Sarri: „Kevesebbre számítottam a Juventustól”

sarri_maurizio_szettart_karokkal_kiabal_palya_szelen.jpgMaurizio Sarri a Juve 2-1-es győzelmét és kiesését követően próbálta értékelni a látottakat.

„Kevesebbre számítottam a csapattól. Úgy gondolom, nagyszerű teljesítményt nyújtottunk ma este. Tíz perc után a Lyon kapott egy tizenegyest, amitől megőrülhettünk volna. Ehelyett megfordítottuk az eredményt, megnyertük a meccset, és hat vagy hét gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki.

A csapat az elmúlt napokban felfrissült, és ha nem lennének most éppen lesújtva az önbizalom tekintetében a kiesés miatt, én nagyon elégedett lennék a teljesítménnyel.

Sajnos az első meccsen született eredmény miatt kiestünk, lényegében az első meccs első félideje miatt. Ebben a kiírásban nincs kegyelem, és hiába értünk el nagyszerű eredményeket, kiestünk.

Nem tudom, hogy látták-e a PSG-Lyon meccset múlt héten, de a Lyon most nem volt ugyanolyan nyomás alatt, mint azon a meccsen. Ez azt jelenti, hogy jól játszottunk, és gondokat okoztunk nekik.

Az év ezen időszakában nem lehetünk top formában. Sajnos semmilyen logikus dolgot nem sikerült idén véghez vinnünk. Volt egy hónapunk otthon, egyesek tudtak edzeni, míg mások karanténban voltak, s nem volt egyszerű összehangolni az egész csapatot, hogy együttműködjön.

Úgy érzem, hogy a csapat ma estére megfelelően feltöltötte magát. Talán inkább az idegesség és a mentalitás szolgált üzemanyagként, nem annyira a fizikai erőnlét.

Ha nem vesszük figyelembe a kiesés okozta óriási csalódást, akkor nagyon elégedett vagyok a ma este miatt, mivel a srácok tartást mutattak, és mindent beleadtak. Ha nem lenne a kiesés, elégedetten térnék haza ma este.”

Mire számít a mester a klub vezetőséggel való találkozón?

„Úgy gondolom, hogy a szavaim nem voltak túl nehezen értelmezhetők. Nem hiszem, hogy a legmagasabb szintet képviselő igazgatók egy meccs alapján hoznának döntést. Az egész szezont ki fogják értékelni.

Ezeket a kérdéseket offenzívnek tekintem, azonban nem az én irányomba, hanem az igazgatók felé. Szerződésem van, ezt tiszteletben tartom, miközben semmit sem várok el.”

Paulo Dybala beszállt, hogy segítsen csapatán, de tíz perc múlva sérülten volt kénytelen elhagyni a pályát.

„Ha úgy érkeztem volna ide, hogy nem vetem be Dybalát, akkor azt kérdezték volna tőlem, miért nem kockáztattam vele. Ha ma este nem, akkor mikor? Kockázat volt, de Douglas Costa kiesett, Cuadrado jelezte a pad felé, hogy izomproblémákat észlelt, ezért a cserelehetőséget fel kellett használnunk Danilo és Dybala beküldésére.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4216118614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.08.08. 09:01:44

Azért az milyen ciki már, hogy a saját edzőnk nem várt ilyen teljesítményt. Sőt kevesebbet bárt. Ez valahol azért nincs rendben.

Andras74 2020.08.08. 09:10:32

A mester boldog a tegnap este miatt... Én meg faguriga vagyok.

Andras74 2020.08.08. 09:14:51

"nagyszerű teljesítményt nyújtottunk".....

Hol lehet olyan cuccot beszerezni, amilyet az öreg használ???

venember83 2020.08.08. 09:21:21

@rockitbaby: nem, nincs. Ahogy az sincs, hogy a Juve sokadjára játssza már el azt, hogy az első meccset elszúrja, aztán próbál szorult helyzetből felállni a visszavágón. Általában sikertelenül.

Van baj bőven Sarrival, egyáltalán nem akarom védeni, sőt! De a klubkultúrának ez a része is borzasztóan nehezen emészthető számomra.

frenky441 2020.08.08. 09:23:28

Hát remélem ez volt az Öreg utolsó meccse, mert ha most sem küldik el akkor a vezetőséget kell lecserélni.
Mi az hogy "nagyszerű teljesítményt nyújtottunk", 2-1-nél oda kellet volna szegezni a kapujukhoz őket de még helyzetünk se volt.
Az utolsó 9 meccsből 3-at nyertünk, a harmadikkal kiestünk a BL-ből ez még fordítva is elfogadhatatlan egy Juventustól.

Viszlát Sarri Papa!!!

Rikster 2020.08.08. 09:23:43

Több nyilatkozatában is ecsetelte már, hogy rosszabbra számított és végül tetszett a játék képe összességében a számára. Így könnyű azt látnia, hogy milyen jól is játszunk, ennyi erővel nekünk is tetszene az összes meccs.

DelPiero2 2020.08.08. 09:25:52

A vezetőség igazán készülhetne azzal is, hogy a fontosabb mérkőzésekre pihentessék a sztárokat, ne legyenek sérültek. Ezt tervezettebb átigazolási politikával, valamint azzal hogy nem hullajtunk pontokat amikor nem kéne, és akkor utána lehet időben pihentetni játékosokat.

frenky441 2020.08.08. 09:26:40

Azt bele se számítottam hogy a leggyegébb csapat ellen estünk ki, mármint a 16 között!!!

JuventusFanatikus 2020.08.08. 09:29:20

@Andras74: Sajnos nem láttam még a nyilatkozatot, mert elsőre nekem is nagyon fura volt az egész, viszont más oldalakon máshogy tüntették fel ugyanezt a nyilatkozot.
www.fociclub.hu/2020/08/08/bl-rendkivul-csalodott-a-juventus-edzoje/

Alex8610 2020.08.08. 09:33:42

Sarrinak mennie kell.Nem maradhat meg egy szezont.Megvan a scudettoja orulhet neki de ennyi volt.Nemcsak az o hibaja hogy igy alakult sot nagyreszt a vezetosege de most azonnal fel kell venni a kapcsolatot Zizuval es elhozni.Olyan valakire van szukseg akire azonnal "reagal" a csapat.Sztem most o lenne a legjobb valasztas.Aztan mehet a verfrissites es a keret atalakitasa.

rockitbaby 2020.08.08. 09:46:39

@venember83: Azért egy komolyabb edző eut ki tudná küszöbölni. Conte kezdte olasz honban, szarból lettünk kilencszeres bajnokok, Allegri pedig továbbvitte ezt a nemzetközi porondra. Kesereghetünk a bukott döntők miatt, de a realitás az, hogy már annak is örülni kellene. Számomra ez a szezon bebizonyította, hogy itt nem az edzővel volt a gond, hanem a kerettel. Nem Maxit kellett volna elzavarni, hanem 5-6 játékost. Sarrit lehet védeni, de azt, amit 8 éven át felépített két komoly edző, ő egy szezon alatt elrontotta. Idén a bajnoki cím azért lett meg, mert a kulcspillanatokban még kijött a győzni tudás.

Az, hogy az első körben lábon lőjük magunkat, utana pedig kaparni kell, nem biztos, hogy identitás, vagy klubkultúra kérdése. Szamomra legalabbis - főleg idén lett hangsúlyos - inkább az a gond, hogy nincs vezér a pályán. Nincs aki diktálja a tempót, aki koordinálja a vedekezésből tamadásba és vissza atmeneteket. Pirlo ezért volt óriási kincs. Most ezt a szerepet Pjanicnak kellett volna betölteni ezt a szerepet, de ő többszörösen is az ellenkezőjét bizonyította ennek. És ez a probléma. Nincs egy vezér a pályán.

Mindettől függetlenül én egyedül Agnelli személye miatt bizakodó vagyok, ha valaki, akkor ő képes odacsapni és rendet tenni.

venember83 2020.08.08. 09:47:40

@Andras74: olyat sehol nem láttam, hogy boldog lenne. Csak annyi, hogy a teljesítménnyel elégedett, viszont a kiesés miatt nagyon csalódott. Nem hiszem, hogy elbulvárosítottam volna a nyilatkozatát.

Robesz112 2020.08.08. 09:48:35

Visszanézetném vele a meccset, és utána megkérdezném tőle, még mindig tetszik? Melyik az a 6-7 gólszerzési lehetőség? Meghogy mindent beleadtak. Ez az év nemcsak nekünk, a Lyonnak is bonyolult volt, nem lehet kifogás. Tegnap este két középszerű csapat játszott egymással. Nagyon fájó ezt kimondani.

venember83 2020.08.08. 09:49:30

@rockitbaby: az okokat kereshetjük, de szerintem a tendencia edzőtől független létét nem érdemes tagadni.

pedronegroo 2020.08.08. 10:02:53

Mivel ilyen hülyén(11-es, nincs Dybala stb) alakult a meccs így nem lehet egyértelműen Sarri-t hibáztatni, de bűnbak mindig kell és általában az az edző szokott lenni. Meglátjuk, bárki jönne nem lesz könnyű dolga ebből az anyagból többet kihozni, a lelkesedésen amin volna mit javítani, ha van olyan edző akit ezt "garantálja" akkor viszont váltani kell, fél csapatot most se tudjuk lecserélni...

Leram7 2020.08.08. 10:08:13

Én a szezonban sokszor bíráltam Sarrit, de azzal egyetértek, ha nem küldi be Dybalát azért is szétszedik. A tegnapi meccs rendben volt, sok hiányzó volt, nem voltak támadók és amit Higuain csinált ennyi rutinnal és skillel...szégyenletes.

Ami az igazi probléma az Paratici és Nedved. Mindenki végignézte az őszt, hogy szenved a csapat és télen nem igazoltunk, sőt még 2 játékos el is ment, sokan pedig lesérültek. Tegnap az volt a helyzet, hogy vagy CR lő annyi gólt, amit kell vagy kiesünk.

Ha azt nézzük, hogy Marotta hogyan segítette Contét... Ezt Sarri nem kapta meg. 0 igazolás volt télen.
Ha azt nézzük, hogy Allegri milyen taktikai dologkat és cseréket csinált, akkor meg Sarri nekem egy hiányos képességű, egydimenziós edző. Sok játékosra erőltetett rossz szerepet Sarri, ami nem vált be, valamint 0 lehetőséget kaptak fiatalok.

Én azt mondom, hogy vagy jön Allegri, Klopp, Zidane, Gardiola vagy Maradjon és kapjon játékosokat Sarri.

El kell zavarni: Higuain, Matuidi, De Sciglio(Bár ő sokadik cserének maradhat), Danilo, Rugani, Ramsey, Khedira, Costa. Remélem

Igazoljunk jól és nem lesz baj, bár a BL nem hogy közelebb, inkább messzebb került, de ez nem csak Sarri hibája.

Andras74 2020.08.08. 10:11:52

@venember83: 7. vastagon szedett blokk, 2. fordulata.....

Kmarcika 2020.08.08. 10:17:20

Én kedveltem Sarrit. Tisztelem amit elért.
Bízom benne, hogy jövőre ha kap embert jobb lesz.
DE
Ha képes a juve megszerezni egy Zidane/Klopp nevet akkor mehet a csere.
De Pochettinora én nagyon nem cserélném el...

A legnagyobb változásnak a keretben kell elkövetkeznie.
A magot meghagyni és körérántani egy épkézláb csapatot.

Távozna: Khedira, Rugani, (Pjanic),Costa(sajnos), Danilo, DS,Ramsay.Higuain.

Jön: (Romero), (Pellegrini), (Arthur), (Kulu), Locatelli, Raul Jiménez, Ouar, Allan, Pereira

Lengyel Buffon Pinsiglio
Romero Chiello Bonu de Ligt Demiral
Sandro Pellegrini Cuad Pereira
Allan Benta Matuidi Rabiot Ouar Locatelli Arthur
Kulu Cr Dybala Jiménez Berna.

24fős keret.

Ebben az esetben akár Matuidi is távozhatna.
Így lenne 23
Ouar nem tudom hogy belefér e Arthur után idén. Szval 22 ha őt nem vesszük.

1ember meg kimarad a 21fős keretből.

A teljesítmény eldönti.

Tippre kezdőnek
Lengyel
Pereira Demiral de Ligt Sandro
Arthur Locatelli Rabiot/Allan/Benta
Kulu/Jiménez Dybala CR

Itt lenne variációs lehetőség is.
Aki teljesítményével nem bírja az iramot a kp ról mehet.

Vagy akkor nem is biztos hogy kell Allan. Bár én hibának tartanám nem elhozni, de a kp kreativitási gondjait nem ő oldaná meg.

Végre lehetne küzdés a csapatbeli helyért. A kp az első hónapokban széthajtaná magát edzésen és meccsen, hogy bekerüljön az adott játékos a bl keretbe.
Aki beleszarik/nem teljesít jól, télen mehet mint Can.

Forza Juve

Leram7 2020.08.08. 10:18:05

Ja és még 1 gondolat. Ha Marotta megcsinálja a már bevált forgatókönyvet, hogy a balhézó Contét, Allegrire váltja, akkor a jelenlegi inter kerettel egy Allegri féle intelligens, több felállást ismerő, jól meccselő edző sokra lehet képes.

4Evorg 2020.08.08. 10:42:54

@Leram7: Itt Kloppal sokaknak bilibe er a keze. Egyaltalan nincs realitasa.

En is remelem, hogy megy Sarri es szerint Allegrinek orulnek a leginkabb. Aki meg szoba johet: Zidane, Pochettino, Inzaghi

venember83 2020.08.08. 10:48:07

@Andras74: boldogról elégedettre javítva.

Hollóka 2020.08.08. 10:48:49

Allegri esetleges visszatérésével nekem csak az a bajom, hogy nagyon érdekes lenne egy edzőt visszahozni, aki "közös megegyezéssel" távozott, de ez Max esetében gyakorlatilag a menesztés eufemizmusa, és biztos vagyok benne, hogy ma rajta múlik, maradt volna nálunk. Illetve gond az is szerintem, hogy Dybalával nagyon megromlott a kapcsolata az előző idényben, ez nem ütné valamelyiküket? Ha van érdeme Sarrinak, az Ronaldo és Paulo összehangolása. Én Zidanet szívesen látnám itt, mégis klublegenda valahol, és múltkor írta valaki, hogy vele olasz, de eurokomfortos focit tudnánk játszani. Ezzel pedig teljesen egyetértek. De nem csak az edzőposzton kell elgondolkodni a jövőt illetően.

Andras74 2020.08.08. 10:51:05

@venember83: oké, nem akartam kötekedni!

Kiestünk, és ez borzasztó...:(((

Rocky80 2020.08.08. 10:59:19

Mi meg többre kedves Sarri...

@venember83: nekem a jelenlegi klubkultúra egésze nehezen emészthető

Lanzafame 2020.08.08. 11:08:30

@venember83: 100%-ig adom. Ez inkább olasz dolog amúgy.

Rocky80 2020.08.08. 11:12:15

@Hollóka: szerintem is teljesen valószínűtlen Allegri, ha engem így kiraknának, vissza nem mennék az hétszentség.

Az, hogy ki lenne a jó utód lehetetlen megmondani, illetve nekem mindegy is, ha rendelkezik az alábbi jellemzőkkel:

- bele tud nyúlni a meccsbe, tud váltani;
- nem csak egy taktikában gondolkozik;
- fejlődőképes;
- tud motiválni ha kell;
- tisztelik a játékosok.

Vagyis rugalmas és komplex edző kell hogy legyen.

Innentől kezdve nekem mindegy hogy öreg vagy fiatal, fiú vagy lány, stb.

Sarrinak sem konkrétan a kinézetével, korával, nyilatkozataival van bajom, hanem hogy nem lehet az edzőnk ennyire "egydimenziós". Lehet kurva jó lenne idővel, de nálunk nincs idő ilyesmire, azonnal kell minden.

Ráadásul most megint utol kell érnünk az "elitet" lehetőség szerint a következő szezonban.

CR7juve 2020.08.08. 11:46:32

Rosszabbra számított... Ezzel a kishitűséggel nem is lehet BL-t nyerni, nem is méltó egy Juventus kaliberű klubhoz. Conte, ha nem is nagy taktikus, de tudta motiválni a teamet - simán leordította mindenki fejét, ha nem az történt, amit akart (szegény Eljero Elia :D )
És a vezetőség is sáros, ahogy többen írták már, nem kiöregedő, agyonfizetett játékosok kellenek, hanem motivált, tehetséges fiatalok, akik kapnak esélyt a bizonyításra, és a Liverpoolnál láthatjuk, hogy működik. De a 2010-es évek Barcája is főleg a saját nevelésű kölykökkel lett világverő.

Hollóka 2020.08.08. 11:47:59

@Rocky80: Igen, és Sarrinak ez a tulajdonság egyre jobban kijött az utóbbi időben. Én személy szerint az idény elején, pontosabban a Milan elleni meccs utánig végtelenül türelmes voltam vele, de be kell látnom, hogy ennyire egysíkú edzővel nem sokra megyünk.

Az általad leírt tulajdonságokkal teljesen egyetértek, és szerintem aki rendelkezik ezekkel + eredményes és alkalmas egy topcsapat padjára, az Zidane. A tegnapi meccs utáni nyilatkozata sem enged arra következtetni, hogy még évekig tervezi Madridban, és utalnak arra is jelek, hogy Agnelli is őt favorizálja.

Viszont a legnagyobb "probléma" tényleg az, hogy ilyen szinten nincs idő, pedig ki tudja, hogy Sarri, vagy egy hozzá hasonló szakember mire lenne képes egy Juventussal 2-3 év alatt. Csak egy Atalanta, Roma stb. megengedheti magának, hogy megvárja egy koncepció, irányvonal lassabb kiforrását, de egy minden évben a Scudetto-t és névleg a BL-t megcélzó Juve nem.

Valahol persze ez a csapat erősségét is mutathatja, viszont ehhez akkor tényleg olyan játék és eredményesség kéne, ami jelen pillanatban egyáltalán nincs meg. Bár minden edző lutri ilyen helyzetben valamilyen szinten. Nagyon nehéz eldönteni, hogy ki a jó, vagy hogy Sarri maradjon-e egyáltalán. Viszont ha elérhető, én egyértelműen a franciára voksolnék.

Sztbeni 2020.08.08. 12:10:07

Takarodj már te balfasz

m.martin91 2020.08.08. 12:10:53

Azt gondolom, hogy Sarri nyilatkozata egyenesen undorító. Az az igazság, hogy ez a Lyon kurva gyenge volt. Kurva gyenge. A második félidőben már a Lyon szenvedését látva éreztem rosszul magam, gyakorlatilag két értelmes passzt nem tudtak végrehajtani. Semmilyen formában nem jelentettek veszélyt ennek a fos Juventusnak a kapujára. Őszintén szólva, sokkal többre számítottam tőlük. A játékoskeretük alapján azt hittem, magasabb szinten játszanak. Ez az ótvar gyenge, Sarri-féle Juventus is majdnem felállt három gólos hátrányból. Egy európai élcsapat egy laza ötöst kellene, hogy gurítson a tegnapi Lyonnak. Körülbelül ez mutatja, hogy hova sikerült zülleszteni a Juventust.

Leram7 2020.08.08. 12:11:20

@4Evorg: Én teljesen biztos vagyok benne, hogy Zidane idén nem jön és Klopp sem, sőt Klopp soha nem fog jönni.
Allegri szerintem visszatérhet, mert elmondta, hogy baráti a viszony. Guardiola szerintem azért nem opció, mert nincs reális esélye a citynek őt pótolni, de ő szerintem mozdítható lesz lassan.

Pochettino szerintem semmivel sem jobb, mint Sarri. Más edző pedig nincsen. Úgy gondolom Sarri maradni fog vagy Allegri jön.

Én azt vallom, hogy nincs értelme edzőt cserélni, csak akkor, ha tudunk szintet lépni.
Nekem a szívem Allegri felé húz, mert nála láttam együl olyan sikeres belenyúlásokat a meccsbe, mint Lippinél, aki nagy kedvencem volt. Más kérdés, hogy Allegri focija a végén már lapos volt, de Sarrié meg csak lapos volt.

Watakuki 2020.08.08. 13:05:11

@Leram7: reménykedjünk, hogy Pirlónak bejön az U23, meg maga az edzősködés és olyan Zidane os lépésként majd egyszer be tudjuk vetni.

Rocky80 2020.08.08. 13:28:47

@Watakuki: Nem reménykedhetünk európai topcsapatként egy játékosként kétségtelenül fantasztikus, de edzőként 0 km-es és tapasztalatlan Pirloban.

Nekünk azonnali megoldás kell és "kész" edző. Lehet hogy sosem lesz olyan még egy mint Zidane volt.

senky 2020.08.08. 18:49:26

@frenky441: A Bajnokok Ligájából való kiesést követően a Juventus vezetősége felmentette a munkavégzés alól a mindössze egy évvel ezelőtt kinevezett Maurizio Sarrit.!

Watakuki 2020.08.08. 19:05:22

@Rocky80: sajnos ez így van, én is inkább csak egy késöbbi meglepetésként gondolok Pirlora, mint mostani megmentőre.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása