Pirlo: „Egyensúlyra kell törekednünk”

pirlo_andrea_palya_mellett_magyaraz_oltonyben.jpgAndrea Pirlo csapata kiválóan kezdte a szezont, és bár a játék nem volt mentes a hibáktól, de egyértelmű volt, hogy mit akart az edző és a csapat játszani, ennek eredményeképpen pedig 3-0-ra nyert a Juventus Dejan Kuluševski, Leonardo Bonucci és Cristiano Ronaldo találatával.

„Fontos, hogy legyen párbeszéd a játékosokkal, mivel pár éve még én is játékos voltam, és mindig szerettem beszélni velük. Fontos, hogy mindenki tudja, mit szeretnének és mit gondolnak.” - kezdte az első mérkőzés utáni interjút Andrea Pirlo a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

A kezdőcsapatban volt több meglepetés is, hiszen kezdett a 21 éves Gianluca Frabotta a védelem bal szélén, illetve Weston McKennie és Aaron Ramsey is lehetőséget kapott, és kijelenthető, hogy mindannyian jól teljesítettek.

„Jó első félidőt játszottunk, kár, hogy csak egy gólt sikerült szerezni. Az állóképességünk romlott a meccs vége felé, de élesek maradtunk, és irányítottuk az összes helyzetet, beleértve a Sampdoria ellentámadásait is.

Gianluca Frabotta jól játszott. Alex Sandro megsérült, ezért az U23-as srácot választottam, aki velünk dolgozik edzésen, és nagyon jól dolgozik. Egyáltalán nem éreztem kockázatosnak az ő bevetését.

Az amerikai srác Németországban kezdte meg a felkészülést, ezért néhány játékosnál jobb állapotban van. Volt pár hibája passzoknál, de ez volt az első meccse, ezt elnézhetjük neki.

Időbe fog telni, amíg az összjáték különböző módjait összehozzuk. Nem akarom másnak az ötleteit másolni és beilleszteni, megvannak a saját elképzeléseim, azon csapatok játékából akarok átvenni elemeket, amelyek inspiráltak engem.

Nem volt sok időnk, mivel a felkészülés későn kezdődött, aztán többen a válogatott kerettel tartottak. Csak egy barátságos meccsünk volt felkészülésként, de jó bemutatkozás volt a mai, és dolgozunk még ezeken az elemeken.”

A védelem először három középhátvédet sorakoztatott fel, aztán támadás alatt négyre módosult a védők száma, bár a Juve hivatalos grafikája szerint a csapat 5-4-1-ben játszott.

„Négy olyan központi középpályásunk van, akik véleményem szerint kétemberes középpályán tudnak jól teljesíteni. Következésképpen próbáljuk ezt a rendszert használni, négy védővel védekezünk, aztán támadásban már inkább három plusz kettő a felállás.”

Cristiano Ronaldo nem szereti, ha pihentetik, de van terve a mesternek a portugál nélküli játékra?

„Gondolkodunk ezen is, és beszéltünk róla. Nem fáradt most még, hiszen csak most kezdtünk, de amikor majd kevésbé fontos meccseket játszunk, akkor próbáljuk pihentetni kicsit. Ő nagyon intelligens srác, aki nagyon jól ismeri a szervezetét, és tudja, mikor kell pihenni, és mikor lehet szintet lépni.”

A Juve továbbra is csatárt keres, de a kérdés inkább az, hogyan lehet majd összehangolni mindenkit a támadósorban, miután Paulo Dybala visszatér?

„Mindent beleadunk, hogy sikerüljön. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt. A minőségi játékosoknak mindig örülünk, amennyiben olyan jellemzőkkel rendelkeznek, hogy egyensúlyt tudnak biztosítani a csapatnak, de mindenképpen minél több tehetséget próbálunk pályára küldeni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9916208304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knob 2020.09.21. 09:33:59

Őszintén megmondom, hogy nagyon pozitívan csalódtam tegnap este. Tervvel és pontos elképzeléssel küldte a pályára a srácokat, ez látszott. Idő kell, de a mentalitás és a csapatmunka (kivéve persze CR-t) nagyon tetszett és örülök neki. Ronaldonak kell még 1-2 hónap, hogy hajlandó legyen passzolni, és ne flegmáskodjon, ehhez még Pirlo tekintélye is kevés, de ez van. Ramsey nagyon jól nyomta, ahogyan már itt is írták, nem kizárt, hogy "új igazolás" lesz belőle. Tetszik, hogy nem kell várni hónapokat, hogy az új játékosok játszanak. Ez Allegrinél volt bosszantó a számomra, de Pirlo tökös, és ez is tetszik. A nyilatkozatai is korrektek. Kevés a sallang és megmondja őszintén a gondolatait, persze bizonyos keretek között, pl. McKennie esetében is.

Összegezve, nagyon régen élveztem ennyire szeretett csapatom meccsét és szerintem is kiváló kezdés volt, csak így tovább. Tele vagyok pozitív gondolatokkal!

Forza Juve!!!!

alexGicamo 2020.09.21. 10:24:47

Szép volt, Mester !
Csak így tovább !

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

pedronegroo 2020.09.21. 10:26:45

@Knob: Mi ez a pozitív hozzáállás? :) Minden rendben? :)

Azért képzeld el a tegnapi meccset ha még itt lett volna Matuidi, Pajnic és még Berna is... akkor valszeg írhattál volna a szokásos kritikus hangnemben! :)
Szerencsére az új arcok jól bekezdtek és nagyon kompatibilisek az edző elképzeléseihez.

RCdorset 2020.09.21. 10:29:11

kb 5 éve nem láttam annyira jó Juventust, mint tegnap este, kiváltképp ami az 1. félidőt illeti.
gyors, agilis, offenzív, sokat és jól passzoló csapatot láttam. Sarrinál ez nem met, Allegri utolsó évében meg olyan felháborító gusztustalan valamit csináltunk futball címszó alatt, hogy az nézhetetlen volt.

Rabiot szerencsére ott folytatta, ahol a tavalyi szezonban befejezte, az utolsó 6-7 fordulóban magára talált, azóta nagyon jó.
Ramsey újjászületett.
Az amcsi gyereknek olyan szerelései voltak, hogy néha már azt hittem Davids van a pályán.
Kulusevski... 13 perc után gól, ezt hagyjuk is.
Fabrotta egyáltalán nem lógott ki, és végre-végre-végre találunk egy saját nevelésű olaszt, akit be lehet tenni a csapatba. távolról sem vagyok olasz-mániás, de azért szégyen, ami itt évek óta megy ilyen téren. legalább 1 valaki...

Pirlo meg... fantasztikus, hogy tökös gyerek volt meglépni azokat a változtatásokat, amikben hitt.

HA most Allegri vagy Sarri a csapat edzője, akkor McKennie, Kulusevski és Fabrotta a 10. fordulóig nem játszik, aztán majd szépen óvatosan... nem, kellett a frissítés!

Amúgy 1 forduló után nyilván semmit sem lehet még biztosra venni, és ezt mondanám akkor is, ha kikaptunk volna.
Lehet, hogy most az Inter nyeri a scudetto-t, mert bitang jó keretük van, de ha Pirlo és ez a csapat ebbe az irányba megy tovább, 2-3 éven belül esélyesei lehetünk a BL-nek.
Tudom, itt is sokan vannak, akik teljesen jól elvannak azzal, hogy a csizmában mi vagyunk a királyok, de a kiskirályiság engem már untat, 1996 nem épp tegnap volt.

megjegyzem, a blog sok -főleg új- figurája aligha élt egyáltalán 1996-ban a tegnapi meccs előtt leírt kommentjei alapján... hihetetlen milyen károgás megy itt már akkor is, mikor az első meccs még el sem kezdődött.
persze, mielőtt egy admin azt mondaná, hogy szívük joga így tenni; igen, az.

Nagyon remélem, hogy a Juve most ezen az úton megy tovább, fiatalítottunk, van potenciál a csapatban, hajrá, bizakodó vagyok! Annak ellenére, hogy hátul azért még nincs minden rendben!!

Leram7 2020.09.21. 10:30:12

1 meccs alapján nem sokat lehet még megítélni, de nekem jobban tetszett a stílus, mint Sarri alatt. Sokkal mozgékonyabb, összeszedettebb, gyorsabb volt a csapat.

A roma ellen idegenben majd meglátjuk a folytatást, én már nagyon várom. Jók a megérzéseim Pirloval kapcsolatban.

juve28adam 2020.09.21. 10:43:18

@RCdorset: Csak annyit tennék hozzá, hogy Fabrotta nem a mi neveltünk, Bolognától hoztuk el.

Barolo4 2020.09.21. 10:51:54

Minden pozitívummal egyet értek, Kulusevskitől és McKennitől eleve sokat vártam, örvendetes, hogy ezt ilyen hamar hozták... Ramsey és Danilo teljesítménye meg igen meglepő volt, hajrá nekik!
Ami viszont a tegnapi szuper kezdés mellett igen fontos kiemelni....
A csapat stabilitását, erősségét a következő két rangadó alapján lehet valamennyire beárazni...
Illetve nagyon remélem, hogy a vezetőség nem ált még le az igazolásokkal, mert nagyon nem vagyunk kész! 4 embert el kell adni valahogy (nálam a fontossági sorrend Khedira, Bernardeschi, DeSciglio és Rugani), a csatár mellett szükség lenne min. 1 védőre és 1 kp.-ra. A kp. a leg összetettebb kérdés... a tegnapi meccs alapján azt gondolom, hogy nincs szükség most Locatellire vagy De Paulra, ha már eddig nem tudtuk/akartuk őket elhozni (mind a kettő ígéretes volt, de egyik sem tuti megoldás), sokkal inkább örülnék egy nagyobb névnek, mint pl. Aourar. A lényeg, hogy eladni és igazolni kell még, mert ez a keret jó lehet, de egyáltalán nincs készen, nem hogy europa top csapataihoz képest, hanem talán még olaszország bevetéséhez sem. Forza Juventus!

Knob 2020.09.21. 11:13:58

@pedronegroo: Ezt megérdemeltem! :)

Viszont én "csak" ennyit akartam! Tényleg csak ennyit! Látni egy jó meccset, ahol egy konkrét elképzeléssel küldik ki a pályára a srácokat és Ők (sajnos CR7 kivételével) legalább megpróbálják azt megvalósítani és nem mellesleg talán még értik is a feladatot. Nem kutyaütő ez a banda, de azért a francia barátom az volt! Nem is kicsit, ezt azért lássuk be. :)

Knob 2020.09.21. 11:17:31

@RCdorset: "Az amcsi gyereknek olyan szerelései voltak, hogy néha már azt hittem Davids van a pályán." Teljesen egyet értek, nekem is bevillant pár régi szép emlék.

Fabrotta sajnos nem saját nevelés, a Bolognatól vettük tavaly.

RCdorset 2020.09.21. 11:22:59

@juve28adam: puff neki, akkor máris elvetted a kedvem... :) de köszi a helyreigazításért.

spaolo1981 2020.09.21. 11:24:22

@Barolo4: Pontosan, jó lehet ez a csapat, de muszáj még igazolni. Balbekk, center, és eladni aki nem ide való. DS helyében én magam kérném az átigazolásom, ha egy U23-as csávót raknak be helyettem, de neki úgy látszik, kényelmesebb a kispad, mint hogy játsszon. Rugani dettó.
Az ilyenekre nincs szükség!

juve28adam 2020.09.21. 11:28:09

@RCdorset: Amúgy én is örültem neki, bár vannak hiányosságai, de még fiatal, viszont abszolút nem lógott ki a csapatból, ha jól rémlik az előző szezon végén is bedobtuk az utolsó meccsen, ott se mutatott rosszul. Örülnék ha maradna a keretben (főleg így hogy Pellegrinit kölcsönadjuk) és lenne egy fiatal olasz a keretben. Nekem amúgy a srác kicsit Spinazzolára emlékeztetett ,mai napig sajnálom, hogy elcseréltük Őt.

rockitbaby 2020.09.21. 11:43:34

Gyerekek, ő Frabotta és nem Fabrotta :D

JeetTrader 2020.09.21. 12:29:00

Én is nagyon örültem a játék képének. Ilyen rövid idő alatt Pirlo sokkal-sokkal többet tudott átadni a játékosoknak és ami mégfontosabb ez a pályán is egyből megmutatkozott. Ezt sajna Sarrinál még hónapokkal később se láttuk (tudtuk m,i hogyan kellett vna kinéznie a játéknak, de valahogy nem ment).

Egy meccs persze még kevés info, de rendkívül bíztató! Arra leszek kíváncsi h majd ez a rendszer hogy megy a nagyobb csapatok ellen. Én azért több mint bizakodó vagyok most és alig várom a következő meccset!

Forza Juve, Forza Pirlo!

steven.h 2020.09.21. 12:56:03

@JeetTrader: Teljesen egyetértek veled. A tegnapi meccsből tökéletesen játszódik, hogy tavaly a játékosok egyáltalán nem hittek abban amit Sarri képvisel és bebizonyosodott hogy mindegy lett volna mennyi időt adunk neki, nem követték őt, még ha ezt is nyilatkozzák, mert mi mást tennének.
Pirlo nagyjából 1 hónap alatt átadta mit akar, nem fejetlen csirkékként rohangáltak a játékosok a pályán mint tavaly igen sokszor sajnos, emellett úgy tűnik a Spiritot is sikerült visszahozni. Hogy ehhez az kellett hogy kivágjuk Pjanicot, Matuidit, Higuain-t stb azt nem tudom, de ez a vérfrissítés már mindenképp kellett és nagyon kár hogy nem történ meg sokkal hamarabb (pl a Real Madrid elleni BL döntő után, vagy rá egy évvel)

Egy meccs alapján persze nem lehet következtetni. Az hogy a nagyobb csapatok ellen hogy működik a bajnokságban nem annyira "lényeges", a bajnokságot nem a nagyok ellen kell megnyerni. Jussunk tovább a BL-ben és álljon össze januárra teljesen a dolog, addig meg maradjunk tűzközelben.

Én arra jobban kíváncsi vagyok, hogy Pirlo mennyire tudja meg mennyire akarja majd forgatni ezt a keretet, mert luxus folyamatosan padoztatni Arthurt, Bentancurt és Kulusevskit is (ha visszatér Dybala szerintem ő fog játszani Ronaldo mellett) valamint érkezik még egy csatár is elvileg, de lehet hogy 2. Mindenkit tűz közelben kell tartani, hgoy élesek legyünk.

JeetTrader 2020.09.21. 13:21:50

@steven.h: azaz edző aki képes Frabottat játszatni Ds helyett, illetve McKennyt Bentancur vagy Arthur helyett (bár nem tudom melyiket hol kívánja majd játszatni), sztem fog félni a rotálástól...

Több mint bizakodó vagyok

gomorra21 2020.09.21. 15:10:42

Jó mulatság, férfi munka volt! Így tovább, Maestro!

rockitbaby 2020.09.21. 17:00:31

Amúgy, lehet csak én voltam ezzel így, de olyan jó látvány volt kultúrált kinézetű, öltönyben vezénylő karmestert látni a pálya szélén. Felüdülés tavalyhoz képest.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása