Elkann: „Agnelli példátlan munkát végez”

agnelli_andrea_john_elkann_tarsasagaban.jpgAz EXOR vezérigazgatója, John Elkann rendkívül elismerően beszélt Andrea Agnelli munkásságáról, miután a Juventus az elnök vezérletével sorozatban kilencedik bajnoki címét gyűjtötte be a Sampdoria ellen.

„A Juve az egyetlen csapat az európai top ligákból, amelyiknek sikerült sorozatban kilenc bajnoki címet nyernie.” - mondta John Elkann a La Gazzetta dello Sport munkatársának.

„Ez pedig kiemelkedő érdem, amely Andrea Agnellit és az egész csapatot illeti mindazért, amit a pályán és azon kívül tettek. Az elmúlt években három edző dolgozott a csapattal, három egymástól nagyon különböző szakember, de a Juventusnak sikerült győzelemre jutnia annak ellenére, hogy a léc folyamatosan egyre magasabbra került.

Ezt a bajnokságot számos tekintetben bonyolították a járványhelyzet következményei: a leállás, az újraindulás, a megszokott ellenfelek és az olyan meglepetéscsapatok, mint a Lazio és az Atalanta, amelyek kemény és gyors ellenfélnek bizonyultak. Ennek ellenére a Juve soha nem veszítette el az irányítást, is bizonyította szilárdságát.

Hosszú távon érvényesült a győztes kultúra, ami pedig az elmúlt tíz évben történt Andrea vezetése alatt, az példátlan.

Emlékszem, hogy amikor a Juventus megdöntötte a sorozatban nyert 5 bajnoki cím rekordját, ami az 1930-as évekhez vezethető vissza, Andrea elmondta, hogy nehezebb sorozatban tízszer bajnokságot nyerni, mint egyszer győzedelmeskedni a Bajnokok Ligájában.

Amikor ezt a kijelentést tette, ez a bajnoki cél teljesen elérhetetlennek tűnt, ennek ellenére most azzal foglalkozunk, hogy vajon felkerül-e a következő csillag a mezre.

Ez a Juve mentalitásának az érdeme, ami egyet jelent azzal, hogy soha nem szabad semmit biztosra venni. Soha nem szabad a babérjainkon ülni, soha nem adhatjuk fel, és soha nem veszíthetjük el a győzni akarást.

A Lyon ellen nehéz mérkőzés vár ránk. 1-0-s hátrányban vagyunk, és erre a kihívásra kell koncentrálnunk annak tudatában, hogy a Bajnokok Ligája soha nem látott ütemű kiírás, a változók pedig rendhagyó következményeket okozhatnak.

A nagy csapatok azok, amelyek tudják, hogyan kell alkalmazkodni, a Juventus pedig egy kiváló csapat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3616082156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven.h 2020.07.29. 11:05:16

Azért én kicsit örülnék, ha a hagyományaink is kicsit visszatérnének és próbálnánk fiatal olaszokat is beépíteni (kezdhetnénk rögtön Locatellivel vagy Tonalival, Chiesát felejtsük el)

Kmarcika 2020.07.29. 11:18:15

@steven.h: Locatelli muszáj lenne. Sofascore szerint a 22éves korosztályban neki volt iden a legjobb értékelése.

Leram7 2020.07.29. 11:30:54

@steven.h: Szerintem Locatelli nagyon hasonló játékos Rabiohoz és Betancourhoz csak gyengébb kivitelben. Remélhetőleg megy Khedira és Matuidi is, akkor jöhetne Locatelli, de az olasz nem lesz megváltás a gondainkra.

Egy olyan játkosra van szükségünk (pláne Pjanic távozásával) aki támadásszervezésben, gólpasszokban, támadásban erős. Pogba / Vidal / Nedved / Pirlo féle karakter hiányzik nekem. Egy vezér kell a kp-ra.

MdewC 2020.07.29. 12:53:24

@Leram7: egyet értek.

Pjankó elmegy, nem marad kreatív emberünk.

JuventusFanatikus 2020.07.29. 12:55:48

@Leram7: Locatelli lenne ez a kreatív ember, aki tudja szervezni a támadásokat.

steven.h 2020.07.29. 13:14:40

@Leram7: Nem egy poszt Rabiot-tal és Bentancurral. Mindketten Mezzalák inkább, míg Locatelli, Tonalihoz hasonlóan Regista.

Ha már olyan edzőnk van, meg olyanok voltak akik registával játszanak szerezzünk be egyet (ne Jorginhot) ne pedig megin átképezzünk játékost kényszerből (Pjanic)

rockitbaby 2020.07.29. 13:14:50

@Leram7: Jön Arthur, marad Benta és Rabiot. Sarri taktikájához regista kell. Kapja már meg az öreg.

steven.h 2020.07.29. 13:16:11

@steven.h: Plusz én csak azt szeretném, ha kicsit visszafordulnánk a hagyományainkhoz is és ne külföldiekkel tömjük tele a keretet ha esetleg van ugyanolyan szintű olasz is csak kisebb az őt körülvevő hype.

Leram7 2020.07.29. 14:28:16

@JuventusFanatikus: Locatelli támadásban 0 és semmivel sem jobb, mint Benta vagy Rabiot. Nálam Locatelli inkább labdaszerző kp, mint sem irányító vagy támadó kp.

@rockitbaby: Arthur nagy talán, mert lehet ő lesz a megoldás és Kulusevski, de ki tudja lehet a következő Emre Cam lesz.

@steven.h: én nem bánnám, ha jönne Locatelli, de szerintem ő nem a támadó focival egyenlő, amit itt sokan Sarritól szeretnének látni. Pjanic hiába tudhat maga mögött rossz szezont, mégis az egyetlen technikás KP a teamben.

Nekünk egy De Bruyne, Pogba féle kp kéne, nyilván tudom egyik sem fog érkezni.

Rikoo 2020.07.29. 14:35:32

@Leram7: Én is remélem, hogy érkezik majd minőség a középpályára. Meglepetésre számítok, aztán lehet ez negatív meglepetés lesz, pl. Jorginho.

Bodnar Daniel 2020.07.29. 15:47:04

Cikk: Az egész hosszútávú klubbépítés már most brutális beigazolódott eredményei egész európa által nem látott magasságokba emelte az Andrea Agnelli érát.

Mindenki más: Locatelli nem Pogba.

:D

steven.h 2020.07.29. 15:53:48

@Leram7: Nem fog egyik sem érkezni, mert technikás középpályásnak már érkezett Arthur, ő lesz Sarri "Hamsik"-ja, míg Bentancur/Rabiot-tól fogja várni az Allan féle játékot. Ha így nézzük egyetlen ember hiányzik a kirakósából a regista, aki ha nem szerezzük meg gyorsan Tonallit vagy Locatellit akkor Jorginho lesz, aki korban és potenciálban is a legrosszabb döntés lenne, ezért kell rámenni Locatellire vagy Tonallira.

Ha meg tényleg rezeg a pad Sarri alatt, akkor meg inkább meg kellene várni, hogy milyen típusú játékosra lesz szüksége az adott edzőnek. Jó lenne végre úgy igazolni, bár tudom hogy nagy kérés.

Mindenesetre Locatelliről az alábbiakat írják:
He brings midfield stability and flexibility: able to switch between a three-man and a two-man midfield.
His offensive ability should spark interest from teams in need of a ball progressing midfielder. Progressive passing and the ability to "break the lines" have become more popular in recent years. He has the requisite passing skill to pick apart an opposing side. His versatility makes him suitable for many teams, whether they are counter-attacking or possession based.
Teams like Juventus and AC Milan have holes in their midfields that Locatelli could easily fill. Clubs can always use an offensively minded midfielder who can initiate counter-attacks or transition play by himself. He should be highly sought after when the summer transfer window opens.
Any team with a need for a midfielder who can link play should immediately look to the Sassuolo player, and he will be much less expensive than many of the other notable options littered across Europe. Expect Locatelli to turn more heads in the upcoming seasons as he continues to develop.

JuventusFanatikus 2020.07.29. 16:37:20

@Leram7: Ha csak a statisztikákat nézzük (de Locatelli játékát látva is egyértelmű), ötször jobb számokat produkál támadásban, mint Rabiot.

Juvegaspy 2020.07.29. 16:57:29

@JuventusFanatikus: azert ez az összehasonlitas nem fair.. Rabiot uccso 3 meccse szamottetevő a többin vakon volt..

Juvegaspy 2020.07.29. 16:58:44

Irnatok 3 registat akik mar befutott s jobb mint Jorginho
Kösz előre is

Csak Csucsu 2020.07.29. 17:12:53

@Juvegaspy: bármennyire is gyengének hangzik, de valószínűleg tényleg ő lehet a legjobb opció, ha Sarrival gondolkodunk s 1 évet biztos kapni fog. Mind Locatelli,Tonali,Mandragora etc egy nagy lutri...nekünk kész játékos kell aki gyorsan tud alkalmazkodni és bizonyított már. Akár még jól is elsülhet..

west30 2020.07.29. 17:15:59

Teljesen mind1,a Juventusnak nem registara van szuksege akkor sem ha Sarri marad az edzo a kovetkezo 5 evre.Elkellene mar ezt felejteni,volt egy registank Pirlo,akinek a szerepkore azert mukodott nalunk mert olyan jatekosok voltak mellette mint Vidal,Pogba,vagy Marchisio.Jelenleg kozel sem ilyen az osszetetel a kozeppalyan,totalis penzkidobas idehozni egy registat.

venember83 2020.07.29. 17:49:12

Ez a cikk nem registáról vagy a középpálya, netán a csatársor megerősítéséről szól, de nyugodtan cáfoljatok rám, ha tévednék.

steven.h 2020.07.29. 18:16:12

@venember83: Valóban a hagyományok visszahozatala nagyon mellékvágányra vitte a chatet, ezért elnézést kérek

steven.h 2020.07.29. 18:19:44

@Csak Csucsu: Én inkább akkor már egy fiatalt hoznék bármennyire lutri, mert megint ott fogunk tartani hogy eladhatatlan játékosok fogják a keretet alkotni.

@west30: hiába kellene elfelejteni Sarri alapvető filozófiája hogy működjön kell egy olyan játékos, nyilván Pirlo még egy nem lesz, de attól mert ő tette nagyjá a regista posztot még vannak olyan játékosok akik ebben a szerepkörben jól tudnak szerepelni (lásd Marchisio). A két olaszban én pont ezt látom, soha nem lesznek "Pirlok" de "Marcihisok" még lehetnek ami nekünk pont hogy jól jönne.

senky 2020.07.29. 19:04:05

A tegnap olvastam ,ujabb csere van kilatasban . Allitolag Jorginho jonne , helyebe A.Ramsey menne a Chelseahoz .

JuventusFanatikus 2020.07.29. 19:19:42

@Juvegaspy: Az utóbbi három meccs sem sokat változtat a helyzeten, mert Rabiot nem feltétlen a támadások segítésével emelkedett ki (kivéve, mikor szerelés után megiramodik).

peti78 2020.07.29. 21:15:57

agnelli rendben de amit te csinálsz a fiattal az kritikán alluli, talán majd a franciák ügyesebbek lesznek és több jut a focira is

Attilio79 2020.07.30. 03:23:33

Kétségtelen, hogy Agnelli jó munkát végez, csak hát alatta... :/
Az új stadion óriási előny, a Juventus utóbbi években kimagasló csapat volt, tele óriási sztárokkal, akik mára megöregedtek, nem aktívak, esetleg nincsenek olyan formában.
Az ő pótlásuk a cél, Agnelli bármilyen jó munkát végezhet, ha a szakmai stáb alatta nem hozza a megfelelő döntéseket...
Megfelelő döntéseket hoznak? Ez pár hónapon belül kiderül...

FeriGjuve 2020.07.30. 21:04:38

@rockitbaby: Valahogy sokan elfelejtették, hogy Arthur érkezni fog.
Pedig érzésem szerint ő pont olyan tulajdonságokkal rendelkezik,amilyenre szükségünk van a középpályán.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása