Sarri: "Kétségem sincs, hogy a Lyon ellen más lesz a hozzáállásunk"

sarri_maurizio_bajnoki_trofeaval.jpgA Juventus már bajnokként léphetett pályára az AS Roma elleni bajnoki mérkőzésen, amely a vendégcsapat 3:1-es győzelmével zárult, s a zebramezesek mostantól gőzerővel készülődhetnek az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre.

"Mentális és fizikális téren is fel kell töltenünk az akkumulátorainkat. Az elmúlt néhány mérkőzésen inkább elengedtük a játékot, mert a Lazio legyőzése után talán úgy éreztük, hogy már el is végeztük a munkát, de sokkal nehezebb, hogy visszaszerezzük azt az összpontosítást." - mondta az első bajnoki címét ünneplő Maurizio Sarri a Sky Sport Italia munkatársának nyilatkozva.

"Egy kis félelem a javunkra válhat. Újra éreznünk kell, hogy ez egy valódi mérkőzés, valódi következményekkel. de kétségem sincs afelől, hogy teljesen más hozzáállásunk lesz, mint amit az elmúlt néhány mérkőzésen láthattunk."

Míg a Juventusnak a bajnoki versenyfutásban és az Olasz Kupában is szerepelnie kellett, az Olympique Lyon mindössze egyetlen tétmérkőzést játszott a koronavírus-járvány miatt kihirdetett kényszerpihenő vége óta. A Lyon PSG ellen játszott gól nélküli döntetlent a Francia Ligakupa döntőjében, s alulmaradt a hosszabbítást követő büntetőpárbajban.

"Megnéztem a Lyon mérkőzését a PSG ellen, s meglepett, hogy az erőnlétük milyen magas szinten van. Az a gond ezekkel a teljességgel rendhagyó helyzetekkel, hogy nem tudhatjuk, milyen hatással lesznek a csapatokra. Nem tudom, hogy ők vagy mi leszünk jobb formában.

A legfontosabb,. hogy a saját szezonunkat értékeljük, ne azzal, hogy mások kívülről mit gondolnak. Nem gondolom, hogy az elődeimnek rossz szezonja lett volna azért, mert nem nyerték meg a Bajnokok Ligáját. ha tekintetbe vesszük az összes problémát, amellyel ebben a szezonban szembenéztünk, könnyedén elveszíthettük volna a scudettót, így igazán boldogok lehetünk, hogy mégis nyertünk.

Egyelőre kérdéses, hogy a zebramezesek játékának egyik legfontosabb alakítója, Paulo Dybala ott lehet-e a pénteki mérkőzésen, mivel az argentin támadó izomproblémákkal küzd. 

"Nagyobb szükségünk van az energiára, mint a minőségre, így ezt is figyelembe kell vennünk."

A szakembert arról is megkérdezték, hogy mi az, amit tanult, mi az, amiben fejlődött ebben a szezonban, amely az első Serie A címet is elhozta számára.

"Ráleltem a türelemre. Korábban egyáltalán nem rendelkeztem vele, de most úgy tűnik, hogy egy kicsit szert tettem rá."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4316100238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2020.08.02. 12:17:10

Nekem mondjuk vannak ketsegeim mert jelenleg lehet a 2 gol sem lenne eleg a tovabbjutashoz.Az odavago botranyosra sikerult.Erobol behuztuk ezt a bajnoksagot de nem latom Sarri es a csapat kozos jovojet.Varom mar a merkozest de meglepodnek ha itt valami nagy pozitiv valtozas lenne.

frenky441 2020.08.02. 12:27:32

@Alex8610: Teljesen egyet értek. Ezt a bajnokságot nem Sarri hozzáértése hanem a játékosok képessége hozta. Semmi különöset nem tett hozzá, én sem szeretném ha vele folytatnánk. Ha valaki nem ért vele egyet gondolja végig a bajokságot eddig ez volt a legkatasztrófálisabb.
A BL, talán még továbbjutunk de nézve a következő ellenfeleket, inkább hagyjuk.

JeetTrader 2020.08.02. 12:49:27

@frenky441: azért ne menjünk már feltett kézzel egy küzdelembe! Ha a srácok összekapják magukat akkor hozható a továbbjutás. Utána meg egy-egy meccsen bármi megtörténhet bárki ellen!

Azért a bajnokságban az igazan fontos meccsekre csak meglett a győzelem. Nagyon fog kelleni a vérfrissítés a középpályára ezért nagyon várom át átigazolási időszakot. Reménykedem...

alexGicamo 2020.08.02. 13:14:05

Jó pap is holtig tanul . Gratula az első bajnoki címéhez !

senky 2020.08.02. 14:11:35

Kerdem : Az elmnenok mar nem jaszanak ... Az ujak mar fellephetnek ... a 7-ei visszavagon ?

Lanzafame 2020.08.02. 14:30:56

Azért az kicsit lehangoló, amikor egy edző a nyilvánosság előtt elmondja, sőt kiáll amellett, hogy a csapata beleszarik egy vagy több meccsbe, és mindezt normális viselkedésnek állítja be.

Tudom, tudom, ismerem az olasz hozzáállást ilyen esetben, de azért ez a nyílt telibefosás új.

Mordred879 2020.08.02. 14:44:56

Mi hamarabb elkell küldeni és egy normális edzőt aki már átélt Bl sikert is.. tudja hogyan kell nyerni, ne olyan üljön már aki csak a TV-ben nézte.
Khedira, Matuidi-t szerződés bontással is de el kell zavarni, Higuaint is.
Ramsey-t Jorginho el kell cserélni akar egy kis+ pénzzel is.
Ruganit szarért hugyért is de el kell passzolni.
Esetleg ha nagyon nem találnak mást kp.-ra akkor Vidalt 20-ért vagy Matuidi+10-be de vissza kellene hozni 1-2 éves szerződéssel.
Csatárnak Zapata/Milik nagyon kellene.
Én még bepróbálkoznék Hulknal is egy 1 éves kontraktussal, jobb szélre jó lenne cserének is, Bernat meg eladni és Zaniolo vagy Chiesat is elhozni.
Locatelli vagy Tonalit is behúzni, esetleg Costat eladni és Depayt hozni a helyére szerintem.

JuventusFanatikus 2020.08.02. 14:46:33

@Lanzafame: Semmi se jó?:P:D Múltkor azt nyilatkozta, hogy látta, hogy nyerni akarunk, az nem tetszett (különösen nekem), most meg elmondta a nyilvánvalót, ez se jó. Valamit azért csak kell mondania:D

Kmarcika 2020.08.02. 14:58:10

@Mordred879: fifa logika de én szeretek fifázni.
Pár dolog...

Hulk jó játékos volt, de mostmár idősen nem kell ide....

Depay sérült volt és helye sem lenne CR miatt.

De még van pár dolog ami nem stimmel. :D
Matuidi-barca pl...

Mordred879 2020.08.02. 15:03:56

@Kmarcika: Ha szerinted az jó hogy Cr majdnem minden meccsen pályán van ennyi évesen, és elvárod majd hogy tavasszal villantson a bl-ben akkor nem kell Depay meg Hulk, akik kezdők lehetnének a kisebb meccseken addig Cr meg pihen.
Legalább bő lenne pad, akkor talán lenne értelmes csere is padon akik minőségi játékosok.

Kmarcika 2020.08.02. 15:05:09

@Mordred879: nem azt mondom, hogy Cr minden meccsen játsszon.
De Depay luxus cserejátékosnak.

Ahogy Hulk is.
Fizetése túlságosan is sok lenne...

Kmarcika 2020.08.02. 15:06:01

@Mordred879: a bő pad és minőségi cseréknek én is örülnék hidd el.
De oda vagy alacson fizus játékos kell, vagy feltörekvő tehetség szerintem.

Mordred879 2020.08.02. 15:14:51

@Kmarcika: Igazak ezek is, de alacsony fizus de jo jatekost eleg nehez lesz talani a padra és még nem is említettük hogy Daniko teljesitmenye is... helyere meg a Leicesterbol Pereira lenne egy jo megoldas.

Kmarcika 2020.08.02. 16:57:41

@Mordred879: na ebben teljesen egyetértünk. :D

Régebben is írtam a portugált, ő egy kiváló játékos.

Wizzurah 2020.08.02. 20:38:53

Fiuk-lanyok arrol volt szo pozitivak leszunk :) En nekem sikerult ra allnom. Sorozatban 9x lettunk bajnokok, ugy ahogy, ilyen szezon, amik tortentek a vilagban sose volt meg, de akkor is behuztuk. Mondhatjuk egy ponttal, de en biztos vagyok benne, ha lett volna tetje, vagy akartuk volna, akkor tartottuk volna az elonyt. Jovore meg nehezebb lesz, jonnek fel az ellenfelek, aminek en amugy orulok, emelkedik a bajnoksag szinvonala szerintem erosen. Olasz kupaba is eljutottunk a dontoig, szerintem ez egy minimalis elvarasokat teljesitett ev volt. En sem orulok, hogy Sarri az edzo, de ha ot fikazom, akkor a kedvenc csapatomat fikazom, ha ot szidom, akkor a kedvenc csapatomat szidom. En is tobbet vartam ill. inkabb ennel sokkal szebb focit es amikor szep is volt nem csak 20-30 percig akartam. Azt ala irom, hogy a keret abszolut nem az edzo stilusanak van be allitva. Ez egy projekt. Megvan az edzo ahhoz a stilushoz, amit latni szeretnenk, most kellenek hozza valo jatekosok. Remelem iden megkapja. Ha akkor is bukta, mehet. Ha nem kapja meg, akkor meg azoknak kell menni, akik ezt kitalaltak.

Lyon ellen pokoli lesz, felszivjak magukat, szinte mindig kapunk golt iden, szoval 3-1el kiegyeznek, persze az az egy lyoni gol 11-es lesz, hogy azert tartsuk magunkat az idei stilushoz.

Vegig izgalmas volt a bajnoksag, nekem tetszett az idei ev. Akinek a szar sem eleg budos, annak persze semmi se fog tetszeni.

del pipi 2020.08.02. 20:47:26

@Wizzurah: Adom! Erről van szó! Forza Juve!

spaolo1981 2020.08.03. 12:21:02

83 pont, egy-két szezont leszámítva, az utóbbi kilenc évben elég volt a Scudettóhoz, szóval ezzel nincs is gond, főleg úgy, hogy az utolsó meccseken látványosan nem hajtottunk. De az tuti, hogy az utóbbi évek leggyengébb olasz bajnokságát sikerült megnyernünk. Ez nem a mi hibánk, de remélem látja a vezetőség, hogy az eddig halogatott vérfrissítés most már elkerülhetetlen és el kell adni a perememberkéket is.
Rugani,DS,Matudi,Khedira,Douglas Costa,Higuaín,Bernardeschi.
Tőlük meg kell szabadulni, vagy szerződésbontással, vagy értékesítéssel.
Chiellinit sajnos sztem már nem fogjuk sokat látni a pályán, Cuad és Bonucci is már bőven kiöregedőben lévők, szóval én tranzakciókban bővelkedő nyarat/őszt várok.

JuventusFanatikus 2020.08.03. 13:34:48

@spaolo1981: Dehogy volt a leggyengébb, messze a legszorosabb bajnokság volt a TOP5 ligát nézve, ahol a legtöbb gól esett. Végre kezdett hasonlítani a régi Serie A-ra.

spaolo1981 2020.08.03. 14:31:56

@JuventusFanatikus: Ez most irónia volt? :-) Szorosnak valóban szoros volt, de csak azért mert a végén már senki sem volt motivált a Juvéból és az uccsó nyolc meccsen csak nyolc pontot gyűjtöttünk, így jött ránk az inter, lazio, atalanta. A bajnokságot már fordulókkal korábban is megnyerhettük volna, konkrétan az Atalanta vagy a Sassuolo ellen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása