Bonucci: „Pirlóban edzőként is ugyanúgy bízunk”

bonucci_leonardo_golorom_arany_zebramintas_mez.jpgA Juventus magabiztos győzelme után Leonardo Bonucci állt a kamerák elé, és a gólt is jegyző védő elégedetten nyilatkozhatott.

„Az edző és a stábja új ötletekkel állt elő, új játékértelmezési móddal, lelkes játékot vártak úgy labdabirtokláskor, mint a labda nélküli időszakokban.” - mondta Leonardo Bonucci a Sky Sport Italia munkatársának.

„A jelentős különbség abban áll, ahogy a játék során letámadunk, kezdeményezni kívánunk, és próbálunk jó eredményt szerezni. Látva az elmúlt hetek munkáját és ezt a meccset azt kell mondanom, hogy jobban tűnik ez a megközelítés.

A csapatmozgások különbözőek, mivel Maurizio Sarri alatt sokkal inkább csoportosan mozogtunk védekezés közben, míg Andrea Pirlo utasításait követve inkább egy az egyben próbáljuk megoldani a helyzetet, így nagyobb szabadságban részesülünk, agresszívebbek lehetünk, és gyakrabban visszanyerhetjük a labdát.

Négy központi középpályással rendelkezünk, akik megfelelő jellemzőkkel rendelkeznek ehhez a játékhoz. Agresszívek, illetve jól tudnak passzolni. Így nagyobb minőséggel rendelkezik a csapat labdabirtoklás során, ezt látom különbségnek az elmúlt évhez képest.”

Vajon a csapat magja tényleg nem fogadta el Maurizio Sarri utasítását és irányítását?

„Mi elfogadtuk a klub által meghozott összes változást. Ebben a szezonban az új edzőnk Andrea Pirlo, aki megváltoztatta a tavalyi játékértelmezésünket. Korai még azt mondani, hogy ez megfelelő-e vagy sem, de mindenképpen más, jól meghatározott mentalitásunk középpontjában az agresszivitás és a bekapott gólok elkerülése áll.

A mentalitás tavaly is adott volt, mivel enélkül nem lehet sorozatban kilenc bajnoki címet nyerni.”

Ezt követően arról kérdezték a védőt, kire emlékezteti Andrea Pirlo edzői felfogása, a védő pedig nevetve elmondta, hogy inkább Massimiliano Allegri a válasz, mint Maurizio Sarri.

„Sokkal inkább hasonlít Massimiliano Allegrire, ez nyilvánvaló. Andrea Pirlo nagyjából ugyanazzal a hatással bír edzőként, mint játékosként. Játékosként odaadtuk neki a labdát, és bizonyosan tudtuk, hogy nem fogja elveszíteni. Most edzőként ez a bizalom változatlan.”

A csapatban több olyan játékos is van, akik Andrea Pirlóval együtt játszottak még, ez vajon gond lehet a jövőben?

„Elég idősek vagyunk, hogy profiként viselkedjünk. Andrea Pirlo az aktuális edzőnk, és minden edzőnket a legmagasabb szintű tisztelettel kezeltük, és ugyanúgy az összes edző munkáját próbáltuk segíteni az öltözőn belül is.

Szerencsére ez a keret kiváló férfiakból áll, akik hozzászoktak ahhoz, hogy nagyszerű bajnokokkal dolgoznak. Ez mindenkinek megkönnyíti a dolgát.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3216208388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2020.09.21. 10:39:00

Az biztos hogy a Sarri féle zóna védekezés nagyon nem feküdt a srácoknak!

A lényeg pedig hogy Pirlo nem megosztó, követni tudják mind a játékosok mind a szurkolók és talán még az Allegri fanok se fanyalognak a támadófoci miatt.

Lanzafame 2020.09.21. 10:43:15

Bonucci 2 szinttel jobb játékos háromvédős rendszerben, csak úgy lubickolt. Remélem tavasszal Demiral lesz a balján, de Ligt a jobbján.

venember83 2020.09.21. 10:43:37

@pedronegroo: azért az, hogy minden edzőt messzemenőkig tiszteltek, az nehezen hihető. Hogy finoman fogalmazzak.

rockitbaby 2020.09.21. 10:49:56

@pedronegroo: Szerintem direkt valasztottak így edzőt. Fanyalogtunk, hogy elküldték Allegrit, még ha talán az vedhető is volt. Majd kinevezték Sarrit, mert a Napoli szépen tudott jatszani - bár ehhez is evek kellettek. Majd egy kudarc után kivágtuk. Ez nem a mi stílusunk. Kellett egy olyan arc, aki mögé akkor is fel tudunk sorakozni, ha kicsit döcög a szekér. Olyan valaki, aki kicsit több bizalmat kap, mint elődje. Ez egy tudatos fan service volt, amiben amúgy benne van az óriási siker is. A klub elindult egy kockazatos, fiatalítási projekten, es ehhez kellett egy olyan arc, akinek kicsit megbocsájtóbbak vagyunk, ha becsúsznanak rossz eredmények is.

Szerintem amúgy Pirlo-nak igaza van. A legjobb helyen, a legjobb időben van.

pedronegroo 2020.09.21. 10:53:53

@rockitbaby: Teljesen egyetértek! :)

@venember83: Bonu szájából különösen hamisnak hangzik! :) Vagy két edző megbuktatása az a tisztelet jele? :)

alexGicamo 2020.09.21. 13:06:11

@venember83: Nézd el neki ! Csak próbált diplomatikus lenni ... Nem mondhatta, hogy Sarrit utálták, mint a szart ! :-b

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása