Paratici: „Kreatív és rugalmas átigazolási piacra számítok”

paratici_fabio_portre_1.jpgA Juventus igazgatója, Fabio Paratici kreatív és rugalmas ügyletekre számít, miközben véleménye szerint kevesen tudják megengedni maguknak Paul Pogbát.

„Nem javaslatot vagy ajánlatot tettem, amikor a csereügyletekről beszéltem, csak egy szemszöget világítottam meg, szerintem az átigazolási piac hasonlíthatna jobban az NBA-ben alkalmazottra.” - mondta a vezető a Sky Sport Italia munkatársának.

„A kluboknak egyértelműen több nehézséggel kell megküzdeniük, kevesebb lesz a bevétel, ezért kreatívabbnak és rugalmasabbnak kell lennünk, különböző képleteket kell majd kitalálnunk adott átigazolások kapcsán.

Számos játékoscserére számítok, bár nyilvánvalóan nem használhatjuk az NBA draft modelljét, mivel az egy zárt rendszer.

Több mindent át kellene vennünk az NBA-ből és általánosan az amerikai sportokból. A Premier League-nek van egy óriási előnye a többi bajnoksággal szemben, mivel ők irányítják a márkát, és a teljes bajnokságot képviselik, nem csak ez egyes klubokat.

Több meghosszabbított kölcsönügyletre számítok, két- vagy akár hároméves szerződésekre. Egyesek szerint nem zárható ki, hogy a 2020-21-es szezont ugyanazokkal a keretekkel fogjuk kezdeni, mint amilyennel nekivágtunk a 2019-20-as idénynek. Ez is egy lehetőség.

Nyilvánvalóan visszafogottabb pénzáramlás lesz, és ez mindenki számára egyértelmű. Globálisan nehéz időszakot él meg a világ, nem csak a futball, a következményeket pedig mindenki meg fogja érezni. Következésképpen arra számítok, hogy az emberek inkább hosszabb távú bérleti szerződéseket fognak aláírni, nem vásárolni fogják az ingatlanokat, mivel bizonytalanság esetén jellemzőbb a lakásbérletek megszaporodása a lakásvásárlásokkal szemben.

Úgy gondolom, ha a top 12-15 klub között játékoscserék történnek, akkor nem fog csökkenni az átigazolások értéke. Új játékos igazolása viszont már más dolog, és az árak csökkenését tapasztalhatjuk majd.”

A Juventus 100 millió euró fölötti összeget adott ki Cristiano Ronaldo játékjogáért, így nyilván erről is beszélni kellett.

„Cristiano mindenki mástól eltérő eset. Hihetetlen és exponenciális növekedést eredményez a bevételek tekintetében, olyan márkát képvisel, amely szinte a klub márkájához mérhető.”

A pletykák szerint a Juve célja, hogy Miralem Pjanić vagy Douglas Costa bevonásával megszerezze Paul Pogbát a Manchester Unitedtől. Mindeközben a La Gazzetta dello Sport arról cikkezett, hogy Antonio Conte szívesen fogadná Paul Pogbát, az Internek pedig meglehet a szükséges pénze az átigazolási díjra, amennyiben a Bayern München véglegesíti Ivan Perišićet, a PSG pedig él a Mauro Icardi kölcsönszerződésében meghatározott kivásárlási opcióval.

„Paul Pogba nagyszerű futballista, de logikailag a mostani helyzetben nehéz megindokolni az olyan fizetési igényeket, amelyeket a múltban támaszthatott egy játékos, vagy legalábbis kevés futballklub tudja majd megengedni magának egy ilyen bér kifizetését.”

A lapokban felmerült, hogy Gonzalo Higuain talán vissza sem fog térni Argentínában, miután a járvány kitörését követően hazautazott a rákbeteg édesanyjához.

„Amikor távozott, akkor nagyon aggódott személyes okokból. Nagyon érzékeny személyről beszélünk. Kedveljük, nagyszerű szezont fut idén, s ezért reméljük, hogy folytathatjuk együtt a munkát a szerződéséből fennmaradó egy éven át.”

Több spanyol és olasz lap szerint az Öreg Hölgy és a Barcelona megegyezett egy csereügyleten, amelynek keretén belül Miralem Pjanic és Arthur Melo klubot válthat, ám a brazil futballista inkább Katalóniában maradna.

„Ami a Pjanić-Arthur sztorit illeti, a nagy klubok egyeztetnek egymással, nem csupán csereügyletekről, hanem a jövőről úgy általában. Jelenleg a párbeszéd szakaszánál tartunk.”

A Juventus kapcsán nem csak igazolásokról pletykáltak a lapok, hanem két fontos játékos maradásáról is.

„A Gigi Buffon és Giorgio Chiellini szerződéshosszabbítását illető tárgyalások célegyenesbe jutottak, továbbá Paulo Dybalával is tárgyalunk. Azonban ez a helyzet félbeszakította ezeket az egyeztetéseket.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1815657300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2020.05.03. 17:09:18

Az amerikai sportokkal kapcsolatos részben van ráció, sokkal gördülékenyebben mennének a dolgok a játékoscserékkel, ugyanakkor egy káoszhoz is vezethetne, illetve nehéz volna klubhoz játékost kötni, mert könnyebben igazolhatnának a játékosok bárhová. Ettől függetlenül érdekes rendszer volna.

Andras74 2020.05.03. 19:18:08

Közép távon lenne legalább 10 olyan csapat, aki egyaránt bajnok esélyes. Összerázná a mezőnyt.
Jó az nekünk???

rockitbaby 2020.05.03. 19:28:16

@Andras74: Azért ettől még a klubok presztízse, rangja nem tűnne el. Egy jobb játékos nem fog rosszabb csapathoz igazolni, sem pénzért, sem csereüzlet keretein belül. Nyilván vannak kivételek, de ettől még ez csak erősíti a szabályt.

@m.martin91: Ha valóban ilyen mercato-ra számíthatunk, akkor most valóban ki fog derülni, mire is képes Paratici.

delpi0823 2020.05.03. 19:41:54

Ez a Pjanic-Arthur pletyka igaz lehet,mert nem nagyon tagadta Paratici......

venember83 2020.05.03. 19:42:26

@m.martin91: szerintem főképp marketing és show elemekre értette, nem kifejezetten a mercato megreformálására, de ez csak egy vékony tipp részemről.

Leram7 2020.05.04. 12:05:12

Most jön majd ki az a probléma, ami évek óta súlyt minket: 0 az utánpótlás nevelés. Az elmúlt 10 évben 1 név volt Kean, aki kapott lehetősséget.

A chelsea esete szerintem nagyon pozitív Lamparddal, rengeteg fiatalt beépítettek, nem kell félniük a jövőtől.

A régi MU, barca is abban volt erős, hogy 18 éves srácokat 1-2 év alatt sztáttá tett. Ma mind2 klub már csak szenved a nagy igazolásokkal. Coutinho, Dembelé, Griezmann óriási pénzügyi bukta. MU igazolásainak meg a 80%-a az.

Lehetőséget kell adni az utánpótlás játékosoknak, nincs értelme Khedirákat, Ruganikat játszatni.

Lanzafame 2020.05.04. 21:20:53

Biztosan nagyon jól halászik majd a zavaros vízben, de ha lehet, legyen valamiféle futballszakmai koncepció vagy stratégia, hogy mit akarunk, a fontos pénzügyi és marketingszempontok mellett. Esetleg megkérdezhetnék Sarrit is...

JuventusFanatikus 2020.05.04. 21:22:03

@Lanzafame: Hogy neked milyen igényeid vannak....:P:D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása