Paratici: „A Lyon elleni meccs előtt már döntés született”

paratici_fabio_gyeprol_setal_le.jpgA tegnapi kissé meglepő és igencsak gyors eseményeket követően Fabio Paratici elszórt néhány háttérinformációt, amelyek szerint Maurizio Sarri elbocsátása már a BL-meccs előtt tény volt.

„Már a Lyon elleni eredmény előtt döntés született. Ahogyan elmondtuk, nem egy mérkőzés dönt az edzőnk jövőjéről. A teljes szezont értékeltük ki, és nem egyetlen meccset.” - mondta az igazgató a Sky Sport Italia munkatársának.

„Andrea Pirlo megbízása természetes folyamat, a Juventus stílusában, mivel ő a játékosunk volt, mindig kapcsolatban volt itt mindenkivel, ezért természetesnek érződött a kinevezése.

Továbbá hisszük, hogy ő nagyszerűségre született. Játékos volt, és magabiztosan azt gondoljuk, hogy ugyanazon eredményekre képes lesz edzőként is.

Andrea ugyanazt az edzői hozzáállást vallja, mint ami a játékát jellemezte. Nagyszerű minőségű futball és rengeteg munka. Egy adott típusú futballt kíván előterjeszteni, amilyen az európai csapatok követnek, és nagyon meggyőző volt a magyarázataiban. A személy olykor fontosabb, mint a szakmai háttér, mi pedig nem kételkedünk Andrea Pirlo emberi oldalában.”

Felmerül a kérdés, hogy mikor jöttek rá az igazgatók, hogy a munkakapcsolat Maurizio Sarrival nem fog működni?

„A szezon hosszú, számos pillanat és helyzet összeadódik, nem beszélhetünk egyetlen szikráról, ami robbanáshoz vezetett volna. Egyszerűen erre a következtetésre jutottunk a nagyon hosszú szezon végére, annak ellenére, hogy bajnokságot nyertünk.”

Gigi Buffon élettársa, a Sky munkatársaként dolgozó Ilaria D'Amico azt kérdezte az igazgatótól, hogy nem volt meg a közös hang az edző és a csapat között, ezért a fáradtságot nem tudta felülírni a lelkesedés?

„Fején találta a szöget, igen. Teljes mértékben ez történt.”

A Juve sorozatban másodjára válik meg edzőjétől a szezon végén, bár a bajnoki címet mindkét évben megnyerte a klub.

„Nem csak az európai porond dönt az edző sikeréről vagy sikertelenségéről. Massimiliano Allegri helyzete nagyon eltérő volt, mivel ő olyan ötéves időszak végére ért, ami lezárult.

Felderítetetlen területen vagyunk, mivel senki nem nyert még sorozatban kilenc olasz bajnoki címet. Mi több korszak révén jutottunk ide, amelyek három-négy évig tartottak általában. Sorozatban harmadik sikerkorszakunknál vagyunk, ami szinte megmagyarázhatatlan.

Két BL-döntőt játszottunk három év alatt úgy, hogy hét vagy nyolc játékos változott a keretben. Ez lényegében példátlan, és azt mutatja, milyen munkát végeztünk itt. A Real Madrid sorozatban három döntőt nyert meg lényegében ugyanazzal a kerettel.

A Bayern München az elmúlt szezonban megnyerte a Bundesligát, aztán a BL-negyeddöntőből nem jutott tovább, és az emberek sikertelenségről beszéltek. A Manchester City sorozatban nyerte az angol bajnokságot, de mivel a BL-címet nem sikerült, őket is kritika érte.

Mostanában a klubokat túlságosan hamar ítélik meg. A Bajnokok Ligájában az Ajax elleni pár kulcsjátékos nélkül játszottunk. Ebben a versenysorozatban a részletek, egy pillanat megváltoztathatja a teljes versenysorozat kimenetelét.”

Egyes tegnapi pletykák arról szóltak, hogy Fabio Paratici is követi Maurizio Sarrit.

„Mivel az elnök úr megvédett előző nap a meccs után éjfélkor, kicsit fura volt, hogy teljesen meggondolta magát délután 2-re. Egyszerűen nevetségesnek tűnt a hír.

10 éve vagyok itt, a kapcsolatom mindenkivel túlmutat a professzionális kapcsolaton, kezdve Andrea Agnellitől egészen az utolsó alkalmazottig. Mostanában az igazgatók is az edzők sorsára jutnak, túl szigorúan és túl gyorsan ítélnek meg minket is.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1116119448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya10 2020.08.09. 09:07:48

Skacok nekem nem teljesen jött àt. Agnellit nevezte nevetsègesnek?

Alex8610 2020.08.09. 09:12:52

En nem kivanok velemenyt irni akar rola akar Nedvedrol vagy Agnellirol a dontesuk miatt.Lesznek majd akik megteszik:)
En csak annyit kerek hogy ha mar ezt megleptek ne hagyjak cserben Pirlot.Ha ezt egy uj korszaknak szanjak akkor ahhoz merten vegezzek a munkajukat a mercato alatt is.Tessek eladni azokat a jatekosokat akiket kell es egy fiatal de utokepes,sikerehes keretet osszerakni Pirlonak az o elkepzelesi szerint.Mert ha a Maestrot is szarban hagyjak akkor jobban teszik ha elhuznak innen.

JuventusFanatikus 2020.08.09. 09:17:39

@Mitya10: Mintha egy kicsit félre lett volna fordítva, szerintem úgy hangzott el, hogy fura lett volna, ha Agnelli meggondolja magát, és ezen pletykák voltak nevetségesek.

venember83 2020.08.09. 09:19:40

@JuventusFanatikus: a pletykák/hírek voltak nevetségesek. Módosítottam, hogy explicitebb legyen.

Alex8610 2020.08.09. 09:22:11

@Mitya10: A helyzetet nevezte annak.Mondjuk teszem hozza teljesen jogosan.Ense ertettem par napja az egyik cikkben mire gratulalt Agnelli Paraticinek meg Nedvednek.Maskepp jott volna le ha az elnok ur leul mindenkivel de ugy hogy nyilvan maga is atragta volna magat a szezonon addigra majd meghallgatva hozza meg a dontest.Vagy ultimatumot ad vagy elkoszon vagy esetleg lefokozas.Ez nem vet valami jo fenyt a vezetosegre meg Agnellire se.Kapkodasnak,tanacstalannak tunik az egesz ahogy amugy Pirlo kinevezese is.Marotta kora es rutina ugy latszik hianyzik.

venember83 2020.08.09. 09:26:16

@Alex8610: szerintem az ultimátum most volt, méghozzá Paraticinek mindenképpen, talán Pavelnek is.

Mitya10 2020.08.09. 09:38:58

Ja jòlvan köszi ìgy logikusabb :D Bàr Paradicsom is gyakorolhatna nèmi önkritikàt mert az ő keze is bőven benne van a bizonyos kakàs biliben...Azt meg vègkèpp nem èrtem minek mondjàk h Allegrivel kezdjük az ùj szezont meg h Sarrival aztàn pikk pakk kivàgjàk őket. Inkàbb ne mondjanak semmit...

MVPP 2020.08.09. 09:57:05

@JuventusFanatikus: Ez még az U23-as kinevezése utáni sajtótájékoztató, csak átírták a címet clickbait gyanánt. Egyelőre, az első csapat szakvezetőjeként nem adott interjút.

simoni 2020.08.09. 10:06:20

@Mitya10: Paratici csúnyán segget csinált a szájából. Agnelli átnyúlt a feje fölött, úgyhogy nem tehet mást, nyomja a politikus dumát. Na meg a két BL-döntővel példálózni is nagyon gáz. Azt sokkal inkább Marotta és Allegri hozta össze. Tiszta elmúltnyolcév. Egyre kevésbé szimpatikus a csávó.

JeetTrader 2020.08.09. 10:24:55

Na most már felocsúdva a meglepetésből kíváncsian várom milyen felállásban és stílusban fog játszatni a Maestro és esetleg milyen új igazolások lesznek!

FORZA JUVE FORZA MAESTRO!

Leram7 2020.08.09. 10:36:42

Szerintem a lényeg annyi, hogy Sarri ide lett hívva, hogy szép és tűmadó focit játszunk.

A csapat szenvedett, 1 felállás volt, a védelem kapott egy Ligt-et, volt azért egy bő keret és szenvedős volt a játék. Ha nincs CR és Dybala, akkor ez a csapat 10. lett volna a bajnokságban.

Sarri nagyon kedves és szimpatikus volt, mindig tisztelettel nyilatkozott, de azt tényleg be kell látni, hogy 1 év alatt ez a csapat semmiben sem lett jobb.

Azt mondjuk nem értem, hogy Sarri miért nem kapott játékost télen és azt sem értem, miért nem próbált meg más formációt, amikor az ötlete nem működött.

Nekem egyébként nagyon szimpatikus Lampard a chelseaben, bátran nyúl fiatalokhoz, de az a nagy hibája, hogy kiscsapatok néha lemeccselik, mert nagyon támadáscentrikus. Allegrinek abban tökéletesen igaza volt, hogy a kiscsapatok ellen kell megnyerni a bajnokságot és egy kicsit ettől féltem Pirlot, mert majd egy sassulo, cagliari, genoa ellen nem lehet európai focit játszani. Ettől függetlenül a vezetőség nagyon bátor és szurkolok Pirlonak!

Grinta 2020.08.09. 10:48:34

Pirlónak első körben egy megfordított golyóálló mellényt ajánlanék. Hátba szúrás ellen kiváló lehet.Lesz rá szüksége.

delpi0823 2020.08.09. 12:16:39

Mar a Lyon elleni meccs elott dontes szuletett,persze meselj meg........Ennek az embernek mostantol en egy szavat nem hiszem el.Talan azt mar el felejtette hogy pont o mondta hogy Sarrival folytatjuk a szezont mindenfelekeppen.Mindenesetre Pirlo kinevezese olyan szempontbol jonak tunik,hogy iranta a szurkolok is tobb turelemmel lesznek az biztos.Meg a masik olyanokat nyilatkozik hogy a bayern meg a real allando kerettel erte el az eredmenyeket a blben,mi meg cserelgetjuk a jatekosokat,es ez kinek a hibaja?talan felkene adni azt a szar jatekospolitikat hogy 30eves jatekosokat hozunk millios fizetesekkel.........majd utana alig tudunk megszabadulni toluk es az ertekeinket kell eladni......

alexGicamo 2020.08.09. 12:45:59

@Mitya10: Nem, a híreszteléseket .

Andras74 2020.08.09. 14:20:47

@Grinta: a golyóálló mellény nem ér semmit egy szúró eszköz ellen.....

DelPiero2 2020.08.09. 15:17:00

@delpi0823: teljesen igazad van, én is ezt akartam kiemelni, hogy teljesen mást mondanak egyik nap, mint másik nap. Egy kicsit olasz stílus, számtalanszor előfordult már. Allegri is alkalmazta pl., amikor 1-0 ról a Monaco ellen a visszavágóról azt mondta, hogy támadni fogunk, közben húztuk az időt és védekeztünk. Aztán bevallotta, hogy a fél csapat influenzás volt. De ez még a jobbik eset. Ez a vezetőség részéről szánalmas. Az is egy kicsit szánalmas, hogy Bufi élettársa csinálja a riportot. Tutti hogy előre lepacsizott kérdésekkel. Pirló jó edző lesz, csak nem biztos hogy itt. Akik így becsülték meg pl. ADP-t Mandzu-t, Marchisio-t de szerintem Barza se véletlenül állt fel, azoktól nem várható el következetes támogatás. Pirló jó lesz, de az eredmények nem csak tőle függnek majd.

Shyr Kahn 2020.08.09. 17:10:35

@simoni: Paratici nagyon regota dolgozott Marotta alatt es jatekosmegfigyelokent rengeteg ertekes jatekost koszonhet(t)unk neki... mar ha eppen Marotta nem ment tovabb a B majd a ZS tervekre, amit eleg gyakran meg is tett. Kicsit ugy erzem hamar iteljuk meg valoban Paratici munkajat, mikozben nem igen lathato, hogy rosszabb lenne az elodjenel, akit eveken keresztul osztottunk a Zs kategorias jatekosok leigazolasa miatt. Marotta - ha nem jon Conte - a sullyesztobe kerult volna. Ne feledjuk, hogy Del Nerivel erkezett es az elso eveben nulla munkat hozott Krasic es hasonszoruek leigazolasaval. Nagyon rovidtavu sokak memoriaja. Paratici jatekosmegfigyelokent igen kimagaslo munkat vegzett es annyiban Marotta elott jar, hogy rendszerint kepes az A tervnel maradni (ugye Marotta? Aki Aguerot igerte nekunk, majd Rossit es vegul kaptuk... Matri-t talan). Ekdal, Almiron, Matri veretes sor 2011-Ben. Mondjuk visszaterve a jelenre David Silva-t jo lett volna kikukazni... a Lazio nagyot fogott vele es en speciel veszelyesebbnek latom oket, mint az Intert.

simoni 2020.08.09. 18:24:50

@Shyr Kahn: Nem Paratici munkáját vontam kétségbe, hanem az aktuális történésekre reagáltam. Kb. két hete jelentette ki egyértelműen, hogy Sarri marad az edző, erre most jön tőle egy homlokegyenest ellentmondó nyilatkozat némi visszatetsző önvállveregetéssel megfűszerezve, amikor az ő keze is vastagon benne van a keze az idei szerényebb teljesítményben.

Ilyenkor nem az évekkel korábbi eredményekkel kellene takarózni (főleg, hogy nem volt döntési pozícióban akkoriban), hanem illene önkritikát gyakorolni, rámutatni a saját hibáira is, és elmondani, hogy hogyan fogja kijavítani őket. Ne adj' isten felvállalni, hogy vannak véleménykülönbségek időnként a vezetésben is. Ehelyett kapjuk állandóan ezt a minden a lehető legnagyobb rendben, teljes az egyetértés, a legjobb úton haladunk maszlagot. Ez engem nagyon irritál, mert szerintem ez a szurkoló teljes lenézése. Az az üzenete, hogy annyit nem néznek ki belőlünk, hogy emlékszünk rá, hogy mi volt az álláspont 2-3 hete. (Mindez persze nem csak Paraticire vonatkozik, pl. már az elődje is fekete öves bullshit-mester volt.)

Ez az egész persze teljesen független Paratici mint sportigazgató teljesítményétől. Azt még valóban korai megítélni, ahogy ezt a "A játékoskeretre is tisztogatás vár" c. cikk alatt is említettem.

Shyr Kahn 2020.08.09. 20:26:40

@simoni: a klub a tôzsdén van. Én is ôszinteséget várnék, de az az üzletnek (befektetôi hangulat) nem tenne jót. A reszvenyesek nem feltétlenül szurkolók es inkabb azt nezik mennyire kiegyensulyozott a klub. Sajnos ez azt jelenti, hogy hazudni kell esetenkent. Ilyen mocskos vilag a kapitalista vilag...

simoni 2020.08.09. 20:55:44

@Shyr Kahn: Ebben persze van valami, de legfeljebb a teljesen fogalmatlanokat tudják megvezetni, mert nagyon átlátszó a sztori. Az egyszeri szurkoló gyomra meg csak háborog.

Grinta 2020.08.09. 21:18:09

@Andras74: Azt nem tudom,csak jól hangzót akartam írni,hogy érzékeltessem a dolgot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása