Sarri: „Ha velem nyerni tudott, nagyon jó ez a csapat!”

sarri_maurizio_pezsgovel_unnepel.jpgMaurizio Sarri begyűjtötte első olasz bajnoki címét, és ezzel ő lett a legidősebb edző a maga 61 évével és 6 hónapjával.

„Különleges érzés volt a győzelem, természetesen, nem volt egyszerű nyerni.

A győzelem mindig nehéz, s még nehezebb győzelmi sorozatot fenntartani, szóval biztosra venni a sikert a világ egyik legnagyobb hazugsága.” - nyilatkozott a mester a Sky Sport Italia munkatársának.

„Nem egyszerű séta volt ez a címvédés. Hosszú, nehéz, stresszes folyamat volt, és ez a keret nagy elismerést érdemel, amiért folyamatosan megtalálta a sikeréhséget és eltökéltséget sorozatban nyolc bajnoki cím után.

A meccs után elhagytam a pályát, mert el akartam kerülni, hogy leöntsenek egy vödör vízzel, mert nyilvánvalóan erre készültek, azonban csak megtaláltak.”

Paulo Dybala sérülten hagyta el a pályát.

„Következik majd a kivizsgálás, hogy többet megtudjunk a sérülésről, de úgy tűnik, hogy izomsérülésről van szó.”

A Juventus Európa öt legjobb bajnokságának első csapata, amelyik sorozatban kilenc bajnoki címet nyer.

„Cristiano Ronaldo és Paulo Dybala különbséget tesz a pályán, ezért nyilvánvalóan nagy elismerést érdemelnek, azonban a mögöttük álló klub is minden szempontból ugyanolyan fontos. Az elnökünk és az igazgatók minden nap részt vesznek az edzéseken, elérhetők ötletek megosztására, figyelnek, hogy szükségünk van-e bármire, és feltöltik a csapat üzemanyagtartályát. A klub komoly részt vállalt abban, hogy ilyen sok évig győzhetett a csapat. A vezetők akkor is a csapat mögött állnak, amikor veszítünk.

A szervezettség tekintetében a Juventus az európai futball csúcsát jelenti. Semmi többet nem kérhetnék. Nyilvánvalóan kell egy kis idő a beilleszkedéshez, a hozzáállás megértéséhez, a működési módok átlátásához, aztán egy kis idő elteltével már lehet optimalizálni pár dolgot.

Nem lehet csatlakozni egy klubhoz, amelyik nyolc évig sorozatban nyerte a bajnokságokat, és azonnal változásokat elrendelni. Ez nem lenne túl intelligens.”

Maurizio Sarri az öt évig számos sikert elért Massimiliano Allegri helyére érkezett egy szebb futball reményében.

„Voltak taktikai nehézségek, miközben próbáltuk ezt a sok rendkívül erős játékost és jellemzőiket egységgé összedolgozni. Ezt nem szabad biztosra venni, mivel láttuk az előző években, hogy Paulo Dybala és Cristiano Ronaldo nemigen kezdett egyszerre túl gyakran. Ők világszintű futballisták, nem könnyű összehangolni a jellemzőiket. Azonban sok munkával véleményem szerint sikerült.”

A szezon ezúttal 11 hónapig tartott, volt egy három hónapig tartó leállás, miközben Paulo Dybala a koronavírus-fertőzést is kipipálta.

„A kijárási tilalom előtt sikerült egy bizonyos szilárdságot megvalósítani, aztán az újraindulás után ezt elveszítettük. Sok csapatnál láttam, hogy ebben az időszakban széthúzta őket az ellenfél, és sokszer elveszítette a koncentrációt, szóval ez inkább általános jelenség volt egy ilyen hosszú szünet után.”

Maurizio Sarri az év során elmondta, hogy egy adott időben beszélgetéseket folytatott a játékosokkal, és ez segített abban, hogy jobban megértsék egymást.

„Úgy gondolom, hogy ez többé-kevésbé megtörténik bármelyik öltözőben, nem? Mindannyian próbálunk javítani, és utakat keresni arra, hogy mindenki elégedett legyen, mivel így valósítható meg az együttműködés. Minél nyíltabban nézünk szembe a gondokkal, annál egyszerűbben tudjuk megoldani ezeket.”

A mestert ezt követően azt kérdezték, mit mondott az ünneplő játékosoknak.

„Azt mondtam nekik, hogy nagyon jók lehetnek, ha sikerült nyerni egy olyan edzővel, aki soha semmit nem nyert.

Az első nap, amikor az ember csatlakozik, emberekkel találja magát szembe, nem csak világszintű futballistákkal. Ahogy telik az idő, megkedveli őket, és a szigorúan szakmai kapcsolat átvált személyessé is. Az első nap, amikor beléptem az öltözőbe, tudtam, hogy itt több kiváló játékos van. Aztán egy idő elteltével úgy léptem be, hogy tudtam, van néhány nagyszerű srác, akire lehet alapozni.”

S mindezt aláhúzandó az interjú közben Wojciech Szczęsny átnyújtott a mesternek egy meggyújtott cigarettát, s azt mondta, hogy „Itt van, megérdemli!”.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6916078740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunny21 2020.07.27. 09:06:36

Korrekt, szerény nyilatkozat! Grat!

alexGicamo 2020.07.27. 09:13:05

Mekkora arc a lengyel ! :-)
Gratulálok szeretett csapatunknak az újabb bajnoki címhez !

Lanzafame 2020.07.27. 09:49:05

Szimpatikus nyilatkozat, drukkolok neki.

Kíváncsi vagyok, hogy marad-e.

FeriGjuve 2020.07.27. 10:06:13

Azért örülök,hogy behúztuk.Minden jó,ha jó a vége.
Csak menjünk a BL-ben is mèg!

venember83 2020.07.27. 10:15:21

@hellan: szerintem az év egyik legfontosabb játékosa lett, főleg így a végére vállsérüléssel játszva a borzasztó kezdés után.

spaolo1981 2020.07.27. 10:16:48

Gratula a csapatnak, nem mindennapi a zsinórban kilenc bajnoki elsőség. A Lyon ellen a Mester által is említett sikeréhséget és eltökéltséget várom és továbbjutást.

simoni 2020.07.27. 10:26:24

@FeriGjuve: Így van, a lényeg, hogy megvan!

Furcsa lesz ez az idei BL, kicsit olyan felkészülési torna jellegű. De remélem, ettől még meglesz a kellő motiváció. A Lyon ellen minden mellettünk szól, tovább kell menni, más kimenetel nem elfogadható. Utána aztán már minden újabb kör bónusz.

JuventusFanatikus 2020.07.27. 10:43:31

Bajnokedző!

Hatalmas jelenet lehetett, ahogy Szczęsny átnyújtja neki a cigarettáját:D

@hellan: :D

Jamal Jamal 2020.07.27. 10:46:03

Azért Dybala, De Ligt sérülése/fájdalmai a BL-ig milyen állapotba kerülnek.

rockitbaby 2020.07.27. 11:10:09

Azt kijelenthetjük, hogy idén nem a legjobb védelem nyert. Hatvan éves rekordot adtak át a múltnak a fiúk tegnap este. De nem is ez a lényeg. Sarri roppant szerényen nyilatkozott, hogy egyem azt a cigifüstben pácolódott husikáját.

A kérdés sokkal inkább az, hogy ebből a keretből - tudva az igen komoly hiányosságait - más edző többet ki tudott-e volna hozni. Mert láthattuk, Allegri csapatai tökéletesen védekeztek, de speciel ő nem tudta megoldani, hogy PD10 és CR7 párosa működjön. A középpályát azt most elengedem elegánsan, mert az utoljára Maxi első szezonjában volt olyan, amilyennek lennie kell - meg is látszódott a szezon végén. Pjanic Gyuszi bácsi irányításával sem lett jobb, sőt, pedig ha valamit elvárhattunk az érkezése pillanatában, az az, hogy a kreatív játékosaink lubickolni fognak a taktikájában. De azt, hogy hatvan éves negatív rekordot döntöttek meg a fiúk, nehezen emésztem meg, főleg azért, mert ez a védelem, amit Paratici összepakolt, főleg a középen, ennél sokkal többre hivatott. Azonban azt, hogy CR7 és Dybala ilyen jó szezont futott, nem lehet elvitatni Gyuszi bácsitól. Szóval az elején feltett kérdésre az a válasz, hogy talán, lehet.

JuventusFanatikus 2020.07.27. 11:15:55

@rockitbaby: Pjanić szezon eleji és szezon végi jó formájának köszönhetően már-már azt is mondhatjuk, hogy jobb lett, de nem sokkal .

JuventusFanatikus 2020.07.27. 11:18:41

@rockitbaby: Egyébként az inter úgyis a Napolitól és az Atalantától is fog gólt/gólokat kapni,aztán lehet, hogy a végén a miénk lesz a legjobb védelem, és ez marad meg az utókornak, ha valaki visszakeresi, hogy mennyi gólt kaptunk Sarri első Juventusnál töltött szezonjában.

Tony. 2020.07.27. 11:20:02

Pedig mindent elkövetett, hogy ne sikerüljön. Szerencse, hogy még mindig kitart az a szervezettségi, gazdasági, játékosállomány-beli előny, amivel a többi klub előtt járunk, és ez még Sarrit is elbírta.
Köszönünk mindent, de talán a csúcson kellene abbahagyni!

rockitbaby 2020.07.27. 11:42:49

@JuventusFanatikus: Pjanic a szezon elején klasszis volt, ezt adom. Ezzel nem is akarnék vitatkozni. Azonban a szezon végén szerintem nem edzői segítség volt, ami jobb formába lendítette. Pihenhetett igen sokat, álmai csapatába igazolt és gyakorlatilag minden teher odalett a válláról. Ebben Sarri nagyon nem vett részt.

Olaszországban rendre az nyer, akinek a legjobb a védelme. A hatvan éves negatív rekord attól még, hogy az Inter kitől kapott, kap és kaphat még gólokat, megdőlt. Mert ennek nem az volt a lényege, hogy a többiek mit futnak, hanem, hogy a bajnok Juventus két fordulóval a vége előtt 36 találkozón 38 gólt kapott. És tudva, hogy miket vagyunk képesek megtenni a matematikai győzelem után, ez csak még rosszabb lehet. 1960/61-es szezonig kell visszamenni, mikor a bajnok ennyi gólt kapott. Fun fact, az a csapat is a Juventus volt :)

Tom40 2020.07.27. 11:58:00

@Tony.: Kedves Tony.... Azt hiszem már túl tolod a Sarri fóbiát... Azt írtad a csúcson kell befejezni. Nos akkor köszönünk mindent, de szerintem Te már a csúcson is tul vagy. Vajon levonod a megfelelő konzekvenciát, vagy csak Sarritol várod el??... Költői kérdés volt, a választ magamtol is tudom ;-)

Apuleius 2020.07.27. 12:06:26

@Tom40: Inkább mellőzzük a személyeskedést.

JuventusFanatikus 2020.07.27. 12:14:07

@rockitbaby: Az könnyen megeshet, hogy így van, de ez a lényegen nem változtat, hogy legalább azt a szintet hozza, mint tavaly.

Futball ilyen sokat változott, Olaszországban egyre több gól esik, többek közt a VAR-nak köszönhetően is, érdekes, hogy Sarri Napolija csak egyszer kapott több gólt, a 16/17-es szezonban, akkor 39-et, a többi szezonban mindig 30 környékén volt a kapott gólok száma.
A másik érdekesség, hogy eleve növekvő tendenciát mutatnak a kapott gólok a Juventusnál, már tavaly is 30 volt ez a szám. Ettől még rossz, hogy negatív rekordot döntöttünk, de van esélyünk, hogy pozitív rekord megdőljön:D

rockitbaby 2020.07.27. 12:44:36

@JuventusFanatikus: Érdekes dolog ez, a tavalyi szinthez hasonlítani. Sokkal jobb edző megfáradt kapcsolata szerintem nem vethető össze egy új edző szinte ki sem alakult kapcsolatához. Ha a szint az, hogy bajnokok lettünk, persze ez megállja a helyét. Azonban sokan itt pozitív értelembe vett fejlődést vártunk és várhattunk el Sarritól. Hiszen azt nem mondhatjuk, hogy nincsenek kreatív játékosaink. Ők szenvedtek egy defenzív taktikában, azonban teljesen megalapozott volt azt várni, hogy ők kivirágzanak majd. És azt kell mondjam, részben ez is igaz. Ami meggátolja a teljes megvalósulást az az, hogy Costa állandóan sérült, Cuad pozíción kívül játszik és Ramsey olyan hitvány formában van, hogy hamarabb teszi be a Mister Matuidit és rakja át jobbra Rabiot, mint őt a kezdőbe.

Azonban, ahogy mondani szoktam, ha dicsérni lehet és kell, akkor azzal se fukarkodjunk. Dybala hatalmasat fejlődött, játékban és fejben is. Bentancur is gyakorlatilag alapember lett - nem is akármilyen. Rabiot csak felépítette, míg MdL-t és Demiralt be.

A calcio változik, ami nem baj. Nagyon is időszerű volt, különben végérvényesen lemaradt volna a többi pontvadászattól. Sokkal több a gól, de ezt én nem a VAR-nak tulajdonítom. Sokkal inkább a feltörekvő, újabb fiatal edzőgenerációnak. Inzaghi, amit a Lazio-val művel, az kész csoda, De Zerbi Sassuolo-ja senki kedvéért nem adja fel a támadást, míg D'Aversa Parma-ja bár kicsit kétarcú, de ha elkapják a fonalat, akkor ott is van játék. A másodosztályból jön Pippo Benevento-ja. Sorolhatnánk még a fiatal, olasz új edzőgenerációt, de a lényeg látszik, már a képzésben is van változás. Szerintem ez a kulcsa az egésznek. Hiszen Maxival láthattuk, mit sem ér a támadópotenciál, ha nem akarja kihasználni. Én Sarri után lehet bepróbálnám az egyik ilyen feltörekvő olasz edzőt.

simoni 2020.07.27. 12:52:53

@rockitbaby: Sok tényezős kérdés ez a negatív rekord a kapott gólokat illetően.

Először is az utóbbi évek beton BBC védelméből erre az idényre már csak egy darab B maradt. Chiello már az elején kidőlt, nélküle pedig Bonucci messze nem olyan stabil, ahogy azt láthattuk. De Ligt is nagyon bizonytalan volt eleinte, csak a szünet után lendült bele igazán. Demiral pedig, aki nagyon ígéretes formát mutatott és talán a leginkább pótolni tudta volna King Kongot, szintén hamar kiesett.

Amikor ennyire nincs állandóság, szerintem egyáltalán nem meglepő, hogy nem működik túl fényesen a védelem gépezete. Aztán rátett még erre, hogy Sarri zóna védekezésre váltott emberfogásról, nincs normális jobbszélsőnk (l. Cuad átképzése), a kp minőségi és motivációs problémák miatt sokszor átjáróház, valamint ez az eszetlen mennyiségű kamutizi, amit idén befújkálnak a sporik. (Remélem, változtatnak a kézszabályon, mert ez a mostani egyszerűen botrányos, tönkreteszi a focit.)

De mindettől elvonatkoztatva, a Juve mindig is (legalábbis amióta követem) inkább "kapjunk kevesebbet", mint "rúgjunk többet" típusú csapat volt. Sarritól viszont támadófocit várunk/várnak, ami eleve több benyalt góllal jár. A kevés kapott gól és a bátor támadójáték nem megy egyszerre, ezt tudomásul kell venni.

Szóval nekem a bekapott gólok számával semmi bajom nincs. A gond az egyelőre, hogy a rúgott gólok száma (75) viszont nagyon karcsú a támadó stílushoz. Ennél vagy 15-20-szal több kellene.

simoni 2020.07.27. 13:05:47

@rockitbaby: Nekem ennek a szezonnak a legnagyobb hozadéka, hogy Dybala újra "kivirágzott". Ne felejtsük el, hogy Allegri utolsó évében már helye sem nagyon volt a csapatban. Nagyjából már mi, szurkolók is lemondtunk róla, Paraticiék pedig azon voltak, hogy megszabaduljunk tőle az előző mercatóban.

Szóval Sarrinak kétségtelenül vannak hibái és hátrányos tulajdonságai, de az mindenképp a javára írandó, hogy visszanyertük a 10-esünket. Szerintem ezt elsősorban neki köszönhetjük.

Sunny21 2020.07.27. 13:11:13

@simoni: Teljesen egyet tudok érteni, gyakorlatilag az egész írásoddal.

JuventusFanatikus 2020.07.27. 13:38:24

@simoni: Egyet tudok érteni a leírtakkal. Ha Allegri marad, akkor eleve Dybala nem is marad, ebben biztos vagyok, ráadásul CR-ből is sokkal több lett kihozva, mint tavaly. A két játékos összekovácsolása pedig szinte lehetetlen feladatnak tűnt, mégis bejött.

dobor norbert 2020.07.27. 13:42:09

Gyuszibácsi!Szép és szerény nyilatkozat. Amilyen Te vagy. Köszönjük,h ezt az átmeneti évet nem egy második vagy harmadik hellyel hoztuk. Köszönöm a kitartó és türelmes Szúrkoló Társaknak! Irány előre a Nagyfülüért!

Delpiero10 2020.07.27. 14:21:10

Akkor jöjjön az én év értékelőm: Én úgy gondolom, hogy két részre kell szedni ez, hiszen vannak pozitív dolgok és vannak negatív történések. Én a jó dolgokkal kezdeném.

Megnyertük a bajnokságot ismét, ezt màr senki nem veszi el a csapattól. Nagyon nehéz év volt, de ez sikerült. A kupához sem kellett volna sok. Volt pár igazán jó meccsünk, az Inter ellen oda-vissza nagyon tetszett, de a Bl csoportkörből is nagyon könnyedén jutottunk túl, ezekre azért jó visszaemlékezni.
Nézzük a játékosokat: kapus poszton szerintem a legjobbak vagyunk, Buffon is nagyszerűen védett, itt rendben vagyunk még, De Ligt egészen jól beépült a csapatba, egy igazi harcos lesz, reméljük sok évig a miénk még ez a srác. Demiralban is van potenciál rendesen. Én úgy gondolom Cuadrado is óriási szezont futott, nem is a saját posztján játszott, de nem lehet rá panasz idén. Nekem Bentancur szezonja is nagyon tetszett, a végére elfáradt, de van jövője az biztos. Rabiot nekem kifejezetten ellenszenves volt, de azért a szezon végére nagyon elkapta a fonalat. Vannak még hibái, de nagyon akar, jövőre sokkal jobb lesz. Aztán talán az idei legjobb dolog az a Dybala-Ronaldo kettős kapcsolata. Nagyon elkapták a fonalat, Dybala óriási szezont futott és ők ketten mindenképpen fontos láncszem lesznek jövőre.

Aztán jöjjenek a kevésbé szép dolgok. Sajnos nem lépett előre a csapat, ez tény. Rengeteg nézhetetlen mérkőzés ismét, motivációs problémák és rengeteg kapott gól. Én mondjuk az utóbbival nem foglalkoznék nagyon, új és fiatal középhátvédeket építettünk be, nincs egy normális jobb hátvédünk, de bal oldalon is csak egy, szerintem ez a legkevesebb gond ezek közül, a védelemben tényleg átmeneti év volt az idei. A legnagyobb gond, hogy ez a bajnokság óriási mázlival lett meg, szezon elején rengeteg meccset hozott a két klasszis támadónk, az indítás után pedig nagyon sok pontot veszített a Lazio és az Inter.
Játékosok: Kellene venni egy jobb bekket mindenképpen, Danilo, De Sciglio nem a mi szintünk. A középpályával már rengeteget foglalkozott a fórum, nagyon nem mennék bele, de úgy gondolom Arthur nem lesz megoldás, itt is dolgoznia kell Paraticinek rendesen. Khedira semmilyen hasznára nincs már a csapatnak, pénzt nem kapunk érte, ezért én felbontanám a szerződését. Ramsey egyáltalán nem tudott beilleszkedni a csapatba, sokat sérült, őt valahogy angliába vissza kell engedni. A támadók közül Higuain teljesen használhatatlan lett sajnos, pedig nekem személyes kedvencem. Nem tudom vele mi a terve a vezetőségnek, de azt gondolom neki itt már sok lehetősége nem lesz, a másik probléma pedig Costa. Azt gondoltam Sarri alatt világklasszis lesz, de az ide szezonja volt a legrosszabb. Ha pedig azt nézzük, hogy brazil és mennyi idős jó lenne eladni, ha valaki érdeklődne iránta. Berna szintên nagyon gyenge szezont futott, a szélsőket nem tudta a mester beépíteni a csapatba.

Sarriról nagyon sokat beszéltünk, van akinek szimpatikus, van akinek nem. Én inkább az utóbbiakhoz tartozom. Számomra nagyon egysíkú edző és a a várt játék is elmaradt. Én úgy gondolom őt a Bl utàn fogják értékelni. Ha kiesik a csapat a Lyontól, vagy a következő meccsen kapunk egy nagy pofont én úgy gondolom leváltják. De azt is látnunk kell, hogy egy új edző ismét sok nehézséget okozna, ráadásul a piacon nincs nála jobb jelenleg. Szóval ez nehéz kérdés lesz, de szerencsére nálam sokkal jobb szakemberek hozzák majd meg ezt a döntést.

A bl pedig egy furcsa sorozat lesz idén. Papíron és az utolsó 5-6 meccs alapján semmi esélyünk, a Juvénál sokkal jobb csapatok vannak jelenleg ebben a sorozatban. Ennek ellenére én bízok a srácokban, ott talán nem lesz baj a motivációval, Ronaldo bl specialista, egy meccsen bármi megtörténhet. Ezek azért mellettünk szólnak, egyszer nekünk is össze fog ez jönni. Remélem tegnap átlendültünk a holtponton és valami csoda még történik idén. Forza Juve!

Spud3674 2020.07.27. 14:29:50

Nagyszerű születésnapi ajándék volt tegnapra az újabb Scudetto! :)

Így kell ezt, megérdemelt bajnoki cím volt! Már csak a BL-ben kell villantani!

rockitbaby 2020.07.27. 17:01:38

@simoni: Allegri is sokszor matekozott, sakkozott, kit hova pakoljon, de végül azért maradt a három középpályás, mert a védelem könnyen zavarba hozható. Az, hogy hibákra hajlamos a hátsó sor, nem Sarri alatt indult el, holott Maxi még a teljes BBC-vel próbálkozhatott - akkor is, ha azért az évek teltek. Ez nem egy újkeletű dolog. Azonban - és megint csak Maxi esetét tudom felhozni -, mikor új edzőt kap egy csapat, az általában nem rúgja ajtóstul a csapatra a házat, nem borít fel mindent. Allegri is csak féltávnál váltott 4-3-1-2-re, Sarri is próbált nem azonnal felrúgni mindent, de az, amit Te is írtál, emberfogásról zóna védekezésre váltott, ami azonban, ha a Sarriball többi elemétől el is vonatkoztatunk már önmagában hatalmas változás. Ez nem olyan, mint ahogy a kistestvért tanítod úszni: bedobod a vízbe és majd lesz belőle valami, de az biztos, te jól szórakozol. Ezt gyakorolni kell, ez nem fog menni egyik napról a másikra. Nyilván eljön egy pillanat egy adott szezonban, mikor az új edző már mondhatja azt, hogy oké, eddig jól ment edzésen, ennek mennie kell élesben is. Conte is bepróbálta a háromvédőt a Napoli elleni, pocsék volt. Azonban a téli szünetben összekalapálta és azóta orrvérzésig erőlteti.

Az, hogy ki milyen nehezen, avagy könnyen illeszkedik be, soktényezős, de ebben sem megkerülhető a mindenkori edző szerepe. Ő ezt nagyban elősegítheti - Demiral, MdL és Rabiot -, vagy romokba döntheti - Ramsey. A mai edzők sokkal inkább pszichológusok, sokkal többet kell foglalkozni a játékosok emberi részével, néha dorgálni, néha dicsérni kell. Ebben a mentális felkészítésben Sarri nagyon nem erős. Szerintem egyébként ez a legnagyobb hibája, azonban sajnos ez meccseket képes eldönteni.

A lőtt gólok/bekapott gólok arány mindig is érdekes volt. Sarri az idény egyes részeiben bár több pontot szerzett, mint elődjei adott meccs után, azonban a góllövés probléma volt. Nagyjából most is kettes meccsenkénti gólátlagot hozunk, 75 lőtt, 38 kapott góllal - eddig. De ha csak azt nézem, hogy Maxi utolsó évében 70/30 volt a gólok aránya és ezzel 90 pontot szereztünk, megint más a leányzó fekvése. Messzemenő következtetést levonni felesleges, mert Maxi statja teljes szezont néz, Sarrié pedig két meccs mínusz. 28/6/4 volt a győzelem/x/vereség aránya, most jelen pillanatban ez 26/5/5. Annyival nem rosszabb mutató, mint amennyivel nyögvenyelősebb volt ez a bajnoki évad.

Hogy a támadó játék nem jár kevés góllal, nem feltétlenül igaz. Az Atalanta 21-el lőtt többet, miközben csak héttel kapott többet. Azonban azt nekik nem szabad elfelejteni, hogy a bajnokság elején még ízlelni kellett a szerda-szombat ritmust. Ez a 20/21-es szezonban már nem lesz nekik gond. Bajnokságon kívüli statisztikát nem akarok hozni. Lehet támadó focit tolni, és ez mellett kevesebb gólt kapni. Nyilván mindig lesz olyan meccs, ami nem várt eredménnyel szolgál, de - és most bár utálom, mégis egy hatalmas ha fog jönni - a szezon első részében CR7-nek nagyon nem ment.Nem gondolnám, hogy részletezésre szorul a téma, azonban ha a kihagyott helyzeteinek csak a felé berúgja, akkor most minimum ízzel több a lőtt gól és nem osztana, szorozna Immobile mesterhármasa, mert vastag 40 fölött lenne Ronci. Tudom, ilyen, hogy mi lett volna, ha nincs, de most a mi kis eszmefuttatásunkhoz ez hozzátartozik.

Drotkoszoru 2020.07.27. 17:22:36

Gratulálok a csapatnak a 38. bajnoki címhez!

del pipi 2020.07.27. 17:25:16

@JuventusFanatikus: @simoni: Adom!
Sarri pedig nagy arc, még vicces is, értse mindenki úgy a mondandóját ahogy akarja. : ) Jól van Papykám már nem mondhatják hogy nyeretlen vagy, Gratula az egész csapatnak!
@Spud3674: @Delpiero10: @dobor norbert: Még akármi is lehet, nem kell leírni őket, igen papíron a mi águnk erősebb, de meg vannak a képességek a jó szerepléshez, motiváció pedig lesz.
@Sunny21: Hát igen , napok óta ezt próbáltam elmondani, hogy a gyűjtött pontok milyen érdekesen oszlanak el, ennek jelentése van...csak végig kell gondolni, higgadtan. :)

asvééd 2020.07.27. 18:00:13

Ezzel a játékkal jövőre semmire sem fogunk menni, talán egy 3. hely... Rengeteg a "léhűtő" sztárocska aki csak itt focizgat és várja az utalást hóvégén, előbb ezeket kell elzavarni nagyon gyorsan és helyettük az alázat szót ismerő harcosokat hozni mert ez gyenge. A BL meccsen még gondolkozom hogy nézzem-e mert ha a Lyon-t valahogy mégis legyűrnénk az azt követő meccset már szinte biztosra veszem hogy - ezzel a játékkal- bukjuk, csúnyán, de hátha rám cáfolnak.

Grinta 2020.07.27. 21:47:39

@asvééd: Ó jajj,ne bombázz negatív hullámokkal.Gondold erősen hogy ott lesz a híd!És akkor biztosan ott lesz.Ez egy álomszép vasúti híd,ami biztosan ott lesz.Oké?

MdewC 2020.07.28. 00:09:28

@Delpiero10: szépen összefoglaltad.

asvééd 2020.07.28. 07:08:02

@Grinta: Legyen úgy!:)
De ezt Te is látod hogy egyenlőre a BL-hez kevés.

Grinta 2020.07.28. 16:07:55

@asvééd: Persze hogy látom cimbora!Csak az első sorod szélsőségétől megborultam majdnem. ;)
Nézed majd,ez nem is kérdés.Lyon ellen valahogy pipa,aztán City ellen 60-40 nem ide,szerintem.Ezen segíthet az egy meccses felvonás-ami nem erősségünk viszont.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása