Egy új korszak kezdete?

sarri_tavozasa.jpgAhogy arra a Lyon elleni kiesés után számítani lehetett, Maurizio Sarrit menesztették a Juventus padjáról. Egy egészen kivételes szezonon vagyunk túl, nem könnyű értékelni a Mister munkáját, és egészében a szezont, de azért érdemes összefoglalni ezt a hosszúra sikeredett évadot, amelyben voltak nagyon szép pillanatok, de akadtak kevésbé örvendetes momentumok is.

Leírhatnám részletesebben, hogy az egész szezon, hogy is alakult, de az igazat megvallva, szinte ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az előző évadban, remek ősz, borzasztó tavasz. Sarri rendkívül intelligensen, lépésről-lépésre próbálta átadni az elképzeléseit a játékosoknak, hogy ne legyen számukra túl nagy teher az alkalmazkodás. Ez tényleg nagyszerűen is működött, a Bajnokok Ligájában remekelt az együttes, ahogy a bajnokságban is, ugyanis egészen decemberig veretlennek számított az olasz rekordbajnok. A fejlődés megakadt, a Sarriball elsajátítása nem sikerült, volt, hogy kisebb összecsapásokon működött, volt mikor egyáltalán nem, ez pedig sokszor az ellenféltől függött. Tavasszal már elkezdett bukdácsolgatni a Juve, fontos meccseken kapott ki ötlettelen játékkal, majd jött a koronavírus miatti kényszerszünet. A visszatérés először nem sikerült jól, majd jött egy kisebb jó széria, mikor már úgy tűnt, hogy kezd egyenesbe kerülni a Juventus. Ezt követte egy olyan sorozat, ami a szezon legrosszabbja volt az Öreg Hölgy számára, de a bajnokság behúzása így is sikerült, a matematikailag bebiztosított bajnoki cím után pedig ismételten olyan lélektelen játéknak lehettünk szemtanúi, mint tavaly. A nagyon hullámzó teljesítmény ellenére a Juventus első helye szinte mindig biztos volt, 26 fordulón keresztül volt listavezető a Bianconeri, és, ha éppen nem is a tabella tetején állt a torinói gárda, akkor is csak pár ponttal volt lemaradva. Nem véletlen az sem, hogy Sarri együttese téli bajnok lett, a vírus okozta szünet előtt is első helyen volt, és a szezon végén is. Legtöbbnyire ezekben a szituációkban egy pontra előzte meg ellenfeleit, ami nem feltétlen a Juve gyengeségéről tesz tanúbizonyságot, hanem arról, hogy a riválisok elképesztő szezont futottak. Az Inter tíz, a Lazio húsz éve nem futott ilyen szezont, míg az Atalanta fennállása során nem ért el még ilyen eredményeket. 

Mielőtt a Juventus padján helyet foglalt volna Sarri, így vélekedtem róla, de több dolgot nem tudott megvalósítani. Eleve ilyen a Sarriball, ami kisebb együttesek ellen működött, de nagyobb csapatok ellen csak ritkán. A játékstílusát nem tudta átadni a csapatnak, nem tudta a Juve megfelelően dominálni az összecsapásokat, a támadásépítések nem voltak gördülékenyek, túlságosan Ronaldo-központú volt a támadójáték, a védekezés nagyon rosszul ment, még annak ellenére is, hogy az tréner nem arról híres, hogy kifejezetten jól meg tudja szervezni a védekezést (Sarri Serie A-s csapatai közül az Empoli kapott ettől több találatot), a Juventus nem volt eléggé labdabiztos, és nem szerzett annyi gólt a csapat, mint amit elvárnánk.

Természetesen meglepetésekkel is szolgált a 61 esztendős tréner, ilyen például, hogy Dybala és Ronaldo tökéletes összhangban tudott játszani úgy, hogy mindketten kifejezetten hasznosak tudtak lenni, de a játékosok formájának feljavítását is megemlíthetném, ahogy a csapat átvétele is jól sikerült (gondolok itt a remek őszre).

Mi okozta a vesztét? Többek közt ehhez természetesen hozzájárult saját maga is a hiányosságaival, de lényegében a keret kialakítása is komoly nehézséget okozott neki. A csapat az elképzeléseire alkalmatlan, sőt, eleve az olasz rekordbajnok nem engedheti meg magának azt, hogy a csapatban mindössze három szélső védő legyen, a Lyon ellen Higuaínnak kelljen kihúzódnia a bal szélre, csereként pedig egy U23-as srácot kelljen beküldeni, miközben támadni kell. Még meg sem említettem, hogy 2017 óta 0 euró lett ráköltve a középpályára, miközben ez egyértelműen a csapat leggyengébb pontja évek óta. Reményeim szerint igazak a hírek, és valóban történik valami változás a vezetőségen belül is, mert ez egyszerűen megengedhetetlen.

Maurizio Sarri a kinevezése napjától kezdve szinte "bukásra" volt ítélve, semmilyen támogatást nem kapott a vezetőségtől, sem a szurkolóktól, és a csapatból is mindössze csak pár embertől. Ennek ellenére olyan elvárásokkal találta magát szemben, hogy a csapat varázsütésre játsszon totális futballt, nyerje meg a Scudettót és a Bajnokok Ligája is a célkitűzések között szerepelt. Nem bukott meg, de nem is teljesítette az összes elvárást, a Juventus komoly lépést nem tett előre, de a legfontosabbat, a Scudettót sikerült begyűjteni. 

pirlo_edzo.jpgA kirúgását meg tudtam érteni, mert a francia hetedik ellen nem eshet ki a Juventus, de amint megtudtam, hogy ki lesz a következő tréner, már rossz döntésnek tűnt a menesztése. Mint ismeretes, a Juventus egyik legendás alakja, Andrea Pirlo lett a Bianconeri új vezetőedzője, ami valósággal sokkalta a nyilvánosságot. Ilyen húzást legutóbb az AC Milan mert meghúzni, mikor Massimiliano Allegrit kirúgták, és Clarence Seedorfot nevezték ki új trénernek, akinek pontosan annyi tapasztalata volt, mint most a Maestrónak, azaz semennyi. Mindkettejük csak játékosként ülhetett le a kispadra, semmilyen más szerepkört nem töltöttek be a futball világában. 

Teljesen ledöbbentett ez a döntés, amit hihetetlenül amatőr húzásnak tartok a vezetőség részéről. A Juventus véleményem szerint nem engedheti meg magának, hogy egy olyan embert nevezzen ki trénernek, aki életében még nem végezte el ezt a feladatot, legyen ő bármekkora kedvenc is. 7 hét van a szezon elkezdéséig úgy, hogy komolyabb felkészülési mérkőzésen nem próbálgathatja az elképzeléseit, össze kell gyűjtenie a stábot, és ehhez hasonló feladatok. Teljes mértékben támogatom a komoly változásokat, mert mikor már évek óta nem sikerül szintet lépni, akkor valami újat kell húzni, új alapokra kell helyezni ezt az együttest, de ez egy nagyon kockázatos döntés volt Agnelliéktől. 

Nem szeretnék csak Pirlo kinevezése ellen beszélni ,mert vannak pozitívumok ezen döntés mellett is. Többek közt az, hogy kezében vannak a csapat szenátorai, akik a legjobb barátai, a többi játékos bizonyosan tisztelettel áll majd hozzá, fiatal, remélhetőleg a rugalmasságával nem lesz problémája, registaként nagyszerűen átláthatta azt, hogy egy csapat játéka pontosan, hogy is épül fel, rengeteg klasszis edző keze alatt megfordult, de nagy szükség lett volna arra, hogy az elképzeléseit ne élesben próbálgassa. Jelenleg csak találgatni tudunk, hogy milyen edző is lesz Pirlo, de annyi biztos, hogy nem tehetünk mást, mint bizakodunk, mert az észérvek nem emellett a döntés mellett szólnak. Ez egy korszak kezdete és vége is lehet, azt hiszem ekkora veszélyben még nem volt a Scudetto, mint most, de mi nem tehetünk mást, mint szurkolunk, és bízunk egy szebb jövőben.

Köszönünk mindent Maurizio, és sok sikert Andrea!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1816119092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovta23 2020.08.09. 18:41:24

Először is számomra mindenképp jó ötlet volt elküldeni Sarrit. Szerintem se tekintélye se tudása nem volt meg ahhoz hogy egy csapatot átformáljon.
Másodszor nehéz úgy eldönteni hogy Pirlo e a megfelelő választás hogy nem ismerjük a többi jelöltet.
Én örülök neki. És sok sikert

dobor norbert 2020.08.09. 18:54:08

Hát Kolléga úr! Először is köszönöm,h nem kellett nekem leírni ezeket a gondolatokat amiket írtál! Hasolóan látom én is csak lusta és kedvetlen vagyok a sok felkapott hírt olvasva,aminek kb fele fikció.

Hollóka 2020.08.09. 18:55:59

Eddig is tetszettek a cikkeid Kolléga, de ez már - már szerintem elérni a nagybetűs sportújságírás határait stilisztikai és tartalmi szempontokból is. Gratulálok és köszönöm. Forza Juve!

juve28adam 2020.08.09. 18:56:19

Nyilván mást vártam, szinte biztos voltam benne, hogy Poch lesz az edzőnk, de ez a döntés a vezetőség részéről arcon vágott és hiába olvastam, hogy hivatalos, egyszerűen nem tudtam felfogni. Igazából még most sem. Óriási rizikó, de ha így döntöttek akkor nincs mese, mint reménykedni, hogy jól fog elsülni a dolog és sok sikert Pirlonak, játékosként imádtam, most is imádom, remélem nem bukik(bukunk)bele teljesen.

Rengeteg bennem a kérdés.
Az biztos, hogy ennyire rég vártam már új szezont, mint most, a kinevezése adott nekem egy új löketet is ,remélem a gárdának is.

Forza Juve, Forza Maestro, öhmmm, azaz Mister! :D

juve28adam 2020.08.09. 18:57:04

Hopp, még annyit, hogy gratula a cikkírónak, jó olvasmány volt! :)

JeetTrader 2020.08.09. 19:12:34

Kiváló írás! Pontosan így látom én is. Bízzunk benne h Pirlo minden kétkedőre képes lesz rácáfolni és túlszárnyalja legmerészebb almáinkat! Nem vagyok hajlandó kevesebben bízni!
FORZA MAESTRO, FORZA JUVE!

Sunny21 2020.08.09. 19:13:29

Szuper írás ismét! Gyakorlatilag nincs is hozzáfűzni valóm. Egyébként mennie kellett, rendkívül megosztó személyiség volt. De hogy Pirlora nem raktam volna egy ekkora terhet az biztos. Ha nincs Scudetto, akkor elvileg bukás....

Thuglife! 2020.08.09. 19:14:02

Juventus szurkolóként ennyire elfogulatlanul írni(nem csak utálkozni) Sarriról és(nem vak bizalommal egekig magasztalva)Pirlórol.Kiváló munka.

del pipi 2020.08.09. 19:21:38

Ezért a cikkért mit fogsz kapni! Ez így túl Del Pipis! :))))))))
Ja de amikor szavaztam , már láttam is hogy mi a helyzet!
De mégis maradjunk az utolsó mondatoknál: Szurkoljunk és bízzunk!
Grazie Sarri! Forza Pirlo!

simoni 2020.08.09. 19:50:19

Csatlakozom az előttem szólókhoz: nagyon jó összefoglalás, egy pontjával nem tudnék vitatkozni.

Talán annyival egészíteném ki, hogy a játék ősszel se volt valami lehengerlő (a hazai porondon), sokszor inkább esetleges, de akkor még a szerencse vagy egy-egy villanás a javunkra döntött. Tavasszal maradt a hullámzó forma, de már többször látszott, hogy mit akarunk játszani, majd jött az inter elleni meccs, ahol talán a szezon legjobb teljesítményét produkáltuk. Erre jött a kényszerleállás, ami sajnos teljesen megtörte a lendületet. Mintha a sors sem akarta volna, hogy Sarri sikeres legyen nálunk. Mindenesetre a bajnoki címet már nem veheti el tőle senki. A távozását nem bánom, mert ahogy a mondás tartja, "ellenszélben nehéz h*gyozni". Mindössze kicsit több tisztelet járt volna az öregnek, mint amit kapott.

Ja, és egy apró pontosítás: úgy tudom, a következő szezon szept. 19-én veszi kezdetét, addig már nincs egészen 6 hét.

frenky441 2020.08.09. 19:51:17

Hát ennél rosszabb úgy se lesz!!!
Várhidi Péter mondta, és egyetértek vele, hogy lehet valaki úgy jó edző hogy nem volt labdarúgó karrierje?

sleepy8 2020.08.09. 19:55:52

Az a kérdés, hogy most igazából mi is a terv? Mert Pirlo kinevezése, csak abban az esetben logikus döntés, ha teljesen újjá akarjuk építeni a csapatot. Ha úgy állunk hozzá, mint egy ténylegesen új korszak kezdete. Viszont ebben az esetben nem szabad hogy rögtön elvárás legyen a scudetto.

Megjegyzem, a keret szempontjából is ez lenne a megfelelő lépés. Sajnos ebből a jelenlegi csapatból, csak hatalmas pénzek megmozgatásával lehetne top gárda. Alsó hangon 3-4 olyan játékos kéne akik instant klasszis teljesítményt tudnak nyújtani, akár európai szinten is. És akkor még nincsenek töltelék emberek, vagy akár jó helyettesek egy sérülés esetén.

Az egyetlen reális út, ha az Arthur, Kulusewski vonalat követve rámegyünk a Locatelli, Zaniolo, Tonali típusú fiatal tehetségekre. Akiktől szintén nem lenne helyes azonnal Scudettot várni. Míg emelett meg kellene szabadulni a fel kerettől, valószínűleg egyébként Ronaldotol is.

Remélem ezt egy ilyen hosszútávú projektnek tervezik a székházban is, mert mas értelmes magyarázatot erre nem igen lehet találni.

pott70 2020.08.09. 19:58:53

Nagyon jó írás,nagyon köszi!Nem kis meló lehetett!

vizi8 2020.08.09. 20:30:10

Nagyon jó cikk. Nem értek mindennel egyet de ilyen nyugodt hangulaton írni, nem kis önuralom kell. Az hogy ősszel jól ment a játék, picit rózsaszín szemüveges emlékezés. Az hogy ezekkel a játékosokkal nem tudott mit kezdeni az csak rajta múlt. És a szívfájdalmam, hogy miért kérte a Danilo-Cancelo cserét. Nekem az egyetlen pozitívum, hogy Ronaldo-Dybala összhangot megtalálta. És szét tudta verni ennek a csapatnak az erösségét, a csapatvédekezést, ezt nem lehet neki megbocsájtani. Inkább ebbe bukott bele mint a Bl kiesésbe.

Ze Roberto 2020.08.09. 20:50:18

Sziasztok. Sarri nem volt ide valo sajnos. Viszont Pirlo egy isteni zseni volt a pályán de mint nulla perces rutinu edző kissé elbizonytalanit. Remélem a vezetőség tudja mit miért csinál. Mindenképp bizom Pirlo mesterben. Forza Juve.

simoni 2020.08.09. 21:30:44

@bianconer81: 4-5 éve még hatalmas volt az előnyünk a vetélytársakkal szemben. Mostanra ez nagyjából eltűnt.

JuventusFanatikus 2020.08.09. 21:34:23

@dobor norbert: @Hollóka: @pott70: @juve28adam: @JeetTrader: @Sunny21: @Thuglife!: @del pipi: @vizi8: @simoni: Köszönöm!:)
@frenky441: Egyszerűen. A zsoké se volt sose ló. Legalábbis egy kétszeres BL-győztes edző így vélekedik a dolgokról:)

hameee 2020.08.09. 21:55:50

Sarrinak mennie kellett. Jönnie se kellett volna. Pirlot imádom, de több, mint merész döntés volt őt kinevezni, főleg most, hogy a tizedik scudetto következne, illetve hogy BLt hajszol Agnelli CR-rel.
Nagyon remélem, hogy bejön ez a húzás, még ha nem is ez a realitás. Talán arra lehet építeni, hogy ezt a szezont is lehoztuk egy semmitmondó játékkal.

kidelpiero 2020.08.09. 23:36:46

Profi munka, jó cikk.

Sarriról azért elmondható, hogy felépítette Bentancurt, beépítette de Ligtet, megtalálta Ronaldo és Dybala helyét egyszerre a pályán, és nyert egy Scudettot. Más pozitívumot nem lehet elmondani az egy éves munkásságáról. Mindenki döntse el, hogy ez mennyit ér nála. Nálam egy erős közepes.

Pirlo esetében ami bizakodásra ad okot, hogy a jelenleg leggyengébb csapatrész az ő pályája. Építse jól be a fiatalokat, rakjon össze egy jó középpályát. Első évre ennyi előrelépés elég is lenne, és ezzel a Scudetto is meglenne.

babo0410 2020.08.10. 01:59:01

@kovta23: Ezt teljesen osztom. Én is azt gondolom, hogy Sarri tudása pokolian kevés ide. És nem értek egyet a cikkel, mert szerintem ez az edző mentegetése, hogy nem kapott támogatást. Ki se kellett volna nevezni. Agnellinek jobban a sarkára kellett volna állnia. Megint neki volt igaza, mint már oly sokszor.
Én nagyon tisztelem Agnellit annak ellenére is, hogy azt látom, hogy a BL, az elitbe való tartozás, és az elit klubok kiváltságait kissé túltolja, és a hagyományaink kezdenek elveszni.
Ettől függetlenül én hiszek abban, hogy Agnelli tudja mit csinál. Én jó döntésnek tartom/tartottam Sarri menesztését, én már ki se neveztem volna.
Az a baj, hogy előttünk már túl sokat láttam Sarrit, és én már abban is kételkedtem, hogy a bajnokság nyerhető vele, hiszen nem bírja a nyomást, nem tud belenyúlni meccsekbe, nem tudja a csapatait tüzelni, és a játékosai nem veszik igazán komolyan. Ezeket fedeztem fel a Napolinál is, de főképpen a Chelsea-nél (láttam pár meccsüket). És ezért féltem, hogy nem leszünk bajnokok. Azok lettünk. Ezért köszönet is neki, de szerintem ez se mindig rajta múlott.
Én örülök, hogy Sarri távozott, Pirlonak meg sok sikert, és csak remélni tudom, hogy tudja miért lett edző, és tudja mit akar kezdeni a csapattal. Sok sikert neki, Sarrinak meg a 9. bajnoki címért jár a köszönet.

babo0410 2020.08.10. 04:16:32

@babo0410: Még annyit, hogy az is igaz viszont, hogy Allegrinek igaza volt (már ha tényleg ezt akarta) abban, hogy ezt a keretet nagyon át kellene szabni, fiatalítani, mert túl jóllakott a társaság, komoly célok elérésére alkalmatlan már.
Ennek ellenére azt gondolom Sarrinak nem lett volna szabad soha leülnie a padunkra.

Zombijuve 2020.08.10. 08:21:54

Nem sok mindent lehet hozzáfűzni. Remek írás.

Joseph Toser 2020.08.10. 08:38:40

@JuventusFanatikus szurkoló kolléga igen kiváló írást tett ide közzé. Köszönöm!

steven.h 2020.08.10. 09:58:23

Maga a cikk nagyon jól megírt, színvonalas, még ha nem is értek vele egyet minden tekintetben. Én is érzek benne egy viszonylag erősebb edző mosdatást. Lehet jönni azzal, hogy nem kapott támogatást, de az elmúlt 9 évben melyik edzőnk volt aki kapott támogatást? Conte miért állt fel a padról? Mert nem kapta meg azokat a játékosokat akiket szeretett volna (nyilván az más kérdés, hogy irreális kérések voltak, de teljes elzárkózás volt) Allegri megkapta azokat a játékosokat akiket szeretett volna? Nem hinném hogy ő Pl Hernanesre gondolt volna, mikor egész nyáron Iscoról volt szó. Vagy épp azt se gondolnám, hogy Pogba helyett ő Higuaint szerette volna, mikor a Mandzukic Dybala kettős kiválóan működött elől akkoriban. Vagy beszélhetünk arról is, hogy Allegrinek miért kellett menni, mert kritizálta azt a keretet amit Para és Nedved összerakott.

Az elmúlt 9 évben egyik edzőnk se kapott támogatást, pedig voltak köztük akik sokkal többet tettek le az asztalra mint Sarri. Minden edzőnk abból főzött ami volt, miért tettek volna kivételt Sarrival? Minden edzőnket lehetne ezzel mosdatni akkor, csak a különbség hogy Conte is tudott azzal főzni ami volt, utána pedig Allegri is mindig tudott sikeres lenni a kapott alapanyagból, Sarri nem. Ez nem egy érv Sarri védelmére, hanem egy hatalmas hiba a vezetőségi oldalon.

Az hogy Pirlo jó lesz-e hatalmas kérdés. Nem kellene hogy Ferrarat csináljunk belőle, így nagyon remélem hogy megfelel majd az elvárásoknak. Illetve én most azt érzem, hogy lehet hogy Ronaldot is beáldozzuk idén. Lehet Agnelli ráébredt hogy Paratici ilyen ötletei nem működnek és inkább a Marotta féle építkezős útra tereli a tanítványt? Elkezdünk visszatérni a hagyományainkhoz és Pirlo tényleges kap 2 évet hogy csapatot építsen minimális eredménykényszerrel? (Dobogó legyen meg?!) Érdekes kérdések ezek, de én tudnék örülni neki, ez a Ronaldo biznisz már alapból rossz irányba vitt minket, ha marad is, remélem egy fiatal csapatot pakolunk mögé, ő meg elfogadja, hogy kevesebbet kell vállalni, de cserébe lövetünk vele gólokat.

JuventusFanatikus 2020.08.10. 11:30:43

@kidelpiero: @Zombijuve: @Joseph Toser: @steven.h: Köszönöm!:)

Az edző mentegetésére vonatkozó részre annyit szeretnék írni, hogy természetesen ez nem az, szimplán tények. Ezt ugyanúgy megjegyeztem (sőt, bővebben is kifejtettem) Allegri menesztésénél is.

juventuz.blog.hu/2019/05/28/koszonunk_mindent_max

Arról nem is beszélve, hogy önmagában az, hogy a vezetőségtől nem kapott támogatást, az nem abban merül ki, hogy igazolnak a kénye-kedve szerint. A támogatás lehet pszichológiai is, amit én bizalomnak nevezek.

simoni 2020.08.10. 11:47:50

@steven.h: Azért sántít az összehasonlítás a korábbi edzőkkel (Conte, Allegri) kapcsolatban, mert tőlük eredményeket vártak, míg Sarritól eredményeket ÉS látványos focit. Ehhez pedig nem kapta meg a támogatást. Sem a szükséges igazolásokat, se a türelmet, se a bizalmat. A cikk szerzőjének megállapítása szerintem teljesen helytálló.

Sarri kapcsán megmutatkozott, hogy mennyi türelem van itt a vezetőség és a szurkolók oldaláról. Kétlem, hogy egy dobogós helyezést képesek lesznek megemészteni. Agnelli néhány napja nyilatkozta ezt: "Ahogyan az elmúlt években többször mondtam, a Bajnokok Ligája álom volt, de most már célkitűzésnek kell lennie." (juventuz.blog.hu/2020/08/08/agnelli_keseredes_szezon_bl-gyozelem)

Igaz, azt is mondta, hogy "[...] Európa legidősebb kerete a miénk, ezzel is kezdenünk kell valamit."

A két dolog viszont aligha fog menni egyszerre. Abban bízhatunk, hogy látják végre a problémákat, és elkezdődik valami pozitív irányú folyamat.

bianconeri83 2020.08.10. 12:39:25

@simoni: Lehet akár úgyis cél a BL, hogy ahhoz tudatosan építkezni kell és beáldozni 1-2 szezont, mert a toldozgatás, foltozgatás ideje már elmúlt.
Bár teszem hozzá, én nem erre számítok, a COVID miatt sokkal szűkösebbek a lehetőségek.

simoni 2020.08.10. 14:15:44

@bianconeri83: Egész eddig (talán még most is?) az volt a mondás, hogy versenyképes a keretünk európai szinten is, CR azért jött gigantikus pénzért, hogy feltegyük az i-re a tortát.

Ehhez képest Allegri lapátra került, amikor komoly változásokat kért a keretben. Elhozták Sarrit csodát tenni, nem sikerült egy (elfuserált) szezon alatt, szintén lapát azonnal. Majd kineveztünk egy olyan edzőt, akinek egyetlen lejátszott tétmérkőzés nincs a tarsolyában.

Vannak olyan vélemények, hogy az utóbbi napok fejleményei mindössze egy populista húzás, amivel a vezetőség próbálja lerázni magáról a felelősséget, lecsillapítani az elégedetlen szurkolókat, megnyugtatni a befektetőket. Végső soron időt nyerni.

Egyelőre nekem sokkal inkább tűnik reálisnak ez a magyarázat, mint az, hogy most hirtelen megvilágosodtak odafenn, és innentől vége az esetleges, ötletszerű átigazolási politikának, és jön a türelmes, tudatos építkezés. Miért nem kezdtük el ezt akkor az 5-szörös bajnok sikeredzővel tavaly?

Na de úgyis kiderül rövidesen, hogy mi az ábra.

senky 2020.08.10. 20:54:20

@bianconer81:
,,simoni2020.08.09. 21:30:44
@bianconer81: 4-5 éve még hatalmas volt az előnyünk a vetélytársakkal szemben. Mostanra ez nagyjából eltűnt '' _ Pirlo bar tapasztalatlan mint edzo de azert sokkal eredmenyesebb lehet mint Sarri, aki tapasztalt ,tobb evi ,edzo leven. szinte mindent elcseszet. Akkor, inkabb egy tapasztalt rossz edzo ...! vagy egy fiatal tapasztalatlan a jo ?

steven.h 2020.08.11. 10:18:41

@simoni: Szerintem az lehet a háttérben amit Rikoo kollega összegyűjtött a dühöngőben.

A vezetőségünk azért eddig pont hogy a türelméről volt híres, Contét se küldték volna el azután hogy kiesett a BL csoportkörből és a veretes EL-t se tudta megnyerni egy olyan csapattal ami azért elég minőségi volt (következő évben BL döntőt játszott minimális változással) valamint Allegrit se küldték el a gyenge szezonrajtján.

Visszatérve az első mondatra, szerintem is az lehetett hogy Agnelli, mivel ő nem akarta Allegri menesztését egyetértett abban, hogy új csapatot kell építeni, de ezzel nem tudott megbarátkozni se Nedved se Paratici mert szerintük ezzel a kerettel BL-t lehet nyerni. Jött a patthelyzet amiből az lett, hogy akkor kinevezik Sarrit, és fél év alatt legyen reform és indulás a BL-ért. Ez amíg ősszel ez a hibrid verzió ment még egész pofás is tudott lenni, de elfogyott a tudomány meg a lendület is és minden összeomlott, úgyhogy most Paraticinek és Nedvednek valószínűleg "kuss" a nevük (bocsánat az erős kifejezésért). Agnelli meg most véghezviszi azt amit már tavaly akart volna (hírek alapján) Allegrivel, csak mivel most itt van Gyuszi bá bére meg Allegrit is fizettük egy évig nem tudja azt megcsinálni hogy hoz egy Pochettinot vagy visszahozza Allegrit mert rengeteg bevételtől esett el a klub a COVID és a BL búcsú miatt is. Úgyhogy 19-re lapot húz és kinevezi Pirlot aki mögé majd Chiellini, Buffon de még Bonucci is majd beáll és hazárdírozunk egyet.
Ezzel egyébként Agnelli is jól megutáltathatja magát ha úgy alakul mert szerintem az emberek nem Pirlora lesznek dühösek ha nem úgy alakul ez a kaland, hanem Agnellire és az még akár a poziciójába is kerülhet.

Egyébként ha nagyon nagy a baj a zsákból lehet elő tudunk majd szedni egy Carrerát aki azért tett már le az asztalra, illetve mivel túl nagy edzőmozgások nem lesznek így lehet hogy Pochettino és Allegri is kicsit tovább lesz szabadságon, bár a Roma új tulajdonosa még változtathat ezen, ha nem Fonsecaval képzelik el a jövőt, illetve még Conte is felállhat hirtelen, mondjuk egy EL győzelem után.

simoni 2020.08.11. 14:17:24

@steven.h: Megkerestem az említett hozzászólást a dühöngőben. (Aki kíváncsi rá: juventuz.blog.hu/2016/03/19/duhongo_498#c38794514 ) Nem tudom, mennyi igaz belőle, szerintem ezeket lehet nagyjából biztosra venni:

1. Sarri mögött kb. csak Paratici állt.

Így tényleg semmi értelme nem volt idehozni. A bagós focijához is kellett volna a türelem, 1 szezon alatt érdemi változást várni teljesen irreális volt.

2. Paratici kitartott volna Sarri mellett, de Agnelli átnyúlt a sportigazgató feje felett.

Üzleti megfontolásból? Népszerűségi okokból? Személyes elfogultság okán? Valószínűleg sosem tudjuk meg, mindenesetre annyi bizonyos, hogy nincs töretlen bizalom Paratici felé.

+ Amit még nagyon valószínűnek tartok, hogy nem volt keret/nem akartak áldozni egy komoly edző megszerzésére, ezért jöhetett szóba az olcsó, házon belüli megoldás.

Hogy a te mondandódra is reagáljak, szerintem abból, hogy Agnelli Allegri maradása mellett volt (ha így volt egyáltalán), még nem feltétlenül következik az, hogy egyetértett a csapat újjáépítésének a gondolatával. Ne felejtsük el, hogy a vezetőség, élén Agnellivel, a mai napig azt hangoztatja, hogy a keret versenyképes, "a BL-győzelem már nem lehet csak álom". Ezt Agnelli 3 napja nyilatkozta, szóval nehezen hiszem, hogy csak Paratici és Nedved éltek ebben az álomvilágban.

Azt sem gondolom, hogy Agnelli pozíciója egy kicsit is veszélyben forogna. Ha bukta lesz, akkor majd rátolja Paraticire a balhét, aztán kész. (Így mondjuk könnyű hazárdírozni...)

A jelen helyzetben a legjobb esélyünk szerintem az lenne, ha Pirlo mellé egy tapasztalt rókát szereznének, aki útba igazítja, ha esetleg nagyon bemenne az erdőbe. Carrera pl. tök jó lenne, ha vállalja. Ehelyett arról szólnak a hírek, hogy Roberto Baronio lesz a másodedző, aki szintén zöldfülű, bár legalább már 1-2 éve edz ifiket. Sőt azt is olvastam valahol, hogy egyelőre hivatalosan ő lesz az edző, mert Pirlonak még nincs meg a pro licensze, arra még októberig várni kell... Hát ilyet, komolyan. Akármekkora spíler is volt Pirlo, ez egyszerűen a szakma megcsúfolása. Nem vagyok nyugodt.

Ludens71 2020.08.13. 15:19:26

Remek írás, tükrözi a gondolataimat...ugyanígy látom a helyzetet.
Remélem legalább Pirlo megkapja a megfelelő embereket, akiknek már tavaly kellett volna érkezni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása