Sarri: "Csak pár játékosunk van, akit megfelelően tudunk rotálni"

sarri_maurizio_olasz_kupa_sajtotajekoztato.jpgA Juventus mestere, Maurizio Sarri szokásos sajtótájékoztatóján kihangsúlyozta, hogy nem sok változtatás várható a csapat kezdőjében, amely számos tényezőnek köszönhető. Továbbá, nem aggódik Miralem Pjanić elhivatottságát illetően a szezon hátralevő részében.

"Mindenki számára nagy kihívást jelent a Genoa ellen pályára lépni. Az idegenbeli meccsek mindig nehezek olyan csapatok ellen, amelyek a kiesés ellen harcolnak a szezon utolsó pár hetében."

"A játékosaim teljes mértékig tisztában vannak a találkozó fontosságát illetően, ugyanis ha nem így lenne, akkor rossz úton járnánk." - tette hozzá Sarri.



"Jelenleg csupán kettő vagy három játékosunk van, akit megfelelően tudunk rotálni, nincs más lehetőségünk. 14 mezőnyjátékost tudtunk nevezni a Lecce ellen, közülük ketten alig edzettek pár alkalommal. Nagyon bízom benne, hogy a helyzet javulni fog a következő napok során és több alkalom nyílik a rotálásra."

"Gonzalo Higuaín egészséges, azonban nem vagyunk biztosak benne hány percet tud a pályán tölteni, ez majd még kiderül. Ramsey jó úton halad, hiszen az előző találkozón már többet tudott hozzátenni a játékhoz csereként, mint előző alkalommal."

"Úgy hiszem, hogy Cristiano Ronaldo és Dybala továbbra is kezdők maradnak, de a fáradtság jelei mutatkozhatnak náluk a következő 2-3 meccs során. Az idő előrehaladtával Higuaín szintén nélkülözhetetlen lesz."

Pjanić vasárnap esett át orvosi vizsgálatokon, mielőtt a Barcelonához igazolna (Arthur pedig a Juventushoz), de a játékosok a szezon zárultáig maradnak jelenlegi klubjuknál.

"Őszintén szólva, ezt a kérdést már megválaszoltam múlt héten. Ha a transzfer valóban létrejön, Pjanić boldog lehet, hiszen egy nagyszerű klubhoz igazol. Miralem imád focizni, egy igazi profi és egy intelligens srác, és soha nem jutott eszembe, hogy ne a maximumot nyújtaná a szezon végéig."

"Nem tudok sokat mondani Arthurról, hiszen mindketten további két hónapot saját klubjuknál töltenek még és rengeteg fontos mérkőzés vár ránk eme időszak alatt, így nem szeretnék sok energiát arra fordítani, hogy az átigazolási időszakról beszéljek."

"Nem nagyon örülök annak, hogy a média és mindenki az átigazolási piaccal foglalkozik csupán. Jó volna, ha ismét a focira terelődne a figyelem."

A játékosok és edzők még igyekeznek hozzászokni a zárt kapus mérkőzésekhez.

"A hazai mérkőzések mindig némi előnyt jelentenek, még ha nincsenek is szurkolók. A hazai öltöző légköre sokkal komfortosabb és a megszokott, ismerős dolgok sokkal magabiztosabbá tesznek. Ezen dolgok mindegyike hatással lehet valakire."

"A kijárási korlátozások után jelenleg azon dolgozunk, hogy elérjük a maximális kondit, amit meccsnapokon megszoktunk. A következő hónapban, ahogy a mérkőzések száma emelkedik, ennek az ellenkezője fog következni: igyekszünk pihentetni a fáradt játékosainkat."

"Az egy találkozón alkalmazható öt csere lehetősége szintén rejt némi kockázatot, hiszen ez egy teljesen új szituáció. Megvan annak a lehetősége, hogy valami butaságot csinálunk. Láthatjuk, hogy a Bundesligában a kisebb egyesületek kihasználják az összes cserelehetőségüket, míg a nagyobb klubok csupán három vagy négy alkalommal élnek ezzel."

A mérkőzés magyar idő szerint 21:45-kor veszi kezdetét, a helyszín pedig a Stadio Luigi Ferraris lesz.

 

Írta: hellan

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8815974606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2020.06.30. 13:04:27

Nem kéne ilyeneket nyilatkozni, h rövid a pad.
Miért kell erre mások figyelmét felhívni?

2020.06.30. 14:45:15

@Andras74: Igazából bárki, aki ránéz a meccsekre nevezett keretből rájöhet. :D
Pl ma nem hiszem h nagyon mellélövünk azzal, ha azt tippeljük h De Ligt-Bonu belső védő párossal kezdünk és Cuad jobb, Danilo bal védőben.
Belső kp-n Benta, Pjanic, Matuidi, Remzí és Rabiot van, elől CR, Dybala, Costa, Higany és Berna.
Na most...ha sz*rban a haza nem lesz nehéz kitalálni a cseréket adott kezdő mellett. :D

GGábr81 2020.06.30. 14:58:32

Tudom hülyeséget kérdezek, de kapcsolódik a témához (rövid kispad). Tudtommal ma jár le a kölcsön időszak. Perin, Romero, Pellegrini, (Can), Kulusevski. Gondolom Imre nem jön vissza érte tejel a BVB. De a többiek holnaptól a mi keretünket erősítik, vagy speciális szerződéshosszabbítással folytatják a kölcsönt?

GGábr81 2020.06.30. 15:02:41

@GGábr81: jahhh és a másik hülye kérdésem Killernek milyen sérülése van, hiszen a szezon pause előtt már visszatért és játszott is, vagy csak álmodtam, akkor rásérült, összeszedett valami mást, vagy korai volt a visszatérés? Tudjuk, mondták, olvastuk, csak én vagyok feledékeny?

Andras74 2020.06.30. 15:13:08

@hellan: azért én akkor sem azt emelném ki, h szarban a haza.
Azt mondanám, h kicsattanunk az erőtől és nyerni megyünk.
Ilyen hozzáállással, előre magyarázkodással nehogy pontvesztés legyen a vége....

2020.06.30. 15:15:54

@GGábr81: Mindenki kölcsönszerződése meghosszabbításra kerül valszeg (bár hivatalos bejelentések még nincsenek). Can már Dortmund játékos, mert a kölcsönben foglalt kötelező opció aktiválódott.

JuventusFanatikus 2020.06.30. 16:42:48

@Andras74: Csak Paratici szerint bő és minőséges a keretünk, az újságírók is látják, hogy Sarrinak alig van kit becserélni, a keretbe meg alig van nevezve pár emberke, és egyre több már az U23-as focista is. Biztos vagyok benne, hogy gyomrozták rendesen a Mistert, hogy miért szinte mindig ugyanazzal a kezdővel áll ki a csapat.

GGábr81 2020.06.30. 17:46:10

@hellan: valszeg? Még nincs? Mikor lesz? Kicsit késik a dolog... Ha holnap reggel eltörik a bokája milyen biztosítása lesz pl? Vagy ki fizeti a béreket? Simán megtehetné a Juve, hogy holnaptól visszarendeli, nehogy lesérüljön az adott csapatnál, mert nem fillérekről van szó. Még akkor is, ha nem nevezheti a bajnokságaba most őket, de akkor is sok jogi
kérdés merül fel.
Canért júli elsején kell fizetni 25 métert, ha kifizetik akkor lesz csak bvb játékos. Az a biztos ami elmúlt.
Killer sérüléséről valami bővebb?

2020.06.30. 17:54:49

@GGábr81: Ha késik, ha nem, ez már a vezetőség és az ügyvédek dolga :D. Arthur vagy Pjanic is szenvedhet súlyos sérüléts, holott még 2 hónapot maradnak. Vírus miatt különleges időszak ez minden sportban, majd megoldják.
Can-nál valszeg szerződésben van a dolog, de a klub pénze.
Killer, ő kicsoda?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9906) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása