Cairo: „A Serie A május végén még nem folytatható”

Cairo Urbano.jpgA Lazio szóvivője, Arturo Diaconale élesen kritizálta Giovanni Rezzát, a Nemzeti Egészségügyi Intézet szakemberét, miután az intézet igazgatója arról beszélt, hogy nem javasolná a sporttevékenységek folytatását, mivel a futball kontaktsport, s fennáll a fertőződések veszélye.

Az intézet igazgatója nem tagadta, hogy az AS Roma szurkolója, erre pedig természetesen azonnal ugrott a római sasok munkatársa, aki szerint a kutatóknak inkább valami ellenszer megtalálásával kellene foglalkozniuk, nem pedig a futballal.

„Olykor a szurkolói lét befolyásolja a tudósokat, és a gondolkodásmódjukra is hatással lehet ez.” - idézi az Adnkronos a futballban érintett fél álláspontját.

„Ők olyan szakértők, akik sokkal hasznosabban is eltölthetnék az időt, ha olyan dolgok helyett, mint a futball, inkább a vírus elleni hatékony harcra koncentrálnának.

A tudósok csak tudósok, nem szurkolók. Igazán üdvözítő lenne, ha a futballvilágbeli viták gerjesztése helyett, az idejüket arra fordítanák, hogy gyógyszert vagy vakcínát találjanak, amely képes ezt a fertőzést megállítani.”

A másik oldalon viszont a Torino elnöke, Urbano Cairo az intézet igazgatójával ért egyet.

„Rezza professzornak igaza van, a késő májusi folytatás lehetetlen.” - tette közzé az ANSA a klubtulajdonos gondolatait.

„Ma a tudományok embere szólalt meg, s olyasmit mondott, amit én már régóta támogatok, egyszerűen azért, mert tisztában vagyok az adott számokkal.

Az aktuális helyzetben nincs értelme arról gondolkodni, hogy másfél hónap múlva játszani fogunk.

Ez szerencsétlen helyzet, és kiemelném a szerencsétlen részt, mivel a Torino mellett van némi érdekeltségem a La Gazzetta dello Sportban is, következésképpen nekem is egyértelmű okokból érdekem lenne, hogy folytassuk a szezont.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4215612640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2020.04.14. 21:23:33

Meglátjuk.
Tartom a korábbi véleményem. Kár erőlködni. El kell engedni ezt a szezont. Annyi halott, éhező embert hozott már a vírus, h nem kéne kockáztatni.
Úgysem a focié lenne a főszerep, hanem a számolgatásé, h hogyan tovább, ha lesz egy újabb, fertőzött csapattag?

Shyr Kahn 2020.04.14. 22:02:47

Ha a jatekosok nem betegek (ugye naluk a teszteles nem kerdeses sem anyagi, sem elerhetoseg szempontjabol) es zart kapuk mogott jatszanak, akkor nem igazan ertem miert nem folytathato a bajnoksag. Rengeteg ember ul otthon es probalja elutni vhogyan az idot. A foci legalabb adna egy lehetoseget az emberek szamara a szorakozasra.

Nem kell azert tulzasba esni. A tudosok nyilvanvaloan foglalkoznak eleve sokat ezzel a temaval, de sztem jozan paraszti esszel felfoghato, hogy nem minden kutato szakterulete a betegsegek ellenszerenek a megtalalsa (ami egyebkent sem csak a megtalalasbol all, hanem egy rakat tesztbol, kiertekelesbol, meresbol es papirmunkabol). Attol meg, hogy informatikus vagyok nem fogok tudni minden informatikai kerdesre valaszt adni es nem tudok minden problemara programot irni. Szoval nekem nagyon nem szimpatikus ez a nyilatkozat. Egyreszt mert tiszteletlen a tudosokkal es orvosokkal, masreszt mert csokkentlatokoru, hiszen zart kapuk mogott minimalis esely van a terjedesre (felteve, hogy az osszes jatekos tesztelve van a merkozes napjan).

JuventusFanatikus 2020.04.14. 22:52:18

@Shyr Kahn: Azonban a jelenlegi helyzet az eredményekre komoly hatással van, ha folytatják a bajnokságot, ezért nem szabad így tenni. Ezt valahogy befejezettnek kell tekinteni, és kezdeni egy újat, ha zárt kapukkal, akkor úgy.

del pipi 2020.04.15. 05:21:59

Én is tartom magam a korábbiakhoz, szerintem örüljünk ha szeptembertől látunk újra focit, ez a szezon már kuka.
@Shyr Kahn: Nyugi aki ezt a vírust megálmodta annak már a vakcina is meg van hozzá, csak visszatartják még egy kicsit. Ez üzlet!

venember83 2020.04.15. 07:17:18

@del pipi: a mi szempontunkból qrvára mindegy, hogy ez holmi pénzügyi/gazdasági elit által kiagyalt globális összeesküvés, rengeteg áldozattal járó merő véletlen vagy a Kína által beindított III. világháború. Kár ezzel foglalkozni, nekünk vannak a mindennapjaink, azon túl nem érnek a karjaink.

Andras74 2020.04.15. 12:25:46

@Shyr Kahn: persze, tesztelni kell.
De, hogyan tovább, ha lesz egy + teszt a meccs előtt? 14 nap karantén a többieknek, a klub meg kiküldi a serdülőket, akik nem találkoztak a felnőtt kerettel?

A 20 csapat cca 500 játékos. Szerinted mennyi esély van arra, h senkiben sem lappang a vírus? A kisegítő személyzetet már ne is taglaljuk.....

Andras74 2020.04.15. 12:28:06

@del pipi: a szeptemberrel most azonnal kiegyeznék!
Viszont, ne a jelenlegit folytassuk. Ki kell találni vmi jobb megoldást.

del pipi 2020.04.15. 16:00:12

@venember83: Igaz! Én csak arra akartam rávilágítani hogy nem arról van szó hogy: egyszer volt hol nem volt volt egyszer egy kleine grippen familie, a legkisebbik infufiú a fejébe vette hogy elindul szerencsét próbálni és mutálódni fog, rettegjék csak a nevét, aztán majd ő lesz a király! Meg is koronázták.....
Valószínű nem így volt....csak legyen már vége! Maradjatok egészségesek !
@Andras74: Nagyon hiányoznak a meccsek, de egyetértek még akkor is ha rajtam nem lett úrrá a pánik. :)

Shyr Kahn 2020.04.15. 18:26:05

@Andras74: Pontosan azert kell tesztelni, hogy pozitiv teszt eseten el lehessen halasztani a merkozest. Ez benne van a pakliban. Egy sportolonal a veszely joval kisebb az intenzivre, mint bmely mas embernel, szoval ez egy egeszseges sportolo eseten kb annyi kellene, hogy legyen, mint egy influenza, nem tobb. Az idosekre es a beteg emberekre kell vigyazni. A lappango virus nem fertoz, csak kozvetlen a szimptomak elott, akkor pedig mar a (verbol vett) teszt reges regen kimutatja a jelenletet. Ezek alapjan nem gondolom ugy, hogy bmit is veszithetunk a zart kapus merkozesekkel.

Andras74 2020.04.15. 21:25:15

@Shyr Kahn: pozitív teszt esetén 2 hét karantén az egész csapatnak.
Azt egy feszített tempó alatt mikor pótolják be? Arról nem beszélve, h az alatt a 2 hét alatt az edzés is más.

Dybala nem azt mondta, h könnyű volt átélni a vírust.....

Én sem pánikolok, egyáltalán. Pusztán próbálom nem elragadtatni magam, h de jó lenne meccset nézni.
Első az egészség.

Shyr Kahn 2020.04.16. 03:20:44

@Andras74: Ha a jatekosok tartottak a karantent szorosan, akkor eleg kicsi ay eselye a fertozesnek, de benne van a pakliban, megis jobb vallalni a rizikot egy esetleges ujabb karantenra szvsz, mint meg honapokat varni a lecsendesulesre. Vedd eszre, hogy a datumokat folyamatosan tologatjak ki, aztan hirtelen azt latjuk, hogy meg Szeptemberben sem lehet elkezdeni semmit sem.

Igen, ay egeszseg az elso, bar ez bonyolultabb, mint gondolnad. A rossz gazdasagi helyzetnek ugyanugy lehetnek rossz kovetkezmenyei egeszsegugyi szempontbol. Bar nem lattunk meg ilyet (szerencsere), de tartok tole, hogy a hosszu kimaradas miatt tobben hallhatnak bele a hosszu otthon maradasba (es annak gazdasagi hatasaiba), mint egyebkent a virusba. Ne legyen igazam persze. A gazdasagnak es az embereknek remek dolog lenne legalabb a focit visszaadni TV-n keresztul. Ez mar mutatna vmi remenyt es megsegitene jo nehany ceget es embert. Valahol el kell kezdeni iranyitottan.

Dybala egy idos emberhez kepest konnyen tulelte a virust a jelek szerint.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása