Agnelli: „A BL-győzelem már nem lehet csak álom”

agnelli_andrea_nedveddel_es_paraticivel_palya_szelen.jpgA Juventus BL-ből való kiesése után az elnök sem úszhatta meg az interjút, ő pedig kiállt Cristiano Ronaldo maradása mellett, miközben arról is beszélt, hogy 360 fokos kiértékelésre van szükség a klubnál, mivel több mindennek is változnia kell.

„Ez a szezon egyértelműen keserédes. Nagyon nehéz év volt, csodálatos eredményt értünk el a kilencedik bajnoki címmel, és ezzel fantasztikus oldalt írtunk a történelemkönyvekbe.

Maurizio is kivételes oldalt érdemel, hiszen az amatőr bajnokságokból eljutott a scudetto begyűjtéséig.” - mondta a klubelnök a Sky Sport Italia munkatársának.

„A Bajnokok Ligájában nyilvánvalóan csalódást keltő eredmény született számunkra, a játékosoknak és a szurkolóknak. Ahogyan az elmúlt években többször mondtam, a Bajnokok Ligája álom volt, de most már célkitűzésnek kell lennie.

Kiesni így óriási csalódást jelent. A következő pár napot felhasználjuk a helyzet kiértékelésére, következtetéseket vonunk le, és eldöntjük, hogyan vágunk neki a következő szezonnak.

A Juventus adott célkitűzésekkel rendelkezik, amelyek iránt tiszteletet kell tanúsítani, úgy Olaszországban, mint európai szinten. A BL-történelem legjobb játékosával rendelkezünk, ma ismét bizonyított, és most újra kell kezdenünk új lelkesedéssel.”

Ez azt jelenti, hogy Andrea Agnelli változást szeretne a szakmai vezetés tekintetében?

„Szeretném egyértelművé tenni, hogy a Serie A bajnoki címét sem becsülhetjük le, mivel mindegyik szezont nulla pontról kezdjük. Nem lehet címeket nyerni előző szezon lendülete nyomán, mindegyik győzelem önálló ebből a szempontból.

A szezon teljes kiértékelésére van szükség a teljes technikai személyzettel. Ki kell értékelnünk, hogyan tehetünk szert a megfelelő lelkesedésre, hogy a következő évet sikerre és győzelemre éhesen kezdhessük minden színtéren.

Ez 360 fokos elemzés. Folyamatosan azt hallom, hogy Európa legidősebb kerete a miénk, ezzel is kezdenünk kell valamit. Nagyon nehéz szezon volt sok változással a személyzet tekintetében, ezért létre kell hozni egyes dinamikákat és megfelelő kommunikációs csatornákat, hogy megértsük egymást.

Sok változás esetén nyilvánvaló, hogy lesznek nehézségek. Mindezek ellenére nyertünk sorozatban kilenc bajnoki címet, amire nem volt példa a sorozatunkat megelőző 99 évben, és kétlem, hogy megismétlődne a következő 100 évben.”

A France Football nemrégiben Cristiano Ronaldo torinói elégedetlenségéről írt, és a PSG-be való távozás lehetőségét lengette be.

„Teljesen biztos vagyok Cristiano Ronaldo maradásában. Szerintem a cikk egy hónapokkal ezelőtti interjún alapszik, amelyet aztán véletlenül most közöltek, közvetlenül a francia csapat elleni párharcunk előtt. Ez régi médiatrükk. Mindenkit biztosíthatok, hogy Ronaldo a Juventus oszlopa marad.”

Ezt követően olyan érkező játékosokról kérdezték az elnököt, akik jobban megfelelhetnek Maurizio Sarri stílusának.

„Ezeket a kérdéseket a technikai vezetők felé kell irányítani, nekem más a szerepem. Csak annyit mondhatok, hogy mindannyian Juventus szintű futballisták lesznek.

Csak pár napja gratuláltam Pavel Nedvědnek és Fabio Paraticinek a módért, ahogyan kezelték ezt a nehéz szezont. Ez az igazgatócsoport a jövőben is együtt fog dolgozni azért, hogy a Juventus olyan célkitűzés elérésére törekedhessen, amelyik méltó a Juventushoz. Nagyon szorosan fogok ragaszkodni hozzájuk.

Vannak egyéb klubok, amelyek ugyanennek a célnak az elérésére törekednek, de ez csak még keserűbbé teszi a kiesést egy olyan csapat ellen, amelyiknek a kihúzása a BL-sorsoláskor nem okozott igazán csalódást senkinél.

Amint mondtam, egy meccs nem dönthet a szezon kiértékeléséről. A szezont teljességében, általánosságában és az összes elem figyelembe vételével kell elemeznünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4016118616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2020.08.08. 10:56:22

Nesze semmi, fogd meg jól!

JuventusFanatikus 2020.08.08. 11:09:57

A csapat kapitánya és a klub elnöke teljesen másról beszélt ugyanazon meccs után, ez elég érdekes.
Mondjuk az is, hogy ennyire ragaszkodik a két emberéhez, miközben Ők is nyakig benne vannak.

Alex8610 2020.08.08. 11:17:30

@JuventusFanatikus: Hat igen de mar kedvem se volt ezt leirni.En gratulalni nem gratulaltam nekik mert boven van szerepuk abban hogy az idei ev igy alakult megha 1 nyar alatt nemis lehet csodat varni senkitol.De most nagyon ra kell menni az eladasokra es tudtara kell adni az erintetteknek hogy ennyi volt.Khedira,Matuidi,Ramsey,DS,Costa,Rugani,Higuain mind mehetnek.Szivem szerint meg Danilot is ideirnam amugy.

Alex8610 2020.08.08. 11:19:07

@JuventusFanatikus: Ja es elso korben egy uj edzo kell.Megpedig Zidane.

rabsic02 2020.08.08. 11:23:29

Ennek be kellett következnie. Ha a City ellen esünk ki, akkor az nem zavar (annyira) senkit.
Így talán elindul valami tervszerűség a BL eléréséhez.

pedronegroo 2020.08.08. 11:33:18

Ha Paratici és Nedved munkája ennyire megelégedéssel tölti el Agnellit akkor ezek szerint minden rendben van...

Amúgy nem véletlen beszél a szezon kiértékeléséről, a COVID miatt a Juventus is kénytelen változtatni, a megterhelt költségvetés a kiesett bevételek új stratégiára kényszeríti a vezetőséget. Ez a következő évekre meghatározott stratégia fogja meghatározni Sarri sorsát is, valószínű inkább hoznak egy olyan edzőt aki a jelenlegi kerethez jobban passzol mint hogy a sarriball-t megfinanszírozzák.

Rocky80 2020.08.08. 11:33:25

Tényleg keserédes ez a szezon.

Ami jó dolog:

Legyen mindig ilyen a mélypont nálunk, hogy amikor teljesen szét vagyunk csúszva a szezonban és eltávolodtunk a nemzetközi elittől, akkor is mi nyertük meg a scudettot. Legalább ez a kis öröm megmaradt. Soha ne legyünk ennél nagyobb gödörben!

Ami borzasztó:

A kilencszeres bajnok búcsúzott a legjobb 16 között a leggyengébb csapat ellen; a francia 7. ellen; akinek a kihúzásakor Fortuna fogta a kezünket és örömujjongásban törtünk ki... Ez sajnos szívfacsaró és könnyfakasztó...

Ellen példaként este játszik a nyolcszoros bajnok Bayern az angol bajnokság 4. helyezettje ellen.
Az első meccs idegenben 3-0 és kötve hiszem hogy lazsálni fognak ma este.

Na ilyen egy sokszoros bajnok és egy bajnok mentalitás! Ez egy TOPCSAPAT.
Azt hiszem elég erős a kontraszt. :-( (Szerintem egyébként be is húzzák idén, de hogy döntőben lesznek az biztos.)

Miért nem tudunk MI ilyenek lenni? Miért kell nekünk mindig szenvedni és soha nem agyon dominálni valakit és már az első meccsen eldönteni egy párharcot a BL-ben?

(amit nem kérek: "Akkor szurkolj nekik!" stb. stb. Pusztán csak azt akartam érzékeltetni hogy mekkora az lemaradásunk.)

Alex8610 2020.08.08. 11:40:45

@Rocky80: Akkor szurkolj nekik :D
Viccet felreteve teljesen jogos amit irsz.A Lyon elleni parharc is az odavagon ment el.Na nem mintha tegnap sziporkaztunk volna de ilyen hozzaallassal talan egy golt begyotortunk volna idegenben.Amugy ezt ense tudom felfogni miert nem lehet mas mentalitassal palyara lepni pedig annyi pofont kaptunk a multban emiatt hogy illett volna mar tanulni belole.Meg mindig jobb lett volna kikapni a Lyontol idegenben pl 2-1re ha ez lett volna az ara annak hogy megyunk elore.

szabo2323 2020.08.08. 11:44:38

Nekem ebből az jött le, hogy Sarri menni fog. Valószínű hogy ezért utalt a szezon teljes kiértékelésre.

JuventusFanatikus 2020.08.08. 11:47:20

Biztos vagyok benne, hogy volt róla szó, de azért én is leírom. A Sky szerint a következő órákban meghozza Agnelli a döntést arról, hogy mi legyen az edző sorsa, de a legvalószínűbb Sarri menesztése. A legvalószínűbb célpont Simone Inzaghi, de Pochettino helyzetét is pontosan ismeri a Juventus.

rockitbaby 2020.08.08. 11:51:42

@JuventusFanatikus: Eddig pár napról volt szó, de az ezért szimpatikus, hogy nem akar szarozni. Ha úgy látja, higy váltani kell, akkor nincs ertelme várakozni. Azonban a menesztés gyorsasága mellett nem elhanyagolható fontosságú az új edző szintén gyors kinevezése.

pedronegroo 2020.08.08. 11:52:50

@JuventusFanatikus: Paratici kiértékelése ősszel lesz esedékes, addig még van egy mercato-ja "bizonyítani", egyáltalán nem biztos a helye de mégis csak Agnelli bizalmasa, vele türelmesebb mint Sarri-val. Nedved helyére meg már többször irták Buffont, szerintem ez be is fog történni talán már jövőre. Buffon-Chiello-Pirlo akikkel komoly tervei vannak hosszabb távon Agnellinek.

Cherubini-nek mi pontosan a feladata Te tudod?? Mert Agnelli már az "új hármasról" beszélt, tehát Nedved, Paratici mellé bevett egy új bizalmast, ez is azt mutatja hogy valami ezért van a háttérben és Nedved-Paratici sem érinthetetlen.

2020.08.08. 11:56:29

@JuventusFanatikus: megnezem Inzaghit mikor engedi el a Lazio.

JeetTrader 2020.08.08. 11:56:44

@szabo2323: nekem pont hogy nem. Ez a meccs a győzelem ellenére kiesés a szezonban meg bajnokok vagyunk...szerintem maradni fog és a szűkös lehetőségek mellett igazolásokkal kell majd boldogulni.

Rocky80 2020.08.08. 12:17:02

@JuventusFanatikus: neked egyébként mi Pochról a véleményed?

JeetTrader 2020.08.08. 12:37:01

Hát szívesen beülnék arra a vezetői évértékelőre.

Tony. 2020.08.08. 13:01:43

Andrea Agnelli elnöki munkássága tagadhatatlanul sikertörténet, mégha a siker, és a jól működő üzleti modell érdekében majdnem mindent beáldozott, ami régen a Juve volt. Az eddig folyamatosan fejlődő klub most megtorpant, és az elmúlt 1-2 évben hozott döntések meghozatalakor már hibákat vétett az elnök. Marotta eltávolítása is megkérdőjelezhető volt, de Allegri Sarrira való cserélése már szarvashiba. Több szempontból is. A nagyok erénye, hogy belátják, ha hibáznak, és fel van adva a lecke hogyan másszunk ki ebből a helyzetből.

vizi8 2020.08.08. 13:03:18

Tegnap látványosan lehetett látni Sarri egysíkúságát. Sajnos nem tud belenyúlni a meccs be. Ezek a játékosok nem felejtették el focizni, de Sarri nem tudott mit kezdeni velük. Nekem óriási csalódás a szezon, és nem a kiesés miatt, hanem a mutatott játék miatt.

giorgio007 2020.08.08. 13:46:27

Végül az is kiderült, h Berna szabálytalankodott Depay ellen, nem Benta szerelését fújták be tizinek. Nem mintha számítana.

JuventusFanatikus 2020.08.08. 14:08:36

@Rocky80: Ugyanúgy megkapná tőlem az esélyt, mint bárki más. Nem tartom olyan nagyon sokra, de vannak olyan erényei, amik jól jöhetnek a Juventusnak, mondhatni valamelyest kompatibilis lenne a csapattal.

senky 2020.08.08. 19:19:22

,,Csak pár napja gratuláltam Pavel Nedvědnek és Fabio Paraticinek a módért, ahogyan kezelték ezt a nehéz szezont. Ez az igazgatócsoport a jövőben is együtt fog dolgozni azért, hogy a Juventus olyan célkitűzés elérésére törekedhessen, amelyik méltó a Juventushoz. Nagyon szorosan fogok ragaszkodni hozzájuk.'' Miert gratulalt ...?_1- A csapat atlageletkora tul magas ;_2- olyan jatekosokat vettek sok penzert nagy fizuval ,akik tul idosek ,elmenni nem akarnak, eladni sem lehet oket mert senkinek sem kellenek ...;_3-elszalasztottak jo nehany fiatal golvago kozepcsatart ;_4- meg most is egyes hirek szerint nemigen akarnak fiatal jatekosokat a csapatba.; _5-Nem vettek eszre ,Sarri, unalmas egyforma csapatfelallitasi taktikajanak hibait ;_6- amint a hirek terjedesbol eszreveheto ,nemcsak a csapat fiatalitasa fontos ,hanem egy fiatal edzo is ! NEM hyugdijas korut kellene alkalmazni !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása