Paratici: "Suárez nevét le lehet húzni a listáról"

paratici_fabio_juve_logoval.jpgA Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici a Sampdoria elleni mérkőzést megelőzően nyilatkozott, s megerősítette, hogy Luis Suárez neve nem szerepel a zebramezesek célpontjainak listáján, ahogyan azt is, hogy nem Edin Džeko az egyetlen jelölt a támadósorba.

"Fogalmazzunk úgy, hogy nincsen Džeko-kérdés, hanem csatárkérdés van, mert a Juventusnak szüksége van egy középcsatárra. Tudjuk, hogy mit akarunk, s higgadtan dolgozunk rajta. Még tizenöt nap van hátra az átigazolási időszakból, így nem sürget semmi." - értékelte a helyzetet Paratici.

"Vannak egyéb lehetőségek is, nem csak Džeko. Tudjuk, hogy mit akarunk. Egy olyan csatár megszerzésén dolgozunk, aki képes együtt dolgozni Cristiano Ronaldóval és Paulo Dybalával. Pillanatnyilag egy csatárt keresünk, megvannak a célpontjaink, s megpróbáljuk higgadtan megszerezni, függetlenül a nevektől.

Suárez nevét le lehet húzni a listáról, mert az idő, ami az olasz útlevél megszerzéséhez szükséges, túlnyúlik az átigazolási időszak határidején, vagy a Bajnokok Ligája-keret nevezésének időpontján. Megfontoltuk Suárez lehetőségét, amikor a figyelmünkbe ajánlották. Folyamatban volt az ügye az olasz állampolgárság megszerzésére, így átgondoltuk, hogy időben leigazolható-e. Ez nem lehetséges, így igazából soha sem került közel hozzánk."

Némi meglepetést jelentett, hogy Alex Sandro sérülésének ellenére, nem kapott helyet a keretben Luca Pellegrini, s a pletykák szerint ennek az az oka, hogy az ifjú olasz védő hamarosan a Genoa játékosa lehet.

"Van néhány tehetséges fiatal játékosunk, akik fontosak a csapat számára, de becses értékei is a klubnak. Meg akarjuk találni a megfelelő utat számukra, amely végül a Juventushoz vezeti őket, s ahhoz, hogy rendszeres kezdőjátékosok váljanak belőlük, így meg kell próbálnunk megérteni, mi a legjobb megoldás a pályafutásuk szempontjából. Nem csupán Pellegrinire gondolok, de olyanokra is, mint Nicolussi-Caviglia, vagy Marko Pjaca."

A horvát támadó a felkészülési időszak elején a Juventusszal dolgozott, azonban a bajnokságot végül a Genoánál kezdte, nem is rosszul, hiszen csereként beállva nyomban gólt szerzett az első fordulóban.

"Nagyon örülünk, hogy Marko Pjaca ma gólt szerzett. Nagyon tehetséges, különleges játékos, akinek számos sérülése volt. Erősen hiszünk benne, hogy a Genoa a megfelelő hely számára ahhoz, hogy formába lendüljön, s megmutassa mire képes."

Andrea Pirlo személyében a Juventus új edzővel próbálja meg elhódítani a zsinórban tizedik bajnoki címet.

"Pirlo nagyra hivatott. Nem érzi a nyomást, mindig világos elképzelései vannak, s ez az, amit el tudok mondani arról, ahogyan a pályafutását kezdte. Ő egy kellemes meglepetés, s olyannak tűnik, mintha már évek óta edzősködne."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr116208544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2020.09.21. 14:00:42

Ha ezt a felállást akarjuk, akkor belső védőkkel megvagyunk, belső középpályás és támadó középpályás/szélső is van elég.

Egy (2?) csatár és 1-1 winger kell mindkét oldalra.

Barolo4 2020.09.21. 14:24:42

@Lanzafame: Belső védővel darabszámra megvagyunk, de Ruganit azért jó lett volna valakire elcserélni, mert így azért rezeghet bőven a léc.
De a két szélső tényleg fontosabb, bár sztem max egy fog érkezni.
Forza Juventus!

Lanzafame 2020.09.21. 15:07:01

@Barolo4: ebben a felállásban Danilo belső védőnek számít, és Rugani előtt áll a rangsorban. Nagyon hasznos kiegészítő ember lehet belőle.

Juvegaspy 2020.09.21. 15:38:05

@Lanzafame: szelsők mar 100% hogy nem jönnek, plane mind2oldalra meg 2 csatár?
Sztem még lesz 1 Morata s ennyi. Nem bantam volna Locatellit vagy ha marad Pellegrini de szvsz ennyi lesz a Mercato plusz meg talan Khedira ki lesz téve.
Januarig ez jo is utana meglatjuk mert a sérülések fogjak eldonteni hogy lesz e igeny még valakire.. Meg hat anyagilag se ugy vagyunk hogy vegyunk meg wingeket meg csatarokat csak hogy legyen.
Jo lesz ez meglatod ;-)

Lanzafame 2020.09.21. 15:43:55

@Juvegaspy: nem azért kellene szélső(védő), hogy legyen, hanem mert gyakorlatilag nincs. Ha DS elmegy és Sandro kb. novemberben jön vissza, ki játszik a balon, Frabotta? A másik oldalon meg majd imádkozunk, hogy Cuadrado egyedül végig tudja csinálni a szezont? Bernardeschit és Danilót hagyjuk inkább, mint opciót. Tehát van egy Cuadrado jelen pillanatban összesen a két szélre, akire komolyan lehet számítani...

steven.h 2020.09.21. 16:35:03

@Lanzafame: Én Bernardeschit még nem írnám le, nézd csak meg Ramsey hogy játszott tegnap, még az olasz is magára találhat, ráadásul a Fiorentinában pontosan azon a poszton játszott mint most Cuadrado. Pirlo is elképzelhető hogy így gondolkodik, hogy ők válthatják egymást a bal oldalon meg valószínű Alex Sandro helyettese Frabotta lesz, De Scigliotól meg nem tudunk szabadulni, úgyhogy még pótnak ő is itt van, szóval nem hiszem hogy bárki érkezne.

Ezt még pluszban az is alátámasztja hogy Pellegrinitől is inkább még szabadulunk, pedig elfért volna ő is szerintem.

Juvegaspy 2020.09.21. 16:35:24

@Lanzafame: hmm.. DS tuti marad bar ez minden csak nem megnyugtato. Sandro mogott ő es Frabotta megoldjak. Sztem sem ez a legjobb helyzet de ez van.
A jobb oldal mar érdekesebb Cuad az alap. De ha Dybala visszajon s Ramsey igy jatszana s nem serulne le akar Kulusevszki is tudna ott jatszani, Bernadesci sem irnam le. Van itt lehetőség de tudom az okfejtesem kezd fifahoz hasonlitaniszal be is fejezem majd meglatjuk.

Lanzafame 2020.09.21. 16:45:36

@steven.h: az a különbség Berna és Ramsey között, hogy előbbi teljesen ostoba, de az utóbbi jó futballista, akinek csak nem jött ki tavaly a lépés egy teljesen új közegben. Berna 3 éve szenved nálunk, még a saját posztján is olyan gyenge, hogy ott szóba sem jöhet, más posztokon meg szinte kellemetlen nézni, amit művel.

Pellegrininél az lehet, hogy Pirlo sem tartja elég jónak (még), viszont piacképes, lehet vele sakkozni a piacon.

@Juvegaspy: DS megoldaná persze, ha nem sérülne le átlagosan kb. 40 percenként hónapokra. Ha nem lenne sérülékeny, nálam ő lenne az ideális szélsővédő-csere, főleg a baloldalon, de nem lehet rá számítani. Most az eufória felértékeli Frabotta szerepét is, de kétlem, hogy komolyan számolnánk vele. Tudom, hogy nem egyszerű igazolni most, de mindkét szél ketyegő bomba lesz, ha nem lépünk. Háromvédős felállásnál a szezon is rámehet, ha ott lebénulunk.

gomorra21 2020.09.21. 16:50:52

@steven.h: maximálisan egyetértek, Berna lehet, hogy 3-5-2 szélén fog magára találni, eddig is jól állt neki, amikor hátrébb vontuk.

steven.h 2020.09.21. 18:10:55

@Lanzafame: szerintem Bernardeschi egyáltalán nem egy ostoba játékos, az hogy a tavalyi éve nem sikerült az tény, de előtte egy korrekt szintet hozott ami bőven elég lenne egy kiegészítő embernek arra a posztra. Ennyi erővel 2 éve Dybaláról is lemondhattunk volna... Bízni kell Pirloban és a stábjàban hogy mind Bernardeschit mind Moratát (ha erkezik) újra felépítik és tudnak jó jàtékkal szolgálni, mivel jobb megoldásaink nem lesznek azokra a posztokra

NagyonJuve 2020.09.22. 12:16:17

@steven.h: dybaláról már igy is sokan lemondtak. Én várom mit mutat berna. Szerintem sem lessz vele gond.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása