

@Leram7: Sztem ne varj gyozelmet a Napoli ellen es legfeljebb kellemesen meglepodsz. Gatta azert nem ma kezdte az edzoskodest es baromira jol kezdi csinalni a dolgot. A Juve kerete jobb, de Pirlo meg csak most kezdte es erosen kiserletezget. Nem azt mondom, hogy nem kell a gyozelemre jatszani, csupan az elvarasokonm kellene kicsit igazitani.

Wizzurah 2020.09.29. 22:20:36

Na inkább őt olvasom, mint Cassanot :D

babo0410 2020.09.30. 02:19:56

@steven.h: @rockitbaby: Ezzel egyetértek, De Conte beleragadt, és nem tudott, nem akart változtatni ezen. BL-ben nem is működött a taktika. És azóta is nemzetközileg szívja ezt Conte. Mondjuk nála az is baj, hogy nagyon meg van szabva, hogy hogyan jut előre a labda. Anno elég volt Pirlot közrefogni, és nekünk annyi volt (hiába volt zseni, ketten ráálltak, és nem volt területe a labdát előre juttatni, ezzel megakadtak a támadások). Ugyanezt erőlteti az internél is. És úgy látom Pirlo sokkal szabadabban játszatja a csapatot, kevesebb kidolgozott helyzettel, inkább a játékosok képességeire bízza, mintsem Sarrisan vagy még inkább Conte-san szögre betanítson mindent. És ez a jó. A srácok jobban élvezik a játékot. És úgy néz ki a taktika is az ellenfélhez lesz finom hangolva. Amolyan modernebb felfogású Allegrit kapunk inkább, ha Pirlo belejön.

rockitbaby 2020.09.30. 08:50:44

@babo0410: Igazad van, bár kicsit elkanyarodtunk az eredeti témától :)

A lényeg, hogy a bajnoki címük legnagyobb gátja maga Conte. Egy lapra tesz fel mindent, hogy most nyerjen, de azt, ami tavaly is hiányzott, még mindig nem orvosolták. A keret nem szokott hozzá a nyeréshez, rutintalan. Ezen nem segít az a Kolarov sem, aki "kedvéért" beáldozták Godínt és sanszosan Skriniart is, hogy nagy eséllyel a középpályás rutint tovább erőltessék. A kölcsönből visszatérők szerepvállalása kérdéses, akkor is, ha Perisic épp kezdett, bár wingback-ként. Az a védelem, ami a Fior ellen kezdett, hát nem bajnoki esélyes matéria. Márpedig Kolarov már olyan szinten lelassult, hogy a védelem szélén vagy szárnyvédőként már használhatatlan. Az egyetlen, valóban erősítés Vidal volt. Ő hozzászokott a győzelemhez, sokat segíthet nekik, de egyedül nem fogja megoldani a gondokat. Nem érzem azt, hogy valóban erősödtek volna. Nem úgy, mint tavaly nyáron és télen. Akkor zseniális mercato-t csináltak, most bár Conte taktikájának megfelelően igazoltak, de nem érzem, hogy sokkal jobbak lennének.

Gigitino 2020.09.30. 11:05:01

@rockitbaby: ahogy én láttam ez abszolút nem állja meg a helyét. alapból bastonit berakta középre az irányítő hátvéd szerepére ami új volt a fiatal gyereknek, és nem volt a kezdőben se Skriniar se De Vrij. na most oké mi sem adtuk el tavaly Dybalat , be is jött, most úgy néz ki, ők sem adják el Skriniart annyiért amennyit a Tottham ajánl. Tehát visszatérhetünk oda , hogy ott a liga legjobb hátvédje , De Vrij, az erőember szlovák, és a feltörekvő fiatal, az olasz válogatott jövőbeli pillére Bastoni. Az optimális kezdőjüktől elég távol álltak. Hakimin nagyon látszott hogy focista egyáltalán nem volt megszeppenve.
Ami ijesztő az a cserepad. Olyanok állnak rendelkezésre , akik tavaly a kezdőben voltak, Ha Sensi is magamögött hagyja az izomsérüléseit óriási erősítés nekik, brutális mit tud a srác. Barella egy gép, mindenhol ott van. Vidalra lehet köpködni de 33 évesen is a Barca kezdőjében volt az esetek többségében , Messi is úgy köszönt el tőle, hogy sajnálja mert óriási harcos és játékos. Igazából a cserepadjukra lehetne fogni, hogy korosodók, de egy Sanchez a maga 32 évével is simán megugorja azt a szintet a Serie A-ban ami a legjobbak közé emeli. Nagyon éli a játékot ha lehetőséget kap. Eriksen eddig tényleg kuka náluk de állítólag visszavont csatárként is próbálgatja Conte, mindenesetre bármennyire szar Eriksen , azért örülnék ha ilyen ember állna be csereként nálunk. Ha nagyon nem fog beilleszkedni , rá úgyis találnak vevőt és nullszaldósan kijönnek belőle, addig meg ott egy plusz lehetőség akinek van nemzetközi rutinja.
Fontos lesz a rotáció, ott az 5 csere, nem érzem úgy hogy mi ilyen mélyek lennénk minden poszton. Van egy bekamuzott Moratank egyelőre akire azt hazudjuk mindig ő volt az első opció, van egy Mckennie akit kb egy szakértő sem ért, hogy került a Juve-ba, meg van egy univerzális Kulu aki remélem nem jut Dybala sorsára a poszttalansággal.
Az Atalanta meg úgy van egyben ahogy van de vékonyka az a keret, bronzra jók lehetnek, de szerintem oda a Napoli fog odaérni idén.

rockitbaby 2020.09.30. 11:30:25

@Gigitino: Lehet, Skriniar nem megy, erre azért még ne vegyünk mérget, majd ha vége a piacnak, ámbár a szlováknak marhára nem fekszik a három védős felállás. Így marad De Vrij, Bastoni, a nem oda illő Skriniar és pár koros wingback, akik már max oda valók, ha nagyon ég a ház. Ami a Fior ellen volt, a D'ambrosio-Bastoni-Kolarov annyiban fog változni, hogy D'ambro helyett De Vrij. Kolarov max így használható valamennyire, mert a sebessége már vastagon megkopott. Nyakamat teszem rá, hogy látva az újraindulás utáni meccseiket, Skriniar vagy megy, vagy padozik. Luxus. Szerintem a védelmük egyértelműen gyengült. És még Skriniar is itt van.

A cserepad valóban erős, de Brozovic szénája is kifelé áll, lehet ő is úgy fog távozni, mint Icardi: utolsó napon kölcsön + opcióval. A dán karmester is vastagon alul teljesít és látva a testbeszédét és Conte hozzáállását, nem hiszem, hogy sokáig fog maradni. Vecino sérült és egy hamar nem is lesz hadra fogható, továbbá őt sem annyira marasztalnák. És így már kicsit sovány lesz ott is a pad. Sensi, Barella, Gagliardini, Vidal és Nainngolan kevés lesz három helyre.

És akkor egy kifejezetten fontos dolgot még csak meg sem említettünk. Conte mindent egy lapra tesz fel, hogy bajnokságot nyerjen, azonban közben a nemzetközi porondot sem szarhatja le, mert bár szép volt az EL döntő, de ott olyan tükörsimán kaptak ki, ami vér ciki volt. Tóni továbbra is adós egy nemzetközi kupával és nem teheti meg, hogy úgy beáldozza, mint tette tavaly a Lazio. Nálunk viszont bár kimondva- kimondatlanul a végső győzelem a cél, ellenben nem lenne senki sem keresztre feszítve, ha a csoportkör után kiesnénk, mert építkező fázisban, új edzővel, új elképzelésekkel ez belefér.

Nálunk pedig csak addig lesz hiányos a pad, amíg Pirlo meg nem találja az ideális felállást. Ugye ő azt mondta, hogy a középpályásaink két tagú középpályán jók igazán, így ez adott. CR7 pályán lesz és Dybala is, miután visszanyerte az erőnlétét. Ha de Ligt visszatér, vele minden valószínűség szerint a négy védős felállás is. És innen már csak egy lépés választ el minket attól, hogy ez egy 4-2-4 legyen.

Szczesny ( Buffon ) - Danilo ( DS ), de Ligt ( Bonu), Demiral ( Chiellini ), Alex Sandro ( Frabotta) - Atrhur ( Benta), Mckennie ( Rabiot) - Kulu ( Cuad ), Dybala ( Morata ), CR7 ( kérdéses, pletyka szinten Kean ), Berna ( Costa ).

Gigitino 2020.09.30. 11:41:58

@rockitbaby: Azért ennyire irreálisan látni a dolgokat is luxus. Nézd, leírod hogy kik fognak távozni, ( nem hinném hogy ez ilyen formában megtörténik ott ahol Marotta van a poszton) , leírod amit itt szajkóztak páran hogy Skriniar nem illik a 3 védőbe. Mit gondolsz ha bármelyik távozna nem érkezik minőségi pótlás? Ugyanmár. Szóval belehet állítani mindent a legnegativabb forgatókönyv szerint náluk de erre annyi az esély mint nálunk a BL győzelemre. Piacképes játékosok ezek nem úgy mint nálunk. Aztán ha nem távoznak marad ugyanolyan erős a keret és bármikor 3 védőben egy Skriniar mint nálunk a balfácán Bonucci. A mi védőinkről is úgy fordultak le a "korosodás" miatt ahogy kell csak ők kezdők nálunk. Persze De Ligt még nem játszott ebben a 3 védősben gondolom neki is majd szoknia kell a dolgokat.
Örülök hogy optimista vagy a nemzetközi kupával kapcsolatban de ennyire nem voltunk tőle távol 10 éve szerintem. A BL-t én elengedném egy jó bajnoki szereplésért és esetleg egy EL győzelemért mert van vagy 7-8 csapat akik jobbak nálunk Európában mind edzői tapasztalat, mind keretminőség tekintetében. Kíváncsi lennék egy Pool, Bayern, City , Real ellen mire mennénk , de inkább nem akarom megtudni.
Én ezért vagyok most ilyen kesergő félig mert szeretném hogy erősödjön a keretünk de ilyen megkötött kézzel és ilyen kölcsön opciókkal nagyon szívunk.

rockitbaby 2020.09.30. 12:08:35

@Gigitino: Miért lenne irreális? Azért, mert mind Skriniar, mind Brozovic az eladható játékosok között szerepel? És igen, piacképesek - nem úgy, mint a mieink -, de nem jelenti azt, hogy azt a pénzt biztosan vissza is forgatják a csapatba. Mindenkit megfogott a vírushelyzet pénzügyileg. Főleg, mert a tavaly nyári kölcsön + opciókat is aktiválták 25 millió Barella, 20 millió Sensi megszerzéséért és Hakimi is 40 millió volt. Ezek nagyjából Icardi árából megvoltak. Innentől csak vagy ingyen - Alexis -, vagy marha olcsón - Kolarov - igazoltak. Hogy tovább erősítsenek, nekik is el kellene adni.

Brozovic pótlása szerintem házon belülről lenne, nem lepne meg, ha Sensi lenne az, max Skriniart kellene pótolni, ha ez már nem történt meg Kolarovval előre.

Lehet, hogy Bonucci még mindig mélyen tudása alatt teljesít, és Chiellini sem az igazi, de ott van de Ligt és Demiral. Nem kell nekünk feltétlen három védős felállás és valószínűleg csak a holland felépüléséig lesz ez. Biztos vagyok benne, hogy ezt Pirlo is látja, hogy a két nagy öreg már nem a régi.

Pont ezt írtam, hogy nekünk belefér az, hogy a csoportkör után kiessünk, mert új edző, új elképzelés melletti építkezéskor ez megengedhető. De az Internek már nem fér bele, hogy elengedje. És szerintem ha nem is nyilvánosan, de a BL nekünk valószínűleg marad álom.

Igazából a kerettel szerintem nincs hatalmas gond. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne még erősíteni, mert olyan sosincs, hogy tökéletes. De úgy tűnik Pirlo jobban szereti a variálhatóságot. És bizony ez a keret most erre bőven alkalmas. Több felállást is sikeresen tudnának használni, miután mindenki tisztában lenne mikor mi a feladata és hol kellene lennie. Az a 4-2-4, amit felvázoltam lenne talán a legideálisabb és abban bizony mindenkinek lenne cseréje és talán azt is el lehetne mondani, hogy a cserék vagy azonos, vagy kicsit gyengébbek minőség tekintetében.

pedronegroo 2020.09.30. 14:32:24

@rockitbaby: Jó kis eszmecsere! :) Annyi kiegészítést engedj meg hogy az EL döntőben Lukaku öngóljával nyert a sevilla, ez szerintem messze van a simától meg a vér cikitől. Sevilla "zsinórban" nyeri az EL-t az inter meg 10 éve volt nemzetközi kupadöntőben. Ha mi kaptunk volna ki így egy döntőben akkor menne a mekkora balszerencsénk volt duma :) de az intrenél vérciki :)

rockitbaby 2020.09.30. 14:37:39

@pedronegroo: Ne gondold, szerintem az is vér ciki lett volna. A játékoskeretek közti különbségnek ki kell jönnie egy jó edzővel. Így jártunk mi is, mikor a BL csoportból sem tudtunk tovább jutni, majd megnyerni hazai pályán az EL-t. Az is rém ciki volt ;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása