A Juventus Blog álomkezdője: A bal oldali középhátvéd

montero_paolo_tele_mezben.jpgBarzagli és Buffon mellé ezúttal Scirea társult, aki meglehetősen könnyen nyert, ugyanis a szavazatok 59,3 százalékát begyűjtötte, a második Fabio Cannavaro lett 24 százalékkal, míg a harmadik helyen Ciro Ferrara szerénykedik 16,7 százalékkal. Immáron a csapatban van három rendkívül sportszerű és végtelenül szimpatikus olasz, úgyhogy kell melléjük legalább egy igazi fenegyerek, akitől rettegnek az ellenfelek, és még bal lábbal is ügyes, ugyanis ez is egy fontos szempont. Ezúttal ez a három védő fog megverekedni az utolsó kiadó helyért a védelembe:

Paolo Montero: Nem is lehetett kérdés, hogy ő is futballista lesz, ugyanis édesapja, Julio Montero 43-szoros uruguayi válogatott labdarúgó volt, és többek közt a Libertadores-kupát is megnyerhette. Paolo követte apja példáját, és ő is kőkemény védő lett, azonban elmondása szerint édesapja lényegesebben durvább volt. 1992-ig futballozott hazájában, a Peñarol színeiben, míg az Atalanta le nem csapott rá. Négy évig tartott a bergamói kalandja, 128 találkozón játszott Nerazzurri színekben, míg a Juventus le nem igazolta 1996-ban. Torinóban töltötte legszebb éveit, ahol öt bajnoki címet nyert, kétszer magasba emelhette az olasz szuperkupát, megnyerte a világkupát és az UEFA-szuperkupát is. 277 mérkőzésen harcolt a Bianconero színekért, hat gólt szerzett. Kilenc esztendő után, 2005-ben lejárt a szerződése, és visszatért Dél-Amerikába. Először az argentin San Lorenzóhoz igazolt, majd nevelőegyüttesét választotta, ahonnan 2007-ben vissza is vonult. Játékstílusát elég nehéz lenne utánozni, ugyanis kevés ennyire szabálytalan és agresszív játékost hordott a hátán a Föld. Párharcot veszíteni képtelen volt, vagy megszerezte a labdát, vagy felrúgta ellenfelét, átjutni rajta nem lehetett. Nem ódzkodott a brutális belépőktől, a szándékos kezezésektől és a sunyi pofonoktól. Mindössze 179 centiméter magas, de ennek ellenére a légi párharcokban is megállta a helyét. Annak ellenére, hogy nagyon szabálytalanul játszott, volt esze a focihoz, remekül helyezkedett, jól felmérte a helyzetét, ha úgy érezte, hogy elérheti a labdát, akkor meg is szerezte azt, ha úgy látta, hogy nincs esélye, akkor nemes egyszerűséggel felrúgta ellenfelét. Meglepő módon a The Times mindössze a 39. legkeményebb játékosnak tartja, azonban a szurkolók jó eséllyel máshogy vélekednek róla. Azok a drukkerek, akiknek a csapatában játszott, azok imádták, ellenben minden más szurkoló ki nem állhatta. Egy kőkemény hadvezér volt a pályán, ám azon kívül nem egy könnyen elviselhető személyiség, nem egy eset volt, hogy összeverekedett csapattársaival. Egy rekord is fűződik a nevéhez, ugyanis 16 piros lapot kapott a Serie A-ban, erre pedig senki más nem volt még képes. Karrierje során összesen 21 alkalommal állították ki, és 62-szer figyelmeztették sárga kártyával. Jelenleg Olaszországban edzősködik, a Sambenedettese trénere.

iuliano_mark_ronaldoval.jpgMark Iuliano: Hosszú utat tett meg, hogy eljusson Torinóba. A Salernitanánál kezdte pályafutását, 1992-ben pedig leigazolta a Bologna. Egy esztendő után már a Calcio Monzához szerződött, ahol szintén egy évet töltött el, majd visszatért nevelőegyütteséhez. 1996-ban Serie A-s tapasztalat nélkül leigazolta a Juve a mindössze 22 esztendős védőt, és első szezonjában meglepően sok játéklehetőséghez is jutott. 11 esztendőn át szolgálta az Öreg Hölgyet, 278 mérkőzést játszott le zebracsíkos szerelésben. Ötszörös olasz bajnokként, kétszeres olasz szuperkupa győztesként és egyszeres UEFA-szuperkupa győztesként 2005-ben az RCD Mallorcához szerződött. Egy esztendő elteltével visszatért Olaszországba, a Sampdoriához, ahonnan fél év után távozott a Messinához. Ott sem húzta tovább, mint Genovában, majd fél évet klub nélkül volt, míg a Ravenna segítő kezet nem nyújtott neki. 2008-ban kokaint találtak a szervezetében, emiatt pedig végül 22 hónapos eltiltást kapott, így inkább 34 évesen  visszavonult. Sajnos a drogozás mellett több káros szenvedélye is volt, többek közt a cigarettázás és a komoly alkoholizálás is. A pályája kezdetén meglehetősen agresszív védő volt, de a Juventusnál sikerült visszafognia magát. Kemény, de precíz hátvéd hírében állt, aki mindkét lábát ugyanúgy tudta használni. Fizikai erejének és 187 centiméter magasságának köszönhetően kiváló volt a levegőben. Taktikailag meglehetősen képzett volt, úgyhogy képes volt bal szélső védőként is szerepelni, de volt rá eset, hogy még a védelem előtt is lehetőséghez jutott. Annak ellenére, hogy korának egyik legjobb bekkje volt, a Juventusnál általában csak harmadik számú védő volt, és az olasz válogatottban is mindössze tizenkilencszer jutott lehetőséghez. Edzőként leülhetett a Latina, a Como és Partizani Tirana kispadjára, legutóbb pedig az Udinesénél volt segédedző Igor Tudor mellett.

chiellini_giorgio_karszalaggal_1.jpgGiorgio Chiellini: Nem is lehet kérdés, hogy imádott csapatunk aktuális kapitányára is lehet szavazni, ugyanis már 15 éve, hogy Juventus-játékos, és a pályán való teljesítményével is teljes mértékben kiérdemelné azt, hogy helye legyen ebben az álomcsapatban. King Kong a Livorno saját nevelésű futballistája, akit 6.5 millióért értékesített nevelőegyüttese még 2004-ben. A Fiorentina vásárolta meg az addig még csak Serie B-s és Serie C-s tapasztalattal rendelkező védőt, akin hamar túl is adtak, ugyanis a Juve kész volt érte 7.7 millió eurót kicsengetni. Azóta 509 mérkőzésen lépett pályára Juve-játékosként, ezen összecsapások alatt pedig 36 gólt szerzett és kiosztott húsz gólpasszt. Vitrinje meg van tömve kupákkal, de sajnos nagyon hiányzik belőle a BL serleg. Kilenc alkalommal nyerte meg  a Scudettót, négyszer a Coppa Italiát, négyszer az olasz szuperkupát, egyszer a Serie B-t, egyszer a Serie C-t és szintén egyszer az U19-es EB-t. 103-szoros olasz válogatott, és ez a szám még akár növekedhet is, ugyanis végül mégsem vonult vissza a nemzeti csapattól. Tavaly óta a Zebrák csapatkapitánya, klubhűsége és a pályán mutatottak alapján méltó örököse lett a csapatkapitányi karszalagnak. Hosszú utat járt be Giorgio, hogy jelenleg minden idők egyik legjobb olasz védőjeként beszéljünk róla, ugyanis gyerekkorában inkább kosárlabdázni szeretett, de a futballhoz voltak inkább adottak a képességei. Karrierje elején leginkább bal szélső középpályásként, vagy bal szélső védőként számoltak vele. Még a 2011/12-es szezonban is feltűnt bal szélső védőként, de azóta szigorúan is csak középhátvédet játszik, ugyanis ezen a poszton tud igazán jól szerepelni. Fiatal korában jellemzőek voltak rá az agresszív megnyilvánulások, a színészkedések és a kemény belépők, de idővel levetkőzte ezeket a rossz tulajdonságokat. Sűrűn láttunk tőle hibákat is, legyen szó egy eladott labdáról, egy kezezésről, vagy egy meggondolatlan belépőről, azonban az utóbbi időben szinte hibátlanul futballozik. Ahogy idősödik, egyre hasznosabb, és mára már egy komplett középhátvéddé vált, aki jól passzol, nem kifejezetten lassú, földön és levegőben egyaránt erős, remekül fejel, a védekezést tökéletesen megoldja és még megbízható is. Atletikus testalkatának köszönhetően nagyszerűen tisztáz, bátran vetődik bele a lövésekbe, kiválóan szerel, az emberfogás nagymestere, aki nagyszerűen olvassa játékot. Nem egy elegáns bekk, de ennek ellenére jelenleg is a világ egyik legjobbjai között érdemes számontartani, remélhetőleg még pár évig láthatjuk harcolni a pályán, és összejön neki a Bajnokok Ligája megnyerése is.

Ezúttal nem kell sokat gondolkodni a döntésen, egyértelműen Chiellinire szavazok.  

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6815593480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wizzurah 2020.04.05. 20:44:26

Julianora szavaztam, ha teljes karriert nezunk. Chiellini folyik a csapbol is sajnos nincs esely masnak. Pedig az egesz karrierjet nezve azert annyira sokaig nem volt o jo...

Joseph Toser 2020.04.06. 00:19:55

Itt nincs kérdés számomra...
Chiellini...

Már várom, hogy kik közül kell a kp-ra jelölni!

Izgi! :-)))

del pipi 2020.04.06. 05:21:50

Egyértelmű: Chiellini

pedronegroo 2020.04.06. 08:55:05

Ez nagyon könnyű! Killini!!!! A többiek csak futottak kategória "Dzsordzsó" mellett! Montero helyett meg igazán lehetett volna valaki más, a védekezés is művészet nem hentesmunka, ezért nem járna jelölés.

JuventusFanatikus 2020.04.06. 09:12:19

@pedronegroo: Montero a Juventus történelmének egyik megkerülhetetlen alakja, aki harcosságával és a klub iránti szeretétenek köszönhetően alanyi jogon helyet szerzett a legjobbak közé. Volt olyan szavazás is, ahol minden idők legjobb Juventus-védőjének választották meg, és az sem véletlen, hogy lényegesen több szavazatot kapott, mint Iuliano. Igaz, biztosra nem tudom, de szerintem még csillaga is van a stadionnál. Játékstílusát lehet szeretni, nem szeretni, de az elismerést mindenképp megérdemli.:)

Kmarcika 2020.04.06. 10:59:43

@JuventusFanatikus: Demiral lesz ilyen a jövőben remélem :)
Engem a csávó megvett kilóra.
Többször mondtam már, hogy Mr.Wales és Rabiot-tól sokat vártam, de Demiral a legnagyobb fogás, legnagyobb meglepetés.
Forza Merih, gyógyulj már meg!

pedronegroo 2020.04.06. 11:02:54

@JuventusFanatikus: Aham, a K1-ben biztos... nem egy olyan klasszis védő van akik durvaság nélkül, lapok gyűjtése nélkül is ugyanolyan hatékonyan megoldották a védekezést, szóval nincs miről beszélni ez nem tetszik nem tetszik kérdése csak rengetegen sokkal jobban csinálják/csinálták mint Ő. Arról nem is beszélve hogy ma már nem élne meg a tudásával egy komolyabb csapatban. Sok szurkoló meg valószínű retardált nem tudok rá jobb szót, nem tudom ahhoz mit szólnának ha egy meccsen egy ilyen Montero szilánkosra törné a lábszárukat...

hurbiny3k 2020.04.06. 13:12:12

@pedronegroo: Sokszor indokolatlanul durva volt.. Nem egy olyan szabálytalanságát láttam, amiért egy életre eltiltottam volna..

Sandro Corleone 2020.04.06. 13:32:05

@pedronegroo: te mesélj már, kik azok a játékosok, akiknek Montero szilánkosra törte a lábát?

gomorra21 2020.04.06. 14:00:21

@pedronegroo: én sem szeretem az ilyen játékosokat, de igenis, ez ízlés kérdése.
Még itt a blogon is nagyon sokan top3-as védőként ismerik el Sergio Ramost. Montero 21 piros lappal az örök ranglista 5. helyén áll, Ramos 26 lappal felfért a dobogóra.
És ez válasz arra is, hogy meg lehet-e élni ilyen féreg mentalitással a modern fociban. Meg.

Juventino86 2020.04.06. 14:55:21

Montero hatalmas játékos volt, nagyon szerettem a játékát. Ilyennek kell lenni egy igazi védőnek. Bármit meg kell tenni a győzelemért. :) Ha kell, akkor szabálytalanul is.

Juventino86 2020.04.06. 14:56:48

@gomorra21: Említetted Ramost. Akármilyen féreg, nagyon szívesen láttam volna nálunk. Pont egy ilyen ember kell a védelembe, ha el akarunk valamit érni. Inkább nyerjünk BL-t patkány módon, mint essünk ki szimpatikusan. :)

gomorra21 2020.04.06. 15:19:28

@Juventino86: patkány módon minek nyerni? Patkánynak kell ahhoz lenni, hogy örüljünk neki. Nekem a pohár félig tele van: habár nem nyertünk BL-t, de olyan nagy mentalitású játékosok alkották a Juvét, mint Del Piero, Buffon, Nedved, Pirlo, Chiellini.

Elférne a csapatunkban egy-két tökös, harcos mentalitású játékos, de nekem nem hiányoznak a náci hentesek, és a takonygerincű suttyók.

Juventino86 2020.04.06. 15:32:57

@gomorra21: Nem kell feltétlenül patkány módon játszani a BL-győzelemhez, de én azt is el tudnám fogadni, ha féreg-módon nyernénk BL-t. Csak a győzelem számít, semmi más. Nem szimpátiaszavazást akarunk nyerni. Az általad említett jó mentalitású klasszisokra pedig én is büszke vagyok. Ráadásul Del Piero legalább nyert BL-t is. :)

pedronegroo 2020.04.06. 15:33:16

@Sandro Corleone: Nem szeretném túltolni a témát, Killini utcahosszal vezet és ez választ is ad mindenre. Lehet valaki úgy is kőkemény mint Chiello nem kell hozzá hentes parasztnak lenni. Egyszerűen nem szimpatikus nekem ez a Montero, nem egy követendő példa, csak meg kell róla nézni egy összevágott videót a munkájáról és minden normális gondolkodású, sportszerető embernek kinyílik a bicska a zsebében. Részemről téma lezárva.

Lanzafame 2020.04.06. 16:31:42

@pedronegroo: végre valakinek volt töke leírni. Nekem még volt szerencsém látni 2-3 szezonon keresztül. Ha veszünk egy olyan skálát, ahol a rafinált, de kőkemény játék a 0 és az alattomos, durva hentesség az 1, akkor Chiellini a 0 és Materazzi 1. Montero közelebb volt az 1-hez.

Dybali 2020.04.06. 17:35:49

Akkor a védelem meg is van. Nálam így nézne ki: Buffon - Zambrotta - Chiellini - Cannavaro - Thuram.

Juvegaspy 2020.04.06. 17:47:00

Nem konnyu itt legalabb mind3at lattam jatszani. De azert Chiello a nyerő. Giorgo azert joval nagyobb karakter mint Marko vagy Paolo

pedronegroo 2020.04.06. 17:49:07

@JuventusFanatikus: Valamit azért tisztázzunk, én csak a sportszerűséget kívántam előtérbe helyezni nem ledegradálni bárkit is, akinek Montero eszközei beleférnek az úgy is saját magát minősíti le nem kellek én ahhoz!

Alex8610 2020.04.06. 18:00:14

Nalam is Chiellini egyertelmuen es bar Montero stilusa olyan volt amilyen de akkor is a Juventus tortenelmenek resze es egyik legendaja.Ugy ahogy pl az internek Materazzi teljesen mindegy milyen volt a palyan.Meg mindig jobb mint egy hisztis,alibizos primadonna aki mellett elfutnak aztan mar fekszik is mert minden baja van.En csiptem Monterot anno, a csapatert es a Juventusert kuzdott minden eszkozzel.Del Piero karrierjeben is fontos szerepe volt a "Jatszunk meg" cimu konyveben emlitest tesz Alex egy jatekosrol aki nehez helyzetben huzta ki ot a godorbol olyan valakitol kapott lelki segitseget akitol nem varta volna egyaltalan.Paolo Montero volt az.

marrdel 2020.04.06. 18:41:20

@pedronegroo: Nem kell személyeskedni, ezt próbálták szofisztikáltan az orrod alá dörgölni. Minősíted a szimpatizánsokat azzal, hogy a sportszerűségről papolsz. Az is egy skill, pláne egy bekknél. Állandóan belebotlott a lécbe, tudjuk, de attól még klubikon és vezér volt a történelem egyik legerősebb Juventusában. Cselló is csavarja a cicit meg tépi a hónaljszőrt ha kell, szóval hagyjuk már komolyan.

pedronegroo 2020.04.06. 18:53:03

@marrdel: Chiello-t meg Montero-t egy lapon említeni az elég erős! A csibészség és parasztság nem ugyanaz. Leszarom hogy klubikon, nem tudom elfogadni se a stílusát se azt aki támogatja ezt!

Sandro Corleone 2020.04.06. 18:58:14

@pedronegroo: beszélünk, de nem értjük egymást...

gomorra21 2020.04.06. 19:22:29

@Juventino86: én ezt a Juventus szlogent pontosan azért nem tudtam soha magaménak érezni, mert nagyon könnyen lehet rosszul értelmezni. Amikor Del Piero, Nedved, Gigi és a többiek nem dobbantottak 2006-ban, akkor nem a "győzelem" mellett tették le a garast, mert B-ligában játszani minden, csak nem győzelem. A vesztesek szokása.
Persze, ha a győzelmet nem a legrangosabb kupák megnyerésével magyarázzuk, hanem valami fennköltebb dologgal, pl. legyőzni a saját magunkban lévő rosszat, gyengét, gyarlót, akkor ezek az ikonok voltak a legnagyobb győztesek.

Sergio Ramos a meglátásom szerint többet tesz meg a csapata győzelméért, mint ami elfogadható. Ő sem tesz meg mindent, mert pl. baseball ütővel nem veret szét más játékosokat, pedig milyen páratlan megnyilvánulása lenne az a klubhűségnek..

Lényeg a lényeg, szerintem nem a meccs megnyerése az egyedüli dolog, ami számít, és szerencsére van egy jópár Juve ikon, aki ezt bizonyította is.

Haraszti Gyula 2020.04.06. 19:33:26

Antonio Cabrini a balszélső középpályás posztjáért lesz versenyben?

ZecH 2020.04.06. 19:56:45

@pedronegroo: Nem ertem miert kell ennyire eles velemenyt kepviselni (negativba). Nem tudod elfogadni oke. Mas az ertekrended oke. De azt sem tudod elfogadni akinek ez belefer az mar too much. Roncival is ezt nyomatod amikor rad jon. Tok jo lenne ha kicsit nyugodtabban venned. Robbants egy cigit lazulj le. Nem kell azonnal rafeszulni ha ellenvelemennyel talalkozol ;)

Juventino86 2020.04.06. 20:30:11

@gomorra21: Ez is egy vélemény, és én tiszteletben is tartom. Nyilván Ramos egy féreg, nem kedvelem én sem, de a tudását és a győzni akarását elismerem. Szerintem beleférnének az ő módszerei is a mi csapatunknál, ha ezzel BL-t tudnánk nyerni. Mondjuk lehet, hogy én már annyira vágyom egy BL-győzelemre, hogy bármi áron örülnék neki.
Nedved, Gigi és Del Piero, stb. tényleg hatalmas dolgot tettek akkor, amikor kitartottak 2006-ban.
Én viszont a magaménak érzem azt a szlogent, hogy csak a győzelem számít. De ezzel én sem arra gondolok, hogy nekik dobbantaniuk kellett volna 2006-ban. Én úgy értelmezem ezt a szlogent, hogy a pályán a játékosainknak a szívét-lelkét bele kell adniuk. A győzelemért pedig szerintem bármit meg kell tenni, akár a sportszerűség határait is súrolva. Vagy adott esetben át is lépve. Montero ilyen volt, és én nagyon tiszteltem. Bárcsak tizenegyest jobban rúgott volna 2003-ban. :(

venember83 2020.04.06. 20:40:30

@ZecH: vigyázz, nehogy elkezd Maxi érdemeit ecsetelgetni...

pedronegroo 2020.04.06. 20:43:30

@ZecH: Köszönöm a jó tanácsot! Megfontolom! :)

Haraszti Gyula 2020.04.06. 21:38:30

@JuventusFanatikus: Ez egyértelmű, hiszen Nedved fog nyerni.

alexGicamo 2020.04.07. 05:33:35

Chiello, nem is lehet kérdés !

ZecH 2020.04.07. 06:33:14

@pedronegroo: Fogadjunk hogy a "robbants egy cigit" otletet tudtad azonnal magadeva tenni :D

pedronegroo 2020.04.07. 08:26:34

@ZecH: Sose nem dohányoztam csak néha volt egy-két vicces cigi, csak simán lenyugodtam, alapvetően béke, szeretet járja át a lelkemet mint Kozsónak. :)

Attilio79 2020.04.07. 20:31:45

A két valaha volt legjobb Juve védő közül kell most választani.
Montero és Chiellini lenne nálam a két belső védő! :)

GGábr81 2020.04.07. 22:55:16

Hogy törne el a kezem... nem tudok dönteni. Persze Kilincs lesz végül de oda se nézek. Bakter mekkora kedvencek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása