Húsvéthétfő után térhetnek vissza a külföldi játékosok

dybala_costa_edzesen.jpgAz Inter és a Juventus a külföldi játékosok visszahívására készül, miután a Serie A klubok lassan már elkezdhetik a készülődést az edzések újrakezdésére.

A Lazio elnöke, Claudio Lotito nemrégiben kifejtette, hogy a római csapat kész a bajnokság folytatására, az Inter pedig el akarja kerülni a kellemetlen meglepetéseket, ezért már visszahívta az országot elhagyó játékosokat, hogy időben elkezdhesse a minél teljesebb keret az edzéseket.

A klubok számára nem kis kihívást jelent az aktuális helyzet, mivel a pozitív mintát produkáló játékosoknál kéthetes elszigetelődését is figyelembe kell venni, illetve az Olaszországba visszatérő játékosoknál alkalmazni kell egy kéthetes karantént.

A FIFA nemrégiben megerősítette, hogy a cél a bajnokságok befejezése a meccsek lejátszásával, ezért pedig a szövetség meglebegtette, hogy kész automatikusan meghosszabbítani a bajnokság időtartamára az amúgy júniusban lejáró szerződéseket, hogy a klubok és a játékosok számára a kontraktusok érvényességi időtartama ne jelenthessen akadályt a bajnokság lebonyolításában.

Az Öreg Hölgy keretét a járvány miatt többen elhagyták, így külföldre távozott Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín, Douglas Costa, Danilo, Alex Sandro, Miralem Pjanić, Sami Khedira, Adrien Rabiot és Wojciech Szczęsny, mindannyiuk várhatóan húsvéthétfő után fog visszatérni a continassai komplexumba, állítja a La Gazzetta dello Sport.

Mindazonáltal a Juventusnál a helyzet nem túl rózsás, mivel Paulo Dybala, Blaise Matuidi és Daniele Rugani továbbra is karanténban tartózkodik a pozitív tesztet követően, és figyelembe véve a plusz 14 napot a visszatérő játékosok esetén, könnyen meglehet, hogy igencsak foghíjas kerettel vághat neki Maurizio Sarri a felkészülésnek a bajnokság folytatására, attól függően, hogy mikortól fogják kezdetét venni az edzések.

A napilap szerint az olasz bajnokság lebonyolítása a német mintát követheti, vagyik május elején (jelenleg május 4-i dátumot valószínűsít a média) megkezdődnének az edzések, a megfelelő távolságtartással a játékosok között, majd a bajnokság is folytatódhat. Ennek kapcsán három időpont merült fel opcióként, május 24., május 31. és június 7., utóbbi esetben hat és fél hét állna rendelkezésre a fennmaradó 13 forduló lebonyolítására.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9415598654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2020.04.08. 14:03:57

Nekem túl optimistának tűnnek ezek a forgatókönyvek.

Tegyük fel, h elkezdik a zárt kapus meccseket, majd kiderül a 2. forduló után, h az egyik csapat vmely játékosa pozitív.
Ez egyenes ágon karantén (min 14 nap) a
saját csapattársainak
az első ellenfél minden játékosának
az első ellenfél 2. fordulóbeli ellenfele összes játékosának
a 2. fordulóbeli ellenfél összes játékosának......

Ezzel kapásból 4 csapat húzza le a rolót, és még nagyobb káosz lesz, mint volt.

Ha a 3. kör után lesz pozitív vki, akkor az többször ennyi csapatot érint.

Tényleg érdemes ezzel szórakozni?

Ha azt veszem, h 20 csapat egyenként 25 fős kerettel, az 500 kátékos, + legalább ennyi kisegítő személyzet. Mennyi esély van arra, h 2 hét alatt senki se legyen beteg???

rockitbaby 2020.04.08. 14:24:30

@Andras74: Itt a nagy kérdés az immunitás. Ez az, amit nem tudunk. Nem tudjuk, hogy:
- aki megkapta ÉS felgyógyult, az elkaphatja e még,
- aki nem kapta el eddig, az elkaphatja e még,
- továbbá aki nem is tudja, vagy tünetmentesen éli életét, az fertőzhet e a kellő szabályok betartása mellett.

Csökkenő, vagy legalábbis stagnáló tendenciát mutat a terjedés a leginkább súlytott országokban, így elkezdtek gondolkodni a folytatás mikéntjén. Hiszen az nemnis kérdés, hogy folytatni kell. Nekünk is nehezen venné be a gyomrunk, hogy bár elsők voltunk a megállás előtt, mégsem lennénk azok. De a Liverpool fanok még ennél is bosszúsabbak lennének. De nem gondolnám ezt másépp a pauzakor első helyen állók rajongóival kapcsolatban sem.

Ha egyszerűen nem hirdetnenek bajnokot és kiesòket, legyen 22 csapatos a következő évad? És a kupákba mi alapján induljanak a résztvevők? Ha nincs hivatalos szezon, akkor mennyire lenne pl fair a Lazio csapatával, hogy az előz iidénybeli helyezés alapján nem BL, hanem EL? Sajnos azt kell mondjam, mindenképp folytatni kell. A kérdés csupán a mikor és a hogyan.

venember83 2020.04.08. 14:28:51

@rockitbaby: elvileg lassan lesz teszt az immunitásra Olaszországban, ennek a megléte kötelező ahhoz, hogy össze-vissza utazhassanak a futballisták/stábtagok a különböző meccsekre. Így három csoportra lehet majd osztani mindenkit, és ezzel talán meg is lehet védeni azokat, akik még nem kapták el a betegséget.

rockitbaby 2020.04.08. 14:54:21

@venember83: Azonban húsvét roppant közel van ahhoz, hogy már teszt híján mindenki összegyűljön és edzésbe álljon.

venember83 2020.04.08. 16:07:46

@rockitbaby: félreérted a cikket. A külföldi játékosokat visszarendeli a klub húsvéthétfő utánra. Ők két hétig otthon ülnek karanténban. Aztán (elvileg) májusban tesztelés után edzésbe állnak. A teszt az antitestek meglétét vizsgálja, ez alapján dől el, hogy ki esett át rajta (és rendelkezik immunitással), ki nem esett át rajta (és nem rendelkezik immunitással), illetve nem esett át a betegségen, de immunitással rendelkezik. Eszerint lehet majd csoportosítani az edzéseket, illetve a szállítást is megoldani a különböző helyszínekre. Az antitesteket vizsgáló teszt elvileg megbízhatónak bizonyult (Lombardia kormányzója, Attilio Fontana nyilatkozta), két héten belül pedig európai jóváhagyást is kaphat a teszt.

Lassan úgy érzem, külön cikket érdemelne az egész, de valahogy nem sok kedvem van gyarapítani a koronavírussal kapcsolatos cikkek sorát. Kissé megcsömörlöttem már ettől az egésztől, mert mindenhol csak erről lehet olvasni, bármilyen híroldalt néz az ember (IT, autóipar, sport, mindenhol csak kovidolnak a szerkesztők).

Andras74 2020.04.08. 16:43:49

@rockitbaby: a mikorról beszélek.
De, érdemes-e minden áron, a köv szezon rovására?

Igazságos döntést nem lehet hozni, de ésszerűt igen.

Andras74 2020.04.08. 16:45:29

@rockitbaby: igen, és a teszt ellenére marad egy nem tesztelhető lappangási idő annál, aki még nem volt beteg.

Andras74 2020.04.08. 16:50:05

@venember83: külön edzés és szállítás csoportonként?

A kezdő 11-et is a csoportok szerint tesszük fel, és soronként cserélünk?

A hazai csapat a már átesetteket akarja felküldeni, a vendég a még nem fertőzötteket. Ez így tök buli!

Andras74 2020.04.08. 16:52:48

Vuhanban még mindig vannak bizonyos korlátozások.

Én azt mondom, ne kapkodjanak az idei bajnoksággal! Az a lényeg, h senki se legyen veszélyeztetve! Ha október, akkor az. Sokkal nagyobb tragédiák történnek, minden percben.

rockitbaby 2020.04.08. 17:12:05

@Andras74: Én meg pont arról, hogy igen. Muszáj. Nincs mi meghatározza, ki melyik európai kupában induljon. És ez csak egy dolog. Be kell fejezni. Itt nem az a kérdés, hogy egyáltalán neki ugorjanak-e. Mert gazdasági érdek is.

@venember83: Értem így már, de az utolsó kategria nekem sántít. Azért, mert nem kaptad el, még nem jelenti azt, hogy immunis vagy rá. Mert az is lehet, hogy az elejétől betartottál minden korlátozást éa tilalmat, így nem kaptad el. Szerintem ez a három kalap nem elegendő. Persze azt értem, amit írsz, pusztán a metódussal nem értek egyet. Ezt három fülre nem lehet lebontani, mert nem mindenkit húzhatsz bele.

pedronegroo 2020.04.08. 18:27:10

@Andras74: Nyugodj meg, ne pánikolj! Minden rendben lesz, nem most jön el a világvége! Egyébként sem élünk örökké szóval nem kell úgy beszarni! :)

pedronegroo 2020.04.08. 18:29:40

Lehetne majd a dühöngőbe egy téma a járvány után, hogy ki mit változtat az életén, mit tanult esetleg ebből az egészből, már ha belefér egy ilyen téma, én kíváncsi lennék a véleményekre, gondolatokra!

Andras74 2020.04.08. 20:13:29

@pedronegroo: nyugodt vok. No para.

Azért ne fussunk el amellett, h ma újra nőtt az új megbetegedések száma Olaszországban. Szóval, messze még a vége.

A járvány utáni világ nem olyan lesz, mint előtte volt, ami nem feltétlenül baj.

babo0410 2020.04.08. 23:44:24

@Andras74: Egyetértek ezzel.
@pedronegroo: Szerintem mindenkinek mindent meg kellene változtatnia, és főleg a világgazdaságot teljesen átalakítani, Nem tartható ez a termelés, vásárlás alapú, mindenáron növekedni akaró gazdaságpolitika. Már csak a bolygóra nézve is káros. Ezen nagyon változtatni kell. És ez hatványozottan igaz a látványsportra is.
És azt gondolom túl optimisták a járvány lezárultával kapcsolatban. Szerintem ez június közepe előtt nem lesz vége, még ha április végére erősen csökken is a fertőzések száma. De júniusig nem lesz feloldható teljesen a karantén, mert akkor tuti újra lesznek megbetegedések, és kezdődik elölről az egész. Szerintem türelemmel kell lenni, még akkor is, ha a gazdasági károk nap, nap után egyre csak nőnek. De inkább legyen recesszió, mint újabb hullám. Az nagyobb károkat okozna.
És az élet minden területét át KELL alakítanunk. Nem folytathatjuk ezt a mindenáron növekedés alapú, a földet kizsigerelő gazdaságpolitikát. De hát sajnos amíg olyan vezetők vannak, mint Magyarországon is, hogy nekik csak azért is, akár mesterségesen gerjesztve is, de kell a minden ésszerűséget felülíró gazdasági növekedés, addig sajnos sok jót nem várok. Át kellene értékelni az eddigi életünket.

alexGicamo 2020.04.09. 05:33:32

Egyetértek azokkal, akik úgy gondolják, ne kapkodjuk el a visszatérést ! Szerintem, a biztonság a legfontosabb ! Én igenis lezárnám a bajnokságokat mindenütt Európában és az első kör eredményeit, állásait venném végeredménynek . Igazságos lenne ? Nem . Biztonságos igen . Bajnokot nem hirdetnék erre a szezonra, de azon állások alapján meg lehetne nevezni, kik lesznek a következő szezon indulói a nemzetközi kupákban . A nyári folytatást meg végképp nem tartom szerencsésnek .

ZecH 2020.04.09. 06:22:51

@pedronegroo: Egy regenyt tudnek irni arrol mennyi mindent tanultam az elmult 1 honapban... brutalis szelsosegek jonnek ki az emberekbol, megkaparta az elet a felszint es mar bukik is ki a rideg valosag.

del pipi 2020.04.09. 06:38:27

Én egy pozitív ember vagyok összességében, de most a véleményem negatív lesz. Szerintem nem fognak folytatódni a bajnokságok, ugyanis egy két országban még csak most indul a buli, PL : Svédország. Azt hitték hogy Skandináviába nem jut el a kórság. Agytubit kapok úgy szétbombázza az életünket ez az egész szituáció, itt Németországban amúgy is már 2019 márciusában az autóipar miatt egy gazdasági válság alakult ki. Nincs megrendelés, nincs túlóra, nincsenek pótlékok, viszont rövidített munkában vagyunk(kurz arbeit) de szerencsére még nálunk nem volt létszámleépítés. Elkezdtem egy új típusú edzést januártól, tök jól haladtam a dolgokkal erre bezárt a kis konditermünk. Nem tudunk sehova menni, nem tudok a gyerekkel ki menni a pályára gyakorolni. Csak a gyors bevásárlás maradt, eltudunk menni az erdő bizonyos részeire futni a többi le van zárva. Egy figurának a home workout tréningjét csináljuk itthon, hát ez sem olyan mint a terem de jobb mint a semmi. Annyira akartam azt a blog foci tornát mint egy kisgyerek, szomorkás vagyok de azt mondom ezt most végig kell csinálni. Most vizsgázik az emberiség hogy a pénz felülír mindent vagy az egészség és a környezetünk is fontos...talán.

ZecH 2020.04.09. 06:44:11

@babo0410: Tulgondolod. A vilagot a leggazdagabb 10% iranyitja. A kapitalizmus az o erdekuk es innentol kezdve ez igy is marad. En optimalizaltam a cegem mukodeset, megtanultam meg kemenyebben sporolni de ennyi. Ha visszater az elet ujra tovig nyomom a gazt a termelesben, mert csak igy erem el amit kituztem celul. Meg mindenki mas is aki nekem dolgozik. Vagyaradhatnak 4oraban, de akkor szar erzes lesz a gazszamlat atvenni, mert ugye abban kar remenykedni hogy majd az olcsob lesz. Lehet hogy egy ket alapveto szabalyrendszer az eletben megvaltozik. Szokasok vesznek el es ujak maradnak eletben, de a piacgazdasag alapjai stabilak. Hogy miert? Mert a termeles es penz alapu gazdasag egyetlen logikus dolog ami 7milliard embert egy rendszerben tart es egyudejuleg tud motivalni.

ZecH 2020.04.09. 07:34:37

@ZecH: es ha megengedtek meg egypar gondolatot. A jelenkori vilagrend megrengetesehez egy ilyen szaros kis virusocska nagyon keves.Ahhoz egy akkora katarzis jellegu behatas kellene mint egy atomhaboru vagy egy a dinokat kiirto becsapodo kisbolygo esetleg egy komolyabb virus ami kivegez millardokat nem pedig tizezereket segit at 80 folott a mennyorszag kapujan. Sracok ezert a virusert tenyleg megeri tonkremenni?? Vannak akik csak 1-2 evet "buknak" az eletukbol arra hogy ujra ott tartsanak (tervek gyerekrol, hazepitesrol vagy vasarlasrol, nyaralasrol, megtakaritasrol) de lesznek olyanok is akiknek tonkre megy az eletuk 10-20 evre. Ettermet vezetnek amit be kell zarjanak, panziot amire nem jon foglalas es meg sorolhatnam. Nekik hosszu ido is lehet mire mas vonalon ujra osszerakjak az eletuket, de meg ennel is van rosszabb. Le sem irom. Biztos hogy megeri?? Legtobb ember csak a sajat maga karan gondolkodik el. Probaljatok belegondolni milyen amikor minden elmegy. Es ez parszazezer amugy is idos ember halala miatt. Ott vannak a daganatos gyerekek, a leukemias 30asok. Oket sajnaljuk mar jobban lecci. Ne azokat akik meg ma is maszk nelkul ontudatlanul szaladgalnak a piacokon fittyet hanyva mindenre. Ha oket sajat magukat nem erdekli a sorsuk engem miert kell tonkretegyen az elet? Igazsagos ez? Megeri?

pedronegroo 2020.04.09. 08:22:15

Köszönöm a gondolatokat! :)

@ZecH: Jó látod, ez a világrend megváltoztatásához sajnos kevés lesz. Előbb-utóbb visszaáll minden a kapzsi, kapitalista, emberi értékrend nélküli modern rabszolgaságba.

@del pipi: Én otthon is kurva jókat edzem, szerintem nem is fogok visszamenni a konditerembe. Tuti kis edzéstervet találtam ki :) A focitornát meg majd bepótoljuk csak azért is, egyébként még jól is jön egy kis extra pihi, mert a futás azért még nem megy! :)

@babo0410: Szép volna ha mindenki változtatna, azért nagy tételben ne fogadjunk rá...

del pipi 2020.04.09. 08:35:19

@ZecH: Értelek! De még azokat is sajnálom. Azt mondod hogy ez a vírusocska kevés lesz a világrendek megrendítéséhez, de az átrendeződésekhez elég lesz. És helyesbítek, nem 10 százalék irányítja a földet max 10-20 ember aki találkoznak New York felett egy piszok drága éteremben és eldöntenek sorsokat. Én tele vagyok összeesküvés elméletekkel az igaz, de szerintem a svájci Frank alapú hitelek kiadása kelet Európában és utána a szárnyaltatása...mennyi életet tett tönkre? És mennyien martak bele a kondérba? Ezeknek az embereknek semmi sem drága, el sem tudjuk képzelni mi motoszkálhat a fejükben. Végül pedig azt kívánom a lehető legkevesebb kárral vészeld át a szitut és remélem újra tudsz indulni. Megértelek, voltam már a te oldaladon is. :)

del pipi 2020.04.09. 08:46:16

@pedronegroo: Persze hogy bepótoljuk! :) Hát azért a kondim nekem sem olyan legendás,már a futásban. Tegnap 5 km futottunk a gyerekkel (ez egy új pálya elég kellemes) de olyan izomlázunk van hogy csuhaj! Pedzegettük az arcunkat rendesen. Én most ennek a srácnak az edzéstervét csinálom idehaza, ha van kedved próbáld ki! Amúgy kétnaponta csináljuk és jó érzetet ad! www.youtube.com/watch?v=T2lyoAhcnXI kicsit bolond a csávókám de jók az edzések. Mindig kiválasztok egy másikat és azt csinálom, próbáld ki! :)

Andras74 2020.04.09. 17:09:10

@del pipi: Csak ide tudtam beírni. Én sem megyek terembe (nálunk, a családban mindenki fokozottan veszélyeztetett), itthon nyomom. Végre, itt a szép idő, és lehet mellé biciklizni! A focit max lecseréljük egy Tour the Városliget tekerésre!

del pipi 2020.04.09. 18:50:53

@Andras74: Az is király! Nekem bicajom nincs így futunk, most fejeztem be ezt az edzést: www.youtube.com/watch?v=qGCCVFrsN0Y próbáld ki! Aztán reggel 8-kor 5km futás, így váltogatjuk. Akkor a hét-ker-ben laksz? Maradjatok egészségesek!

Andras74 2020.04.12. 09:29:00

Újpesten lakunk. Panel proli.....

Az 5 km futás nekem még elképzelhetetlenül sok!
Persze, ha meg akarsz ölni??? :))

Andras74 2020.04.12. 09:32:25

@del pipi: nagyon jó a vidó! 6 nm-en, nem semmi!

del pipi 2020.04.12. 14:58:28

@Andras74: Jaja ! Tényleg te vagy Újpesti, már tudom! Kipróbáltad? Ugye hogy nem is olyan egyszerű? Most ez jön:www.youtube.com/watch?v=aDVz9F7azmk halál vazzeg! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása